2013: zwaar voor Europeanen, niet voor eurocraten

Screenshot_23

(Door: Afshin Ellian)

Het jaar 2013 is begonnen en de wereld is niet ten onder gegaan. De apocalyptische voorspellingen blijken niet te kloppen. Al sinds mensenheugenis zijn er groepen die op basis van getallen of gebeurtenissen het einde van de wereld voorspellen. Niet zonder gevolg!

Bij de millenniumwisseling waren er gehersenspoelde mensen die zich van het leven beroofden omdat ze het verschrikkelijke einde van de wereld niet wilden meemaken. Ook waren er personen die zich juist van het leven hadden beroofd omdat ze daardoor het eeuwige leven zouden krijgen. Jammer, voor deze mensen, de wereld gaat gewoon door.

Dan maar gelukkig Nieuwjaar!

Beproeving

Het jaar 2013 wordt voor velen een zwaar jaar. Hier, in Europa zullen we harder dan ooit worden beproefd. De Europese Unie moet met een echt antwoord komen op de crisis in het zuiden van Europa. Griekenland, Spanje en Portugal zijn nog niet gered. Er zijn ook geen aanwijzingen dat zich in de komende maanden economische wonderen zullen voordoen in het zuiden van Europa.

De stabiliteit van de euro was en is in gevaar. Ook aan dreiging en gevaar kan een mens of een samenleving wennen. Langzamerhand wordt men ongevoelig voor de wankelende positie van de euro. Zelfs de financiële markten reageren tegenwoordig nauwelijks op de politieke uitspraken rond de euro. Zullen ook de burgers wennen aan deze instabiele economische toestand?

Bezuinigingen

Het jaar 2013 wordt een zwaar jaar voor de meeste Europeanen. Overal wordt fors bezuinigd. De sociale en economische situatie in het zuiden van Europa is al voorbij de humane grenzen. Armoede en een toekomst zonder perspectief razen door een deel van Europa. Het leven voor Portugezen en Spanjaarden, om even niet van Grieken te spreken, is een onaangename gebeurtenis aan het worden. Het vrolijke Europa van eurocraten is een nachtmerrie voor de zuidelijke Europeanen. Daarover horen we de eurocraten nooit.

Eurocraten

Ondanks de armoede en ellende in het zuiden van Europa spreken de eurocraten nog steeds in vrolijke termen over de toekomst van Europa. Welk Europa? Over welk Europa spreken de eurocraten als zij over Europa spreken? Over welke Europeanen spreken de eurocraten als zij over de toekomst van Europa spreken?

De eurocraten hebben geen last van armoede of sociale en economische achteruitgang. Als de eurocraten over Europa spreken, praten ze over hun eigen toekomst, over hun eigen instituut, hun banen en dromen. En dat ziet er inderdaad vrolijk uit.

Het contrast tussen de vreugde van eurocraten en de ellende van de zuidelijke Europeanen spreken boekdelen over het morele failliet van de eurocraten. Ik ben beslist geen eurofoob, maar ik krijg langzamerhand een ernstige aversie tegen de eurocraten, de vertegenwoordigers van de Europese Unie.

Vijanden

De eurocraten zijn wellicht de grootste vijanden van Europa, de Europese Unie en ook de solidariteit tussen de Europeanen. Dat komt doordat eurocraten elk gevoel van empathie en proportie missen. Dat blijkt ook uithet begrotingsvoorstel van de Europese Unie. Zelf waren ze niet bereid om voor de beeldvorming een stap terug te doen. Daarom moeten juist de Nederlandse politici stelling nemen tegen de onbezonnen houding van de eurocraten.

De Nederlandse liberalen en christendemocraten moeten in 2013 de stem van hun kiezers in Europa gaan vertegenwoordigen: zij moeten de strijd aangaan tegen de eurocraten, tegen het morele verval van Europese Unie, tegen de gevoelloosheid van de Europese bestuurders. Ook moeten ze zich gaan verzetten tegen de retoriek van PvdA-leider Diederik Samsom: wij moeten bevoegdheden overdragen aan Brussel! Hoezo moeten? We moeten helemaal niks!

