Van Hero naar Zero

Screenshot_9

Gisteravond interviewde Jeroen Pauw de ex PVV’er Hero Brinkman in het kader ‘5 jaar later’, waarin enerzijds werd teruggeblikt op de uitspraken van Brinkman 5 jaar geleden en anderzijds werd teruggegrepen op de gebeurtenissen van de afgelopen vijf jaar. Een review.

Om maar direct met de deur in huis te vallen: ik vond Brinkman daar een zeer ongeloofwaardige indruk maken. Om niet te zeggen hypocriet. Gevraagd naar diens terugkeergarantie bij de politie kwam een huichelachtig antwoord in de trant van ‘dat is een kwestie van tijd’, terwijl onze held natuurlijk bedoelde: waarom zou ik weer aan het werk gaan als de belastingbetaler mijn riante wachtgeld betaalt en ik een boek aan het schrijven ben over de PVV, dat alleen al daarom goed zal verkopen? Natuurlijk Hero, schrijf je frustraties vooral op, Nederlanders zijn dol op nestbevuilers, maar niet heus.

Er walmt een waas van onoprechtheid rondom deze man. Hij omzeilde een alcoholcontrole, maar had naar eigen zeggen niet teveel gedronken… Hij bedreigde een barman in Nieuwspoort met een glaasje teveel op, maar er is nooit aangifte gedaan… Hij zwaaide met een bijl naar zijn buurman, maar ‘slechts’ binnen 3 meter afstand (zijn letterlijke woorden tegenover Pauw), hij is daarvoor veroordeeld, maar heeft naar eigen zeggen nog geen strafblad wegens hoger beroep… Hij wilde ‘democratisering’ van de partij, maar noemt Wilders daarin een woordbreker… Hij schold op hoofddoekjes in de tram, maar vond het Oost-Europeanen-meldpunt wegzetten van bevolkingsgroepen… Hij beloofde trouw aan de partij, maar verraste vriend en vijand met zijn afscheidspersconferentie: op een cruciaal moment tijdens de onderhandelingen in het Catshuis.

Hoe noemt men zo iemand?

De handel en wandel van heer Brinkman is dus allesbehalve vlekkeloos.

Eigenlijk verdient deze “heer” geen aandacht, temeer niet daar hij thans een politieke Mister Nobody is geworden. Zelfs de fusie met Trots op Nederland duurde nog geen half jaar. Mislukking op mislukking stapelt deze persoon, die aangaf Wilders wel te willen opvolgen als fractievoorzitter.

Een mislukt machtspoliticus met af en toe goede ideeën. Maar wie ziet wat “democratisering” bij andere politieke partijen inhoudt hoeft alleen maar te kijken naar de partijcongressen van andere partijen. Dat is een schijndemocratie. Dat heeft geen enkele zin. Het enige goede idee van Brinkman was wellicht een jongerenafdeling. De jeugd heeft de toekomst en het is ook belangrijk dat er onder de jeugd een tegengeluid tegen de hoofdstroom media wordt aangewakkerd. Dat is inderdaad hoognodig. Maar als je het zo onhandig aanpakt als Brinkman deed, dan vraag je om een politieke afstraffing.

Zoals Jeroen Pauw het treffend uitdrukte aan het eind van de uitzending: “Meneer Brinkman, ik denk dat u niet geschikt bent voor de politiek.” Die waarheid kan Hero in zijn zak steken.

Van Hero naar Zero, met een hoofdletter.

Bron:

http://www.dagelijksestandaard.nl/2013/01/van-hero-naar-zero

Door: trias politica

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Nederland. Bookmark de permalink .

24 reacties op Van Hero naar Zero

 1. Ik heb met opzet niet eens gekeken! TE veel EER voor beide ‘heren’ zowel pauw als brinkman…

  Like

 2. Martha N zegt:

  Ha ja, Hero naar Zero… Nee ik mag de man ook niet en niet omdat “trias politica””dit schrijft.
  Trouwens, dit is voor het eerst dat ik Pauw en Witteman gelijk ga geven: U bent niet geschikt voor de politiek.
  Nee, Hero is een onderkruiper (mijn mening hoor)… Ergens is de man dom, loopt weg met het licht van zijn eigen schaduw, ik bedoel: een egotripper… hoewel er velen van deze soort zijn in de politiek, valt hij op de 1 of andere manier op.
  IN ieder geval: Je bevuilt je eigen nest niet!
  Men heeft en geeft je vertrouwen en DAT beschaam je niet.

