Grote huichelarij bij Frankrijks militaire actie in Mali

Screenshot_4

De socialistische Franse president Hollande

Honderden mensen, onder wie veel burgers, werden gedood, nadat Frankrijk begonnen is met zijn aanvalscampagne in het Afrikaanse land Mali. De Franse operatie krijgt grote ondersteuning van Westerse machten. Anderen betichten Frankrijk echter van huichelarij.

Volgens de Franse regering dient de militaire operatie in de voormalige kolonie ter bestrijding van radicaalislamitische rebellen, die al grote delen van het land onder controle hebben.

Terwijl de operatie in Mali als onderdeel van de “oorlog tegen terreur” wordt gemotiveerd, verkondigt Frankrijks socialistische president Hollande in een mededeling dat de bewaking in Frankrijk nu versterkt moet worden – om op het verhoogde terreurgevaar in Frankrijk vanwege de bomaanvallen op Mali te reageren.

Ondanks het verwachte grote aantal burgerslachtoffers, wordt de militaire operatie in Mali door Westerse journalisten en politici ondersteund. Zowel David Cameron als Barack Obama hebben aangekondigd het Franse leger bij zijn aanval in Mali te ondersteunen. Anderen wijzen echter op de huichelarij van Franse zijde.

De groepering, die Frankrijk nu in Mali wil bestrijden, Al Qaida in de Maghreb (AQIM), is gelieerd aan een andere Al Qaida groepering, namelijk de Libyan Islamic Fighting Group (LIFG), die door Frankrijk en andere Westerse machten met wapens, training en luchtaanvallen in de burgeroorlog in Libië in het jaar 2011 werd gesteund.

De twee terroristische groeperingen sloten zich in 2007 officieel tot één organisatie aaneen. Terwijl de ene helft van de Al Qaida-groepering in landen zoals Libië en Syrië door het Westen wordt gesteund, worden er bommen op de andere helft in Mali gegooid – alles onder verwijzing naar de “oorlog tegen de terreur”.

De oorlog in Libië, waar de Al Qaida-organisatie LIFG tegenwoordig met de zegen van het Westen mag woeden, kan de primaire reden geweest zijn waarom AQIM, dat enorm veel wapens van haar bondgenoten in Libië heeft gekregen, in Mali zo snel is opgerukt.

Wij zijn de grootste winnaars van de revolutie in de Arabische wereld. Onder deze omstandigheden is het logisch dat wij van de Libische wapens profiteren, verkondigde een leider van de Malinese AQIM in november 2011.

Bron:

http://www.freiezeiten.org/grose-heuchelei-bei-frankreichs-militareinsatz-in-mali/

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Frankrijk, Islam, Islamitisch fundamentalisme, Mali. Bookmark de permalink .

18 reacties op Grote huichelarij bij Frankrijks militaire actie in Mali

 1. peterselie1 zegt:

  Frankrijks socialistische president Hollande politiek in het nauw gedreven? Allerminst het geval in mijn optiek, zoals een politicus van mening kan veranderen dan zal deze boven het volk verhevene het niet laten on een draai aan het partij ideologie te geven, Alle politici zijn intelligente mensen die weten waar zij mee bezig zijn. Dat komt niet gewoon uit de lucht vallen, zoals vele reacties gemaakt op dit fijne blog, weten wij dat Europa aardig verzadigd begint te raken met deze tent en lemen-hutten bewoners uit de woestijn landen, en de daarmee samenhangende integratie problemen, die mijns inziens een groot gevaar vormt voor onze maatschappij, die opgebouwd is op basis van het oorspronkelijke Joods, Christelijke geloof. Politici zien gerust wel waar de schoen wringt en zijn mijns inziens versneld bezig met hun decennia ‘s terug toegepaste politiek om Europa destabiliseren door middel van massa-immigratie net zolang dat de sociale structuren het gaan begeven, stond over deze topic wel eens iets in de krant?

