Een Egyptische geestelijke bedreigt de Egyptische Kopten met genocide

Screenshot_44(Door  Raymond Ibrahim)

“Op de dag dat de Egyptenaren … het gevoel krijgen dat jullie tegen hen zijn, zullen jullie van de aardbodem worden weggevaagd”. – Dr Wagdi Goneim

Islamitische leiders gaan nog steeds door met het portretteren van de populaire protesten tegen president Morsi en zijn onlangs aangenomen sharia grondwet als producten van de Egyptische christenen. Onlangs zei de leider van de Moslimbroederschap, Safwat Hegazy, op een openbare bijeenkomst die op video was vastgelegd:  

Een boodschap aan de kerk van Egypte, van een Egyptische moslim: “Ik zeg tegen de kerk – in de naam van Allah, en opnieuw, in de naam van Allah – als jullie samenspannen en jullie gaan verbinden met de achtergeblevenen [oppositie] om Morsi ten val te brengen, dan zal dat zeker een probleem veroorzaken …. onze grens is de legitimiteit van Dr. Muhammad Morsi. Wie die grens passeert zal geweld ervaren” .

Onlangs maakte Dr Wagdi Ghoneim – die eerder Allah prees vanwege de dood van de overleden Koptische paus Shenouda, terwijl hij op video hel en verdoemenis over hem uitsprak – nog een video, getiteld: “Een aankondiging en een waarschuwing voor de kruisvaarders in Egypte”, een verwijzing naar de Kopten in het land. Die video begon hij als volgt: “Jullie spelen in Egypte met vuur, ik zweer het, de eerste mensen die door het vuur worden verbrand zullen jullie [Kopten] zijn “. De video werd gemaakt in verband met de Tahrir protesten tegen Morsi: islamitische leiders, zoals Hegazy en Ghoneim, proberen de Kopten af te schilderen als dominante elementen in die protesten; volgens hen zou geen echte moslim aan zoiets deelnemen. Ghoneim ging zelfs een stap verder en zei dat het merendeel van de mensen bij de protesten Kopten waren: “En we weten dat jullie kruisen maakten met je polsen en die verborgen hielden door je mouwen erover heen te trekken”.

Video:

De kern van Ghoneim’s boodschap was genocidaal: “Op de dag dat de Egyptenaren – en ik bedoel zelfs niet ​​de Moslimbroederschap of de Salafisten, maar gewone Egyptenaren – het gevoel hebben dat jullie tegen hen zijn, zullen jullie worden weggevaagd van de aardbodem. Ik waarschuw jullie nu: speel niet met vuur”!

Behalve dat hij probeerde om de Egyptische moslims op te hitsen tegen de Kopten en deze te bedreigen met vernietiging, had Ghoneim nog meer veelbetekenende beweringen, waaronder:

 ·         Het generaliserend benoemen van de christenen van Egypte als ‘kruisvaarders’, waarmee hij opnieuw de simplistische zwart-wit visie van de islam liet zien, die alle christenen – van alle volken, uit het heden en het verleden, ongeacht de historische context en de denominatie op één hoop gooit – in overeenstemming met een islamitische traditie die stelt dat “alle ongelovigen één religie hebben”.

 ·         Het vergelijken van christelijke Kopten met dieren: “Respecteer jezelf en leef met ons en wij zullen jullie beschermen … Waarom?… omdat Allah mij heeft  verboden om wreed te zijn tegen dieren. Ik probeer niet om jullie met dieren te vergelijken … maar als ik niet wreed ben tegen dieren of planten, zal ik dan wreed zijn tegen een ziel die door Allah geschapen is? Jullie zijn ongelovigen in de ogen van Allah – en het is aan hem om jullie te beoordelen. Als jullie echter in mijn land wonen, is het voor mij verboden om onrechtvaardig tegenover jullie te zijn – maar dat betekent niet dat we gelijk zijn. Integendeel”.

