Rapport van Human Rights Watch veroordeelt Hamas wegens oorlogsmisdaden

Screenshot_18

Human Rights Watch (HRW), een van de wereldwijd toonaangevende onafhankelijke organisaties die zich bezighouden met de verdediging van de mensenrechten, heeft maandag een rapport gepubliceerd, waarin zij de in Gaza heersende Hamas veroordeelt wegen oorlogsmisdaden tegen Israël.

Op haar website veroordeelt de mensenrechtenorganisatie niet alleen de ongeveer 1500 raketaanvallen op Israëli´s, met 800 inslagen op Israëlisch grondgebied, maar ook dat de afvuurinstallaties voor de raketten in burgerlijke Palestijnse gebieden werden gestationeerd.

Tijdens de operatie “Pillar of Defense” interviewde HRW slachtoffers en hun families, Israëlische ambtenaren uit de gemeenten die door de raketten waren getroffen en een woordvoerder van de Israëlische reddingsdienst als getuigen.

“Gewapende Palestijnse groeperingen hebben in hun uitlatingen duidelijk gemaakt dat het toebrengen van schade aan burgers hun doel was”, zei Sarah Leah Whitson, Midden-Oostendirectrice van Human Rights Watch. “Er bestaat gewoon geen juridische motivering voor raketten op bewoonde gebieden.”

Dit rapport is uniek, omdat het voor de eerste keer de verantwoordelijkheid voor deze aanvallen bij Hamas als regeringspartij in de Gazastrook neerlegt. En het rapport neemt oko een andere positie in tegenover de houding het Gaza-territorium te beschouwen als deel van een groter Palestina, samen met Judea en Samaria. Het probeert ook om gewapende militante groeperingen, i.p.v. landen, de verantwoordelijkheid te geven voor de aanvallen op burgers.

“De wetten van de oorlog verbieden vergeldingsaanvallen op de burgerbevolking, onafhankelijk van illegale afbreuk van de andere partij”, zegt Human Rights Watch. “Statements van gewapende groeperingen, die bewust een Israëlische stad of Israëlische burgers doelgericht aanvallen, tonen hun bedoeling oorlogsmisdaden te plegen”, deelt de organisatie mee. “Hamas, de heersende autoriteit in Gaza, is verplicht om zich aan de wetten van de oorlog te houden en zou diegenen moeten bestraffen die verantwoordelijk zijn voor zware overtredingen”, sluit de organisatie haar rapport af.

Het rapport is belangrijk, omdat het slechts enkele weken na de succesvolle Palestijnse opwaardering als “niet-lidstaat”in de Algemene Vergadering van de VN werd gepubliceerd. Het rapport, dat focust op de Gazastrook en de daar heersende Hamas, toont aan dat de Palestijnse gebieden ver verwijderd zijn van een gemeenschappelijke regering, zowel diplomatiek als bij internationale conflicten, aldus HRW.

Dit rapport is inmiddels het tweede, waarin HRW zich bezighoudt met de toestanden in de Gazastrook. Nog in oktober 2012 publiceerde HRW een 43 pagina´s tellend rapport met de titel “Oneigenlijke systemen”, waarin Hamas wordt veroordeeld wegens corruptie en schendingen van de mensenrechten.

Screenshot_17

Bron:

http://www.israel-nachrichten.com/archive/8202

Auteur: Gil Lavie

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Gazastrook, Hamas, Israël, Mensenrechten. Bookmark de permalink .

12 reacties op Rapport van Human Rights Watch veroordeelt Hamas wegens oorlogsmisdaden

 1. Marc Bouwman zegt:

  Een voorzichtige stap richting objectieve verslaglegging. Zullen politiek ‘correcte’ opvattingen binnenkort tot het verleden behoren?

  Like

 2. Hellen zegt:

  FF tussendoor , in de televaag “” Marokkanen de nieuwe ( nouw nieuwe ) criminelen in 020 “” Ze hadden het wel verwacht ……. oh ja joh ? Goh , en nou ? Gaan we stappen nemen zoals de PVV al jaren roept ? Dwz. eruit trappen , die hele criminele tiefus bende ?

  Like

 3. max zegt:

  Als ik dit nieuws lees, -wat op zich goed nieuws is- is er bij mij toch een ja maar……

  Ja maar…… beseft de Human Rights Watch wel, dat Hamas een andere standaard voor de wetten van de oorlog heeft, en anders daar tegen aankijkt?

  Like

 4. winnie zegt:

  er is iets aan t veranderen in de wereld

  Like

 5. BertG. zegt:

  Gepikt van de site van Pieter. Erg sterk. ALLAH SNACKBAR.
  https://welketoekomst.wordpress.com/2013/01/05/humor-23/

  Like

 6. guusvelraeds zegt:

  Zal deze informatie op prime time wereldkundig gemaakt worden door ons aller N.O.S. Journaal? Zal in navolging ook P&W een kwartier inruimen dit item te bespreken met ter zake doende deskundigen? Ik bedoel dan bepaald niet het kaliber deskundigen zoals we hadden tijdens de linkse feestjes rondom de Arabische lente. We zullen het zien. Overigens die bijdrage van Bert G 18:56 is goed he. Had hem al gezien bij Geen Stijl. Hebben al veel moslims zeer gepikeerd beledigd op gereageerd. Geweldig toch!

  Like

 7. Jan zegt:

  Kinderen in de Gazastrook krijgen opleiding van Ministerie van Opvoeding om Joden te vermoorden. De opleidingskampen zullen de naam Al-Futuwwa krijgen geheel in de stijl van de Hitlerjugend

  Al-Futuwwa was the name of the Hitler-Jugend [Hitler Youth] style of pan-Arab fascistic and nationalistic youth movement that existed in Iraq in the 1930s and 1940s. In 1938, the Al-Futuwwa youth organization sent a delegate to the Nuremberg Nazi party rally, and in turn hosted the Hitler Youth leader Baldur von Schirach. In 1941, the fascistic pan-Arab Al-Muthanna Club and its Al-Futuwwa movement participated in the Farhud attack on Baghdad’s Jewish community.
  Palestinians’ Nazi-Style Youth Movement Prepares for Jihad
  http://www.gatestoneinstitute.org/3569/palestinian-youth-movement-jihad

  Like

 8. Jan zegt:

  Jean-Paul Laborde, weldra Executive Director of the UN’s Counter-Terrorism Executive Directorate: “Hamas is geen terreurorganisatie.”
  Laborde also said that terrorism is rooted in the failure to resolve the Israeli-Palestinian conflict. In his words: “once the Israeli-Palestinian issue is resolved, the threat of terrorism will diminish.”
  http://www.humanrightsvoices.org/site/developments/?d=11438

  Veel loslopende gekken, moet ik zeggen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s