De profeet Mohammed en onze trek in appeasement

Screenshot_4

Een Frans tijdschrift zorgt met Mohammed-karikaturen voor een schandaal. Schandaliger is alleen nog de omgang van Europa met deze soort provocatie.

Je hoeft geen professionele waarzegger te zijn om te weten dat de zaak ongeveer als volgt zal verlopen: een publicatie uit een Westers land thematiseert het leven van de profeet Mohammed, wat enkele dagen later duizenden mensen in de “islamitische wereld” zal doen opgaan om hun opgestuwde woede de vrije loop te laten. Daarna beginnen de woedende massa´s ermee de een of andere Westerse ambassade te belegeren en de desbetreffende landenvlag in brand te steken en worden de eerste Westerse politici nerveus. Des te meer als de waarzegger in een Europees land woont.

Normaalgesproken is het dan nog slechts een kwestie van enkele uren totdat de eerste politieke hoogwaardigheidsbekleders voor de camera´s verschijnen om zich bij alle  moslims te verontschuldigen voor de enorme ontsporing. In dit geval zal het officiële Europa zich voor het Franse satirische tijdschrift “Charlie Hebdo” schamen, dat het niet kon laten om met het “bonte leven” van de profeet Mohammed tekenend de draak te steken.

Zoals altijd zal er ook deze keer geen Enkele Europese politicus te vinden zijn die zou verwijzen naar het in volwassen democratieën verzekerde recht op vrije meningsuiting. En zoals altijd zullen de grote intellectuelen van dit continent zich in hun knusse holletjes verstoppen i.p.v. de vrijheid van de kunst met alle verve te verdedigen, zoals ze dat immers ook altijd doen bij iedere belastering van Jezus. In het gunstigste geval zullen de karikaturen beoordeeld worden vanaf het veilige podium van de artistieke esthetiek en daar als slecht worden beschouwd.

Screenshot_6

Maar het gaat niet om artistieke esthetiek. Het gaat erom dat in Westerse rechtsstaten niet de beledigden erover zouden moeten oordelen waar de vrijheid van meningsuiting moet stoppen. Of het recht op vrije meningsuiting verkracht werd, is een vraag die op onze breedtegraden op een exclusieve plaats beantwoord moet worden: de rechtszaal. Daar –en alleen daar – moet worden uitgezocht of radicale krachten de heersende rechtssituatie overtreden om gelovige mensen uit pure boosaardigheid te beledigen en woedend te maken. Of dat het niet veelmeer zo is dat alles andere dan de betuiging van onvoorwaardelijk ontzag voor het onbeperkt positieve handelen van Mohammed uitgelegd wordt als een niet te accepteren belediging van gelovige moslims.

Afgezien daarvan zullen ook nu veel mensen zich weer beledigd voelen. Niet alleen moslims, ook talrijke christenen zullen de tekeningen als smakeloze respectloosheid tegenover anders gelovigen afkeuren. Terecht. Des te meer zouden zij, die dit zo zien, dat zulke smakeloosheden getoond mogen worden. Het recht op vrije meningsuiting en artistieke vrijheid te verdedigen, als het getoonde werk sowieso als prachtig wordt beschouwd, is per slot van rekening geen al te moeilijke opgave.

Maar is het werkelijk het tanende respect voor religieuze gevoelens, die ons zulke grote zorgen baart? Nee, het is vooral de toenemende angst om in het vizier terecht te komen van radicaalislamitische relschoppers, die onze gevoeligheid voor de religieuze gevoelens van anderen aanscherpt. Alleen zo is het ook te verklaren dat Europese media opvallend veel begrip tonen voor het optreden van religieus gemotiveerde geweldplegers. Toen in september 2012 na de publicatie van een islamvijandige film drie Amerikaanse diplomaten in Libië werden gedood, verklaarde de “Süddeutsche Zeitung” de speurtocht naar de daders voor overbodig. “Het heeft geen zin om hier onderscheid te maken tussen daders en slachtoffers. Deze keer ging de provocatie uit van Amerikaanse extremisten, islamitische fanatiekelingen hebben de handschoen opgepakt en niet minder radicaal terugbetaald”, stond er in een commentaar te lezen.

