Marokkaanse vrouwen worden te veel beschouwd als slachtoffers van hun mannen

Screenshot_9

Er wordt te weinig gekeken naar de rol van moslima´s bij integratieproblemen

(Door: Afshin Ellian)

Soms hopen we dat een verhaal niet op waarheid is gebaseerd. De Volkskrant van afgelopen zaterdag bracht een verhaal dat ik bijna ondenkbaar achtte. Maar het is waar.

De Volkskrant interviewde Marion Huisinga, directeur van rëintegratiebureau M-Powerment. Een onwaarschijnlijk verhaal over de Amsterdamse politiek en bestuurders.

Al meteen benadrukt Marion Huisinga dat zij geen racist is. Ze richtte een paar jaar geleden een bedrijf op om de integratie te bevorderen. Zij was een tijdje verliefd op een Marokkaan en op Marokko. Zodoende dacht zij een bijdrage te kunnen leveren aan de integratie van Marokkanen. Ze is afgestudeerd in transculturele pedagogiek: een nobel doel.

Succesvol

Huisinga was succesvol in haar aanpak. Al Jazeera en de BBC kwamen langs om haar succesverhaal aan te horen: de manier waarop vooral vrouwelijke immigranten die al een tijdje in Europa wonen, kunnen integreren in de samenleving.

Huisinga was ook lid van een onverdachte, aanvaardbare, normale politieke partij: de PvdA. Ze was als PvdA-lid actief in Amsterdam-Oost. Nu niet meer. En de cursisten?

De klanten van M-Powerment waren ongewone burgers: ‘En dan die keer dat ze in één groep een christelijke Koerdische en een sjiiet uit Irak had (die konden elkaars bloed wel drinken), een opstandig meisje uit Afghanistan, een Turkse vrouw (die de pest had aan Koerden) en een neutraal Marokkaans meisje. Een explosieve mix op 60 m2 werkruimte.’

Pest aan elkaar

Een explosieve mix in een kleine ruimte? Is dat Amsterdam of is dat de werkruimte van mevrouw Huisinga? Ze zijn inwisselbaar: Amsterdam is een grote werkruimte waar nogal wat mensen de pest aan elkaar hebben.

M-Powerment kreeg cliënten toegewezen van de Dienst Werk en Inkomen (DWI) in Amsterdam. Maar Huisinga mocht niet over de achtergronden van haar cliënten beschikken, uit privacyoverwegingen. Zij moest in feite mensen laten integreren die ze niet precies kende. Het ging hier niet om nieuwkomers, maar om immigranten die al lang in Nederland wonen. Waar ging het mis?

Onhandelbaar

De Marokkaans-Nederlandse mevrouw El B. was een onhandelbare figuur. Daarom moest zij een integratiecursus volgen bij Huisinga.

Wie is die El B.? Een vrouw van begin vijftig die al 28 jaar in Nederland woont. Huisinga schreef over haar: ‘Zij negeert alle correcties en doet dreigende uitspraken. Ze spreekt hardop Arabisch en maakt het andere cursisten onmogelijk de lessen te volgen. In mijn naïviteit dacht ik dat alle Marokkaanse vrouwen slachtoffers zijn van hun enge mannen.’

Maar ook hier is de waarheid complexer dan we dachten: ‘Neem de provocerende Marokkaanse van begin dertig, die twee sets kinderen had bij twee mannen. Zij liep altijd in trainingspak en had een diep decolleté dat niet geschikt was voor de werkvloer.’ Zij is te snel geïntegreerd in de wereld van de tokkies.

Jezus

Hoe gedroeg die mevrouw zich? Ze intimideerde de groep met de opmerkingen als: ‘Ik ben psychisch dus kijk maar uit, ik kan elk moment uitbarsten.’ Toen ze tijdens een uitstapje in het Persmuseum een foto van Jezus zag, fulmineerde ze: ‘Christendom is slechts geloof, Jodendom ook. Die moeten bestreden worden. Alleen de islam is goed.’

