Rode Kruis verwacht geweld in Europa

Screenshot_23

De directeur-generaal van het Internationale Rode Kruis, Yves Daccord, voorspelt in Europa sociale onlusten en een toename van geweld op straat. Ook de gewelddadige “Arabische Lente” zou sociale oorzaken gehad hebben. Uiteraard wil hij daarmee geld lospeuteren, in Griekenland is het Rode Kruis al failliet. Maar zo verkeerd klinkt de voorspelling niet als je naar de beelden kijkt van de onlusten in Athene en Madrid. En wie heeft het zover laten komen? Het euro-luilekkerland!

Zonder de euro zou het niet mogelijk zijn geweest dat landen zoals Portugal, Spanje en Griekenland zich eindeloos in de schulden zouden hebben kunnen steken – net zomin als Frankrijk, Italië en wij zelf. Met de invoering van de euro echter ontstond op de kapitaalmarkt het idee om iedereen garant te laten staan, dat er geen landenrisico meer zou bestaan en iedereen gelijk kredietwaardig zou zijn.

De euro-EU heeft de welvaart op geen enkel tijdstip verdiend. Er werken steeds minder mensen in een productief beroep, maar een economisch volledig nutteloze en zelfs schadelijke antidiscriminatie gevolmachtigde krijgt meer dan een metaalarbeider. Overal een opgeblazen staatssector. Zulke voorbeelden zijn er legio, afgezien van regelrecht bedrog zoals in Griekenland, waar doden nog pensioen kregen.

Een feit is dat een heel continent zich door schulden, ongedekte postwissels en cheques en via de geldpersen tien jaar lang een uniek luxe leventje gunde – nog nooit ging het de mensen zo goed, ongeacht het feit wat de drieste rode demagogen over nieuwe armoede rondbazuinden – en dacht dat het feestje eeuwig door zou gaan. Kortere werktijden, meer vakantiedagen, hogere sociale uitkeringen, gratis ziektekostenverzekering, het onvoorwaardelijke basisinkomen voor iedereen, de pretsamenleving enz.

In principe wordt op dit moment ook net gedaan alsof het ergste voorbij zou zijn en er worden nieuwe eisen aan de staat gesteld betreffende sociale weldaden. Zo zal het echter niet functioneren, anders zou de hele mensheid voor ons ook al op het idee gekomen zijn dat je door schulden, boekingen van gebakken lucht en het drukken van bankbiljetten een eeuw en langer in een schijnwereld zonder veel werk kan leven.

Kortom, het zou een ironie van de geschiedenis kunnen worden dat uitgerekend het enorm bejubelde vredesproject EU en euro in een golf van nationalistisch geweld ten onder gaat. Nationalistisch, ja, want de demonstrerende en rel schoppende Italianen, Grieken, Spanjaarden, Portugezen en Fransen willen heel duidelijk het Duitse geld voor zichzelf, en wel alles! In Groot-Brittannië en Ierland overigens hoor je zulke eisen niet.

Als je kijkt naar de reacties, slaat de angst je om het hart. De Grieken bijvoorbeeld leggen het toerisme plat, hun enige bron van inkomsten. En hoe zal het bij ons na een ineenstorting worden? Eindelijk een vrije economie i.p.v. het regerende socialisme? Nee, integendeel, men wil met communistische DDR-methodes het land redden.

Screenshot_22

Bron:

http://www.pi-news.net/2013/01/rotes-kreuz-erwartet-gewalt-in-europa/#more-299144

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Communisme, EU, Eurocrisis, Europa, socialisme. Bookmark de permalink .

16 reacties op Rode Kruis verwacht geweld in Europa

 1. Martha N zegt:

  Dat heeft de man die dit zei, heel behoorlijk omvat… mee eens

  Like

 2. Gezien de huidige situatie zou ik dat niet eens gek vinden. Maar ik denk dat hier in Nederland nagenoeg iedereen al murw is. Zolang ze maar kunnen facebooken, what’sapp en al wat niet meer en uiteraard brood en spelen.

  Overigens is het overgrote deel van de Europese bevolking ontwapend, maar er zijn wel andere manieren…

  Eén ding is zeker: Zonder wapens komt men niet ver!

  Like

 3. peterselie1 zegt:

  Tsa het is de perfecte weergave van de realiteit, de sociale onlusten zijn al voorspeld in een eerder stadium, en een ieder die zijn gedachten de vrije loop liet gaan werd voor gek versleten, hoeveel economen en financiele specialisten zijn het afgelopen jaar de revue gepasseerd in diverse tv programma’s? Zij allen kwamen met desinformatie in betrekking tot Europa en de heilige graal de Euro, die diende vooral, ten koste van alles en iedereen overeind gehouden te worden. Geen een kritisch geluid, behave dan ene heer Wilders, die en passant door de vertegenwoordigers van de linkse, communistische gedachtengoed en plein public belachelijk werd gemaakt, door zijn idee om de ouderwetse gulden maar weer van stal te halen. Het was gewoon beschamend hoe die linkse, arrogante ratten hun failliete systeem in bescherming namen.

