Palestijnse Autoriteit heet nu “Staat Palestina”

Screenshot_4

De Palestijnse Autoriteit (PA) dient in het vervolg door de Palestijnen officieel “Staat Palestina” genoemd te worden. Hiertoe gaf president Mahmoud Abbas zondag opdracht.

Abbas gaf opdracht aan alle Palestijnse ambassades ter wereld om in het vervolg in hun correspondentie de naam “Staat Palestina” te gebruiken i.p.v. “Palestijnse Autoriteit”. Deze stap zou een uitvloeisel zijn van de erkenning van “Palestina” als waarnemend niet-lidstaat bij de VN. Dat bericht het Palestijnse persbureau “Ma´an”.

Ook alle officiële documenten zoals paspoorten, identiteitskaarten en rijbewijzen dienen in het vervolg, evenals postzegels en borden, voorzien te zijn van de naam “Staat Palestina”.

Wat betreft de Palestijnse Bevrijdingsorganisatie PLO zouden er geen wijzigingen zijn. Deze zou met haar huidige naam nog steeds de officiële vertegenwoordiging van de Palestijnen op het internationale toneel zijn, staat er verder in het bericht.

Het bureau van Abbas deelde volgens het Israëlische dagblad “Yediot Aharonot” mee dat de naamsverandering een volgende stap op weg naar “echte onafhankelijkheid” zou zijn.

Bron:

http://tinyurl.com/aabr7yh

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestina", PLO. Bookmark de permalink .

18 reacties op Palestijnse Autoriteit heet nu “Staat Palestina”

 1. guusvelraeds zegt:

  Als de Palestijnse Autoriteit echt wil zijn binnen een half jaar onafhankelijk. Ze hoeven maar een ietsie pietsie kleine concessie te doen. Een gering aantal stroken van de (westbank) afstaan aan Israël zodat deze “”enige democratie”” in het Midden Oosten verdedigbare grenzen kan realiseren en als 2de West Jeruzalem de hoofdstad laten zijn van Israël en Oost Jeruzalem permanent toegankelijk laten voor Joden, Christenen en alle anderen die op een of andere wijze een binding hebben met deze oudtestamentische stad. Jeruzalem behoort in principe de hele wereld toe. Maar nee ze steken decennia achter decennia alle denkbare energie liever in haat en geweld. Stel je voor welke natie waar ook ter wereld zou zijn oorspronkelijke hartland (Samaria en Judea) ter beschikking stellen voor vrede. Israël is de enige land ter wereld dat tot zo iets in staat is. Als de Joden iets kunnen dan is het relativeren. Dat hebben ze geleerd in meer dan 2000 jaar diaspora. Maar een 2de holocaust zullen ze nooit en te nimmer relativeren.

  Like

 2. G.Deckzeijl zegt:

  De stakkers houden zichzelf voor de gek.Makkelijk. Hoeven wij ’t ze niet meer aan het beschadigde* verstand te peuteren. http://tinyurl.com/7p636na
  *>> http://tinyurl.com/cd8jbdn

  Like

 3. G.Deckzeijl zegt:

  @Guusvelraeds, 21:00
  Ik heb een donkerbruin (oud bruin welteverstaan) vermoeden dat wij het nog zullen meemaken dat de Israëli’s het gelazer van die Gazaanse tapijtvreters zo vreselijk zat worden, dat ze die fundamentalistische HAAT-postzegel in de Zuid-Oosthoek van hun land binnen één dag…
  den Erdboden gleich machen..!!!

  Like

 4. Tom Hendrix zegt:

  @G.Deckzeijl 21.29. uur, als Israel dat zou doen, zou ik daar geen moeite mee hebben.

  Like

 5. Petrossa zegt:

  Mooi,kun je eindelijk de oorlog aan ze verklaren. Invallen, zooitje deporteren naar Antarctica, hebben we eindelijk rust

  Like

 6. Jan zegt:

  Zij hebben geen cent, verdienen niets. Alles wordt bij elkaar gebedeld. En de terreur begint alweer. Bijzonder. Een staat afbreken die slechts op papier bestaat.

