Minister van Buitenlandse Zaken van Israël: “Het maakt Europa niets uit of wij overleven”

Screenshot_17

Avigdor Liebermann

Israël heeft over de negatieve, veroordelende reacties van de Europese Unie over de E1-bouwplannen zijn diepe teleurstelling tot uiting gebracht. De EU ziet het bouwplan als de grootste hindernis voor de vrede. In een officieel antwoord op de reactie van de EU heeft de Israëlische Minister van Buitenlandse Zaken verklaard dat bouwplannen op de zogenaamde “Westelijke Jordaanoever” daarvoor nog nooit het vredesproces gehinderd zouden hebben.

“Deze eenzijdige, afwijzende houding van de EU draagt er niet toe bij vorm te geven aan een aanhoudend vredesplan”, aldus het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Tijdens het aansteken van een chanoekakaars deze week stelde Minister van Buitenlandse Zaken Avigdor Liebermann in zijn toespraak aan de kaak dat Europa niet zou reageren wanneer Palestijnen verdragen breken en dat veel van de leidende persoonlijkheden het zelfs eens zijn met de doelen van Hamas op de lange termijn. Een dag later herinnerde Liebermann tijdens een ontmoeting in Jeruzalem diplomaten er aan dat het gedrag van de internationale gemeenschap met betrekking tot de veiligheid van Israël zouden doen herinneren aan de houding die werd ingenomen tegenover de veiligheid van Tsjechoslowakije in 1938. Destijds kwam men het land met het oog op de bedreiging door de nazi´s niet te hulp.

De Palestijnse autoriteit heeft de EU er inmiddels toe opgeroepen nog een stap verder te gaan bij het veroordelen van Israël.

Bron:

http://www.israelheute.com/Nachrichten/tabid/179/nid/25265/Default.aspx?ref=newsletter-20121214

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestina", "Westbank", EU, Israël. Bookmark de permalink .

19 reacties op Minister van Buitenlandse Zaken van Israël: “Het maakt Europa niets uit of wij overleven”

 1. Marc Bouwman zegt:

  Inderdaad, Munchen 1938, daar lijkt de Europese houding nog het meest op. ‘Peace for our time’: Europese politici zijn als de dood voor de islam. En dat bepaalt hun politieke koers.

  Mag ik trouwens nog even de Spaanse verkiezingen in herinnering brengen? In de peilingen stonden de conservatieven ver voor, ondanks oproepen van Al Qaida Spaanse troepen uit Afghanistan terug te halen. Twee dagen voor de verkiezingen vond de aanslag van Madrid plaats. Resultaat? De socialisten wonnen fors, en besloten direct tot terugtrekking van Spaanse troepen uit Afghanistan.
  Zo bang zijn we hier dus voor de islam.

  Met dit gegeven, welke koers wordt Israël dan geacht te varen?

  Like

 2. G.Deckzeijl zegt:

  Ik sta vierkant achter Israël, de poortwachter van het Westen. Als Israël er niet was geweest, zaten we nu reeds onder het juk van de sharia..!!! http://tinyurl.com/6fl3tpo

  Like

 3. baksteen zegt:

  Argumenteren heeft geen zin, de eu hyena’s hebben hun doel bepaald. Blijkbaar zijn ze ook buiten europa in hun eigen land niet veilig voor de nazaten van de nazi’s. Het is de voortzetting van de samenwerking van de nazi’s met de moslimbroederschap zoals die al in de 40-er jaren bestond. Het is om over je nek te gaan.

  Like

 4. jowitteroos zegt:

  @ G Dekkie

  Heel scherp gezien, zo is het!!!

  Like

 5. Tom Hendrix zegt:

  Ik sta ook pal achter Israel. de enige democratie in het Midden-Oosten. En de RODE EU TSAREN, kunnen wat mij betreft de pot op! Met dat achterlijke graai zooitje in Brussel heb ik het wel gehad, EU sterf aub. zo spoedig mogelijk.

  Like

 6. Jan zegt:

  Voor het linkse volk is Israël is ‘die Wunde Heine’.

  Like

 7. Henny Clemens zegt:

  En ik ben bang dat de eu leiders aan de commando van de palestijnen zullen voldoen.
  De Leiders van europa moeten voor het gerecht worden gebracht voor colloberatie met de vijand!
  Zij verloochenen het eigen volk en helpen daarmee met het geestelijk en lichamelijk verkrachten van onze kinderen.