  Like

 3. peterselie1 zegt:

  “Een mislukt machtspoliticus” is mijns inziens een understatement, Hero Brinkman verdient geen lofrede of enige aandacht, het is een gemuteerd, narcistische brok genetisch materiaal in de vorm van een mens. Die zolang de samen werking met de PVV duurde, stokken in de wielen van Wilders zijn PVV heeft gestoken. Hero Brinkman is een typisch voorbeeld van een vlot pratende, met media-geil overgoten sausje van aandachttrekkerij en betweterigheid. Opgetogen hebben de hard core PVV stemmers kunnen zien hoe Hero’s zijn politieke ambities zijn uitgegaan als een kaars in de wind, het enige wat hem rest is een royaal wachtgeld en een waarde vast pensioen in tegenstelling tot die genen die nu in deze moeilijke tijden hun hoofd boven water proberen te houden.

  Like

 4. louis-portugal zegt:

  Goed verwoordt Trias.

  Like

 5. DonnaDolce zegt:

  Ach, een rotte appel valt uiteindelijk toch door de mand, soms duurt het even….

  Like

 6. Martha N zegt:

  peterselie1, gelijk…
  Geen woorden meer aan vuil maken. Over en uit.

  Like

 7. Lucky9 zegt:

  Ik heb sowieso geen hoge dunk van de schijndemocratie opgevoerd in een slecht Haags toneelstuk door “regenten”. Wie daar meer wil over weten kan ik verwijzen naar:
  http://www.despinoza.nl/spinoza/artikelen/de_illusie_van.shtml

  Niet dat het In België beter is hoor!
  Wie daar meer wil over lezen kan ik verwijzen naar “het failliet van de democratie”:
  http://www.aspeditions.be/article.aspx?article_id=VANBUR805P

  Like

 8. G.Deckzeijl zegt:

  Voor jullie info een gedeelte uit het verkiezingsprogramma van H.Brinkman:
  http://tinyurl.com/9pkuufk

  Like

 9. Wachteres zegt:

  Typerend voor de linkse MSM om nu met dergelijke verhalen/vragen richting Brinkman aan te komen.

  Na zijn afstand van de PVV werd hij min of meer met gejuich binnen gehaald bij P en W en bij anderen. Waarom? ik heb daar toen nog over gereageerd, ze konden hem mooi gebruiken om Wilders en de PVV zwart te maken.

  Hero was zo blij als en kind dat hij zijn zegje mocht doen en had blijkbaar niet door dat hij ge(mis) bruikt werd.

  Nu alles voor hem voorbij is, wordt hij alleen nog maar afgemaakt: je moet wel heel erg stom zijn, om niet te beseffen dat dit zou gaan gebeuren. Blijkbaar was Hero er niet op voorbereid.

  Like

 10. Jean zegt:

  Ook in België hebben we overlast van dergelijk huisvuil. Gelukkig kunnen we het in plasticzakken langs de weg deponeren zodat de ophaaldienst er de handen niet moet aan vuil maken.

  Like

 11. Henny Clemens zegt:

  Brinkman wie??

  Like

 12. Henk.V zegt:

  Als PVVer in de Tweede Kamer nam Brinkman de moeite om vragen die je aan hem stelde per e-mail te beantwoorden.
  Ik stelde die benaderbaarheid op prijs.
  Gelijktijdig zag ik, dat de man tijdens zijn optreden in de openbaarheid zichzelf echt niet voldoende in bedwang had. Hij heeft een drang tot het zeggen van alle dingen die in hem opkomen, waarbij hij zich niet realiseert tot wie hij spreekt en hoe zijn woorden kunnen worden opgevat.
  Een soort naïviteit die dodelijk uitpakt voor een politicus.
  Op deze manier spuide hij op totaal verkeerde momenten en op de verkeerde plaatsen zijn kritiek op de PVV, waarbij hij zich kennelijk niet bekommerde om de verwoesting die hij aanrichtte.
  Evenmin scheen het hem te deren hoe hij zichzelf daardoor te kijk zette.
  Voor aasgieren uit het politiek correcte kamp was Brinkman de ideale prooi.
  Een teveel pratende partij verloochenaar leverde alles wat de linkse kliek graag wilde horen moeiteloos op een presenteerblaadje aan.
  En Brinkman dacht heel eventjes dat hij serieus werd genomen.
  ”Ze mogen mij echt!”, dacht jet konijntje in de slangenkuil
  Gisteravond werd een hofleverancier van P&W’s politiek correcte tribunaal zelf voor publieke consumptie opgediend.
  Zijn rol is uitgespeeld.
  Eigen schuld, dikke bult, zou je denken.
  Voor een groot deel ja..Maar of ik daar vrolijk van word?
  Het beste is dat Brinkman weer bij de politie gaat en als woordvoerder gaat optreden 🙂
  Wie weet wat we allemaal te horen gaan krijgen.
  ”Nomen est omen!”, zegt men wel eens.
  Zowel Hero als Zero zijn non alcoholische dranken..

