Tunesische radicale islamieten protesteren tegen de media

Screenshot_2

De zwarte stippen op het strand zijn allemaal verwijderde tv-toestellen

Nu de “Arabische Lente” volbracht en de dictatuur van de radicale islamieten ingevoerd is, heeft men in Tunesië geen tv-journalisten meer nodig om tegen een of andere seculiere, dictatoriale politicus als Ben Ali op te stoken en de massa´s op te hitsen. Daarom zeggen de radicale islamieten openlijk en duidelijk wat ze van de Tunesische televisie vinden:

Omdat volgens hen de media incompetent en corrupt zijn (niet alleen bij ons hier!) heeft de Liga voor de verdediging van de revolutie, een groep activisten, die dichtbij de partij van de radicale islamieten in de regering staat, een flashmob in Sousse georganiseerd. Daarbij verwijderden ze tv-toestellen als grofvuil op het strand.

Nadat ze leuzen over de zuivering van de media scandeerde, hebben ze de demonstranten ertoe opgeroepen om hun tv-toestellen en kranten over het strand Boujafaar in de buurt van het centrum te verdelen.

In het artikel wordt duidelijk gezegd dat de echte moslims iets tegen de linkse vakbonden hebben:

De LPR zegt dat ze strijdt tegen de terugkeer van de oude garde onder Ben Ali. Twee jaar geleden, toen Ben Ali nog regeerde, sloten de media, de vakbonden en de radicale islamieten een bondgenootschap met elkaar tegen hem.

Op 4 december was er in Tunis een heftige botsing tussen de aanhangers van de radicale islamieten (LPR) en de activisten van de Tunesische arbeidersvakbond. De radicale islamieten eisten dat de linkse vakbond gezuiverd zou worden, omdat deze, bekeken vanuit het standpunt van de radicale islamieten, een veel te machtige positie heeft. Bij de botsingen raakten 20 personen gewond.

France 24

De radicale islamieten laten zich niet de mening dicteren door tv-mensen. Bij hen zouden de verloederde tv-magnaten van de NOS al heel snel hun biezen moeten pakken en een goed heenkomen zoeken.

Bron:

http://www.kybeline.com/2012/12/20/tunesische-islamisten-protestieren-gegen-die-medien/#more-40557

Auteur: Kybeline

Vertaald en bewerkt door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Islam, Islamitisch fundamentalisme, Tunesië. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s