Wie is de échte vijand van de Arabische wereld? De pro-Palestijnse massa zal het niet graag lezen…

 Screenshot_7

Negendertig jaar na de derde grote oorlog tussen Arabieren en Israël vraagt de Saoedische opiniemaker Abdulateef Al-Mulhim zich op Arab News af wat de echte kost is voor het niet erkennen van de staat Israël in 1948 en waarom de Arabische landen hun middelen niet aan onderwijs, gezondheidszorg en infrastructuur hebben besteed, eerder dan aan oorlog. Maar de moeilijkeste vraag, die geen enkele Arabier wil horen, is of Israël wel de echte vijand van de Arabische wereld en de Arabieren is?

‘Ik besloot dit artikel te schrijven toen ik foto’s zag van een stervend kind in Jemen, de brandende soekhs in Aleppo, de onderontwikkelde Sinaï in Egypte, autobommen in Irak en vernielde gebouwen in Libië. Ik zag deze zaken op Al-Arabya, het meest bekeken en gerespecteerde televisienetwerk in het Midden-Oosten.

De enige link die ik tussen de vernieling en wreedheden kan vinden is dat ze niet veroorzaakt zijn door een externe vijand. De honger, de moorden en de vernietiging van deze Arabische landen zijn het werk van dezelfde handen die worden verondersteld deze landen en hun bevolking te beschermen.

Dan rijst de vraag: ‘Wie is de echte vijand van de Arabische wereld?’

De strijd tegen Israël heeft de Arabische wereld honderden miljarden dollars en tienduizenden onschuldige levens gekost. Israël, dat als de gezworen vijand wordt beschouwd, is een vijand wiens bestaan nooit is erkend. De Arabische wereld heeft vele vijanden en Israël zou onderaan die lijst moeten staan.

De ware vijanden van de Arabische wereld zijn corruptie, een gebrek aan onderwijs, een gebrek aan goede gezondheidszorg, een gebrek aan respect voor mensenlevens en ten slotte, de vele Arabische dictators die het Arabisch-Israëlisch conflict misbruiken om hun eigen volk onder de knoet te houden. De wreedheden die deze dictators begaan zijn veel erger dan alle Arabisch-Israëlische oorlogen gecombineerd. (…)

In Syrië tarten de wreedheden alle verbeelding. En zijn het niet de Irakezen die hun eigen land vernietigen? Was het niet een Tunesische dictator die 13 miljard dollar van de arme Tunesiërs stal? En hoe kan een kind in Jemen verhongeren, wanneer dat land het vruchtbaarste op de planeet is? Waarom zouden Iraakse high-potentials een land ontvluchten dat 110 miljard dollar verdient aan de export van olie? Waarom slagen de Libanezen er niet in hun land – een van de kleinste ter wereld – te regeren?

(…) Alle oorlogen tegen Israël ten spijt hebben de Arabische landen nooit iets gewonnen. Integendeel, duizenden Palestijnse vluchtelingen werden verplicht te gaan leven bij gratie van de landen die hen nu huisvesten.

(…) Vandaag, met die nooit eindigende Arabische Lente, heeft de Arabische wereld geen tijd voor Palestijnse vluchtelingen, noch voor de Palestijnse zaak, omdat vele Arabieren vandaag zelf op de vlucht zijn voor de voortdurende aanvallen van hun eigen legers.

Syriërs ontvluchten hun land, maar niet omdat ze door Israël worden gebombardeerd. Het is de Syrische luchtmacht die bommen op hen gooit. In Irak zijn het Irakezen die de eigen bevolking uit het land jagen. In Jemen wordt het script van het triestste toneelstuk geschreven door Jemenieten. In Egypte wordt het volk in de Sinaï vergeten.

Ten slotte, als zo vele Arabische landen zich dermate in moeilijkheden bevinden, wat is er dan van hun gezworen vijand Israël geworden?

Dat land heeft de meest vooruitstrevende onderzoekscentra, topuniversiteiten en geavanceerde infrastructuur. Vele Arabieren weten niet eens dat de levensverwachting van de Palestijnen die in Israël leven veel hoger is dan in vele Arabische landen en dat ze zowel op politiek als op sociaal vlak een grotere vrijheid genieten dan hun Arabische broeders. Zelfs de Palestijnen die in Israël onder Israëlische bezetting leven in de West Bank of Gaza hebben meer politieke en sociale rechten dan in vele plaatsen in de Arabische wereld het geval is. Was niet een van de rechters die een voormalig Israëlisch president naar de gevangenis stuurde een Israëlische-Palestijn?

De Arabische Lente heeft de wereld getoond dat Palestijnen gelukkiger en beter leven dan hun Arabische broeders, die nochtans vochten om hen van de Israëli’s te bevrijden.

De tijd is gekomen om de haat en de oorlog te beëindigen en betere levensomstandigheden te creëren voor de komende Arabische generaties.

Bron:

http://www.express.be/joker/nl/brainflame/wie-is-de-echte-vijand-van-de-arabische-wereld/181789.htm

(h/t Martien Pennings)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Arabische wereld. Bookmark de permalink .

17 reacties op Wie is de échte vijand van de Arabische wereld? De pro-Palestijnse massa zal het niet graag lezen…

 1. baksteen zegt:

  Heeft Israel Gaza bezet?

  Like

 2. louis-portugal zegt:

  En dan te bedenken dat ik heel lang geleden op school leerde dat Libanon het Zwitserland van de levant was, nadat de palestijnen er kwamen ging het fout.