Ik wist niet dat er een foto van Jezus bestond. Dat behoort zeker tot multiculturele wonderen.

Maar waar ging het mis? In december 2010 moest Huisinga volgens de Volkskrant een slechtnieuwsgesprek voeren met die moeilijk handelbare Marokkaanse vrouw: ‘Dat liep stevig uit de hand. El B. werd hysterisch, wierp zich op de grond. Huisinga belde 112 en vroeg om een ambulance. Toen El B. hoorde dat ook de politie onderweg was, greep ze een medewerkster van Huisinga bij de keel en kneep die dicht. Uit angst sprong Huisinga, samen met haar medewerkster, uit het (laag gesitueerde) raam van haar pand aan de Celebesstraat.’

Incident

Wat een verhaal! En dan? Wat gebeurde met die vrouw? Welke vrouw? Huisinga of El B.?

Kort na dit incident haalde DWI alle cursisten bij Huisinga weg. Waarom? ‘Huisinga was niet in staat de veiligheid op haar locaties te garanderen. De verantwoordelijkheid daarvoor, aldus de advocaat van DWI aan die van Huisinga, lag bij haar als opdrachtnemer en niet bij de gemeente.’ Arme mevrouw Huisinga! Nu dreigt zij failliet te gaan. Al haar bedrijven zijn door deze houding van de gemeente Amsterdam te gronde gericht.

Dit is de houding van een failliete staat, van een failliet bestuur. El. B. had moeten worden gestraft. Geen uitkering, geen smoes voor zelfverklaarde gekken! En ook nog strafrechtelijke vervolging voor geweldpleging. Dat had de gemeente moeten organiseren. Daarna had de gemeente een paar agenten beschikbaar moeten stellen voor M-Powerment. Openbare orde, veiligheid en integratie behoren tot primaire taken van de staat, in dit geval de gemeente. Verder moest het leerzame lot van mevrouw El.B. als voorbeeld worden gebruikt voor andere cursisten in de categorie van hoe het met een mens totaal fout kan gaan.

Gekken

Mevrouw Huisinga verdient een onderscheiding. El B. is een product van de sociaaldemocratie. En dus is zij een product van het Amsterdamse wanbestuur.

Hoeveel psychopaten als El B. lopen er vrij rond in Amsterdam dankzij de laffe houding van het Amsterdamse bestuur?

Te veel is de afgelopen jaren gekeken naar Marokkaanse mannen en te weinig naar de rol van de Marokkaanse vrouwen bij de integratieproblemen. Te vaak zijn Marokkaanse vrouwen beschouwd als slachtoffers van mannen.

Bron:

http://tinyurl.com/an3vajj

Auteur: Afshin Ellian

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Integratie", Nederland. Bookmark de permalink .

43 reacties op Marokkaanse vrouwen worden te veel beschouwd als slachtoffers van hun mannen

 1. baksteen zegt:

  Over 30 jaar is het westen van Nederland, van Adam-Rtdam een Gazastrook geworden, hebben ze wel 2 mooie havens, die we dan weer af moeten zetten omdat er anders raketten worden binnengebracht. Wat een volk en nog erger wat een regering!

  Like

 2. Vasti zegt:

  Kenmerkend.
  Diep triest.

  Like

 3. Jan zegt:

  Mevrouw Huisinga is grenzeloos naïef geweest. Ik kijk dan graag, af en toe, naar het programma ‘Grenzeloos verliefd’ waar stelselmatig sukkels optreden die zeggen verliefd te zijn op een rimboe- of woestijnbewoner en vervolgens menen dat het (achterlijke) land niets anders dan een aards paradijs is. Voer voor psychologen.