  Like

 8. Martien Pennings zegt:

  Oh, wat zou ik graag rechter zijn in een Neurenberg 2.0-tribunaal, waar de verantwoordelijken voor dit Israël-demoniseringsbeleid terecht staan.
  Maar het zijn er wel véél, zelfs al zou je het beperken tot de hoofdverantwoordelijken.
  Sobere, maar humane concentratiekampen komen mij voor de geest, waarin héél veel geschiedenisles wordt gegeven, als de lichamen lekker moe zijn van het pikhouwelen in de steengroeve.

  Like

 9. daiyu-ninja zegt:

  Martien Pennings zegt:
  14 december 2012 om 15:35

  Sobere, maar humane concentratiekampen komen mij voor de geest, waarin héél veel geschiedenisles wordt gegeven, als de lichamen lekker moe zijn van het pikhouwelen in de steengroeve.
  ————————————————————————————————————————————Ik zie wel wat in die kampen………………..maarrrrrrr……………. wie onderhoudt ze?
  Om eerlijk te zijn voel ik me er niet toe geroepen om die landverraders te onderhouden.
  Ze hebben al zo veel van ons loon gejat! Ik wil geen cent meer aan dat tuig uitgeven.

  Like

 10. Aegolius cs zegt:

  In 1968 wilde ik gevolg geven aan de oproep deel te nemen aan de opbouw van Israël. Mijn voormalige verloofde en tot op heden mijn echtgenote heeft dat verhinderd hetgeen niet wegneemt dat ik Israël immer heb gevolgd.
  Ook de V.N., Europese standpunten en de pers, evenals de schaamteloze politieke omslag van diverse politici als Van Agt en andere die binnen de politieke functie/dwangbuis en leeftijd, door het Stockholm syndroom geen onderscheidend vermogen meer bezitten. Het zijn patiënten geworden. Dat laatste is niet van toepassing in de hedendaagse “wereldbestuur”!
  Liebermann: “Deze eenzijdige, afwijzende houding van de EU draagt er niet toe bij vorm te geven aan een aanhoudend vredesplan”. Vredesplan?
  “Palestijnen verdragen breken en dat veel van de leidende persoonlijkheden het zelfs eens zijn met de doelen van Hamas op de lange termijn.” Het Hamas oprichtingshandvest dat niet door de internationale rechtsorde ten stelligste wordt afgekeurd!
  Iran met haar “vredelievende energieproject” dat voornamelijk ondergronds en in bergketens zich afspeelt……..
  Zoals een Russische schrijver eens *schreef dat een derde wereldoorlog al wat langer geleden in aanvang nam wegens het ontbreken van…………
  Kerst zullen we wel uitzingen en waarde Pennings ons de weg wijzen als één van de drie koningen dat Israël niet zomaar duizenden jaren bestaansrecht heeft waarvoor de vrije wereld zich als ’n Chamberlain Israël en onze toekomst verkwanselt.
  Ondanks mijn weinige reactie op Israël wilde ik dit even kwijt.

  Like

 11. luckybee zegt:

  Ik geloof dat wij over Israel geen zorgen moeten maken; Het beloofde land van de Joden wordt door God perzoonlijk beschermd.Hier van ben ik overtuigd.

  Like

 12. luckybee zegt:

  Ook zonder de hulp van de USA (Barack Hussein Obama)

  Like

 13. Tom Hendrix zegt:

  @Luckybee 16.53. uur, daar ben ik ook van overtuigd.

  Like

 14. Meneer Lieberman is afgetreden als minister van Buitenlandse Zaken.

  Like

 15. E.J. Bron zegt:

  Hoezo Dorith? Werd hij op de vingers getikt door Netanyahu??

  Like

 16. Jan zegt:

  Mij lijkt het uitdiepen van het Witte Zeekanaal een mooi project. In de natuur, frisse lucht en eerlijke kleding van boomschors.

  Like

 17. http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4319915,00.html

  Yisrael Beiteinu chairman decides to step down as FM, deputy PM following decision to charge him with breach of trust; says wants to focus on clearing his name. Move unlikely to affect his election bid

  Like

 18. jowitteroos zegt:

  Jammer dat Lieberman weg gaat/is. Een die maling had aan politieke correctheid

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s