HISTORIE: de Israëli’s ontdekken een 2750 jaar oude tempel in de buurt van Jeruzalem

Screenshot_19

 Luchtopname van de archeologische site Tel Motza  

Voor minder goed geïnformeerde lezers; dit betekent dat de Joden meer dan 1300 jaar voor de profeet Mohammed zijn eerste kind bruid had verkracht in Jeruzalem waren. Moslims beweren zomaar eventjes dat het hun eigendom is…

Archeologen hebben (de overblijfselen van) een 2750 jaar oude tempel ontdekt, naast een geheime bewaarplaats van heilige kunstvoorwerpen die een zeldzaam inzicht geven in de religieuze praktijken van die tijd, kondigde de ‘Israeli Antiquities Authority’ woensdag aan.

Beeldjes die gevonden zijn op de archeologische site Tel Motza. (tekst onder foto)

De tempel werd ten westen van Jeruzalem blootgelegd op de archeologische vindplaats van Tel Motza, ter voorbereiding voor werkzaamheden aan de autosnelweg 1. Onder de vondsten bevinden zich beeldjes van aardewerk, fragmenten van kelken en versierde zuilen.

Screenshot_22

Beeldjes die gevonden zijn op de archeologische site Tel Motza

“Het rituele gebouw in Tel Motza is een ongewone en opvallende vondst, gezien in het licht van het feit dat er nauwelijks overblijfselen zijn van rituele gebouwen van de periode ten tijde van de Eerste Tempel in Judea”, zeiden de leiders van de archeologische opgraving Anna Eirikh, Dr. Hamoudi Khalaily en Sua Kisilevitz. “Het unieke van het gebouw is des te opmerkelijker, omdat de ‘site’ in de buurt van de hoofdstad Jeruzalem is gelegen, dat in die tijd als het belangrijkste heilige centrum van het koninkrijk fungeerde”.

De regio er omheen is in de afgelopen twee decennia een belangrijke archeologische vindplaats geweest, na de ontdekking van een groot aantal gebouwen waaronder een pakhuis, waarvan archeologen veronderstellen dat het werd beheerd door hoge ambtenaren voor de graanvoorraad van Jeruzalem. De Bijbelse nederzetting “Moza” wordt genoemd in het boek Jozua en wordt beschreven als een stad in de gebieden waar de stam van Benjamin woonde, grenzend aan Judea (Jozua 18: 26).

De meest recente opgraving heeft, volgens de leiders, een geheel nieuw bouwwerk blootgelegd, met massieve muren en een brede, naar het oosten gerichte ingang, dat voldoet aan de traditie van tempelbouw in het oude Nabije Oosten. De archeologen benadrukken dat “de vondst van het heilige bouwwerk met de bijbehorende geheime bewaarplaats van heilige vaten, en in het bijzonder de opmerkelijke kustinvloeden die duidelijk aanwezig zijn in de antropomorfe (op de mens gelijkende) beeldjes, nog een uitgebreid onderzoek vereisen”.

Screenshot_20

Een opgegraven paardenfiguurtje

Dergelijke vondsten zijn zeldzaam, omdat alternatieve rituele praktijken verboden werden na de bouw van de Eerste Tempel in Jeruzalem door koning Salomo, volgens archeologische schattingen ongeveer 3000 jaar geleden.

De archeologische leiders menen dat de ‘site’ al moet hebben bestaan ​​in de tijd die vooraf ging aan de religieuze hervormingen in het hele koninkrijk aan het eind van de monarchistische periode (in de tijd van Hizkia en Jesaja), waarbij alle rituele plaatsen werden afgeschaft en de nadruk alleen kwam te liggen op de rituele praktijken van de tempel in Jeruzalem.

Video:

Bron:

http://www.barenakedislam.com/2012/12/28/israelis-discover-2750-year-old-temple-near-jerusalem/

Vertaald uit het Engels door:

Wachteres

(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Historie, Jeruzalem, Joden, Jodendom, Religie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s