Overdragen bevoegdheden

Waarom wil Samsom bevoegdheden overdragen aan een groep bestuurders die de belangen van zijn kiezers niet vertegenwoordigt? De traditionele PvdA-kiezer heeft niks met eurocraten. Maar Samsom is te welwillend richting de eurocraten. Waarom eigenlijk? Samsom doet niets voor Nederland en zijn eigen kiezers. Dat is jammer, want de aankondiging van vicepremier Lodewijk Asscher (PvdA) dat Nederland nog een paar miljard moet bezuinigen om te voldoen aan de Europese eis, is niet onproblematisch. Er zijn immers grenzen aan de mate waarin de Nederlandse staat op dit moment kan bezuinigen.

2013 wordt geen apocalyptisch jaar, wel een zwaar jaar. Helaas een zwaar jaar voor Europeanen, niet voor eurocraten.

Bron:

http://www.elsevier.nl/Europese-Unie/blogs/2013/1/2013-zwaar-voor-Europeanen-niet-voor-eurocraten-1136962W/

Auteur: Afshin Ellian

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", Elite, EU, Eurocrisis, Europa, Europeanisering. Bookmark de permalink .

13 reacties op 2013: zwaar voor Europeanen, niet voor eurocraten

 1. guusvelraeds zegt:

  “”Ik ben beslist geen eurofoob”” zegt Afshin Ellian. Waarom zegt Dhr. Ellian dat!? Wat wil Dhr. Ellian hiermee zeggen? Eurofobie, Islamofobie zijn kunstmatig gecreëerde woorden, neologismen die met opzet door groepen met tegengestelde belangen in het leven zijn geroepen. Het doel dat nagestreefd wordt door deze woorden in te zetten is duidelijk het verhinderen of voorkomen van argumentatie op inhoud en de persoon in kwestie aanvullend in een kwaad en ziekelijk daglicht stellen. Of Dhr. Ellian eurofoob is wordt niet door hem bepaald precies zoals door een Islam criticus eveneens niet bepaald wordt of hij wel of niet Islamofoob is. Eurofoob zijn of Islamofoob zijn is een “”eretitel”” die je gegeven wordt door allen die de EUSSR en de multiculturele samenleving toejuichen. Eurofobie en Islamofobie is een lovende titel geworden die gegeven wordt als je iets goed doet namelijk uitmuntend zijn in je argumentatie en kritiek op de inmiddels lethargische Europese Unie respectievelijk het multiculturele drama. Als ideologie aangetasten ergens een hekel aan hebben dan is het aan logisch redeneren, aan feiten kennis, feiten vergelijk en consequenties van feiten. Alles wat hun ideologische roes rondom EU en maatschappij veranderende demografie verstoord wordt verketterd. Afshin Ellian zou derhalve blij moeten zijn als men hem straks in de media verketterd als Eurofoob. Dit zou namelijk betekenen dat hij iets goed heeft gedaan.

  Like

 2. Jan zegt:

  In totaal werken er circa 55.000 mensen over de hele wereld voor alle Europese instellingen. Van hen werken er ongeveer 33.000 voor de Europese Commissie, het dagelijks bestuur van de Europese Unie, van wie 22.000 in Brussel. Bij het Europees Parlement werken circa 6160 ambtenaren en tijdelijke werknemers. 714 van alle EU-ambtenaren heeft de Nederlandse nationaliteit.

  Het maandsalaris van EU-beleidsambtenaren loopt van circa 4300 euro tot maximaal 18.370 euro voor een directeur-generaal. Slechts 40 van de 33.000 ambtenaren zit in die hoge regionen.

