Hongaarse politicus steekt Israëlische vlag in brand

Screenshot_3

Opnieuw ophef rondom een antisemitische uitval van een Hongaarse parlementariër: Balazs Lenhardt heeft tijdens een protestmanifestatie voor het Hongaarse Ministerie van Buitenlandse Zaken een Israëlische vlag in brand gestoken.

Een Hongaarse parlementariër heeft op een antizionistische protestmanifestatie een Israëlische vlag in brand gestoken. Hij werd daarna tijdelijk door de politie opgepakt.

De onafhankelijke parlementariër Balazs Lenhardt was vroeger lid van de rechts-extreme partij “Jobbik”. Hij verliet de fractie in november en verklaarde daarbij dat de partij haar radicale karakter verloren zou hebben. Hij werd later uit de partij uitgesloten.

De vlagverbranding vond plaats tijdens een manifestatie voor het Ministerie van Buitenlandse Zaken, waar ongeveer honderd mensen bij aanwezig waren. Enkele deelnemers riepen antisemitische leuzen.

Twee weken geleden zorgde een afgevaardigde van Jobbik voor krantenkoppen, toen hij eiste dat alle Joden in Hongarije uit veiligheidsoverwegingen gecontroleerd zouden moeten worden.

Hij verwees daarbij vooral naar leden van het Hongaarse parlement en de Hongaarse regering, die volgens hem een nationaal veiligheidsrisico voor Hongarije zouden vormen.

Zijn uitlatingen veroorzaakten internationaal een golf van verontwaardiging. Ook leden van de Hongaarse regering demonstreerden daarop tegen antisemitisme.

Bron:

http://www.welt.de/politik/ausland/article112038368/Ungarischer-Politiker-verbrennt-israelische-Flagge.html

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in antisemitisme, antizionisme, Hongarije, Jodenhaat. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s