Grieken melden hun auto´s af. Syrische vluchtelingen overstromen ondanks strenge grenscontroles het land

Screenshot_2

In Griekenland leren de mensen nu bezuinigen. Daar vindt op dit moment precies datgene plaats dat Europa over enkele jaren te wachten staat:

Omdat ze moeten bezuinigen, melden steeds meer Grieken hun auto af. Tienduizenden zetten hun auto alleen al in de maand december eerst stil, de markt voor nieuwe auto´s is al ingestort. Ondertussen neemt het zwartwerken in Griekenland merkbaar toe. Eén op de drie Grieken werkt volgens officiële cijfers buiten de belastingdienst om.

(…)

Vanwege de harde bezuinigingsmaatregelen van het door een faillissement bedreigde land is het inkomen van de Grieken volgens schattingen van de vakbonden sinds 2009 met bijna 30% gedaald.

N-TV

30%. Dat is in de eerste plaats een enorme persoonlijke tegenslag. Maar je moet je ook de ontwikkelingsspiraal voorstellen als de staat de autobelasting misloopt en als veel kleinere bedrijven failliet gaan, omdat ze hun klanten kwijtraken. Daarvan zou wel eens menig kapper, kleermaker, automonteur, arts, apotheker enz. de dupe kunnen worden.

Desondanks is Griekenland voor de moslims uit Syrië een land van belofte. Zoals we weten, “vluchten” moslims bij voorkeur naar een christelijk land, als ze het ook maar enigszins voor elkaar kunnen krijgen.

Syrische “vluchtelingen” stromen Griekenland binnen.

Ondanks economische problemen is Griekenland het populairste land voor de ”vluchtelingen” die naar de EU proberen ter komen.

In het artikel van Al Jazeera kan men in de video ene Ahmed uit Aleppo beluisteren, die in gebroken Engels uitlegt dat ze niet in Syrië kunnen blijven. Wel echter in Athene – waar ze eigenlijk niets te zoeken zouden hebben.

Natuurlijk is er nog hoop: Griekenland heeft eindelijk de muur aan de Turkse grens afgebouwd:

De regering van Griekenland had ruim een jaar geleden besloten om een muur tussen zijn eigen grens en die van Turkije te bouwen. Reden voor deze beslissing was de steeds groter wordende toestroom van illegale immigranten in het land. De tien kilometer lange muur kostte ongeveer 3,2 miljoen euro en de bouw heeft ongeveer een jaar geduurd. Oorspronkelijk zou de nieuwe grensversterking veel sneller klaar zijn. Volgens de opdrachtgever is de vertraging echter terug te voeren op de slechte weersomstandigheden. De weg naar Griekenland zal voor illegale migranten nu moeilijker worden.

Pro NRW

Maar wanneer, wanneer doet men eindelijk de poorten dicht, opdat er geen onmensen meer kunnen binnenstromen? Geen nieuwe verkrachters, geen nieuwe moordenaars, geen roedelrovers, geen Allahu-Akbar-schreeuwers?

Wil men net zo lang wachten tot alle Grieken honger lijden? Totdat alle auto´s afgemeld moeten worden? Alleen omdat er ergens in de wereld baarmoeders zijn, die constant nieuwe mensen op de wereld zetten, die “niet in hun landen kunnen blijven”, zoals Ahmed uit Aleppo?

Screenshot_3

Bron:

http://www.kybeline.com/2012/12/30/griechen-melden-ihre-autos-ab-syrische-fluchtlinge-uberschwemmen-trotz-starke-grenzkontrollen-das-land/#more-40878

Auteur: Kybeline

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", "Verrijking", EU, Europa, Griekenland, Moslims, Naïviteit, Syrië. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s