Jantje Beton en Israël

Screenshot_16

Bij Jantje Beton denk ik aan een organisatie die zich inzet voor het welzijn van kinderen waar ook ter wereld. Het is de organisatie waarvoor ik als basisschoolleerling nog jaarlijks deur-aan-deur ben geweest om loten te verkopen.

Des te groter was mijn verbijstering toen ik hoorde dat Jantje Beton zich niet langer laat sponsoren door beveiligingsbedrijf G4S, omdat deze, ik citeer, “Israëlische gevangenissen met Palestijnse politieke gevangenen zou beveiligen.”

Laat u niets wijsmaken. Israël heeft geen politieke gevangenen. De zogenaamde politieke gevangenen zijn geen leden van politieke partijen, maar leden van terreurorganisaties. Mensen die zich richten op gewelddadig terrorisme, niet op vreedzame belangenbehartiging. Met als enig doel zo veel mogelijk onschuldige burgers te doden.

Door deze mensen op te sluiten, beschermt Israël de veiligheid van haar burgers, haar meest kwetsbare – de kinderen, die zich nog niet kunnen verweren – voorop. Zowel Joodse als Palestijnse kinderen worden zo beschermd tegen terreuraanslagen die er alleen maar op uit zijn zoveel mogelijk willekeurige slachtoffers te maken. En was het Jantje Beton niet te doen om het welzijn van kinderen over de hele wereld?

Het is te hopen dat deze politiek gemotiveerde stap van Jantje Beton snel wordt rechtgezet. Ik roep dan ook scholen, ouders en kinderen op om niet langer vrijwilligerswerk voor Jantje Beton te doen totdat deze zich weer richt op waar hij voor is: het organiseren van speelgelegenheden voor kinderen. En dus niet op het voeren van een hetze tegen Israël.

Screenshot_18

Door:

Dimitrie van Tienhoven

(Voorzitter Monitoring Nederland-Israël)

Screenshot_17

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", "Palestina", Israël, Linkse Kerk. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s