  Like

 4. peterselie1 zegt:

  Het grootste deel van de autochtone Nederlanders (56 procent) heeft (vrijwel) nooit vriendschappelijke contacten met migranten. Dat komt vooral omdat migranten vaak nogal geconcentreerd wonen, vooral in de grote steden, in bepaalde wijken. Bovendien is de groep autochtonen veel groter. Autochtonen zijn daarnaast terughoudend om interetnische contacten aan te gaan.

  http://www.nrc.nl/nieuws/2012/12/20/scp-contact-tussen-allochtonen-en-autochtonen-stagneert/

  Betwijfel ten zeerste dat dit een betrouwbaar onderzoek is geweest, zet altijd grote vraagtekens bij elke uitspraak van het Centraal Plan Bureau. Bijvoorbeeld voordat ik gepensioeneerd werd, was zeker 80% van mijn collega’s tegen de massa-immigratie en de aanwezigheid van zoveel cultuurverrijkers. Het CPB heeft een andere agenda dan die van mijn ex collega’s en van mij, en vandaag liet het CPB weten dat zij een politiek statement hebben gemaakt met hun uitspraak dat de Basis zorgverzekering uitgekleed dient te worden, wat in mijn opinie een regelrechte knieval is voor de zorgverzekeraars is. Zij doen geen aanbevelingen om de ruim 300.000 bewust onverzekerden te verplichten mee te betalen, ook doen zij geen aanbevelingen om de scheefgroei in het beroep op zorg, die veroorzaakt wordt door voornamelijk onproductieve cultuurverrijkers en de ruim 200.000 beroeps werkelozen.

  Like

 5. Martien Pennings zegt:

  Alles, alles, alles wordt geperverteerd.
  En vooral worden consequent islamitische daders tot islamitische slachtoffers gemaakt.
  Autochtone slachtoffers worden consequent tot daders gemaakt,
  De gekte heeft de totale voleinding bereikt.
  En weet je wat onze quasi-elite dan weer gek vindt?
  Dat normale mensen daarvan een waas voor de ogen plus moordneigingen krijgen.

  Like

 6. Jan zegt:

  @peterselie1 zegt:
  8 januari 2013 om 12:41

  En je pensioen ging met een paar tientjes achteruit. Solidariteit heet dat bij de linksmens.

  Like

 7. Hellen zegt:

  Slachtoffers ? Flikker op , het is intolerant , onbeschoft tering tuig . Een kennis van me rekende een paar maanden geleden af bij de kassa van AH ( achmed halal ) zag te laat dat er een in zwarte lappen getrokken fatima zat , met de islamitische vlag op der kop , geen woord kwam eruit , geen goeie middag , ze rekende af , de lap gooide zonder een woord het wisselgeld in haar handen met een minderwaardige en dodelijke blik , waarom ? Zij droeg een T shirt met de tekst “” Mossad it’s never a accident “” en een ketting met Davidster ( haar vader is Joods ). Ze heeft een brief naar de manager geschreven over het onbeschofte gedrag van die racistische lappenkop met de mededeling dat zij er nooit meer een stap binnen zet en dat AH langzaam aan begint te lijken op een toko in een islamitische kashba .

  Like

 8. BertG. zegt:

  Zelfs bij de volkskrant beginnen ze langzaam wakker te worden hoewel het nog wel allemaal moeizaam gaat. Maar het licht gaat aan voor sommige. Heel langzaam.

  In het verleden had ik een sleutel van me marokaanse buurvrouw. i.v.m. vakanties, post, woningreparaties. Zij werkt altijd overdag of ploegendienst. Kleine buren moeite/hulp.
  Altijd vriendelijk kontakt mee gehad. Tot dat er een neef uit marocco kwam. Toen was alles ineens afgelopen.

  Like

 9. Tom Hendrix zegt:

  Begrijp de reacties van voorgaande reageerders volkomen. De RODEN hebben er al 10 tallen jaren een handje van, om van daders slachtoffers en van slachtoffers daders te maken. Dat is kenmerkend aan de LINKSEN alles omdraaien en toedekken.

  Like

 10. Tom Hendrix zegt:

  Was vergeten te melden dat ” thee drinken”, met de mocro’s ook tot de favoriete bezigheid van de linksmensch is. Mij komt de thee er door de oren uit inmiddels.

