Geen geld meer: Amerikaanse gaarkeukens moeten armen weigeren

Screenshot_9

Hoge werkloosheid, verlaagde uitkeringen en te hoge huren hebben ertoe geleid dat één op de zeven Amerikaanse burgers intussen op voedselgiften is aangewezen, aldus een onderzoek. Er wordt rekening mee gehouden dat de situatie volgend jaar nog slechter zal worden.

Tussen september 2011 en eind augustus 2012 steeg de vraag naar voedselhulp in 21 van de 25 grote Amerikaanse steden gemiddeld met 22%. Dit blijkt uit de jaarlijks uitgevoerde peiling van de United States Conference of Mayors (hier het rapport). Eén op de zeven Amerikaanse burgers lijdt volgens het rapport aan voedingsonzekerheid. Sinds 2011 maakten 47 miljoen mensen gebruik van de voedselbonnen – 1,3 miljoen meer dan nog in 2010. Maar niet iedere arme krijgt deze voedselbonnen, die bovendien alleen voor een beperkte periode verkregen kunnen worden.

De gaarkeukens en andere openbare instellingen zijn op grond van het immens gestegen aantal armen en de verminderde hulp van de staat (hier) gedwongen te bezuinigen. Volgens het rapport moest 95% van de aan de peiling deelnemende steden, gaarkeukens en andere openbare instellingen de hoeveelheid levensmiddelen, die ze uitgaven, verminderen. 89% van de ondervraagden moest bovendien mensen wegsturen, aangezien ze niet over voldoende levensmiddelen beschikten, en 81% zag zich genoodzaakt het aantal keren dat Amerikaanse burgers maandelijks van de voedselhulp gebruik kunnen maken te verlagen.

Net zo slechts ziet het er bij de actuele cijfers betreffende de dakloosheid uit. 60% van de ondervraagde steden gaf aan dat de dakloosheid gemiddeld met 7% is toegenomen – vooral gezinnen waren vaak het slachtoffer. Bovendien werd bij bijna een derde deel van de volwassen daklozen een zware psychische stoornis vastgesteld. Gezien de economische situatie van het land en de gestegen huurprijzen gaan de steden er van uit (meer hier) dat het zowel bij de dakloosheid als bij het aantal Amerikaanse burgers dat op voedselhulp is aangewezen ook het volgend jaar tot een stijging zal komen.

Screenshot_12

Bron:

http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2012/12/28/kein-geld-mehr-us-suppenkuechen-muessen-beduerftige-abweisen/

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Verenigde Staten. Bookmark de permalink .

2 reacties op Geen geld meer: Amerikaanse gaarkeukens moeten armen weigeren

  1. Pingback: Bizarre toestanden in de US | Linsky's Place

  2. Tom Hendrix zegt:

    Gaat fijn zo daar, met de muzelman Obama aan het roer.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s