Anti-Israëlische kerstgroeten uit Ierland

Screenshot_2

Anti-Israëlische kerstgroeten uit Ierland

In Ierland worden anti-Israëlische kerstkaarten verstuurd. “Als de moeder van Jezus in onze dagen geleefd zou hebben, dan zou de geboorte van Jezus Christus in Bethlehem niet mogelijk zijn, omdat hen de intocht naar Bethlehem door Israëlische soldaten bij het checkpoint geweigerd zou worden”, staat er op te lezen.

Toen een week daarvoor de Israëlische ambassade een “Gedachten over Kerst” op haar Facebook-pagina plaatste, waarin werd opgemerkt dat Maria en haar baby Jezus vandaag in Bethlehem als Joden gelyncht zouden worden, werd ze voor haar “onbeschoftheid” heftig bekritiseerd. De Israëlische ambassade verontschuldigde zich en verwijderde het bericht onmiddellijk.

Nu attendeerde de ambassade erop dat er in Ierland de afgelopen tien jaar heel vaak christelijke symbolen voor anti-Israëlische campagnes misbruikt werden. “Vaak misbruiken Israëlhaters Jezus en Maria als instrument om Israël voor het oog van de hele wereld slecht te maken”, aldus de Israëlische ambassade in Ierland.

Op de Ierse kerstkaarten wordt de geboorte van Jezus in de stal van Bethlehem samen met foto´s van Israëlische soldaten en lijdende Palestijnen uitgebeeld. Deze kaarten worden met de kerstgroet “Nu zou Maria haar zoon niet ter wereld kunnen brengen in Bethlehem” verstuurd. Op een andere kerstkaart zijn de drie Wijzen uit het Oosten te zien, die vanwege de hoge veiligheidsmuur Bethlehem niet kunnen binnenkomen.

“Het probleem is dat niet weinig mensen in Ierland werkelijk geloven dat Jezus en zijn familie Palestijnen waren. Ze schilderen de Bijbelse familie met Arabische hoofddoeken en Oriëntaalse kleding. Daarmee lijkt hun kleding op die van de Palestijnen en de dracht van de Bedoeïenen”, verklaarde de Israëlische viceambassadrice Nurit Tinary Modai. “Het is geen zonde om de wereld er af en toe aan te herinneren dat Jezus een Jood was!” Door acties zoals het versturen van zulke kerstkaarten wordt langzaam maar zeker de Bijbelse geschiedenis rondom Jezus en Israël vervalst.

Bron:

http://www.israelheute.com/Nachrichten/tabid/179/nid/25299/Default.aspx?ref=newsletter-20121225

Auteur: Aviel Schneider

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestina", Ierland, Israël, Joden, Jodendom, Jodenhaat. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s