  Like

 11. Tom Hendrix zegt:

  na ook ben ik behoort vergeten, moet dus zijn ook behoort.

  Like

 12. G.Deckzeijl zegt:

  Integratieproblemen houden niet op, sterker: ze zullen nooit integreren. Dat kan ook niet omdat de westerse cultuur onverenigbaar is met die van moslims.
  http://tinyurl.com/3e2bwuv

  Like

 13. luckybee zegt:

  Tsia wat verwacht je dan van het bestuur van Proleten dat heeft in deze wereld toch nooit gefunctioneerd, waar om dan wel hier bij ons?

  Like

 14. Martha N zegt:

  Thuis zijn de moslim vrouwen onderdrukt (de meesten).
  Hier bij deze groep bij mevr. Huisinga, konden zij zich uitleven… Het was een leuk uitstapje voor hen zij konden hier laten zien dat ook zij macht hebben…
  Misschien hebben we hier met twee dingen te maken.
  Trouwens wat hadden zij met Huisinga te maken..?
  Er bestaat alleen het moslim geloof, zij hebben laten zien dat zij lak aan andersdenkenden hebben, wie het nu nog niet weet..?
  Vergeet men niet, dat moslimvrouwen ook opgevoed worden met de haatpaplepel tegen westerlingen.

  Het is trouwens onzin en verloren moeite, maar nog meer geldverspilling, om die vrouwen die al zo lang in Nederland zijn, nog te willen laten integreren.
  Verstond mevr.Huisinga voldoende de taal die deze mensen onderling spreken, om te begrijpen dat zij haar provoceerden of uitlachten, misschien zelfs wel uitscholden?
  Tja het is jammer voor haar, maar dit was gedoemd om te mislukken.

  Er zal wel weer geld voor een ander waanzinnig project vrijgemaakt worden.

  En zoals altijd hebben dus de moslims weer de overhand, dit project lekker opgeblazen.
  Zij komen er altijd mee weg, geen straf, de uitkering door en ga zo maar door.
  Ach je wordt misselijk van die lui.

  Like

 15. G.Deckzeijl zegt:

  Nieuw islamitisch sharia-GEZEIK, deze keer uit het de Gordel van Smaragd.
  http://www.telegraaf.nl/vrouw/actueel/21204569/__Vrouwen_niet_meer_wijdbeens_achterop_de_motor__.html
  (ze mochten 1400 jaar geleden van mo zeker ook niet op kamelen zitten)

  Like

 16. Nicolazien zegt:

  Moslimvrouwen zijn zeker slachtoffer van hun moslimmannen, maar zelf zijn ze ook moslim, dat wil zeggen opgevoed tot haat jegens ongelovigen, tegen wie jihad gevoerd moet worden, dat wordt makkelijk vergeten!

  Like

 17. Jan zegt:

  Nou denk ik dat 5x beuken met je hoofd tegen de vloer ook niet bijdraagt aan helder denken.

  Like

 18. Henk.V zegt:

  Hoe lang moeten we deze waanzin nog tolereren??
  Hier MOETEN wij van af.
  Hoe dan ook!
  Genoeg is genoeg geweest.

  Like

 19. BertG. zegt:

  Dit wil ik toch wel even kwijt.
  Ook al zou iemand zich willen aanpassen of integreren, dan nog steeds is die sociale controle extreem groot. Waardoor ze er mee op houden om geen problemen te krijgen.
  Bij me buurvrouw nog nooit me schoenen uitgetrokken of iets. Soms had ze zelf geen doek op.
  Ze gaat altijd traditioneel gekleed op straat overigens.
  Altijd dingen die niet in der kerstpakket hoorde, zoals varkensvlees, wijn, bracht ze langs.
  En dan is ineens alles afgelopen. Ik denk sociale controle. Dat heb er soms mee te maken.

  En ik ben geen laarman of hoe die heet.