  Misschien komt het ooit nog eens goed met hem en krijgt hij greep op zichzelf…
  In de politiek hoort hij inderdaad niet meer thuis…

  Geert, scan de mensen die je om je heen wilt hebben wat beter!

  Like

 13. Hellen zegt:

  Voorlopig heeft deze judas 24.000 euri wachtgeld , belastinggeld van u en mij , in zijn zakken gestopt , niet slecht voor een matennaaier , heeft ie ontvangen vanwege zijn zeteltje bij de PVV , daar moet Jan met de pet min. anderhalf jaar voor werken , vuile rat .

  Like

 14. Mooi stuk trias. Ben het helemaal met je eens. Dit schreef ik eind april in een stuk waarin ik Wilders groot gelijk gaf om te breken met Rutte en Verhagen (http://www.popned.nl/asp/invado.asp?t=show&id=1579):

  Een heel plezierige bijkomstigheid van de komende verkiezingen is dat de PVV zich straks verlost weet van een paar zwakke broeders en dat het parlement een leugenachtige verrader minder telt. Want de kans dat de man die zich erop voorstaat dat hij recht kan lullen wat krom is en krom kan lullen wat recht is, de man die blijkbaar jarenlang kan functioneren in een stasipartij, de man die veelzeggend genoeg als geen ander zijn zinnen begint met ‘Ik moet heel eerlijk zeggen…’, de man die ook heel eerlijk moest zeggen dat hij niet van moddergooien houdt, de man die al naar de stem van de ouderen lonkte, de kans dat we die man na 12 september nog in de Tweede Kamer terugzien, is nihil. Maar dan heeft deze nuttige idioot toch maar mooi zijn rolletje in de val van het kabinet gespeeld (want het lijkt erop dat de PVV na het vertrek van Hero Brinkman wat makkelijker afscheid van de gedoogconstructie kon nemen – wat een toeval, dat het hem juist toen allemaal te veel werd). En daar mogen we hem dankbaar voor zijn. Het zal me niet verbazen als de VVD hem ooit nog eens beloont met een mooie functie als onzichtbare beschermer van de Antillen.

  Is het nog de moeite om naar Uitzending Gemist te gaan?

  Like

 15. laura van der storm zegt:

  Ik heb genoten van de uitzending gisteren. Was pure gerechtigheid.

  De vraag is wel of Jeroen Pauw zich goed moet voelen over deze uitzending.

  Zou toch wel heel hypocriet moeten overkomen bij hem, maar met zijn karakter heb je er blijkbaar geen last van.

  Like

 16. G.Deckzeijl zegt:

  Brekend Nieuws(werd weer eens buiten de media gehouden!!!!):
  http://www.amsterdampost.nl/nieuw-%E2%98%86-opslag-energierekening-duurzame-energie-%E2%98%86/
  Tijd voor ACTIE..!!

  Like

 17. G.Deckzeijl zegt:

  Ik heb gemerkt dat niemand de moeite heeft genomen om m’n link van 3-1, 15:33 eens goed te lezen. Te moeilijk, kennelijk. Dit omdat veel problemen in dit politiek correcte hoofddoeken-eldorado heel makkelijk opgelost kunnen worden. Maar dat lukt niet omdat al die verdomde boven-ons-gestelden + pluchezitters elkaar de luxe baantjes toeschuiven en nog erger: bijna niemand hiertegen z’n mond open doet. Hier is zo’n voorbeeld van een “boven-ons-gestelde” die laat blijken schijt te hebben aan alles en iedereen.
  http://www.amsterdampost.nl/vvd-burgemeester-van-aartsen-den-haag-op-simpele-vraagik-heb-genoeg-van-dit-interview/#comment-88578
  Vrijheid en democratie? Kennen we niet. Antwoord geven op normale vragen? Doen we niet. Maar wel bakken met BELASTINGgeld spenderen aan de zoveelste nieuwjaarsreceptie, dat wèl! Beginnen jullie ’t al een beetje in de smiezen te krijgen door wat voor BENDE dit land wordt gerund..??? ZUM KOTZEN..!!!!

