De journalisten lijden onder de gevolgen van de “Arabische Lente”

Screenshot_8

Ze waren allemaal zo enthousiast over de “Arabische Lente”, ze hielpen allemaal zo ijverig om hem aan te wakkeren, dat het huidige geweeklaag eerder onze zin voor tragikomedie dan ons medeleven opwekt:

De vrijheid van meningsuiting is in Egypte gegarandeerd. Dat in ieder geval belooft de nieuwe grondwet van de staat. De journalist Muhamed Sabry denkt daar waarschijnlijk anders over – hij zit sinds 4 januari in de gevangenis. “Hij had een reportage gemaakt over de aanslagen in de Sinai”, berucht de Egyptische blogger Mohamed El Sayed. “Ze hebben hem in de buurt van de Israëlische grens in Rafah gearresteerd. De beschuldiging luidt dat hij militair terrein gefotografeerd zou hebben.”

Zijn arrestatie is geen op zichzelf staand geval, het aantal aangiften en arrestaties neemt de afgelopen weken toe, het betreft kritische journalisten en bloggers.

(…)

Het is intussen de zorg van de Egyptische oppositie dat het land terugvalt naar toestanden als onder de door het volk ten val gebrachte autocraat Moebarak.

(…)

“Dat alles is voor mij een bewijs dat de regerende radicale islamieten de vijanden van de journalistiek en de vrijheid van meningsuiting zijn”, zegt blogger en journalist Mohammed Maree. “Ze proberen ons te intimideren”, zegt de 27-jarige verder. “Het zal hen niet lukken. De strijd voor de vrijheid van meningsuiting staat voor ons altijd nog op de eerste plaats.” Ook zijn collega Mohamed Abdelfattah wil niet opgeven: “We zullen nooit stoppen hen te bekritiseren.” Hij fotografeerde hoe aanhangers van de Moslimbroederschap demonstranten van de oppositie in elkaar sloegen en met rubberen kogels schoten.

Die Zeit – die ook liever aan de kant van de islamitische onderdrukking staat dan aan de kant van de vrijheid van meningsuiting. In de redactie zitten teveel moslims, die pro-islamitische propaganda bedrijven.

Screenshot_9De Duitse journalisten kunnen slechts dromen van zulke toestanden. Ja, ze geven het niet toe, maar het zijn hun verborgen links-liberale dromen. De huidige linkse journalistiek van het Avondland is namelijk überhaupt op deze akker groot geworden: men maakte oppositie tegen iets dat men tot “rechts”, “conservatie” en “achtergebleven” verklaarde: de Vietnam-oorlog, de militaire wapenwedloop tijdens de Koude Oorlog, de traditionele christelijke ethiek tegenover de seksuele voorlichting, de bestrijding van de staat Israël ten gunste van de Palestijnse zaak, de traditionele Europese kapitalistische economie uit de tijd van het economische wonder tegenover het communisme enz. Al deze dingen bestreden de journalisten, totdat er eigenlijk niet meer voor ze overbleef om oppositie tegen te voeren. Tegenwoordig hebben ze helemaal geen oppositie meer, behalve wat betreft de zaak Israël/Palestina. Daarom denken we dat de huidige journalisten in hun dromen altijd naar een oppositie zoeken, zoiets als de Moslimbroederschap in Egypte, om zichzelf als helden te kunnen vieren. Uiteraard slechts in hun dromen. Want als het zover zou komen, dan zouden de Duitse media heel snel aan de kant van de radicale islamieten staan en zelf de vrijheid van meningsuiting onderdrukken in plaats van ervoor te vechten. Ze waren immers zelf diegenen, die  de huidige radicale islamieten 1 tot 2 jaar geleden nog bejubeld en geprezen hebben.

Bron:

http://www.kybeline.com/2013/01/13/die-journalisten-und-die-frauen-leiden-unter-den-folgen-des-arabischen-fruhlings/#more-41430

Auteur: Kybeline

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Arabische Lente", Duitsland, Egypte, Europa, Groenen, Hypocrisie, Islamitisch fundamentalisme, mainstream-media, Moslimbroederschap, Moslims, Naïviteit, political correctness, Socialisten, Westen. Bookmark de permalink .

15 reacties op De journalisten lijden onder de gevolgen van de “Arabische Lente”

 1. G.Deckzeijl zegt:

  Het is allemaal NEP, die arabische lente, het is allemaal in scene gezet, het is een gigantisch complot met als einddoel: een wereldkalifaat. Wie dat nu nog steeds niet in de gaten heeft is eigenlijk niet meer te redden. http://tinyurl.com/5za2bg

  Like

 2. Was er niet ooit een verhaal dat ging over waarom er niet ‘opgestaan’ werd en de ‘weggevoerde’ ter hulp gesneld?
  en dat keer op keer en toen de ‘verteller’ van dat verhaal zelf aan de beurt kennelijk was ‘opgehaald’ te worden door deze ‘vredelievende figuren’ wàs er zelfs niemand meer om hem/haar te helpen… voor t geval dat die ‘iemand’ dat al gedaan zou hebben… tenslotte stond iedereen er bij en keek er naar en deed niets….

  Like

 3. wim van rooy zegt:

  De Duitse journalist Paul Sethe (FAZ) drukte een en ander als volgt uit: “De persvrijheid is de vrijheid van ongeveer tweehonderd mensen om hun mening te verspreiden”. Dat geldt mutatis mutandis natuurlijk voor elk Europees land.