  Like

 20. nol zegt:

  Die re-integratie- burootjes zijn een soort tussenhandel het uwv of werkburo leent hen in .
  Dat kost extra geld en deze dure sollicitatie-cursusjes leveren niets op .
  De huizingaatjes van deze wereld vormt een gigantiese subsidie slurpende moloch waar zogenaamde gestudeerden hun emplooi hebben met de tokkies als product .

  Like

 21. Jan zegt:

  Niet eens zo lang geleden las ik op het net hoe mohammedienes proberen zo veel mogelijk de ‘integratielessen’ te dwarsbomen. Dat begon met te laat komen en eindigde met niet komen en ‘ikke niet begrijpen’ en meer van dat achterlijke gebrabbel. Zij namen dan voer mee naar de les dat vervolgens werd gedistribueerd Hielden zo de les op en pleegden emotionele chantage (als men er gevoelig voor was)
  Dat volk is simpelweg niet kosher.

  Like

 22. nol zegt:

  Clientenraad DWI amsterdam zegt :’Omdat het Rijk veel minder geld aan gemeenten geeft voor re-integratietrajecten zal DWI ook steeds minder vaak een re-integratietraject kunnen aanbieden.’
  Dus vermoed ik dat de resultaten bij buro Huisinga gewoon ondermaats waren .
  en verder niets ,

  Like

 23. Lucky9 zegt:

  Wat wil je van een soort mensen dat alleen in dierlijk stress-hormoon gemarineerd halal-vlees wil vreten?
  Schaf die systematische voedselvergiftiging af door een streng gehandhaafd verbod op halal-slachten en de criminaliteit daalt pijlsnel met 30 procent! De volksgezondheid zal er wel bij varen.

  Like

 24. guusvelraeds zegt:

  Moslim vrouwen, moeten we ze wel of niet beschouwen als slachtoffer van hun mannen?
  Het is aan ieder dit voor zichzelf uit te maken. Heb in elk geval voor een afgewogen oordeel je ogen en oren open om gedrag te zien en uitspraken te horen van zowel Moslim mannen alsook Moslim vrouwen.

  Of vrouwen in zijn algemeen in de islamitische wereld al of niet onderdrukt worden wordt loep zuiver weergegeven in 2 gedichten van de Pakistaanse dichteres: Atieja Dawoed.

  De reis

  De reis van mijn leven begint thuis,
  eindigt op de begraafplaats.

  Mijn leven breng ik door als een lijk,
  gedragen op de schouders
  van mijn vader en broer, man en zoon.

  Gedompeld in geloof, gehuld in gewoontes,
  en begraven in een graf van onwetendheid.

  Hand in hand

  Ik wil naast je
  door het leven lopen
  En jij!
  Wilt een ring door mijn neus doen
  Om me mee te trekken.

  Betoverd door liefde,
  Wil ik van je houden
  En jij!
  Wilt god zijn,
  Me maken en breken.

  Ik wil voor altijd dansen op
  de binnenplaats van je hart.
  En jij!
  Die zingt over mijn hulpeloosheid
  Op de tamboerijn van mijn behoeften,
  Wilt me laten dansen als een marionet.

  Ik wil een parfum zijn
  En in je lichaam doordringen
  Maar jij!
  Wilt me in een zak verbergen.

  Ik wil huilen
  En jij!
  Wilt me laten lachen als
  je met je vingers knipt.

  Like

 25. Goldix zegt:

  Laat me niet lachen! Die vrouwen ZIJN no way slachtoffer van mannen. Sterker nog: ZIJ baren deze mannen, voeden ze op en maken ze tot wat ze zijn.
  Die talloze Marokkaanse mannen die momenteel ons land zo ontwrichten, zijn volgepompt met haat en afkeer door hun eigen moeders.
  De Marokkaanse manen zijn een reflectie van hun moeders!

  Like

 26. BertG. zegt:

  @Guus,
  Het is aan ieder dit voor zichzelf uit te maken. En dat is het probleem. Er is geen vrijheid.
  Mooi gedicht en zeer duidelijk hierin.

