Asscher vol lof over samenwerking met Rutte…

Screenshot_16

Martha: Oh wat zijn we nu blij…

Ook zegt Asscher dat het „energieniveau” van Rutte niet te evenaren is. „Komt Rutte terug van een staatsbezoek of een eurotop, dan gaat-ie meteen met volle energie door. Daar heb ik groot respect voor.”

Martha: Ja DAT hebben we gemerkt, vol energie maakt hij onze welvaart kapot. Hé hartstikke leuk, doen we PvdA… Later zien we wel verder en… misschien trappen de klootjes er wel in!

Volgens Asscher is het kabinet versterkt tevoorschijn gekomen uit zijn slechte start. „Het is een heel goed team. Op zo’n moment gebeurt het ook wel dat mensen er chagrijnig van worden. Maar ik heb het gevoel dat het tegendeel het geval is.”

Martha: Aha ASSCHER heeft een goed gevoel, hartstikke fijn voor hem, maar hebben WIJ wel een goed gevoel, of telt dat niet?

Asscher denkt dat de VVD beseft dat de PvdA echt wil investeren in de coalitie. „Als start van het kabinet is het natuurlijk niet best. Maar deze hobbel hebben we genomen in de sfeer van: jongens, we moeten de komende jaren nog zo veel met elkaar oplossen.”

Martha: AHA… INVESTEREN..? WAT dan, WAARIN dan..? GRIEKENLAND, Spanje, Italië, en wie volgt er..? Frankrijk heeft nog nooit een cent bijgedragen maar wel een grote bek… Bij dit woord “investeren” krijg ik schijnbaar andere gedachten dan Asscher.

Als Minister van Sociale Zaken heeft Asscher het meeste moeite met de ingrepen in WW en ontslagrecht die het kabinet van plan is. „Het was me een lief ding waard geweest als ik geen 5 miljard op de sociale zekerheid had moeten bezuinigen. Maar ik weet dat het moet.”

Martha: was dit inderdaad werkelijk nodig..?

Volgens Asscher „ontkomen we er niet aan om onze verzorgingsstaat ingrijpend te verbouwen. De voorvaderen hebben die ontworpen met het oog op de toekomst zoals zij die zagen, maar de samenleving is sindsdien ingrijpend veranderd.”

Martha: Ja aanpassen aan armoelanden zeker. Het was goed geregeld, blijf er dan met je fikken af. Het wordt steeds beroerder.

De minister wijst erop dat een derde van de werknemers inmiddels flexibele contracten heeft, zonder rechtsbescherming. De rest zit volgens hem „hartstikke vast”.

„Wij moeten de verzorgingsstaat opnieuw bouwen met het oog op de toekomst zoals wij die zien. Heel stevig, met een vloer waar niemand doorheen kan zakken. Maar ook met een arbeidsmarkt die eerlijk is.” Volgens Asscher is dat „typisch een taak voor sociaaldemocraten.”

Martha: zoals wij die zien… Aha… wie is WIJ..? Vroeger had je als Nederlander een vaste baan, de gezondheidszorg was niet al te beroerd, je pensioen werd niet afgeknabbeld, je kon met 60 stoppen, je mocht Kerstmis vieren, je Sinterklaas, vrouwen werden weinig aangevallen, moorden was iets aparts, ach wat… We moeten leren met het nieuwe om te gaan, wat ben ik weer ouderwets bezig! Leve de vooruitgang..!

Ik kan nog zoveel dingen bedenken om op te schrijven, maar ja dan ben ik een zeur geworden…

Door:

Martha N.

(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", Linkse Kerk, Nederland, Overheid. Bookmark de permalink .

20 reacties op Asscher vol lof over samenwerking met Rutte…

 1. Martha, je slaat de spijker precies op de kop! Goed gezien! Het huidige kabinet doet er echt alles aan om alles te verkloten wat men na de oorlog heeft opgebouwd. Het lijkt haast wel als of het een opgelegde missie is. Met de dag wordt het duidelijker wat achterliggende gedachten van ‘Iedereen is gelijk’ en ‘het moet eerlijker’. Eigenlijk bedoelen ze gewoon ‘iedereen even arm’ en ‘iedereen een eigen kartonnen doos’.