·         Hij zegt tegen de Kopten: “Ik wil jullie eraan herinneren dat Egypte een islamitisch land is …. als jullie niet van de islamitische sharia houden, dan zijn er acht landen in Europa die een kruis op hun vlag hebben, ga daar dan heen. Als jullie hier in Egypte bij ons willen blijven, weet dan wat je plaats is en wees respectvol. Jullie hebben reeds alle rechten – door Allah – zelfs meer rechten dan de moslims hebben … Niemand doorzoekt jullie huizen, niemand doet onderzoek naar jullie kerken. In het verleden was het in feite zo dat islamitische groeperingen gebruik maakten van valse ID-bewijzen en er christelijke namen opzetten als ze erop uit gingen om [jihadistische] handelingen te plegen zodat, als de politie hen te pakken zou krijgen, die zouden zien dat ze christenen waren en zij met rust zouden worden gelaten”. Ghoneim mist de ironie van wat hij zegt: De politie weet dat Egyptische christenen niet zullen deelnemen aan terreur; Egyptische moslims worden daarvan verdacht.

·         Tegen het einde zegt hij op spottende toon: “Wat denken jullie -zal Amerika jullie beschermen? Laten we heel duidelijk zijn, Amerika zal jullie niet beschermen. Als dat wel zo zou zijn dan zouden zij de christenen in Irak hebben beschermd toen ze werden afgeslacht! ” – Hiermee verwijst hij naar het feit dat, nadat de VS Saddam Hussein hadden verdreven, de helft van de christelijke bevolking van Irak is afgeslacht of uit het land is gevlucht en dat alles onder Amerikaans toezicht.

·         Hij beweert dat er slechts vier miljoen Kopten zijn, terwijl er 85 miljoen moslims zijn – zelfs als de registers van de Koptisch-Orthodoxe Kerk er vanuit gaan dat er meer dan 15 miljoen Kopten zijn, en de meeste externe analisten zeggen dat er 10 miljoen zijn en ze eraan toevoegen dat Morsi alleen maar aardig wilde zijn toen hij tijdens een van zijn toespraken zei: “Er zijn geen minderheden in Egypte”. Ghoneim legt niet uit hoe het komt dat, als er zo weinig Kopten zijn – vier miljoen in vergelijking tot 85 miljoen -zij zo invloedrijk kunnen zijn en de Tahrir protesten met zulke grote aantallen kunnen overstelpen.

Screenshot_45

Hij bespot de nieuwe Koptische paus Tawadros – wat niet verrassend is, gezien zijn grote haat tegen de voormalige paus – door te beweren dat de nieuwe paus de Kopten aanspoorde om te protesteren; dat de nieuwe paus wil dat Morsi en de shariawetgeving ten onder zullen gaan en door eraan toe te voegen: “Is het niet genoeg dat jullie al die kloosters hebben?”

Raymond Ibrahim is een ‘Shillman Fellow’ aan het David HorowitzFreedom Center en een ‘Associate Fellow’ aan het Middle East Forum.

Bron:

http://www.gatestoneinstitute.org/3518/egypt-cleric-threatens-copts-genocide

Vertaald door:

Wachteres

(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Arabische Lente", christenhaat, Christenvervolging, Egypte, Kopten, Moslimbroederschap. Bookmark de permalink .

24 reacties op Een Egyptische geestelijke bedreigt de Egyptische Kopten met genocide

 1. G.Deckzeijl zegt:

  Bewijs voor de zoveelste keer geleverd: islam = FASCISME..!!!
  Sterker nog: islam = vele malen erger dan nazi-fascisme en communisme samen..!!!
  http://tinyurl.com/be54uxd
  En al die hotemetoten en ander links grut die maar blijven drammen over een arabische lente(kuch, kuch) mogen van mij een afspraak met de psychiater maken.

  Like

 2. G.Deckzeijl zegt:

  Waarschuwing voor alle zgn “jihadi’s” en soortgelijke aanbidders van de maandgod:

  Hekel aan het Westen en onze cultuur en omgangsvormen? Duvel op naar de steen waar je onder vandaan gekropen bent, vandaag nog astèffekèn, maar dan op z’n laatst morgen.
  ‘cause you guys make us wanna PUKE…!!!

  Like

 3. louis-portugal zegt:

  Helaas wachteres zal het niets helpen dat je zoveel werk doet om te vertalen en ons daardoor te informeren waarvoor mijn grote dank.
  Het zal de situatie voor die christenen niet verbeteren.
  Integendeel ze zullen, zoals dat “normaal” is in die wereld, doorgaan met het opruimen van alle hun niet welgevallige elementen waaronder de christenen.

