In de schaduw van de Duitse rechtsstaat ontstaat islamitische paralleljustitie

Screenshot_21

“In naam van de politiek correcten”

Zelfbenoemde “scheidsmannen” behandelen scheidingen en voorkomen strafprocessen. Protest!, roep de islamitische juriste Seyran Ateş.

Na de onderwerpen gedwongen huwelijk en eermoord zal ons de komende jaren het thema islamitische paralleljustitie hoofdpijn bezorgen. Want het gevaar van een islamitische rechtspraak in de schaduw van de democratie is acuut.

Alleen wegkijkers sluiten er de ogen voor dat er intussen in enkele grote Duitse steden zoals Berlijn en Bremen zogenaamde “scheidsmannen” buiten de Duitse rechtbanken om aanklachten en veroordelingen voorkomen. Deze scheidsmannen bij de gratie van Allah laten problemen zoals huiselijk geweld binnen de familie oplossen door een imam. En bij huwelijksmoeilijkheden geven ze volgens de sharia de mannen rugdekking en berispen ze de vrouwen. Hier gaat het in naam van de islam om het behoud van patriarchale macht in het huwelijk en om de machtsstrijd tussen concurrerende Arabische of Turks-Koerdische grote families. De families nemen de rivaliteiten van vijandige stammen uit hun landen van herkomst mee naar Duitsland.

Dit alles vindt plaats onder de dekmantel van de godsdienstvrijheid. Zelfbenoemde “scheidsmannen” hoeven noch voor rechters noch voor de binnenlandse veiligheidsdienst bang te zijn, want de Duitse staat en de Duitse rechtbanken zien niet dat er überhaupt een paralleljustitie, ook schaduwjustitie genoemd, bestaat. Ze kennen de islamitische milieus niet, waarin de geboden van Allah meer gelden dan de grondwet. Omdat zij de cultuur van de migranten niet kennen en hun taal niet spreken, kunnen ze heel moeilijk beoordelen of er sprake is van een reële bedreiging van onze rechtsstaat.

Screenshot_22

Seyran Ates

In werkelijkheid is de islamitische schaduwjustitie bedreigend. Zoals de naam al zegt, bewegen we ons in de schaduw van onze samenleving. Rechtspraak wordt naar de privésfeer verplaatst. Omdat dit gebied echter noch door de politie noch door de rechtbanken probleemloos toegankelijk is, wordt er niet gediscussieerd over de omvang van het gevaar. Op goede Duitse wijzen wachten we in plaats daarvan op cijfers en statistieken als bewijs voor een nieuw maatschappelijk fenomeen, voordat we ons opwinden en iets ondernemen. Ondertussen protesteren een paar mensenrechtenactivisten vanuit een verloren positie en werken zich dood aan het thema.

Zodra er voldoende krasse gevallen van paralleljustitie bekend zijn, zal er vast en zeker een of ander ministerie opdracht geven tot een onderzoek om daarna terugblikkend vast te stellen wat men preventief zou hebben kunnen doen. In de tussentijd echter worden er in naam van Allah nog meer strafprocessen voorkomen, getuigen beïnvloed en scheidingen behandeld. Nog bestaan er in Duitsland gelukkig geen sharia-bemiddelaars en sharia-rechtbanken, zoals deze in Groot-Brittannië gebruikelijk zijn.

Maar we zijn er niet ver van verwijderd wanneer buiten de Duitse rechtspraak om delicten gewoon worden opgelost en huwelijken alleen nog door de imam worden gesloten, zodat latere conflicten buiten de invloed van justitie blijven. In Groot-Brittannië is ook alles begonnen in de schaduw van de samenleving. Lerend van de fouten van de buren, moet men nu in Duitsland roepen: Druk het onmiddellijk de kop in! – maar willen we dat ook?

Screenshot_20

Bron:

http://www.zeit.de/2012/49/Glauben-Justiz-Islam

Auteur: Seyran Ateş

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", Duitsland, Elite, Islamisering, Justitie, Naïviteit, Overheid. Bookmark de permalink .

Een reactie op In de schaduw van de Duitse rechtsstaat ontstaat islamitische paralleljustitie

  1. Jan zegt:

    Aangezien iedereen het diploma moet behalen wordt wiskunde op steeds achterlijker niveau gegeven. Inzicht en kennis niet meer vereist.

    Eine Untersuchung zeigt: Das Zentralabitur in Mathematik schaffen Schüler auch ohne große mathematische Kenntnisse.
    http://www.faz.net/aktuell/beruf-chance/interview-moeglichst-viele-schueler-sollen-das-abitur-bestehen-11913477.html

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s