  Like

 27. Goldix zegt:

  Ik woon, als zo’n beetje de enige overgebleven blondine hier, in een verislamiseerde wijk.
  Mijn zoons zijn bevriend met veel Marokkaanse jongens.
  Een van mijn zoons had een keer een vriendinnetje.
  Een dag later gonsde het door de buurt dat ik een HOER in huis gehaald had voor mijn zoon. Iedereen wist het!
  Hoe? Dat had de moeder van een van zijn vriendjes zelf gezien, tijdens het naar binnen gluren in mijn huis. Westers meisje = HOER!
  Westers meisje in huis = HOER IN HUIS!
  Voor het raam hangen en elkaar bespioneren is ets waar veel Marokkaanse moeders hun dag mee besteden, omdat deze ‘zielige’ mevrouwen niet veel naar buiten gaan.
  Alleen hoeren gaan veel naar buiten, snapt u wel? En deze allahvrezende moslima’s voelen zich dan ook geenszins slachtoffer! Ben je mal, zij leven juist zoals allah het gewild heeft.
  ‘WIJ’ zijn de wilden, de beesten, de varkens, de apen en de hoeren!
  Hellevoer zijn we. En dat je hellevoer mag slaan, schoppen, beroven of doden staat in de koran.
  Moslims hier doen wat allah hen opdraagt. En allah zag dat het goed was.

  Like

 28. BertG. zegt:

  @Goldix,
  Vrouwen, overal in de wereld hebben vaak de, voor niemand begrijpend, de neiging om ergens dan maar het beste van te maken. Wat mogelijk is. Zelfs dat is er uitgeslagen.
  Dus of ze het er nou wel of niet mee eens zijn, ze zetten wel de traditie voort. Weigering heeft gevolgen.
  Waarom ze nooit in opstand gekomen zijn, weet ik ook niet.

  Like

 29. BertG. zegt:

  Ik denk dat je een hele goede vergelijking kan maken met de Borgs uit de star trek filmen.
  Misschien hebben ze het moslim geloof wel als voorbeeld genomen om het te kunnen bedenken.
  Het is precies hetzelfde.

  Like

 30. @BertG.; Moet je een keer vragen aan een moslim hoe oud hij was toen hij tot geloof kwam? Of hoe oud hij was toen hij moslim werd? Vanaf hun geboorte worden ze zo opgevoed. Ze worden vanaf hun geboorte al bang gemaakt voor afvalligheid. Zelfs nog eerder. Vanaf het moment dat ze in de buik zitten. Het is diep triest!

  Like

 31. BertG. zegt:

  @Jack,
  Het is mij wel duidelijk. Moslims zijn zeer fanatiek hier in. Net zo als eigenlijk elk ander geloof. Alleen zijn de regeltjes soms wat minder streng. Maar bij jehova ’s levert uitsluiting in dat je ook niet meer bestaat. En zo zijn er meer vreemde mensen die daar op andere beoordelen.
  Op allerlei denkbeeldige afgoden. Om daar hun wereld te meer creëren omdat ze daar zelf geen fantasie meer voor hebben of eigen invulling.

  Like

 32. Jehovah’s Getuigen zijn als schapen met één Herder, de Goede Herder, Jezus Christus. Bij de Jehovah’s Getuigen zijn de mensen geen individu meer maar vormen ze één volk. Een zogenaamd heilig volk. En het ‘heilig’ volk mijdt afvalligen (uitgeslotenen) als de pest. Afvalligen zijn als Judas.

  Like

 33. Goldix zegt:

  @BertG, je kunt religies niet allemaal evenredig aan elkaar gelijk schakelen. Sommige religies zijn echt ‘erger’ dan anderen. De islam is voor mij de meest afgrijselijke religie die mensen ooit bedacht hebben.