  Like

 4. Wachteres zegt:

  @ Louis-portugal

  Ik hoop dat degenen die hun mond houden dit lezen; kunnen ze niet zeggen:

  “Wir haben es nicht gewusst.”.

  Like

 5. Mooi artikel, Wachteres! Wanneer mogen wij ons zegje doen in deze wereld?

  Like

 6. Henk.V zegt:

  In dit stuk leer je de ware aard van de islam kennen, erger en meer verwoestend dan net gelijk welk gewelddadig systeem voordien!

  Ogenschijnlijk lijkt alles nog mee te vallen, ZOLANG MEN MAAR IN EEN POSITIE VAN ONDERWORPENHEID BERUST!
  Maar kom maar even op voor jezelf en men laat zien waar je eigenlijk staat!
  Bedenk bovendien dat de Kopten de rechtstreekse afstammelingen zijn van de oorspronkelijke (christelijke) bevolking van Egypte!
  Wij hebben een aangetrouwde familielid uit die groep en deze sfeertekening komt ons maar al te bekend voor.
  De Kopten worden toegesproken alsof het een gunst is dat ze nog in hun eigen land verblijven. En dan denken linkse malloten dat het hier uiteindelijk heel anders zal gaan.!
  Nee en nog eens nee!
  Na elke verovering gaan de islamitische heersers een volk heropvoeden door middel van de steeds herhaalde gedachte dat het land de nieuwe leidende klasse van oorsprong toebehoort!
  Voor die tijd bestond er niets van enige betekenis! Niets dat het vermelden waard is..
  Geen ideologie is zo grenzeloos aanmatigend.
  ”De ware geschiedenis en beschaving vangt aan met de intocht van de islam!” Dat is een gedachte om in de gaten te houden.

  Mag ik er op wijzen dat NU al, op dit moment, gehersenspoelde dhimmi’s ons al proberen wijs te maken dat de Europa cultuur en wetenschap ALLES heeft te danken aan de islam???
  klinkt dat, in verband met wat ik hierboven schrijf, niet afgrijselijk bekend?
  Het wordt de onderworpen Kopten al veertien eeuwen voorgehouden! Onderwezen aan de trotse erfgenamen van een millennium oude cultuur..

  En zoals een islamitische cynicus terecht spottend opmerkt “HET WESTEN, Amerika, (maar ook de EU!!!) steekt geen vinger uit naar de slachtoffers van de islamitische expansiedrang!!
  Nergens in het Midden Oosten en dus ook niet hier, in het westen!
  Dat is de vloek die het Westen over zich afroept!
  Verraad aan eigen afkomst, eigen cultuur,eigen godsdiensten, eigen verworvenheden!
  Tegen dit onrecht MOETEN we in verzet komen.
  Iedere lezer moet weten wat er overal gebeurt en de waarheid rondvertellen.
  Er moet werkelijk een NEURENBERG 2 proces komen..waarin de verantwoordelijken voor dit onmetelijke verraad terecht staan.

  Like

 7. Philippine zegt:

  Zolang de Nederlandse media hun mond mogen/moeten houden is het vechten tegen de bierkaai.

  Like

 8. G.Deckzeijl zegt:

  @Phillippine: we hebben de media echt niet nodig.

  Like

 9. oogenhand zegt:

  De juiste behandeling van landverraders is de mannen te doden en de vrouwen en de kinderen tot slaaf maken. Dat wil de islam immers ook met ons doen.

  Like

 10. G.Deckzeijl zegt:

  Julia Gillard doet een boekje open!
  http://www.godlikeproductions.com/forum1/message1329818/pg1
  Deed de Australische minister van financiën Peter Costello toen ook al!
  http://www.snopes.com/politics/soapbox/australia.asp
  En wat roepen Rutte en consorten? Helemaal nada, niente, niks.