  Is the 3rd Intifada Here?
  http://elderofziyon.blogspot.nl/2013/01/is-3rd-intifada-here.html

  Like

 7. Avidia zegt:

  G.Deckzeijl zegt: 7 januari 2013 om 21:29

  Mijn zegen hebben ze!

  Like

 8. luckybee zegt:

  God (JHWH) is hier tegen; denk aan Abraham toen Izaak geboren wordt heeft hij, Hagar en Ismael uit Kanaan vebannen. De Arabieren kunnen hier door geen aanspraken maken ooit in Kanaan te mogen leven.

  Like

 9. Jan zegt:

  Ik zou er niet één enkele seconde over peinzen Oost-Jeruzalem aan moslims af te staan. Jeruzalem is en blijft Joods, zo simpel ligt dat. Behoort ook niet aan ‘de wereld’, behoort Amsterdam ook niet.

  Moslims zijn net als socialisten: moordenaarsgroeperingen en hun handlangers die via regeringen een luchtkastelen bouwen op lijkenbergen. Iedere socialistische partij in Nederland steunt de vernietiging van Iraël met hun ‘tweestaten-idee’ al willen zij dat niet weten vanwege hun ‘gelijkheidsfilosofie’. Daarom hoeven beide, moslims en socialisten, niet op welke vorm van sympathie van mij te rekenen. Gelijkheid bestaat niet en zal nooit bestaan want geen mens is gelijk aan de ander. Het gaat niet om ‘haves’ en ‘have nots’, maar om ‘werken’ en ‘niet werken’. En dus blijft voor de socialist uiteindelijk niets anders over dan de bouw van een goelag voor de ‘koelak’, waarin later ook de ‘trotskist’ spoorloos verdwijnt.

  Like

 10. Hellen zegt:

  Ik wacht op de dag dat het champignons regent op dat boevennest , kan mij niet snel genoeg gaan , wegvagen het addergebroed .

  Like

 11. G.Deckzeijl zegt:

  Dat van die champignons begrijp ik even niet Hellen, heb ik iets gemist..???

  Like

 12. A Westerveld zegt:

  Gerritje toch… nooit van nukes gehoord?

  Like

 13. Jan zegt:

  Hun bek was al groot, maar is inmiddels een hooischuur

  Chief Islamic Judge of PA: We Want to File Suit against Britain for Balfour Declaration “Crime”

  Like

 14. Petrossa zegt:

  @Deckzeil, vanwege Asscher die over champignon zwartwerkers begint maar eerwraak volkomen onbesproken laat. Was op Twitter een tijdje een geintje.

  Like

 15. Petrossa zegt:

  Trouwens uitstekende oplossing:

  Israel should annex the Jordan Valley
  Only 60,000 Palestinians live in the Jordan Valley, so there is no demographic problem that would result from annexation.

  http://www.jpost.com/Opinion/Op-EdContributors/Article.aspx?ID=298745&R=R1

  Like

 16. Martien Pennings zegt:

  De Palmaffia’s krijgen de wind nog meer in de zeilen.
  Obama heeft als nieuwe minister van defensie een zekere Chuck Hagel benoemd, een erkende Israëlhater.
  Het Joods-New Yorkse politiek-intellectuele maandblad Commentary heeft een artikel onder de kop: “Iran Gets the Message on Hagel”: http://bit.ly/TXtgEm :
  In dat artikel worden Iraanse staatsmedia geciteerd die erg enthousiast zijn over de benoeming van Hagel:

  “All signs indicate that US President Barack Obama is poised to nominate anti-Israel ex-Senator Chuck Hagel as the next defense secretary soon, informed sources say.
  The top nominee for the post of defense secretary was the first Republican senator to publicly criticize the war in Iraq, calling it the worst foreign policy blunder since the Vietnam War, AND HE HAS CONSISTENTLY OPPOSED ANY PLAN TO LAUNCH MILITARY STRIKE AGAINST IRAN.
  Pundits believe the appointment of Hagel could spark tensions between Washington and Tel Aviv, but they predict no considerable trouble in his confirmation process in the Congress as he enjoys bipartisan support.” (mijn hoofdletters)

  Like

 17. Jan zegt:

  Waag het niet mijn land aan te vallen:

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s