  Like

 34. oogenhand zegt:

  Reblogged this on oogenhand and commented:
  Aangezien Marokkaanse vrouwen aardig wat macht hebben, is het een verstandig idee hen een plaatsje als Nederlandse maitresse aan te bieden.
  http://en.wikipedia.org/wiki/Sultanate_of_Women

  Like

 35. guusvelraeds zegt:

  Goldix zegt:
  8 januari 2013 om 18:55

  Laat me niet lachen! Die vrouwen ZIJN no way slachtoffer van mannen. Sterker nog: ZIJ baren deze mannen, voeden ze op en maken ze tot wat ze zijn.
  Die talloze Marokkaanse mannen die momenteel ons land zo ontwrichten, zijn volgepompt met haat en afkeer door hun eigen moeders.
  De Marokkaanse manen zijn een reflectie van hun moeders!

  Beste Goldix,
  Vrouwen (overigens ook mannen) die over een lange periode zwaar onderdrukt worden nemen na verloop van tijd het gedrag en de identiteit van de onderdrukker over. De onderdrukker laat dit overnemen zonder meer toe omdat het hem in zijn onderdrukkende rol ondersteund en bevestigd. Zij en ook hij die onderdrukt wordt heeft alles wat onderdrukt geïnternaliseerd. Heeft het zich eigen gemaakt en kan geen onderscheid meer maken tussen handelingen voortkomend uit onderdrukking en handelingen uit vrije wil. Dit is ook waarom een jonge moslima zegt “”ik draag die hoofddoek toch echt uit vrije wil hoor!”” Als een jong meisje vanaf het eerste moment dat ze kan waarnemen voortdurend in een omgeving verkeert waarin de nadruk extreem ligt op het positief beantwoorden van ondergeschikt, gewillig en gehoorzaam gedrag en opstandig, niet gewillig en ongehoorzaam gedrag voortdurend negatief beantwoord wordt dan prefereert praktisch ieder individu op gegeven moment als vanzelfsprekend dat gedrag dat als positief erkend wordt. Iedereen wil immers als individu binnen een groep erkent worden. De sociale controle, sociale acceptatie maar ook sociale uitsluiting is wurgend in Islamitische samenlevingen. Daar waar het niet Islamitische westen zich in zijn opvoeding van jongeren richt op vrijheid van keuze en zelfbeschikking is binnen Islam georiënteerde gebieden een draai van 180 graden het geval. Geweld en de bereidheid tot geweld is naast positief bejegenen van gewenst gedrag binnen de Islam de andere grote kracht die zorgt voor verinnerlijking. Ook bij heel abject gedrag werken deze mechanismen. Zo is het inderdaad mogelijk dat een moeder meehelpt aan de moord op haar dochter binnen het kader van eerwraak. Door het meehelpen krijgt ze positieve bejegening en instemming binnen de sociale groep waartoe ze behoort. Ook heeft deze moeder alle feiten waarom eerwraak nodig zou zijn in haar eigen individualiteit en persoon ingekapseld als zou het van haar eigen zijn. Zou de moeder niet meehelpen aan de eerwraak of erger de eerwraak verhinderen dan is geweld tegen haar zonder meer mogelijk, gebruikelijk en/of minimaal totale sociale uitsluiting wordt haar deel. Kortom vrouwen worden wel degelijk onderdrukt binnen de Islam en wel op zo’n massieve manier dat ze de onderdrukking als dusdanig niet meer als onderdrukking herkennen.

  Like

 36. BertG. zegt:

  @Jack,
  Dat is toch precies hetzelfde. Moslims noemen dat de ummah of zo iets. Een uitverkoren volk boven alles. Daar zijn ze ook geen individu meer maar een heilig volk wat andere moet mijden.
  Ik heb overigens geen jehova verleden maar gezien bij andere. Triest.
  Elk geloof heb ze gluipers erin zitten. Het is allemaal stiekem. Welk geloof dan ook.
  Zelf nadenken. Dat werkt.

  Like

 37. G.Deckzeijl zegt:

  Jullie bedoelen het allmaal goed, maar kletsen veel te lang.
  Islam = een groot probleem.
  Oplossing = geen islam.
  Nou zijn er natúúrlijk weer kameelpiloten dich zich “beledigd of gekwetst” voelen en
  die hebben dan gewoon pech gehad.