  Like

 4. guusvelraeds zegt:

  De Europese unie heeft bekent gemaakt dat ze Egypte (Lees de moslimbroederschap) 5 miljard cadeau doen omdat ze graag de democratie (die in Egypte vanuit haar kern geen democratie is) aldaar willen helpen opbouwen. Hoe weinig van de Europese burgers hebben weet van de Moslimbroederschap als initiator van het internationaal islamitisch terrorisme en hun stealth operaties Europa en Noord Amerika te overspoelen met Islamisering. Als de EU ons belasting geld geeft aan deze islamitische politiek criminele bende uit wiens baarmoeder terreur organisaties als HAMAS en AL QAIDA voortkomen dan voert de EU een verborgen agenda waar wij geen weet van hebben maar die wel doet vermoeden dat de EU van plan is de autochtone Europese burgers te verraden aan het meest totalitaire systeem dat ooit heeft bestaan heeft namelijk de islam. Diverse Europese landen hebben AL QAIDA geoormerkt als een terroristische organisatie maar de EU evenwel heeft dit tot nu verzuimd te doen. Overigens ook HAMAS wordt rijkelijk voorzien met subsidie gelden opgebracht door de Europese burger.

  https://ejbron.wordpress.com/2012/10/16/iedere-leider-van-al-qaida-was-lid-van-de-moslimbroederschap/

  Like

 5. Nog een geluk dat de EU vandaag bekend maakte via van Rompuy dat zij Egypte gaan ondersteunen met VIJF miljard om het “democratiseringsproces” op gang te helpen.
  Men zocht kennelijk nog een charitatief doel nu de economie zo “booming” is binnen Europa, en je moet die sloten geld natuurlijk wel in goede banen leiden.

  Like

 6. maria zegt:

  Mocht iemand nog illusies hebben over de intenties en methodes van onze geliefde
  islam-broeders, bijvoorbeeld in Irak : http://www.liveleak.com/view?i=770_1357947766
  Let ook op het wondermooie heilige gezang op de achtergrond, Allah is hier erg blij mee!

  Like

 7. maria zegt:

  Maar ja het gaat ook wel eens mis, ter leering ende vermaeck : http://www.liveleak.com/view?i=366_1358102096

  Like

 8. luckybee zegt:

  De grote vraag blijf toch spannen wie wordt de nieuwe Kalief?Barack Hussein Obama of Morsi of een van de Aya Tollah’s

  Like

 9. Tom Hendrix zegt:

  Ik heb geen enkel medelijden met onze huidige journalisten, die ik liever hoernalisten wens te noemen. Deze journalisten zijn merendeels zoals terecht is aangegeven, geheel bezeten van de LINKS LIBERALE opvattingen, waardoor WIJ ook in ons Nederland gedwongen zijn, samen te leven met HORDES van onaangepaste MUZELMANNEN. Ook de massa-immigratie heeft de pers nooit kritisch benaderd, allen die dat -als burgers- wel deden werden gelijk uitgemaakt voor NAZI, BRUINHEMD, XENOFOOB en meer van dat fraais.

  Like

 10. Frans Brassens zegt:

  Dik vijf miljard voor ondersteuning van een islamitisch democratiseringsproces?
  Deze zin is op zich al een leugen!

  In een democratie speelt -het woord zegt het al- de bevolking, de burger, een flinke rol.
  Als de democratie zou functioneren tenminste, wat helaas níet zozeer het geval is.
  Maar het gaat nu om het principe.

  In de islam en de landen die zich daaraan conformeren heeft NIEMAND van het volk iets te zeggen.
  Daar heersen de inhoud -en de interpretatie ervan- van een afschuwwekkend eeuwenoud racistisch dreig-en-haatboek.
  Een inhoud waaraan tittel noch jota veranderd mag worden ‘op straffe van’.

  Óf Rompuy en zijn trawanten weet dat niet en dat wijst op incompetentie.
  Óf Rompuy weet dat wél en dát wijst op misdadig verraad en complottisme.

  Like

 11. louis-portugal zegt:

  Ze hebben nog niet genoeg dat linkse journaille.
  Bertus Hendriks met zijn rechtervrienden lijken wel niets te leren van de werkelijkheid.
  Al is de linkse leugen nog zo snel de waarheid achterhaalt haar wel.

  Like

 12. friki zegt:

  Ik raad iedereen aan de bovenstaande video van Glenn Beck te beluisteren en door te sturen. Het is zo ontluisterend dat je adem je ontnomen wordt. A.U.B kijken. Vandaar dat de EU ook die miljarden naar de Egyptische moslimbroederschap doorschuift. Een wereldwijd project waar je van rilt en beeft.!! Harde bewijzen.!! guusvelraeds dank voor deze uiterst belangrijke video.

  Like

 13. friki zegt:

  Minister Rutte zou hier eens antwoord op moeten geven. Kan dit niet georganiseerd worden?

  Like

 14. Avidia zegt:

  het is een beetje laat, heb de video https://ejbron.wordpress.com/2012/10/16/iedere-leider-van-al-qaida-was-lid-van-de-moslimbroederschap/
  nu pas gezien, dat van die wereldorde, wist ik al jaren terug, ook dat regeringen er aan mee werken, iedere stap die gezet werd plaatste ik in die context. Het is schokkend, er komt nog veel meer, de wereld is bedorven, volgens mij komt het door de macht van olie. Ik schenk nu maar eens een sterke borrel in, proost op ONS die zich niet in het ooitje laten nemen, proost op guusvelraeds zegt: 13 januari 2013 om 23:40 die ons deze video liet zien, dank daarvoor.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s