  Idioten!

  Like

 2. louis-portugal zegt:

  Blijf maar zeuren Martha, we zullen wel zien hoelang ze het volhouden.

  Like

 3. Peter Hart zegt:

  hun hebben elkaar gezocht en gevonden Mega graaiers , wij moeten van hun af , peter

  Like

 4. Goed omschreven Martha! Mijn cimplimenten! Zou ik ook zeggen als ik asscher was… die kan moeilijk zeggen dat t zwaar kl**tuh vd bok is, Hopelijk valt dit ‘kabinet-regering’ gauw en kunnen we aan de slag!

  Like

 5. cOmplimenten natuurlijk…. sorry…

  Like

 6. @Martha N.; je had eigenlijk de politiek in gemoeten. Bij de PVV natuurlijk!

  Like

 7. Leo zegt:

  Over Lodewijk Asscher gesproken.
  Lodewijk Asscher “onze” ?? minister en vice president heeft geen schoon verleden.
  Lodewijk Asscher, minister en vice president in het kabiner Rutte is OOK niet brandschoon.
  Lodewijk Asscherwas wethouder financien bij de gemeente Amsterdam en pleegde boekhoudfraude in de periode 1998 – 2011 van circa 3.8 MILJARD euro !!!! ( Toiiiing)
  Met Boekhoudfraude maskeerde Lodewijk Asscher,( met zijn ander wethouders, burgemeester en voorgangers) dat de amsterdamse bevolking vanaf ( ten minste ) 1998 geheel onnodig OZB betaalden.
  De bevindingen zijn al in 2006 door de rekenkamer van Amsterdam bevestigd !!!
  Justitie weigert botweg de aangiften tegen deze boekhoudfraude van hem serieus in behandeling te nemen. ??? (noot: 95% van alle rechters draagt een toga met rode binnenvoering)
  Alles is te vinden in met name in het dossier ” Amsterdam” en het Dossier “strafzaken “.

  Is dit poppetje door ons gekozen ???
  Nee, hij is benoemd door een ander poppetje ! ( thats democracy !!)

  Door dit soort individuen wordt ons land bestuurd !

  Alle dieren zijn gelijk, sommige dieren zijn gelijker ( orwell )

  Like

 8. tjonge zegt:

  dom klootjesvolk zat hier gezien het stemresultaat (er vanuit gaande dat er geen fraude gepleegd is bij de telling, wat ik wel vermoed )

  Like

 9. Manipulatie is er zeker gepleegd. Fraude heb ik ook een vermoeden van. Een aantal zaken kloppen zeker niet zoals de vroegtijdige (voor 21:00 toen de stembureau’s nog open waren) felicitaties tussen de PvdA en de VVD met hun overwinning en dikke zetelwinst. Dat zegt mijns inzien genoeg!

  Like

 10. Avidia zegt:

  tjonge zegt:
  3 januari 2013 om 00:10
  Ik weet wel zeker dat er fraude is gepleegd, het kan niet anders, alles loopt zoals de Bilderbergers het wensen en niet anders. Maak je borst maar nat.

  Like

 11. rommel zegt:

  Er is helemaal geen fraude gepleegd. Het is veel erger.
  Het overgrote deel van de Nederlandse bevolking zijn allemaal onbenullige sukkels die zich graag als lemmingen door de huidige politiek over de klif laten jagen. Lees de geschiedenisboekjes er maar op na, weten altijd nou juist die te verkiezen die hun in rampspoed en oorlog stort. Accepteer het nou maar.

  Like

 12. Tom Hendrix zegt:

  @leo 23.54. uur op 2/1: Dat is eigen aan sociaal-democraten. ” Links lullen, rechts zakken vullen”. Dit kabinet brengt ons zoals Martha terecht zegt, aan de bedelstaf. We gaan gewoon de afgrond in.

  Like

 13. Martha N zegt:

  LEO: Heb jij de boeken van Orwell gelezen?