  Like

 38. @Guusje; je bedoelt dat die Marokkaanse vrouwen vanaf het moment dat ze in de foetus zitten al gehersenspoeld worden met de islam? Dat klopt, Jack!

  Like

 39. maria zegt:

  Mevrouw Huisinga is wel een typisch voorbeeld van de honderden zg. reintegratie-bedrijfjes waar het DWI mee in zee gaat en waar dus de vele miljarden blijven die de overheid besteed aan het “oplossen van de werkeloosheid”. Ik ben ook werkeloos en ik krijg helemaal geen begeleiding en een studie zal ik toch echt zelf moeten betalen. Als ik deze maand er niet in slaag 4 sollicitaties door te geven wordt ik wellicht gekort. Misschien moet ik er ook maar een puinzooi van gaan maken, verslaafd/crimineel en agressief worden. Ik zag laatst een reportage op AT5 waar zo’n criminele probleemjongen toch voor z’n twintigste een leuke woning had gekregen….

  Like

 40. treintrien zegt:

  @Jack, BertG:
  Het probleem is dat zij iets anders fatsoenlijk vinden dan wij.
  Dát is het grote probleem.
  Bij hun gedraag je je netjes als je je vrouw opsluit in de keuken.
  Daar is het netjes als je elkaar niet aanraakt als man en vrouw.
  Daar is het blijk geven van een keurige opvoeding als jij je te onafhankelijke zus de keel doorsnijdt.
  Onverenigbare culturen, met eveneens onverenigbare normen en waarden.

  En als ik heel eerlijk ben moest ik stiekum best even gniffelen.
  Linkschmensch krijgt eigen maakbare samenleving om de oren en springt samen met secretaresse uit het raam van schrik. Ik mis de informatie of ze nou wel of niet die zeven kleuren stront had. Moehaha. Is niet netjes he? Maar ik doe het toch: gniffel 😉 Je bent een ongenuanceerde wilders-adept of je bent het niet he 😉

  Like

 41. Avidia zegt:

  Laten we hier maar naar kijken, dat zie ik de moslims niet snel doen :-}

  Like

 42. Integratie is en zal altijd een utopie blijven. Niets meer, niets minder. Uit alles blijkt dat de multi-culti volledig is mislukt en we kijken nu naar de droevige en diep trieste gevolgen daarvan. Het wakker worden van de linksmensch gaat veel te langzaam maar op een gegeven moment zal het, wanneer er geen tegengas (vol-open) wordt gegeven tegen de verder schrijdende islamisering, absoluut te laat zijn om het tij te keren. En ondertussen maar afgeven op de PVV en degenen die op deze partij gestemd hebben.

  Niet alleen voor de islamitische jongens/mannen moet je oppassen maar ook voor de islamitische meisjes/vrouwen. Ze ‘spreken’ maar één taal en dat is die van geweld en onderdrukking (tot de dood erop volgt in geval van ongelovige honden zoals wij)!

  Like

 43. Joop Klepzeiker zegt:

  Wife of Hamas Politician Says Woman’s Role Is to Instill Love of Jihad and Martyrdom in Her Children MEMRI

  In an interview that aired broadcast last month, Umm Osama said:

  She instills in her children the love of Jihad and martyrdom for the sake of Allah. If every mother were to prevent her son from waging Jihad for the sake of Allah, who would wage Jihad? Who would support Palestine? Palestine is dear to us, and its price is paid with our body remains and our lifeblood.

  Is not Allah’s reward precious? Allah’s reward is Paradise. Paradise requires from us our blood, our body remains, and our efforts for its sake.[…]

  Sister, Jihad is ordained for us. It is our duty to wage Jihad, because either we wage Jihad or…

  Interviewer: We want to die as martyrs.

  Watch the translated interview clip courtesy of MEMRI:

  meer hier

  http://atlasshrugs2000.typepad.com/atlas_shrugs/2013/01/myjihad-wife-of-hamas-politician-says-womans-role-is-to-instill-love-of-jihad-and-martyrdom-in-her-c.html

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s