  Like

 3. Het ‘willen moorden’ lijkt wel genetisch bepaald te zijn bij die islammers…. ik zou zeggen ‘ga vooràl zo door, wij hebben er in onze landen nog genoeg zitten die terug gestuurd ‘mogen’ worden…

  Like

 4. Marcel zegt:

  Niet zo heel veel nieuws in dit artikel. Arabieren en Palestijnen zijn weer eens zielige slachtoffers.

  Wie ze nog een beetje op een rijtje heeft staan tegenwoordig weet allang dat de islam niet alleen de vijand is van Arabieren en Palestijnen, maar van de gehele mensheid.

  Like

 5. luckybee zegt:

  Wie de werkelijke vijanden van de Arabier is zonder twijvel Allah en zijn Mohammed de Profeet.
  Whaaaaaaaaaaahahaha

  Like

 6. Jan zegt:

  Er wordt natuurlijk wel één heel belangrijk aspect over het hoofd gezien, namelijk dat Joden de wereldeconomie in handen hebben en daarmee zijn moslims tot marionetten verworden, tot slachtoffers. Als Israël dus niet meer bestaat en de laatste Jood is uitgeroeid dan breekt ras de wereldvrede uit.

  Like

 7. Jan zegt:

  Is dat iets nieuws ‘Je reactie is in afwachting van moderatie’? Kan ik dat omzeilen?

  Like

 8. Jan zegt:

  iedereen kent wel de wetten van Mendel (genotype, fenotype) en Darwin’s ‘Over het ontstaan van soorten’ en deze zijn ook op mensen van toepassing. Gevolg is dat moslims dus niet intelligenter worden maar achterlijker. Het IQ stijgt als intelligente mensen trouwen en kinderen krijgen. Aangezien een moslim een achterlijke bruid wil die zijn pantoffels klaar zet en luistert (anders slaat hij harder) zijn de kinderen steeds achterlijker wat ook nog eens door inteelt wordt veroorzaakt. Goed onderwijs is ook ver te zoeken (of ontbreekt geheel) want wat niet strookt met de koran beland op de vuilnisbelt.

  Like

 9. Jan zegt:

  E.J. Bron zegt:
  3 januari 2013 om 18:39

  Er is dus niet zoiets als inloggen met wachtwoord?

  Like

 10. Tom Hendrix zegt:

  @Marcel 15.31. uur, dat heeft U goed gezien Marcel.

  Like

 11. Anneke zegt:

  Probeer al jaren duidelijk te maken aan derden; dat de Arabieren zelf…eigen vijand zijn!!! Máár helaas de westerling is wel zo gehersenspoeld de afgelopen decennia…men weet ’t niet meer. Helaas voor diegenen die nog wel begrijpen hoe ‘de politieke vork in de – steel zit’….zij worden zwartgemaakt en indirect gediscrimineerd. Hmm; waar zijn de (populaire) mensenrechten gebleven???….Met de letterlijke noorderzon vertrokken!!! “De mensheid heeft ineens géén enkel recht meer…daar begint het wel sterk op te lijken”.

  Like

 12. Jan zegt:

  Morsi in 2010: No to Negotiations with the Blood-Sucking, Warmongering “Descendants of Apes and Pigs”; Calls to Boycott U.S. Products

  Like

 13. Martien Pennings zegt:

  Zoals men weet heb ik mijn voelhorens tot in de hoogste kringen en de geheimste diensten van deze planeet.
  Ik heb tekens ontvangen dat het deel van de Arabische wereld waar de Juichende Bloesemlente nog niet ontknopt is (Saoedie Arabië, de verdere Golfstaten en Jordanië) bezig is om “vriendschap” te sluiten met Israël en een offensief is begonnen om het misbruik van het “Palestijnse probleem” door “extremisten” te beëindigen.
  De Lentevierders in Tunesië, Egypte, Libië en Syrië zullen namelijk vooral dat “Palestijnse probleem” gaan gebruiken in hun agitatie in Saoedie Arabië, de verdere Golfstaten en Jordanië.
  De heersers aldaar weten dat ze aan de beurt zijn als het in Syrië klaar is, dus vandaar.
  Puur opportunisme, maar het geeft Israël weer meer kans op uitstel van executie.
  Op den duur echter hebben de Saoedies cum suis geen kans, want de islam is wat de islam is: de Lentevierders hebben gewoon de koran en de soenna aan hun zijde.
  De “heilige plicht” der Jihadisten die indertijd zorgde dat Sadat vermoord werd en die nu Morsi aan de macht heeft gebracht in Egypte en die nu in Syrië, Tunesië en Libië wordt vervuld, zal ook in Saoedie Arabië vervuld gaan worden.
  De dagen van de Saoedische machthebbers zijn geteld.
  En dan zal Israël echt alleen staan in de oceaan van haat.

  Like

 14. Anneke zegt:

  Al de vijanden van (het landgoed) Israel zullen op een gegeven moment van de kaart worden geveegd!!! Nu hebben ze toch zo’n immens grote waffel, maar och….de tijd is nijpend, hun uren zijn letterlijk geteld!!! Niet Israel zal weggevaagd worden, maar de onruststokers, de haatliefhebbers zullen voorgoed van deze wereld verdwijnen…”Haleluyah…Amen….”

  Like

 15. Tom Hendrix zegt:

  @Anneke 17.31. uur, deze vileine onruststokers en zandpiloten zullen het inderdaad niet winnen, als we een gesloten front vormen tegen de gehele islam.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s