  Animal Farm… Brave New World… etc…
  Beasts of England, Beasts of Ireland,
  Beasts of every land and clime,
  Hearken to my joyful tidings
  Of the Golden future time.
  Soon or late the day is coming,
  Tyrant Man shall be o’erthrown,
  And the fruitful fields of England
  Shall be trod by beasts alone.
  enzovoort

  Like

 14. peterselie1 zegt:

  Aanschouw de poldermentaliteit van onze halal-regering, zij zijn het symbool voor nationale zelfhaat en zij projecteren een nieuwe maakbare samenleving waar alleen plaats is voor een muisgrijze, inkomens genivelleerd Nederland, zij bezitten de macht en een ongestoorde sterke behoefte om ons eigen land zo danig te veranderen in een islamitisch paradijs, wat mijns inziens al in een vergevorderd stadium is.
  Aanschouw ook de intentie waarbij deze halal-regering onder leiding van het dynamische duo openlijk te kennen geeft om nog meer macht naar Brussel te doen overhevelen.
  Waar de liberale achterban van Rutte voor vreesde is nu werkelijkheid geworden, namelijk een nivellering van ongekende grootte die zich nu voltrekt, de voornamelijk hard werkende burgers die trachten hun hoofd boven water te houden door extra inspanningen te leveren in de vorm van bezuinigen en belastingverhogingen die ons worden opgelegd door deze nivelleerders, die zo zijn verwrongen door zelfhaat, dat zij zeggen in de trant van: Alles moet anders, Het moet eerlijker en Bruggen slaan, voorbeeld van deze elkaars pluimen strijkende misselijke regenten is, het faciliteren van een kinderpardon voor gewortelde kinderen, wat voor een pardon wordt de volgende? Allen illegaal verblijvende vreemdelingen? Dat zou betekenen dat de spoeling voor de hardwerkende Nederlander nog dunner wordt.

  Like

 15. G.Deckzeijl zegt:

  Grotendeels on topic, ook omdat er weer bezuinigingen(kuch) op til zijn.
  http://www.geennieuws.com/2012/08/uw-bankrekening-van-wie-is-die/comment-page-1/#comment-21268

  Like

 16. G.Deckzeijl zegt:

  Zou Asscher al wakker zijn met die pseudosocialistische droomoogjes van ‘m..???
  http://www.telegraaf.nl/dft/21194686/__Staat_lijdt_verlies_op_steun__.html

  Like

 17. peterselie1 zegt:

  De EU treft voorbereidingen om zijn burgers financieel totaal te controleren!

  De grote Franse bank Société Generale voorspelt de ineenstorting van de Euro.
  De EU gebruikt op een gecamoufleerde manier Griekenland als proefkonijn om de totale financiële controle over alle EU inwoners te testen.
  En de Duitse regering voert een identiteitsbewijs met betaalfunctie in.

  http://www.wijwordenwakker.org/content.asp?m=M6&s=M85&ss=P936&l=NL

  Like

 18. G.Deckzeijl zegt:

  @Peterselie1, 12:34
  Ik zag dat je m’n link van 11:13 hebt uitgespit en één van de links van die geennieuws-pagina
  in oorspronkelijke vorm hier hebt geparkeerd, alsof het brekend nieuws is, nietwaar??

  Like

 19. Tistochwat zegt:

  Het komt allemaal omdat wij het niet begrijpen. Ja, dát is het!
  Wij zijn er voor de overheid en de overheid is er NIET voor ons; wanneer leren we dat nou eens!
  Domme burgers die we zijn. Zo ondankbaar ook t.o.v. Markje en Diederikje die zó hun best doen om straks een riant betaald baantje in Brussel te krijgen… pardon, ik bedoel: die zó hun best doen om ons land ‘sterker uit de crisis te halen’, ‘banen te creëren’, ‘de huizenmarkt uit het slop te halen’, enz., enz., enz……….

  Portret van Rutje; het politieke genie blijft lachen:

  En dit is Diederikje die nóg harder lacht:

  Like

 20. Tistochwat zegt:

  Portret van Rutje; het politieke genie blijft lachen:

  En dit is Diederikje die nóg harder lacht:

  Staan die links er nu wel?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s