  Like

 2. jowitteroos zegt:

  Frankrijk heeft het dreigingsniveau voor terreuraanslagen verhoogd, naar aanleiding van de acties van het Franse leger in Mali en Somalië. President Hollande wil voorkomen dat terroristen een aanslag plegen als vergelding.

  Er worden extra veiligheidsmaatregelen genomen bij openbare gebouwen en in het openbaar vervoer.

  In Mali steunt het leger de regering in de strijd tegen islamitische rebellen. Het Franse leger is gisteren begonnen met luchtaanvallen op stellingen van de extremisten. In Somalië strijden de Fransen tegen de terreurbeweging al- Shabaab.

  http://nos.nl/tekst/461126-terreuralarm-frankrijk-verhoogd.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+nosnieuws+%28NOS+Teletekst%29

  Like

 3. luckybee zegt:

  Ik geloof dat de Fransen langzamerhand heel diep in de Moerast van de Islam steekt. Ik ben benieuwd hoe ze daar uit zullen ontsnappen?

  Like

 4. Jan zegt:

  Hollande’s gedrag klopt wel aangezien hij geestelijk gestoord is, immers, hij is een socialist. Geestelijk beweegt hij zich op het niveau van iemand met een IQ van 40 of daar omtrent.

  Like

 5. louis-portugal zegt:

  Het kan me niets schelen wat er meer achter zit maar ik vind het wel prettig dat we in Europa nog iemand hebben die bereid is tegen de islam te vechten, ook al is hij in de verste verte mijn favotiet.

  Like

 6. Petrossa zegt:

  mali->uranium->59 franse reactoren

  Like

 7. Jan zegt:

  ‘France fighting Mali Islamists while supporting extremists in Syria’

  Like

 8. Marcel zegt:

  Dit soort akties dient het grote doel en dat is de mensen tegen elkaar opzetten. Als moslims in Frankrijk vergeldingsakties gaan houden dan geeft dat de socialisten een vrijbrief om iedereen in Frankrijk ‘tijdelijk’ verscherpt de gaan kontroleren en onderdrukken.
  Mochten de Fransen gaan antwoorden met geweld tegen moskeeën dan is dat alleen maar beter. Nog meer vrijbrief voor nog meer onderdrukking.
  Zo vergeten de mensen alras wat de betekenis van de daden van Breivik eigenlijk was en zullen ze zich niet op de werkelijk verantwoordelijken concentreren, maar op elkaar.

  Like

 9. Trias Politica zegt:

  hypocrisie in het kwadraat van Frankrijk. Smoren van kritiek in eigen land. Comme simple.

  Like

 10. maria zegt:

  De interactie tussen wereldwijde islamisten en Westerse mogendheden/fondsen is wel
  erg ondoorzichtig geworden. Enerzijds sponsoren de EU/USA islamisten in Libië, Syrië
  en Egypte, anderzijds gaat de “War on Terror” gewoon door. De overeenkomst is dat
  het ongelofelijk veel geld kost. En het Westen wil nog steeds niet zien dat er maar
  1 Islam is en die komt hoe dan ook een keer uit zijn vermomming…..

  Like

 11. Joop Klepzeiker zegt:

  hier wat info
  http://www.wise-uranium.org/upafr.html
  http://www.wise-uranium.org/upafr.html#ML

  buiten uranium hebben ze ook veel koper en andere mineralen en zijn ze derde in de productie van afrikaans goud !

  Like

 12. zit amerika hier ook niet achter ?

  Like

 13. Henny Clemens zegt:

  Het is ook hier dus nooit goed!!
  Nu vechten, indit geval de Fransen tegen de islamisering en …… comentaar dat dat ook niet goed is?
  Wat kan mij de reden schelen waarom Hollande dit doet!!!!
  Hij doet tenminste wat!!
  Hier blijven klagen op deze site, dat helpt?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s