  Like

 4. Tom Hendrix zegt:

  @Peterselie 1 14.28. uur, klopt helemaal Peter. En het ergste is nog, dat onze vervloekte politici jarenlang gewaarschuwd zijn geworden, door vele economen met naam en faam. Deze hele klote EU en Euro zijn het werk geweest, van de vette dikke KOHL, en MITTERAND op de top van Maastricht in 1992. En vanaf die tijd waren er al economen zoals Klamer, Friedman, Fortuyn, die gewaarschuwd hebben de EURO op deze manier NIET in TE VOEREN. LET OP NIET!! Vervolgens was er in 2000 de motie de Haan (CDA) die opriep om GRIEKENLAND NIET toe te laten tot de EURO en de EMU! Maar wat deden de rooie KOK en de vileine klojo ZALM (VVD) , ze legden deze motie schaterlachend naast zich neer. Evenals het theater uit 2005, WIJ stemden TEGEN de europese grondwet, en BALKENENDE maakte er JA van in LISSABON! En onze stomme kiezers stemmen dan weer massaal PVDA en VVD.

  Like

 5. peterselie1 zegt:

  @Tom Hendrix

  Tsa Tom het is triest maar waar, er gebeurt zoveel tegelijkertijd dat het moeilijk wordt voor de burger om goed van kwaad te onderscheiden.

  M.v.g.

  Like

 6. Tom Hendrix zegt:

  @Peterselie 1: 16.02. uur, bedankt Peter, maar ik word er zo moedeloos van, hoe we verkwanseld en belazerd worden..

  Like

 7. peterselie1 zegt:

  @Tom Hendrix

  Ja Tom ik weet het en ik deel de zelfde gevoelens als jou, als de burger weer eens bedonderd wordt door het schuim wat de elite van de maatschappij voor moet stellen, tsa boter aan de galg en de quillotine uit het vet halen na Neurenberg 2.0. Ga er mee stoppen er gaat meer tijd in zitten dan ik gedacht heb.
  M.v.g.

  Like

 8. Mij rest niet anders dan me volledig aan te sluiten bij de woorden van de eerdere schrijvers… het is zo beangstigend, het wordt steeds en steeds duidelijker wat ‘ons voorland’ is… en het zal helaas ‘ieder voor zich’ worden, want het noodzakelijke ‘verenigen’ schijnt niet te gaan gebeuren…wàt een ellende staat ons te wachten… en iedereen heeft kunnen zien hoe zeer die ras-moordenaars er genoegen in scheppen zo veel mogelijk leed, pijn te veroorzaken, het kàn hen niet wreed genoeg gaan… en maar een ‘handjevol’ mensen die dit durven onderkennen…

  Like

 9. Henny Clemens zegt:

  Wát hebben jullie dan gedáán?
  Buiten jezelf hier op dit forum te uiten, wat hebben jullie allemaal meer gedaan dan dat!?
  Mijn post wordt al uren door de moderator vastgehouden, en alleen op mijn vraag: Waarom Martien Pennings eerder in November Geert Wilders;; Geert Kamper noemde?
  Er was een oproep om op 18 Januari een protest te houden in Den Haag.
  Eindelijk dacht, ik er gaat wat gebeuren, er wordt wat gedáán!
  Op mijn vraag; waar en welke tijd?
  Krijg ik geen antwoord.
  Wilders wordt in November 2012 afgeschilderd als een mislukkeling door Martien Pennings en anderen, voorlopig is Wilders de enige die nog wat doet.
  Zijn status is in de peilingen weer omhoog gegaan, ik hoor hier niemand over.
  Waar blijven de posters die volgens Martien Pennings een begin zouden kunnen zijn tot een protest.
  Alleen maar vanachter je PC klagen dat Wilders het niet goed doet; Is dat de oplossing?

  Like

 10. E.J. Bron zegt:

  @Henny Clemens

  Uw comment wordt NIET door de webmaster vastgehouden en ook heeft hij onder het door u bedoelde topic antwoord gegeven op uw vraag!!!

  Webmaster

  Like

 11. BertG. zegt:

  @Henny,
  Ik heb in een reactie laten weten waar en wanneer en hoe laat.
  Zie je eerdere vraag hierom.

  Like

 12. BertG. zegt:

  Tsja, als niemand leest wat je plaatst. Nogmaals. Schiet niet echt op dan.
  @Henny,
  Ik heb het voor je gevonden. Waar, wanneer en hoe laat.
  http://www.hyves.nl/agenda/19353360/AANKONDIGING_DEMONSTRATIE_WIJ_ZIJN_TEGEN_HET_NIEUWE_REGEERAKKOORD_reblog/

  Like

 13. Jan zegt:

  Als je wilt weten wat het antwoord van iemand is dien je een snelkoppeling te maken naar het item aangezien je een paar uur later dit niet meer kunt zien bij ‘recente reacties’ en al helemaal niet meer als een fiks aantal nieuwe onderwerpen worden geplaatst Bron’s hersenhelften werken namelijk onafhankelijk van elkaar en hij typt en vertaalt dus op twee toetsenborden tegelijk. Vandaar de vertaalde tekst-tsunami’s.

  Like

 14. E.J. Bron zegt:

  @Jan

  LOL! 😆

  Quote: “Bron’s hersenhelften werken namelijk onafhankelijk van elkaar en hij typt en vertaalt dus op twee toetsenborden tegelijk. Vandaar de vertaalde tekst-tsunami’s.”

  Over die tsunami´s zit Martien Pennings ook altijd te mopperen. Iets met leeftijd, zegt hij dan…. 😉

  Like

 15. Hahaha, vertaal-tsunami, het nieuwe woord voor 2013 😆

  Like

 16. Jan zegt:

  Rode Kruis vereerd ‘Palestijnse’ terroristen:
  International Red Cross plants trees to honor Palestinian terrorists
  Ceremony named “My Honor is My Freedom” honored 150 “veteran prisoners”
  http://palwatch.org/main.aspx?fi=157&doc_id=8965

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s