Buitenlanders in de sociale stelsels bevoordeeld: hoe Duitsers benadeeld worden

Screenshot_24

(Door: Udo Ulfkotte)

Duitsland betaalt! Hebt u er ook wel eens over nagedacht wie de geneeskundige verzorging van de massa´s nieuwe burgers betaalt? Uiteraard hebt u daar over nagedacht en beseft u wel degelijk dat u dat bent. Kunt u zich ook voorstellen voor het artsenbezoek van een Turk in Turkije, die nog nooit in Duitsland was, te betalen? Nee? U denkt verkeerd – u weet toch: Duitsland betaalt…

Duitse ziektekostenverzekeringen moeten voor familieleden van buitenlandse werknemers de kosten voor ambulante en stationaire behandelingen betalen, ook als zij in hun hele leven nog nooit in Duitsland waren. En dat is nog niet alles.

Als Yizidil Ö. In het verre Istanboel naar de tandarts gaat, wordt dat betaald door de leden van de Duitse ziektekostenverzekering. Yizidil Ö. spreekt geen woord Duits en was nog nooit in Duitsland. Ze heeft ook geen cent premie betaald aan verzekering in Duitsland. Maar ze is, zoals massa´s andere buitenlanders die nog nooit in Duitsland waren, gratis in Duitsland verzekerd tegen ziektekosten. Sengül Ü. heeft onlangs in Ankara een nieuwe heup gekregen, ook op kosten van de Duitse ziektekostenverzekeringen.

De merkwaardige regeling geldt voor alle familieleden en zelfs voor de ouders van de in Duitsland voor ziektekosten verzekerde buitenlanders uit Turkije en de opvolgerstaten van voormalig Joegoslavië.

De in Duitsland levende Turken kunnen er inderdaad aanspraak op maken dat ook hun in het buitenland wonende familieleden gratis meeverzekerd worden. Dat hebt u goed gelezen: wanneer in Duitsland wonende Turken hun minderjarige dochters in Turkije gedwongen uithuwelijken, dan zijn zij in de wettelijke Duitse ziektekostenverzekering meeverzekerd. In Duitsland wonende Turken kunnen er aanspraak op maken dat hun in Turkije wonende familieleden dienstverleningen uit de Duitse ziektekostenverzekeringen krijgen. Zelfs wanneer deze familieleden nog nooit in Duitsland zijn geweest.

De juridische basis van deze regeling is het Duits-Turkse verdrag van 30 april 1964 over sociale zekerheid. De bevoordeling van buitenlandse familieleden wat betreft de gratis meeverzekering in Duitse ziektekostenverzekeringen is eigenlijk een overtreding van het principe van de gelijke behandeling en is voor Duitsers aanzienlijk slechter dan voor in Duitsland levende Turken. De Duitse verzekerde mag bijvoorbeeld niet zijn ouders gratis meeverzekeren.

Miljarden kosten

Een krant in Bielefeld berichtte tien jaar geleden op 18 juli 2003 al voor het eerst over dit thema. De kop van het artikel luidde: “Miljarden kostend taboe”. Volgens de krant kost de omschreven praktijk de Duitse ziektekostenverzekeringen vele miljarden euro´s. Het artikel baarde opzien. En de politiek werd wakker: de werkgroep “Gezondheid” van de CDU/CSU-fractie in het Duitse parlement deelde daarna in 2003 m.b.t. het thema “premievrije ziektekostenverzekering van de ouders van buitenlandse werknemers” in de wettelijke Duitse ziektekostenverzekering mee: “in zoverre is hier inderdaad sprake van een ongelijke behandeling tegenover de in Duitsland wonende ouders van diegenen die wettelijk tegen ziektekosten zijn verzekerd”. Sindsdien hebben de politici echter niet veranderd.

Wij Duitsers betalen nog steeds enorme sommen geld voor mensen die nooit in Duitsland waren en desondanks als heel vanzelfsprekend bij ons voor ziektekosten verzekerd zijn. Als lid van een wettelijke ziektekostenverzekering weet u dat u en uw kinderen al jarenlang voor bijvoorbeelden het verwijderen van een wrat moet bijbetalen. En als uw kinderen een beugel nodig hebben dan wordt dat tamelijk duur – voor U.

Niet echter voor oom Mehmet uit Anatolië of een opa in Macedonië, uit Kosovo of het voormalige Joegoslavië, zelfs wanneer ze nog nooit in Duitsland zijn geweest. Men heeft immers familie in Duitsland die verzekerd is. Deze medeburgers krijgen dan hun nieuwe tanden of andere medische ingrepen volledig door de Duitse ziektekostenverzekering betaald – uiteraard zonder bijbetaling. Turken en burgers van de Balkan worden dus met medeweten van de verantwoordelijke Duitse politici bewust tegenover Duitsers bevoordeeld in de wettelijke ziektekostenverzekering.

Waarom zegt men het verdrag niet gewoon op? Daarover deelde de CDU/CSU mee: “Desondanks zullen we er in ons parlementaire werk bij de regering op aandringen om manieren te vinden die tot een spoedige verandering van de onrechtvaardige regelingen betreffende de meeverzekering leiden.” Dat was echter in het jaar 2003. En in de tien jaar daarna is er helemaal niet gebeurd. We betalen nog steeds.

De kosten voor de overboekingen naar Turkije en andere landen – soortgelijke verdragen zijn er ook met Servië, Montenegro en Bosnië-Herzegovina – zijn de afgelopen jaren voortdurend gestegen. Via “extra premies” (hogere bijdragen  stijgen parallel daaraan ook de kosten voor de ziektekostenverzekering voor Duitse werknemers constant verder.

