Noord-Korea: angst voor kersttoren

Screenshot_6

Terwijl het christelijke Zuid-Korea wereldwijd staat voor economische groei en uitstekende technologische producten, zorgt het communistische Noord-Korea regelmatig door armoede, hongersnoden en militaire agressie voor krantenkoppen. En er is nog een verschil: terwijl er in het democratische zuiden godsdienstvrijheid heerst, worden in het dictatoriale noorden christenen bitter vervolgd – nummer 1 op de wereldvervolgingsindex van “Open Doors”. Nu voelen de paranoïde machthebbers in Pyongyang zich bedreigd door een kersttoren in het buurland.

“Die Welt” bericht:

Noord-Korea heeft boos gereageerd op een lichtinstallatie door Zuid-Koreaanse kerkactivisten aan de grens met het hermetisch afgesloten land. Het zou om een “onacceptabele provocatie” gaan, meldde het ambtelijke persbureau KCNA. Het waarschuwde voor deze soort van “psychologische oorlogsvoering”, die zou kunnen leiden tot militaire incidenten op het Koreaanse schiereiland.

Tientallen kerkvertegenwoordigers hadden zaterdag de lichtjes bevestigd aan de 30 meter hoge stalen toren in de stad Gimpo, vlakbij de zwaarbewaakte grens met Noord-Korea.

Omdat de kerstboom op een heuvel staat, is hij vanaf Noord-Koreaans gebied kilometers ver te zien.

De installatie ten westen van de hoofdstad Seoel dient tot begin januari te branden. In het verarmde Noord-Korea lijdt de bevolking ook onder regelmatige stroomuitvallen.

Anders dan in het atheïstische Europa neemt het christendom in Zuid-Korea steeds meer in betekenis toe en vormt met 29% van de totale bevolking intussen de grootste godsdienstgemeenschap.  

Screenshot_5

Bron:

http://www.pi-news.net/2012/12/nordkorea-furcht-vor-weihnachtsturm/

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Christendom, Communisme, Cultuurstrijd, Mensenrechten, Noord-Korea. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s