Europa wordt de kruiwagen van de Palestijnen

Screenshot_24

De Palestijnse propaganda werpt zijn vruchten af: Israël komt vanwege zijn nederzettingenpolitiek onder druk te staan – dankzij de medewerking van de Europeanen.  Daarbij zijn het de Palestijnen die weigeren te onderhandelen.

De strategie van de Palestijnse leiding onder president Abbas om Israël internationaal aan de kaak te stellen i.p.v. met hem over een vredesregeling te onderhandelen, werpt haar vruchten af – dankzij de actieve medewerking van de Europeanen.

De poging van de Palestijnen om de VN-veiligheidsraad voor het karretje te spannen van de eenzijdige veroordeling van Israëlische aankondigingen over de uitbreiding van nederzettingen mislukte weliswaar aan het dreigende veto van de VS. Maar de EU-vertegenwoordigers in de VN-veiligheidsraad, Groot-Brittannië, Frankrijk, Duitsland en Portugal, brachten daarna zonder afspraak met de VS een verklaring uit, waarin ze twijfelen over de bereidheid van Israël tot een onderhandelingsoplossing.

De dagelijkse Palestijnse propaganda

Dat echter is een kwaadaardige verdraaiing van de werkelijke omstandigheden. Dagelijks maakt de Palestijnse propaganda – en niet alleen maar die van de radicaalislamitische Hamas, maar ook die van de zogenaamde “gematigde” Fatah – er geen geheim van dat de Palestijnse zijde nooit een joodse staat Israël zou accepteren en dat een twee-staten-oplossing in het gunstigste geval als historische tussenfase op weg naar de “bevrijding van heel Palestina” van de Joden zou worden beschouwd.

Het vasthouden aan een nederzettingenstop als voorwaarde voor rechtstreekse gesprekken met de “zionistische vijand” is voor de Palestijnen daarbij een voorwendsel om het voortzetten van onderhandelingen te weigeren.

De beklemmende rol van Duitsland

Dat negeren de Europeanen echter en maken bijna dwangmatig de Israëlische bouw van nederzettingen verantwoordelijk voor de blokkade van het vredesproces in het Midden-Oosten. En dat, hoewel de onlangs door minister-president Netanyahu aangekondigde bouwplannen in de omstreden zone E1 nog helemaal geen besloten zaak is.

De Europeanen verlagen zich daarmee tot de kruiwagens van de door zijn vijanden aangewakkerde internationale campagne om Israël te isoleren. Dat Duitsland daar ook aan meedoet, is beklemmend. Ook onder de (door vele vrienden van Israël kritisch in de gaten gehouden) president Barack Obama blijven de VS zodoende de enige echt betrouwbare bondgenoot van de joodse staat – echter ook de laatste toonaangevende.

Bron:

http://www.welt.de/debatte/article112154628/Europa-wird-zum-Steigbuegelhalter-der-Palaestinenser.html

Auteur: Richard Herzinger

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", "Palestina", antisemitisme, antizionisme, Filippijnen, Hypocrisie, Israël, Joden, Jodenhaat, Linkse Kerk, VS. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s