Sloterdijk vermoedt Amerikaans plan om Europa te destabiliseren

Screenshot_4

De Duitse filosoof Peter Sloterdijk

De bekende filosoof Peter Sloterdijk uit Karlsruhe schrijft in zijn nieuwe boek “Zeilen und Tage. Notizen 2008 bis 2011” ook kort over de “Arabische Lente” en vermoedt dat de Amerikanen deze vooral daarom ondersteunen om Europa te verzwakken. Wij hebben hier altijd de Obama-regering als gek beschouwd, die pas enkele dagen geleden de misdadige Syrische “rebellen” als rechtmatige regering heeft erkend. Mocht Sloterdijk gelijk hebben, dan zou niet Obama idioot zijn, maar de EU, Duitsland en vooral Frankrijk.

De vluchtelingen zijn immers al lang in aantocht. De dienovereenkomstige bijdrage in Sloterdijks boek onder de 30e januari 2011 luidt:

Een Weense vriend, die Noord-Afrika en het Nabije oosten beroepsmatig kent, kwalificeert de gebeurtenissen in Tunesië onder de scenario´s van de geopolitiek van Washington, volgens welke goed is voor Amerika war Europa verzwakt. De destabilisatie van Noord-Afrika zou op de middellange termijn tot een verzwakking van Europa leiden, omdat het binnen afzienbare tijd talrijke vluchtelingen uit de onrustige regio´s zal moeten opnemen. Het argument is gemakkelijk samen te vatten; binnen een jaar is de genoegdoening over de verdrijving van de despoot Ben Ali verdwenen, daarna begint de fase van teleurstelling, omdat alles veel langzamer opschiet dan gehoopt. Op deze klip van teleurstelling scheiden de stromingen – enerzijds zal het tot radicaliseringen komen, anderzijds tot berusting en emigratie, en noch de ene noch de andere ontwikkeling kan door de Europeanen begroet worden.

Of men moet de samenzwering nog een niveau hoger inschalen, zoals Bat Ye´or tientallen jaren geleden al schreef, dat de EU en Frankrijk onafhankelijk van de VS als het ware smeken om de Middellandse Zee-unie, waardoor heel Noord-Afrika met Europa tot een grootmacht moet samensmelten? Allebei uiterst rampzalig. Hoe denkt u daar over?

Bron:

http://www.pi-news.net/2012/12/sloterdijk-vermutet-amerikanischen-plan-zur-destabilisierung-europas/#more-295835

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Arabische Lente", Afrika, Europa, Obama, Verenigde Staten. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s