  – Daarnaast zijn er toeslagen net als in Nederland voor onder meer kinderen. Ook krijgen de ambtenaren een zogeheten ontheemdentoeslag en eenmaal per jaar een vergoeding om naar het land van herkomst te gaan. Er zijn geen toelages voor bijvoorbeeld autogebruik. Er is ook geen vakantiegeld of eindejaarsuitkering.

  – Om Europees ambtenaar te worden moet een zogeheten concours worden gevolgd. Van de ruim 12.000 deelnemers slaagt en krijgt slechts circa 1 procent een baan.

  De 27-koppige Europese Commissie
  – Het maandsalaris van de EU-president -dat is nu de Portugees José Manuel Barroso- bedraagt 25.351 euro. De EU-buitenlandchef , nu de Britse Catherine Ashton, krijgt 23.882 euro per maand. De vice-presidenten, acht in totaal onder wie Neelie Kroes (Digitale Agenda), krijgen 22.963 euro per maand. De andere Europees commissarissen krijgen 20.667 euro per maand. Het gaat om brutosalarissen.

  – Alle EU-ambtenaren, inclusief de commissie, betalen belastingen over hun salaris. Het belastingtarief loopt van 8 tot maximaal 45 procent, dat geldt voor de commissarissen, plus een extra heffing van 5,5 procent.

  De Europese Raad
  – De voorzitter van de Europese Raad, ook wel de EU-president genoemd, Herman Van Rompuy, verdient 1,38 keer het salaris van een ambtenaar die in de hoogste trede zit. Dat maandsalaris bedraagt 18.370 euro. Daarmee krijgt de Belg maandelijks 25.351 euro, gelijk aan het salaris van Barroso.

  Het Europees Parlement
  – Er zijn 736 Europarlementariërs, onder wie 26 Nederlanders. Vier vertegenwoordigen de PVV.

  – Het salaris van een Europarlementariër bedraagt 7956,87 euro bruto per maand. Na aftrek van (Europese) belasting komt het nettobedrag uit op 6200,72 euro per maand. Dat salaris wordt aangevuld met tal van vergoedingen.

  – Zo zijn er vergoedingen voor reiskosten naar vergaderingen, kunnen leden jaarlijks 4343 euro vergoed krijgen voor werkgerelateerde reizen en worden 24 heen- en terugreizen naar hun eigen lidstaat vergoed. Daarnaast is er een dagvergoeding van 304 euro voor elke dag waarvoor de Europarlementariër vergadert en daarvoor een presentielijst ondertekent. Daar komt nog een algemene kostenvergoeding van circa 4300 euro per maand voor de huur van een kantoorruimte, telefoon- en portokosten en computers bij. Bovendien wordt van Europarlementariërs twee derde van hun medische kosten vergoed.
  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2800/Europese-Unie/article/detail/3296052/2012/08/03/Wat-verdient-een-Europees-ambtenaar-eigenlijk.dhtml

  De bijstandsuitkeringen liggen nu hoger omdat wij een jaar verder zijn.

  Like

 3. Tom Hendrix zegt:

  Ga toch aub helemaal kapot EU! Een groter, en waardelozer circus als de EU is nergens te vinden.
  Gloeiende nog aan toe, wij moeten de buikriem aantrekken, terwijl deze fielten feest vieren in Brussel en Straatsburg. Ondertussen verliezen veel mensen hun baan, kunnen veel mensen de vaste lasten niet meer opbrengen, zijn er mensen die uit wanhoop zelfmoord plegen, wordt het steeds drukker bij de voedsel-en kledingbanken. En de RODEN vinden dat we nog meer over moeten dragen, geschift en crimineel dat zijn ze. Helaas zijn de VVD, en het CDA, en D66, CU, GL, SP en de SGP OOK EUROFIEL!! Voor mij kan het niet gauw genoeg over zijn met de dictatuur van de EUSSR!

  Like

 4. G.Deckzeijl zegt:

  Teiltje.

  Like

 5. koddebeier zegt:

  Ik hoop dat alle Eurocraten voor Neurenberg2 eindigen. (z.s.m.)

