Het Wilde Oosten in Södertälje

Screenshot_8

Wij hadden de schietpartij in Amsterdam waarbij twee brave Marokkaanse medelanders bij omkwamen. In Zweden kunnen ze er ook wat van. Mij is onbekend of dit nieuws ook tot Nederland is doorgedrongen. De video lijkt op een spannende film met dit verschil dat er echte kogels rondvliegen en er minstens één echt slachtoffer valt. Hier het nieuws van verschillende bronnen samengevat:

Snaphanen: Een overvaller neergeschoten en in coma na door de politie in het hoofd te zijn geschoten, Hasan Guven, hier zijn Instagramaccount: http://instagram.com/mrkurdo/ Alle feiten zijn bekend, maar sommige feiten hebben de MSM ‘vergeten’. Hier informatie uit eerste hand:

Onbekend: Ik was ter plaatse toen het gebeurde. Ik zag ook de Audi na de ontsnapping en weet precies waar de schoten vielen. Ik zal me niet bekendmaken, maar dit zijn de feiten en doe wat je wilt met de informatie.

1. De overvallers vuurden het eerste schot

2. Het schot was niet raak, maar was er ongeveer 1 meter naast.

3. De buit was 3 zakken met een geschatte 50 kg (!) goud.

4. De rovers braken de arm van de winkeleigenaar Mario.

5. Beide voorbanden werden door de politie lek geschoten.

6. De rover werd neergeschoten door het voorportier waar hij dekking had gezocht.

7. De politie kwam aanrennen onder andere via het Lunawinkelcentrum gelegen tussen het politiebureau en het Telge Huis.

8. De politie ter plaatse was gekleed in werkkleding (Blåkläder) en deze drie (niet 5-8p) behoren tot een speciale eenheid van NOVA. Deze was in de stad voor een ander geval en was in de buurt.

Er was activiteit op de dag ervóór, waarbij een helikopter over grote delen van Södertälje vloog, bijvoorbeeld over de snelweg Moraberg – Ronna. Dit duurde vele uren. Er waren zelfs politiekrachten op de grond bij betrokken. De politieagenten ter plaatse wisten wat ze deden.

Video van Ekspressen:

The Local: Arts: ‘geen hoop’ voor juwelendief neergeschoten door de politie.

Gepubliceerd: 7 januari 13 07:52 CET.

Artsen hebben gezegd dat er “geen hoop” is voor de dief die op vrijdag in het hoofd werd geschoten tijdens een overval in Södertälje, volgens kennissen omdat onderzoekers nog bezig zijn de dramatische overval te onderzoeken. “Hij ligt in coma, we wachten op de afkondiging van zijn dood,” vertelde een verwant aan Aftonbladet. “De artsen hebben gezegd dat er geen hoop is.”

De 26-jarige man werd in het hoofd geschoten tijdens een poging van een overval op een juwelierszaak in Södertälje, een uur ten zuiden van Stockholm.
De politie arriveerde voordat de dieven konden ontsnappen, een schietpartij aan de voorkant van de winkel begon, waarbij de politie de 26-jarige in het hoofd raakte. Zijn medeplichtigen lieten hem op de grond achter en reden weg te midden van de schoten. Het lichaam en een wapen werden achtergelaten op de plaats van het delict.

Zes mensen tussen de 19 en 26 jaar werden in het weekend wegens de overval gearresteerd en ten minste vier hebben een strafblad. Een van de verdachten werd aangehouden op zondagmiddag, en een andere jonge vrouw werd gearresteerd voor haar vermoedelijke deelname aan de overval.

De 26-jarige dief, momenteel onder voortdurende behandeling door artsen in het Karolinska Ziekenhuis, wordt vergezeld door familie en vrienden uit Noorwegen en Duitsland, schreef Aftonbladet. Verwanten zeiden dat de kogel nog steeds vast zit in zijn hoofd.

Snaphanen: Anderhalve dag geleden werd overvaller Hasan Guven neergeschoten door de politie tijdens een overval in Södertälje, hij was zwaar gewond en kon elk moment sterven. “De neergeschoten overvaller was al klinisch dood bij aankomst in het ziekenhuis, het was in het belang van de politie niet direct in het openbaar dit feit bekend te maken”. Zes zijn aangehouden, vier met buitenlandse namen en twee onbekenden voor de politie. Ik schreef gisteren om 18.40 in een reactie: “Het is iets dat gewelddadige, wekenlange opstanden in Frankrijk en Engeland uitlokte. Is dit wat er in Zweden gaat gebeuren?” ….. “Sporthal totaal verwoest door brand, Brandstichting in Västergårds sporthal in Södertälje. Politie begint een vooronderzoek naar ernstige brandstichting. Zweedse politie lijkt bang voor rellen: “Meer geweld als 26 jarige sterft”. Maandag: Autobranden (in woonplaats van de overvaller) in Norsborg.”

