Indonesië: radicale islamieten bekogelen christenen met urine en gier

Screenshot_21

Islamitische fanatici in Bekasi maken stemming tegen christenen. De Indonesische stad is een bolwerk van radicale islamieten.

Islamitische fanatiekelingen hebben in het Indonesische Bekasi een christelijke godsdienst verstoord door de deelnemers met urine en gier te bekogelen. De politie zou de daders gesteund hebben.

Met geweld hebben ongeveer 200 radicale moslims in het Indonesische Bekasi christenen tijdens de viering van de kerstmis aangevallen. De demonstranten bekogelden de christenen volgens informatie van de mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch (HRW) met oude eieren en zakjes urine en gier.

De moslims zouden daarbij door de politie zijn gesteund, zei de vertegenwoordiger van HRW in de nabijgelegen hoofdstad Jakarta, Andreas Harsono, tegen het Katholieke Persbureau (KNA).

De politie weigerde volgens hem ook een klacht op te nemen. De leider van de politie-eenheid zou afwezig zijn, zou de motivering zijn geweest.

Omdat voor de christenen de toegang tot de kerk was versperd, moesten zij hun godsdienst in de openlucht houden.

Bogor: godsdienst op de stoep

In het naburige Bogor, ongeveer 60 kilometer ten zuiden van Jakarta, blokkeerden islamitische demonstranten en de politie christenen de toegang tot een kerk. Voor het tweede jaar achter elkaar moest de protestantse Yasmin-gemeente haar kerstgodsdienst op eerste kerstdag op de stoep voor haar kerk vieren, zoals een gemeentewoordvoerder van KNA meedeelde.

Anders dan in Bekasi zou het in Bogor echter niet tot gewelddadigheden zijn gekomen. “Er vonden enkele verhitte discussies met de politie plaats, maar daarna hebben we onze godsdienst op straat gevierd”, aldus de woordvoerder.

Dinsdagmiddag hielden leden van beide gemeenten voor het presidentiële paleis in Jakarta een godsdienst. Staatspresident Susilo Bambang Yudhoyono en zijn vrouw zouden uitgenodigd zijn, echter niet verschenen.

90% behoort tot de islam

Ondanks vonnissen van de hoogste rechters weigeren de gemeenteraden van Bekasi en Bogor de christelijke gemeenten het gebruik van hun kerken. De beide miljoenensteden in de metropoolregio Jakarta zijn bolwerken van radicaalislamitische groeperingen.

De afgelopen jaren is het aantal aanvallen op christenen en aanslagen op kerken door radicale islamieten sterk toegenomen. Bij belangrijke christelijke feestdagen zoals Pasen en Kerst dient meer politieaanwezigheid de veiligheid van kerken en godsdiensten te garanderen.

Bijna 90% van de 240 miljoen Indonesiërs behoort tot de islam. Daarmee is de archipel het bevolkingsrijkste islamitische land ter wereld.

Bron:

http://www.welt.de/politik/ausland/article112224424/Islamisten-bewerfen-Christen-mit-Urin-und-Jauche.html

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in christenhaat, Christenvervolging, Indonesië, Islam. Bookmark de permalink .

3 reacties op Indonesië: radicale islamieten bekogelen christenen met urine en gier

 1. Jan zegt:

  Gematigde moslims in gematigd islamitisch Indonesië: Het is een constitutioneel recht om vrouwen genitaal te verminken
  http://www.nationmultimedia.com/aec/Muslim-group-opposes-ban-on-female-circumcision-30198459.html

  Like

 2. Jan zegt:

  De jihad van Indonesië in Papua-Nieuw-Guinea
  Goodbye Indonesia

  Like

 3. Jan zegt:

  en in Indonesië gaat het moorden ook maar door:

  Hoor ik de VN?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s