Geweld door buitenlanders: de verklaring!

Screenshot_17

Steekpartijen, in coma slaan, schoppende en slaande migranten. Vaak vraag je je af waar dit gewetenloze en brutale gedrag van buitenlandse mensen vandaan komt. Wie denkt dat gedrag in de meegegeven herkomstmentaliteit en de te lakse omgang met delinquenten is te vinden, ziet dat, als je de “Franfurter Rundschau” mag geloven, helemaal verkeerd.

De daders zelf zijn uiteraard onschuldig en als ze al schuldig zijn, dan alleen indirect leggen de hoofdinspecteurs van de recherche Döndü Yazgan en Ömer Sekmen (opm. vertaler: What´s in a name?) van de stuurgroep buitenlanders Wiesbaden aan ons uit.

Schuldig zouden veel meer de buitensluiting en vernedering zijn, of de woonomstandigheden thuis. Ook het steeds graag opnieuw naar voren geschoven gebrek aan perspectief of de ontbrekende culturele identiteit zouden schuldig zijn. Zelfs de puberteit van de meisjes moet als oorzak van geweld en agressie dienen, alles dus behalve de daders zelf. Hoe dan ook, schuld zijn uiteraard altijd de anderen.

De “Frankfurter Rundschau” bericht:

Nee, wat het begrip “eer” betekent, dat kon ook tijdens de bijeenkomst “De eer van de mannen – man of lafbek” niet achterhaald worden. Over één punt waren de aanwezigen het echter eens: het begrip schijnt vooral een centrale rol te spelen in de leefwereld van jonge mannen met een migratieachtergrond.

“Integratieproblemen”, vertelt hoofdinspecteur Döndü Yazgan, “komen in de eerste plaats bij mannelijke jongeren en jonge mannen voor”. Yazgan is migratiegevolmachtigde bij het hoofdbureau van politie West-Hessen, dat in samenwerking met het bureau voor immigratie en de stuurgroep buitenlanders Wiesbaden een voordrachtsmiddag organiseerde. “Veel jongens”, aldus Yazgan, “vangen het eerbegrip van de ouders en de grootouders op en definiëren dit zodanig zoals het hen op dat moment uitkomt.” In combinatie met onbeantwoorde vragen m.b.t. culturele identiteit evenals een bepaald gebrek aan perspectief zou er zo vaak een gevoel van “sociale buitensluiting en vernedering” ontstaan. Agressie – niet zelden in de vorm van het toebrengen van lichamelijk letsel en huiselijk geweld – zou daarvan een indirect gevolg zijn.

Jongens van huis uit benadeeld

“Een hele grote rol speelt hier het onderwijs”, zegt Ömer Sekmen van de stuurgroep buitenlanders Wiesbaden. Meisjes doen het hier beter dan jongens: volgens het actuele Wiesbadener integratierapport 2011 lag het aandeel mannelijke vwo-leerlingen met een migratieachtergrond met 21,2% bijna 5% onder dat van de meisjes. Bovendien verliet meer dan 11% van de jongens in 2011 de school zonder diploma. Ter vergelijking: 44,2% van de inwoners van Wiesbaden heeft een migratieachtergrond.

Behalve het vermoeden van Sekmen dat meisjes vooral in de puberteit “misschien gewoon vlijtiger” zouden zijn, liggen de oorzaken voor de verschillen volgens Yazgan ook thuis bij de familie: “In islamitische kringen”, aldus de Turkse van geboorte, “worden jongens anders opgevoed dan meisjes.” Bovendien zouden te krappe woonomstandigheden er een rol bij spelen dat de jongens naar buiten, de straat op zouden gaan.

Om al deze redenen, aldus Yazgan, zouden de jongens meer ondersteuning uit de samenleving nodig hebben dan tot nu toe. Een deel van deze ondersteuning moet gezien worden in het werk dat de migratiegevolmachtigden van de politie in samenwerking met de stuurgroep buitenlanders dagelijks verrichten. Samen met haar collega Abdellah Amrouch biedt Yazgan bijvoorbeeld gespreksronden voor ouders aan, van wie de zoons agressief gedrag vertonen. “De communicatie” zou “wezenlijk” zijn.

Acceptatie en waardering

Zo ook bij de slachtofferhulp, die ook tot het werk van Yazgan behoort: aan twee jongeren, die daarvoor medeleerlingen seksueel hadden geïntimideerd, vroeg Yazgan in het Turks of men in Turkije “zo men hun vrouwen” zou omgaan. “Alleen al het feit dat ik op ooghoogte heb benaderd, zorgde ervoor dat de beide gingen huilen”, herinnert Yazgan zich. Sekmen is het hiermee eens: bepaalde thema´s zouden in de moedertaal “gewoon beter overgebracht kunnen worden.”

“Meer acceptatie en waardering”, daar zijn de beide het in ieder geval over eens, zouden zowel preventief kunnen werken evenals het integratieproces bevorderen. Yazgan is er zeker van: “We mogen weliswaar geen wonderen verwachten – maar over enkele jaren zullen we de vruchten van het integratiewerk kunnen oogsten.”

Döndü Yazgan en Ömer Sekmen of de ene kraai pikt de ogen van de andere niet uit.

Bron:

http://www.zukunftskinder.org/?p=35863

Auteur: Ambre 66

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Integratie", "Nuttige idioten", "Verrijking", Criminaliteit, Dhimmitude, Duitsland, Immigratie, Islam, landverraad, Linkse Kerk, Moslims, Multiculti, Naïviteit, nieuw fascisme, political correctness, Socialisten, Turken. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s