Lees ook Ekspressen (Engels):

http://translate.google.nl/translate?sl=sv&tl=en&js=n&prev=_t&hl=nl&ie=UTF-8&eotf=1&u=http%3A%2F%2Fwww.expressen.se%2Fnyheter%2Fmer-vald-om-26-aringen-avlider%2F

Bron met een video van de brand en meer links naar Zweedse media:

http://snaphanen.dk/2013/01/06/sammentraef-i-sodertalje/

Vertaling en bewerking door:

Vederso (voor https://ejbron.wordpress.com/)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Verrijking", Criminaliteit, Immigratie, Zweden. Bookmark de permalink .

12 reacties op Het Wilde Oosten in Södertälje

 1. rommel zegt:

  En zoals vanouds is het hier in Zweden weer oorverdovend stil in de media en onder de mensen.
  Heb dit bericht, uiteraard zonder relevante informatie, piepklein verscholen op teletekst moeten vernemen.
  Mijn racistische voelsprieten, namen ondanks de sublieme informatie, al meteen gewaar dat het hier om culturele verrijking ging. Mijn fascistische eksteroog wist het laatste kleine beetje twijfel weg te nemen door het met een pijnlijk signaal aan te vullen dat het moslims waren.

  Like

 2. rommel zegt:

  ‘Sublieme’ moet natuurlijk ‘summiere’ zijn.
  Tja, zelfs ik, de god van de übermensch, laat wel is een steekje vallen.

  Like

 3. luckybee zegt:

  Zo lang als ze elkaar afslachten vind ik niet zo erg, maar van onze mensen (Egaal of het meiden zijn of mannen) moeten ze met hun poten van af blijven.Of anders weg met die Fullus.

  Like

 4. Tom Hendrix zegt:

  Geweldig toch die verrijking van onze samenleving door muzelmannen. Links likt zijn vingers erbij af.

  Like

 5. Jan zegt:

  Ik hoor enorm veel schoten maar het resultaat is bedroevend als ik zie hoe weinig kogelgaten in de auto zitten.
  Duizenden ontvluchten Södertälje
  https://ejbron.wordpress.com/2012/09/10/duizenden-ontvluchten-sodertalje/

  Als de laatste Zweed is vertrokken kunnen drones hun werk doen

  Like

 6. peterselie1 zegt:

  Bouyeri de moordenaar van Theo Van Gogh verliet het Oosterpark aan de Mauritskade en schoot op politiemensen en -voertuigen, waarbij één agent geraakt werd. De politie schoot terug, trof hem jammer genoeg, mijns inziens alleen in een been en arresteerde hem. Dezelfde Bouyeri zou, wanneer dit vreselijke incident in een willekeurige staat van Amerika had plaats gevonden, dan was Bouyeri doorzeefd met groot kaliber kogels geweest zijn, en hoogst waarschijnlijk in gezelschap zijn, van 72 maagden.

  Like

 7. Richard zegt:

  Nee hoor, het zijn toch altijd keurige jongens, met respect voor iedereen……..

  Like

 8. Wachteres zegt:

  @ Rommel; ‘subliem’ is prima. Toen ik het las dacht ik: “Wat kan die rommel toch lekker sarcastisch zijn”. Leef je nog, trouwens?

  Gelukkig hebben we niet alleen in Nederland last van ‘de godsdienst van de vrede’.

  Doet me deugd!

  Like

 9. Thomasson zegt:

  De Zweedse politie heeft geen beste schutters. Niet vreemd, gezien het land bijna 200 jaar geen oorlog heeft gekend. Wat er niet is, kan nog komen. De nieuwe rekruten zouden intensieve schietcursus moeten volgen. De beste onder hen zouden sluipschutters worden die de Islamitische objecten direct in het hoofd zouden schieten en elimineren.

  Like

 10. treintrien zegt:

  Wat ben ik toch weer ‘blij’ met jullie… slecht nieuws moet tenslotte óók eens gebracht worden.
  En de MSM laat het weeral afweten.
  Onmisbaar, deze site. Echt.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s