  Like

 18. Tom Hendrix zegt:

  @G.Deckzeijl 08.19. uur, goed dat je deze wetenschap aan ons bekend maakt Gerrit. Het ultieme bewijs, dat politici van links tot rechts lak hebben aan het volk, waar ze sodedju door gekozen zijn. En het hele BILDERBERGCIRCUS is net als de EUSSR opgericht om ons eronder te krijgen en te houden! Bah!

  Like

 19. Martien Pennings zegt:

  Ik ken Brinkman persoonlijk.
  Hij is vréselijk onhandig, laat zich slecht adviseren, heeft net zo’n groot talent als Wilders om de verkeerde types om zich heen te verzamelen, maar ik geloof niet dat hij een huichelaar is.

  Like

 20. Tistochwat zegt:

  @ G.Deckzeijl om 08:19

  Wát een onbeschofte baantjesgast, die meneer de Bilderberg-burgemeester Aartsen, en wat roept hij het volk toch mooi toe! De uitvreter wenst iedereen een gelukkig 2013 of woorden van gelijke hypocriete bla bla-strekking.
  De dames en heren van de stiekeme overheid gaan er van uit dat de burger er voor de overheid is, terwijl dit juist andersom moet zijn: de overheid dient er te zijn voor de burger!
  Om hem het leven draaglijk en -als het even kan- plezierig te maken!
  Om hem de zware lasten van de schouders te nemen.
  Om het geld van de burger te besteden aan de burger hier en NIET aan de eu, de islam, de ‘ontwikkelingssamenwerking’ en andere ellende!
  Maar nee, wij zijn alleen maar goed om te worden uitgeperst en verder moeten we onze ‘kop’ dichthouden. Fijne ‘democratie’!
  Wat zou het toch leuk zijn als al die uitvreters verjaagd zouden worden en dan druk ik me nog eufemistisch uit. Kennen jullie de afloop van Marie Antoinette en de rijke, het volk onderdrukkende patsers om haar heen?
  Hoe zat dat toch ook alweer precies?

  Like

 21. Tistochwat zegt:

  @ G.Deckzeijl om 15:33

  Als ik uw link aanklik, kom ik hier terecht; was dat de bedoeling of ben ik in de bonen?

  http://www.amsterdampost.nl/vanfrikschoten-rekent-het-even-voor-op-de-achterkant-van-een-bierviltje-40-miljard-voor-het-grijpen-jaarlijks/

  Like

 22. peterselie1 zegt:

  Politieke bestuurservaring weegt zwaarder dan vakkennis op bepaalde beleidsterreinen, voor de vakkennis op beleidsterreinen zijn top-ambtenaren en lobbyisten die de kastanjes voor de Minister, Premier of Staatssecretaris uit het vuur halen. Het hele top-ambtenaren leger die de regering ten dienste staat zijn overwegend van PvdA en D66 signatuur, dat is mijns inziens ook de reden dat de crypto communisten van Samsom’s politbureau zo snel in de peilingen van Maurice de Hond gestegen waren voor de verkiezings datum 12 september 2012J. Alles en iedereen werd gemobiliseert om het luie leventje en het zo lang mogelijk continiueren van de politieke toestand niet in gevaar te brengen. Na de ambts periode, genieten van het royale wachtgeld, geen zorgen te behoeven maken voor het pensioen. De arrogantie en regenteske houding tegen over de burgers is inherent aan de luxe van het ambt.

  Like

 23. peterselie1 zegt:

  Hier nog een demonstratie van de arrogante en verwijfde VVD metaliteit die Van Aartsen bezit.

  Gewone Man-hater Van Aartsen (VVD) wrijft in vlek, Burgemeester Jozias van Aartsen van Den Haag is boos op Omroep West. De stadszender filmde hoe de burgemeester op de nieuwjaarsreceptie twee kritische burgers afwimpelde die wilden weten hoeveel de borrel heeft gekost.

  http://www.telegraaf.nl/binnenland/21197534/__Van_Aartsen_boos_over_filmpje__.html

  Like

 24. G.Deckzeijl zegt:

  @Tistochwat, 12:24
  Het spijt me echt maar mijn links zijn echt CORRECT. Ga de info maar LEZEN.
  Dan leer je misschien ook nog wat een ZBO is en dat dat bakkenvol met geld kost!!!
  Een zeer beruchte ZBO kom je daar vanzelf tegen.
  Doei.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s