  Like

 11. Tom Hendrix zegt:

  @Henk V 22.39. uur, hierop zeg ik AMEN Henk. Maar ik kan wel janken, als ik besef, dat wij hier op het BLOG van Bert deze ontwikkeling zien, maar de grootste groep nederlanders het niet of niet willen zien. Dat vind ik de meest trieste constatering voor mezelf.

  Like

 12. Pingback: Egyptische moslimgeestelijken bedreigen de Kopten met genocide | Likoed Nederland

 13. guusvelraeds zegt:

  De linkse “”beter dan goed”” mensen hebben de christelijke traditie en christelijke identiteit met al hun krachten bestreden. Dat hebben ze goed gedaan. Er zijn nog weinig mensen in Nederland en Europa die een sterke band hebben met het Christendom als dusdanig ondanks dat veel van hun gedrag nog steeds gemotiveerd wordt door christelijke principes. Maar zij zijn vergeten waar de oorsprong van hun denken en handelen vandaan is gekomen. De Christelijke wortels zijn door het progressief socialistische gif dat de afgelopen 60 jaar over jonge generaties is uitgestrooid afgestorven. Omdat de Christelijke samenhang kapot gebeukt is binnen de Europese bevolking massa is nog nauwelijks nog gevoel van medeleven en solidariteit voor onderdrukte Christenen waar ook ter wereld. Of dit nu Noord Korea, Noord West Afrika of de landen in het Midden Oosten zijn. De voormalig Christenen hangen heden ten dage slechts als los zand aan elkaar. Tevens maken de media die praktisch voor 100% in handen is van linkse cultuur nihilisten misbruik van hun macht bepaalde berichtgevingen die niet in hun ideologie passen selectief te censureren. Allen die nog geloven dat er een onafhankelijke berichtgeving is zijn van lotje getikt. Op alle maatschappelijke dimensies zie je dat de opinie van mensen gemasseerd wordt in de richting die de beter dan goed mensen aanwijzen. Meer dan 12.000.000,00 Euro werd opgebracht door het glazen huis voor hulp ter voorkoming van baby sterfte. De hysterie en de “”Gut Menschliche Unmenschlichkeit”” drupte bijna letterlijk uit je radio. Maar van de inmiddels tienduizenden afgeslachte Christenen die ooit niet het slachtoffer waren van babysterfte wordt het gezicht afgewend en als ze er niet onderuit komen toch een bericht te melden betreffende slachtingen dan transformeren ze de berichtgeving zonder een greintje gewetenswroeging om in een etnisch conflict.

  Like

 14. oogenhand zegt:

  Het Christendom heeft een traditie van vredelievendheid die kwetsbaar maakt voor links geweld en islamisering.

  Like

 15. @guusvelraeds; Een mooie vergelijking van je! De afgeslachte Christenen vergelijken met de babysterfte in ontwikkelingslanden. Tegen de babysterfte doneren ze hier in Nederland 12 miljoen euro’s en de grote Christenvervolging in die landen negeren ze van alle kanten. De kerken helpen hier in Nederland uitgeprocedeerde asielzoekers. Die steunen ze financieel. Terwijl ze vervolgde Christenen in die ontwikkelingslanden aan hun lot over laten. Vandaar dat die kerken leeg lopen!
  Ik zei er eens wat van toen werd ik door iemand met een buitenlandse naam voor racist uitgemaakt en mijn comments werden verwijderd.

  Like

 16. Tom Hendrix zegt:

  @Guus Velraeds en @ Jack Terrible, helemaal met U beiden eens. Ook ik ga over mijn nek, van het verraad van onze kerken, jegens de broeders en zusters in de islamlanden. En de pers, geheel in handen van de RODEN en de links-liberalen zullen NOOIT hierover iets berichten. De muzelmensen zijn hun favoriete bevolkingsgroep.

  Like

 17. Jean zegt:

  Hopelijk gaan alle ogen nog open voor het te laat is als het al niet te laat zou zijn!
  Religie is het grootste gevaar in een democratie.
  Religie is de oorzaak van alle oorlogen, de doelstelling is nog steeds en dat reeds meer dan 2.000 jaar nl. Hou ze dom want domme mensen zijn niet in staat verzet te plegen.
  Kijk naar het wereldnieuws en wat ziet men dagelijks? Geweld, geweld en nog eens geweld steeds komende van onderontwikkelde barbaren. Als een simpele van geest tegen die barbaren zegt “moorden” dan gaan ze moorden zonder daar een seconde bij na te denken. Enkel onderontwikkelden reageren zo.