Een zienswijze van de dingen, die geenszins als geïsoleerd te classificeren zou zijn. Met ter zake dienend appeasement zullen de zwaar bevochten liberale basiswaarden echter slechts moeilijk zijn te redden. Wat in ieder geval die radicale ophitsers begrepen hebben, die in islamitische landen de massa´s met halve waarheden tegen de Westerse monsters op te stoken en de straat op te jagen.

Screenshot_5

Bron:

http://tinyurl.com/aoj63to

Auteur: Franz Schellhorn

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", Appeasement, Dhimmitude, Islam, Islamkritiek, Mohammed. Bookmark de permalink .

15 reacties op De profeet Mohammed en onze trek in appeasement

 1. Wim van Rooy zegt:

  Het is officieel geattesteerd dat de Mohammedfilm niet de trigger was voor de moord op ambassadeur Stevens in Libië; deze moorddadige aanval was lang van te voren gepland, maar het komt altijd goed uit de gruwel te verklaren vanuit in dit geval een film, want dan begrijpt de westerling dat beter…

  Like

 2. Ik ben bezig om mijn gedichtenbundel te laten publiceren maar welke uitgeverij durft zich daaraan te wagen? Ik heb voorlopig twee Christelijke uitgeverijen op het oog. Want er zitten ook Christelijke gedichten tussen. We zien wel!

  Like

 3. E.Eliveld zegt:

  Jack, on-line wil ik het wel publiceren. Als dit iets voor je is. Ik zal me namelijk nooit aan dat soort fundementalistische kankerlijers onderwerpen. En mijn domeinen zijn voor jaren veilig gesteld.

  Ik weet niet waarom maar ik moest toen ik dit commentaar schreef denken aan Bap – Alles em Lot. Ik heb de Youtube linkr er even bijgezocht:

  Salut!

  Like

 4. Tom Hendrix zegt:

  Tja, als het beledigende cartoons waren over het christendom, dan hoorde je de rode en liberale pers niet, want christenen beledigen is voor links geen enkel probleem. Maar als het hun favoriete bevolkingsgroep betreft, als deze de maat genomen wordt, dan is leiden in last. Over hypocrieten gesproken.

  Like

 5. G.Deckzeijl zegt:

  An appeaser feeds the crocodile… http://tinyurl.com/3z6csvp
  Is er nog een politiek INCORRECTE drukker in dit land die hier…
  http://tinyurl.com/be54uxd
  ….bumperstickers of affiches van kan maken?

  Like

 6. G.Deckzeijl zegt:

  Echte Nederlanders bestaan nog: gevaarlijke kameelpiloot gepakt!
  http://www.telegraaf.nl/binnenland/21198724/__Juwelier_pakte_tbs_er__.html
  Ben benieuwd hoelangdie nu vast blijft zitten.
  Tip: dat uitschot moeten ze geen TBS met dwangverpleging geven*, ze moeten ze
  zonder parachute boven de Atlantische Oceaan droppen.
  *is compleet zinloos wegens hersenbeschadiging.
  http://tinyurl.com/cd8jbdn

  Like

 7. The COWARDS, feeding the crocodile so the crocodile won’t eat them but guess whàt?
  The crocodile/beast/ WILL EAT them ànyway! You stupid ignorant CRIMINALS/TRAITORS!

  Like

 8. Helemaal eens met bovenstaande reacties: Ik ben geen voorstander van geweld maar eens komt de dag dat geweld de enige oplossing is om dit probleem definitief uit de weg te ruimen!

  Like

 9. peterselie1 zegt:

  @Pieter Veenstra

  Het enigste wat ik in huis heb is een Herman den Blijker mes, gekocht bij Blokker.

  Like

 10. @E.Eliveld; alvast bedankt, ik neem nog contact met je op!

  Like

 11. G.Deckzeijl zegt:

  Geen geschikte draad..
  Schokkend nieuws uit de USA: badzout! http://tinyurl.com/bevs4wr
  Dan heb ik toch liever BADESALZ…!!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s