Oudejaarsdagmijmeringen…

Screenshot_8

Nu we zo aan de laatste dag van dit jaar begonnen zijn en ik wat zit te peinzen, dacht ik ineens: hé, tijdens het inkopen en boodschappen doen heb ik (en nu spreek ik voor mijzelf uiteraard) bijna geen enkel Kerstlied gehoord. Zelfs geen Jingle Bells of welk ander kerstlied dan ook… Noch in Nederland, noch in Duitsland..! Misschien was ik niet op de juiste dag of tijd..? Het was toch wel de decembermaand..?

Wel werd ik gek van gillende vrouwelijke of mannelijke a-tonale zangers en zangeressen, die geen noot muziek kennen en van wie de muziek (zoals ze dat noemen) bestaat uit wat gillende klanken en uitroepen… Wie het hardst krijst heeft gewonnen. Dit is echter normaal, hoor je overal, want dat koopt zo gezellig denkt het management en het zal wel gelijk hebben. In ieder geval vergeet ik de helft van wat ik wilde kopen en verdwijn als een haas op wielen om hieraan te ontkomen.

Terug naar de Kerstgedachte… ik laat me niet afleiden hoor… Maar ook dit jaar weer GEEN Kerstliedje te horen… Voor wie er gelovig is en naar de kerk wil… De meeste zijn gesloten. Eens als kerk ingewijd, nu met een Grieks restaurant of rommelmarkt verblijd.

Ieder viert op zijn manier…  Deze dagen betekenen toch een beetje nostalgie voor ons? Of zie ik dit weer helemaal verkeerd…. Martha weer ontspoord. Oh ja, er zijn mopperaars die nergens aan doen, maar stiekem in hun hart zachtjes meezingen…

Wat we ook geloven of niet geloven, willen we zelf uitmaken. We mogen ons niet laten indoctrineren! Door mensen (zo zou het moeten zijn tenminste), die wij gedogen. Terug naar de kerstmuziek, terug naar de kerstboom…en alles wat voor ONS van waarde is!

Deze dagen gaan niet alleen om je vet te schranzen, hoewel de winkelier dat liever ziet, maar het kunnen ook dagen zijn met hun eigen sfeer… Een sfeer, die we steeds meer en meer vergeten. Maar ja, vroeger is dan ook uit de tijd! Wie wil hier nog van weten, wat een geklets.

Tegenwoordig zie je eind augustus de Sinterklaasspullen bij elkaar gekwakt in de winkel, eind september de kerstpullen als het niet eerder is. Begin december Carnaval en in januari de Paaseieren… In ieder geval is de december maand voor veel Nederlanders toch een feestelijke maand, hoe je hem ook viert. Het wordt ons afgenomen… Geen liedjes, geen gezelligheid, geen sfeer… De zakenlieden willen wel verkopen, maar vooral onopvallend, zodat de andersdenkenden daar niet zoveel hinder van hebben, dus gerichte muziek bestaat niet meer.

Oudejaarsdagmijmeringen…

Vroeger werd alles op zijn tijd gedaan… Eerst Sinterklaas, dan Kerst, dan… er werden mooie etalages gemaakt, de sinterklaas- en kerstspullen gezellig uitgestald. We mochten in vrijheid genieten en niemand ergerde zich aan onze feesten met de liedjes die wij gezellig vonden… En zo, om mensen die ons haten te plezieren, vervagen onze feestdagen. Zwarte Piet mag niet meer, de kerstbomen niet gezet, laat staan verlicht. Geen Sinterklaasmuziek meer, geen Kerstmuziek… Het enigste wat we nog wel mogen is luisteren naar pokkemuziek,  zoveel mogelijk kopen en dan oprotten.

Maak plaats voor de nieuwe generatie van Nederland, de familie Nekaf… Oh jeetje wat zeg ik nu weer… Een Nekaf is de Jeep van mijn zoon,  ik bedoel de familie Nikab. Het zal niet echt lang meer duren, dan zal de geschiedenis van Nederland uitgevaagd worden, verbrand… Geen boeken, geen geschiedenis meer… Beeldenstormen en alle kerken in de fik, weg met die heidense troep.

Insha’Allah…

Het was zomaar een gedachte, hopelijk een heel erg stomme! Morgen starten we weer met een vrolijk Nieuwjaar, zalig hoeft voor mij nog niet en zal ik ook nooit worden.

Door:

Martha N.

(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

2 reacties op Oudejaarsdagmijmeringen…

  1. Avidia zegt:

    Is me ook opgevallen Martha, ik erger me rot, maar ik heb thuis diverse cd’tjes en ik maak mijn eigen sfeer en onze kabeltv krant en zender doet het wel de hele dag, hier trekken we ons nergens iets van aan. Maar op de radio!! NIETS! Op de barricade.

    Like

  2. Tom Hendrix zegt:

    Prima stuk Martha, ook ik herken er heel veel in. Bij deze de beste wensen voor U en uw aanhang.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s