  Like

 6. luckybee zegt:

  Wie in God ,Jezus Christus en de Staten bijbel geloofd valt niet zo gemakkelijk in de val van de Eurocraten. Meschien is dat de reden waar om ze het willen veranderen?

  Like

 7. BertG. zegt:

  @luckybee,
  Wie in God ,Jezus Christus en de Staten bijbel geloofd valt niet zo gemakkelijk in de val van de Eurocraten
  Daar heb ik toch echt geen jezus of statenbijbel voor nodig hoor.
  Probeer het eens.

  Like

 8. BertG. zegt:

  Juist door dat hele geloof zijn de meeste doden gevallen. Hadden ze dat maar nooit bedacht.
  Merkwaardig om andere te verwijten van het geloven in iets denkbeeldig maar zelf wel het het grote spaghettimonster op een witte wolk erbij halen.

  Like

 9. peterselie1 zegt:

  @guusvelraeds

  Goed stukje!
  Ben het helemaal eens met je beargumentatie, je raakt de kern met chirurgische precisie, deze nieuwgevormde woorden worden vaak instelling gebracht en tegen personen gebruikt die kritiek hebben op B.V. de EU, Islam en crypto communistische elementen die onze samenleving bedreigen met holle frasen zoals: Het moet eerlijker, Bruggen slaan, ect. Afshin Ellian hoe zeer hij gelijk heeft met zijn artikel, blijft en is hij in mijn opinie iemand die ervoor zorgt dat hij deel uitmaakt van twee groepen, dit levert hem voordeel op.

  Like

 10. G.Deckzeijl zegt:

  Kan ’t nergens anders kwijt dus maar even hier.
  http://www.telegraaf.nl/buitenland/21200035/__Directeur_vertelt_over_Jansen_Steur__.html
  En ik al die jaren maar denken dat men in Duitsland…
  ….so gründlich die Sachen kontrolliert…

  Like

 11. peterselie1 zegt:

  Hoe is het in hemelsnaam mogelijk dat een nette autochtone Nederlandse staatsburger zo vaak wordt gedaagd om zijn mening? Terwijl politiek correcte politici en wittenboordencriminelen die de elite van ons land vormen, die zijn mijns inziens naïeve dwazen of doorgewinterde legale criminelen zin, die boven de wet kunnen opereren omdat zij denken en vaak in staat zijn hun immorele wandaden via het recht te kunnen legaliseren. Gedachtemisdaden, wat eigenlijk op neerkomt dat men kritiek uit op de islam en de Eurofiele gang van zaken die door dezelfde politiek correcte politici als “normaal” wordt beschouwd, worden in Nederland rechtse bloggers vervolgd alsof zij misdaden hebben gepleegd tegen de menselijkheid, en de waardigheid van de multiculturele maatschappij doen miskennen. Politieke instelling hangt nauw samen met de wil en mate waarin de mens begrijpend de informatie die hem tot beschikking staat, tot zich neemt. De crypto communisten doen bij kritiek geuit op hun maakbare en op socialistische leest geschoeide maatschappij al snel reageren in clichématige bewoordingen als: fascist, xenofoob, onderbuik gevoelens en laagopgeleiden met als doel de gewone autochtone burger de mond te doen snoeren.

  Like

 12. Jan zegt:

  Vul voor Obama in: Barosso of Rompuy en voor de VS de EU
  De regel is dat er geen regels zijn en dus gaat het plunderen en stelen dagelijks door en worden wetten en wetswijzigingen doorgevoerd en macht overgedragen zodat wij dagelijks in overtreding zijn zonder dat het het weten.

  Rule of Lawlessness…

  Like

 13. Jan zegt:

  De Eurocraten menen dat God niet bestaat en daarom veroorloven zij zich alles.* En zo kom je vanzelf uit in de Gulag en praatten Sartre en de Beauvoir de slachtparijen van Mao goed.

  * (vrij naar Dostojevski’s ‘De gebroeders Karamazov’)

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s