Pastor Nadarkhani weer in de gevangenis

Screenshot_2

De Iraanse voorganger Youcef Nadarkhani zit volgens mediaberichten weer in de gevangenis. Naar het heet werd de 35-jarige op eerste kerstdag in zijn woonplaats Rascht gearresteerd. Er werd gezegd dat Nadarkhani het na zijn vrijlating in september verzuimd zou hebben verschillende documenten goed in te vullen. Bovendien zou hij te vroeg uit de gevangenis ontslagen zijn en zou nog eens 40 dagen, die als proeftijd golden, de gevangenis in moeten.

De voormalige leider van een ondergrondse gemeente werd vanwege “afvalligheid van de islam” en “verbreiding van niet-islamitische leren” in het jaar 2009 ter dood veroordeeld en had sindsdien in de gevangenis gezeten. Zijn zaak had wereldwijd opzien gebaard. Nadat politici en mensenrechtenactivisten zich intensief voor zijn vrijlating hadden ingezet, werd Nadarkhani in september na 1062 dagen in de gevangenis verrassend vrijgelaten. De chef van de Britse hulporganisatie “Christian Solidarity Worldwide”, Mervyn Thomas (Londen), was geïrriteerd over de nieuwe arrestatie: “We zijn teleurgesteld om te horen dat pastor Nadarkhani opnieuw in de gevangenis zet.” Het tijdstip van de arrestatie noemde hij “gevoelloos”. Op deze wijze zouden zijn vrouw en beide kinderen opnieuw Kerst alleen hebben moeten vieren. Nog in november had Nadarkhani tijdens een conferentie van “Christian Solidarity worldwide” in Londen in het openbaar iedereen bedankt voor alle gebeden en ondersteuning die hij tijdens zijn 3-jarige gevangenschap had gekregen.

Screenshot_4

Meinhardt: onverbiddelijk tegenover iedere vorm van christenvervolging

De Duitse FDP-parlementariër Patrick Meinhardt heeft een compromisloze en onverbiddelijke houding tegenover iedere vorm van christenvervolging geëist. Hij zou blij zijn dat de Duitse regering de kwestie van religievrijheid van zo´n hoge prioriteit zou voorzien, zei hij op 27 december. Juist de ontwikkelingen in de islamitische landen zouden hem zorgen baren, aldus Meinhardt, die ook woordvoerder van de christenen van de FDP-fractie in het Duitse parlement is. De mate van christenvervolging in bijvoorbeeld Nigeria zou een omvang hebben bereikt die schrikbarend zouden zijn: “De Europese landen zouden hier als één blok en op niet mis te verstane wijze signalen moeten uitzenden. Als er niet energieker door de regering van Nigeria wordt ingegrepen, moeten ook subsidies worden bevroren.” Op kerstavond hadden onbekenden twee kerken in het noorden van Nigeria aangevallen en twaalf mensen gedood. In Potiskum, een districtshoofdstad in de deelstaat Yobe, waren gewapende mannen de kerk binnengedrongen en hadden zes christenen vermoord, onder wie de priester. Daarna staken de moordenaars de kerk in brand. Of de aanslagen door de radicaalislamitische sekte Boko Haram werden gepleegd, is nog niet duidelijk. De groepering vecht voor de oprichting van een islamitische Godstaat in het voornamelijk islamitische noorden van Nigeria. Tot hun slachtoffers behoren naast ambtenaren en instellingen van de regering vooral christenen. Volgens informatie van de Vereniging voor bedreigde volkeren (Göttingen) kwamen bij aanvallen van de terroristische groepering sinds 2009 meer dan 3000 mensen om het leven.

Screenshot_7

Bron:

http://www.idea.de/detail/thema-des-tages/artikel/iran-pastor-nadarkhani-wieder-im-gefaengnis.html

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in christenhaat, Christenvervolging, Iran, Islam, Nigeria, Religie. Bookmark de permalink .

Een reactie op Pastor Nadarkhani weer in de gevangenis

 1. Jan zegt:

  Christenen bestaan niet volgens Obumler. Op de lijst van gevangenen in Teheran schitterd de naam Abedini door afwezigheid.

  State Department leaves American pastor off list of those imprisoned in Iran over religion
  Absent from the list: Pastor Saeed Abedini, an American citizen (his wife and children live in Idaho)
  The State Department has disappointed Abedini’s family before. At one point, government officials told his wife that the United States couldn’t help Abedini because Iran refused to recognize his U.S. citizenship
  http://washingtonexaminer.com/state-department-leaves-american-pastor-off-list-of-those-imprisoned-in-iran-over-religion/article/2528213?custom_click=rss

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s