  Like

 18. Tom Hendrix zegt:

  @Jean 18.22. uur, wat de ISLAM betreft heeft U gelijk. Maar het christendom kunt U absoluut niet vergelijken met de weerzinwekkende islam, dat is appels met peren vergelijken. In de late middeleeuwen is dat bij het christendom ook geweest, maar sinds de Reformatie en de Verlichting heeft het christendom het overheersende effect verloren, en dat is maar goed ook. Ik ben zelf een vrij Christen, maar ik sta 100% voor de seculiere humanistische samenleving. Het probleem is en blijft DE ISLAM!!

  Like

 19. Jean zegt:

  Tom, dat is nu juist de rijkdom van een beschaving zoals de Europese beschaving.
  Onze opvoeding was onderhevig aan het katholicisme maar in de loop van de jaren gaan mensen nadenken met tot gevolg dat steeds meer mensen het naast zich neer leggen, ze gaan niet moorden, ze gaan geen mensen levend verbranden zoals die barbaren, op dat punt hebt u volkomen gelijk.
  Ik vergelijk het christendom ook niet met de islam, ik zeg alleen dat religies een gevaar inhouden voornamelijk bij simpelen van geest zoals die islamfanaten, in de middeleeuwen was het katholisme ook niet vies van geweld maar die religie heeft zich steeds aangepast en gaat voor een groot gedeelte mee met zijn tijd, de islam trappelt ter plaatse omdat het woekert in landen waar de overgrote meerderheid van de bevolking totaal geen ontwikkeling hebben gekend, probeer als vrouw maar eens te gaan studeren in een islamitisch land, dat zegt genoeg over dat barbaars gedoe.
  “Hou ze dom en onder de knoet dan hebben wij het goed” zingen die pipo’s met die zwarte dekens om hun lijf, ayatollahs of zoiets genoemd, altijd spreken over en aanmoedigen van geweld.
  Als ik zeg dat ik een atheïst ben dan zal me geen enkele christene de hersens inslaan maar als dat zou zeggen in een islamitisch land dan zijn mijn seconden geteld.
  Dat de ISLAM een probleem is en blijft is ook voor 100% correct daarom dat ik niet snap dat die barbaarse gewelddadige waanzin in heel Europa niet verboden wordt.

  Like

 20. Tom Hendrix zegt:

  @Jean 20.08. uur, bedankt Jean voor deze uitgebreide reactie. En in wezen staan we aan dezelfde kant, net als Boedhisten, Hindoe’s, vrijdenkers en vele anders denkenden. We zullen moeten knokken met woorden en als het moet met daden, om onze vrije seculiere humanistische samenleving te verdedigen, want de islam zal geholpen, door de verdwaasde linkse- en gutmenschen zeker doorgaan met het opdringen van hun weerzinwekkende ideologie.

  Like

 21. @G. Deckzeijl; Ha Gerrit, ik heb 42 gedichten, stukjes en songteksten bijeen geschareld. Morgen stuur ik ze op naar Uitgeverij Aspekt in Soesterberg. Hieronder het Nawoord van de bundel; Ha Uitgeverij Aspekt, ik hoop dat jullie de moed vatten om de dichtbundel met de titel 67 met scherpe en kritische gedichten uit te geven. Want 67 is een ode aan het vrije woord. Of zijn jullie bang voor barbaren? Ik in ieder geval niet!

  Like

 22. G.Deckzeijl zegt:

  Fijn voor je, JT, maar ik raak er niet opgewonden van. De bewoners van Zon & Schild misschien wel. Neem nog maar ‘ns contact op als je 10 miljoen bundels hebt verkocht.

  Like

 23. @Gerrit; het gaat niet om de bewoners van Zon & Schild maar om geheel Nederland. Als ik met mijn gedichten de wereld verover neem ik nogmaals contact met je op. Of neem dan maar contact met mij op, als ik je tenminste te woord wilt staan. Want mijn populariteit is dan enorm gegroeid!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s