Oliver Stone: de VS zijn op weg naar de Orwell-staat (+ video)

Screenshot_6

Filmmaker Oliver Stone heeft scherpe kritiek op de politiek van de VS, vooral op de controle van de burgers en het voeren van aanvalsoorlogen. Vrijdag nog heeft de Amerikaanse Senaat meer bevoegdheden overgedragen aan de Amerikaanse geheime diensten.

De Oscarwinnaar Oliver Stone en de historicus Peter Kuznick hebben in een interview bij RT de huidige situatie in de VS scherp bekritiseerd. Ze vergeleken de omvang van de controle zelfs met de toestanden in de roman “1984” van George Orwell. Weliswaar zouden de VS nog niet openlijk een dictatuur zijn, maar men zou zich tegenwoordig niet meer voor het systeem kunnen verstoppen. Oliver Stone vindt het vooral erg dat de kinderen van nu deze toerstanden zouden accepteren. Ze zouden zich niet verzetten tegen de Orwell-staat.

Obama zou “een wolf in schaapskleren” zijn, zei Oliver Stone. Weliswaar zouden de mensen hem na de nachtmerrie van het presidentschap van Bush veel vergeven hebben, maar de feiten zouden tegen hem spreken. Hij zou namelijk in principe de politiek van zijn voorganger hebben voortgezet. De regering zou zich gewoon niet aan de wetten houden. Obama zou bijvoorbeeld de controle van de bevolking of de arrestaties zonder proces hebben voortgezet. De Amerikaanse regering zou dagelijks meer dan 1,4 miljard elektronische berichten van Amerikaanse burgers beoordelen, vult Kuznick aan.

Screenshot_7

Ook de huidige president zou overal in de wereld oorlogen voeren. Obama zou ook veel vaker onbemande vliegtuigjes inzetten dan Bush dit gedaan zou hebben. Bij Bush zou men nog kritiek hebben gehad op de controle zonder rechterlijk besluit, bij Obama echter zou men nu te maken hebben met “moorden zonder rechterlijk besluit”, zei Kuznick. In de VS zou op dit moment een “blinde verering van het leger” bestaan, men zou het verschil tussen zelfverdediging en aanvalsoorlogen zijn vergeten, bekritiseert Oliver Stone.

Screenshot_4

Vrijdag verlengde de Amerikaanse Senaat een wet die vérstrekkende bevoegdheden aan de geheime diensten geeft. Gesprekken waar buitenlanders aan deelnemen, mogen nu ook zonder meer zonder rechterlijk besluit worden afgeluisterd, bericht RT. Senator Rand Paul, de zoon van de presidentschapkandidaat Ron Paul, had kritiek op het verder opgeven van de Amerikaanse grondwet. Volgens geldend recht is er tegenwoordig in de VS “geen rechterlijk besluit nodig om je E-mails te bekijken”, zei Rand Paul. Harry Reid, de leider van de Democraten in de Senaat, bekritiseerde Paul wegens diens afwijzende houding m.b.t. de wet: Paul zou “terroristen de gelegenheid willen geven om plannen tegen ons land te smeden”, aldus Reid.

Video:

 

Bron:

http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2012/12/30/oliver-stone-usa-sind-auf-dem-weg-zum-orwell-staat/

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Linkse Kerk, Mensenrechten, nieuw fascisme, Obama, Overheid, Terrorisme, Verenigde Staten. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s