Het Duits-Turkse verdrag van 30 april 1064 over sociale zekerheid wordt daarmee echter niet aangetast. Turkse medeburgers hoeven nog steeds geen extra kosten voor hun automatisch meeverzekerde familieleden te betalen. Vanuit dit oogpunt bekeken zijn de Duitse verzekerden tweederangs mensen.

Bedrog met verzekeringspapieren

Bovendien worden ook die buitenlandse medeburgers, die niet via in Duitsland levende familieleden verzekerd zijn bij de Duitse ziektekostenverzekering, desondanks – illegaal – mee verzorgd. Het is een miljardenbedrog met verzekeringsbewijzen die over een microchip beschikken. Duitsland is voor onze medeburgers een Luilekkerland met het oog op geneeskundige verzorging. Een deskundige, die functionaris is van de vereniging van artsen die bij ziektekostenverzekeringen zijn aangesloten, zegt over de Duitse geneeskundige verzorging: “Op de Balkan bestaat geneeskundige verzorging bijna niet. Er hoeft er maar eentje van de Balkan te komen die een kennis of familielid in Duitsland met dezelfde naam heeft en maar een beetje op hem of haar lijkt, die even de chipkaart leent. En klaar is Kees! Met deze chipkaart is de vreemdeling bij het eerste artsenbezoek geïntegreerd in het Duitse gezondheidsstelsel – tot aan een hartoperatie toe.”

Meerdere personen zonder wettelijke ziektekostenverzekering maken dan gebruik van één en dezelfde chipkaart, de zogenaamde “wandelende chipkaart”. Of “gezondheidstoeristen” uit het buitenland zijn met de kaart van hun familielid of kennis onderweg. Er werden in Duitsland al chipkaarten ontdekt, die tegelijkertijd door meer dan 75 verschillende personen werden gebruikt – en dit zijn echt geen incidenten.

De truc met de 400 euro jobs

Dat alles kost onze ziektekostenverzekeringen per jaar miljarden euro´s. Maar de truc kan nog uitgebreid worden. Hij functioneert ook op andere terreinen, een typisch voorbeeld: Döner/kebab-zaken sluizen landelijk Turkse mannen Duitsland binnen, die een 400 euro job krijgen. Deze Turken mogen dan vrouwen en kinderen meenemen. Want door de werkvergunning, die deze personen zonder probleem krijgen, is familiehereniging toegestaan. De sociale dienst neemt als berekeningsbasis de 400 euro jobs en vult de rest aan, afhankelijk van het aantal personen van de “familie” (ook meerdere duizenden euro´s per gezin). Alle leden van het gezin zijn bovendien (anders dan Duitsers; zie boven) volledig meeverzekerd. En ook de kosten voor hun in Turkije levende familieleden en aangenomen kinderen worden betaald; ook zij worden volledig verzorgd. Iedere individuele binnen gesluisde Döner/kebab-medewerker richt zo ieder jaar onmetelijke schade aan de Duitse welvaartsstaat aan.

Maar het zou onrechtvaardig zijn tegenover alle andere Turken om ons alleen bezig te houden met de Döner-branche. In een grote Duitse stad zoals Hamburg kost bijvoorbeeld een attest waarmee Turken extra vroeg met pensioen kunnen € 6000,- Een voorbeeld laat zien hoe zoiets functioneert: een Turkse zoekt met behulp van een Turkse verpleegster Turken die geen zin meer hadden om in Duitsland te werken.

Dat lukte al snel: er meldden zich 100 Turken, die ieder € 6000,- in cash betaalden voor een geneeskundig attest van een arts, volgens welke ze duurzaam depressief en arbeidsongeschikt zouden zijn. Het verzekeringsbureau betaalde hen daarna onmiddellijk pensioen. Alleen éen enkele van oorsprong uit Turkije afkomstige Hamburger arts richtte hiermee een schade aan van 3,6 miljoen euro, die ongeveer 100 Turken voorgoed arbeidsongeschikt verklaarde. Veel Turken lieten het geld rechtstreeks naar Turkije overmaken om daar verder te leven op kosten van de Duitse belastingbetaler.

Wie voor een controleonderzoek naar Duitsland moest, werd vergezeld door Turken, die vertaalden en tips gaven hoe men zich moest gedragen als iemand die voortdurend depressief is. Sommige Turken incasseerden meerdere duizenden euro´s per maand aan pensioen. Dat alles was slechts een kleine melding waard in een Hamburger lokale krant. Meer niet. Er gewoon niet over praten. Geen opzien baren. Men zou de sommen geld immers wel eens bij elkaar op kunnen gaan tellen en beginnen na te denken.

Zwitserland zegt verdrag op

Terug naar het verdrag over sociale zekerheid, dat ons Duitsers vreselijk veel geld kost. De Zwitsers gaan anders om met de realiteit dan de Duitsers. Zij analyseren de realiteit – en handelen. Ook Zwitserland had zo´n verdrag met de Balkan. Maar de Zwitsers hebben dit in 2010 vanwege bedrog opgezegd.

De Duitsers bezitten deze moed niet. De CDU-afgevaardigde Olaf Gutting heeft in augustus 2010 verklaard waarom men wil vasthouden aan het obscure verdrag: “Door het verdrag over de sociale zekerheid ontstaan geen extra onkosten voor de Duitse wettelijke ziektekostenverzekering, maar zelfs besparingen, omdat de familieleden in hun landen van herkomst blijven en zodoende niet verzorgd hoeven worden volgens de duidelijk hogere Duitse geneeskundige standaard.”

Wij belastingbetalers zouden er dus blij mee moeten zijn dat de familieleden van bepaalde immigranten zich in hun thuislanden laten behandelen.

Bron:

http://www.zukunftskinder.org/?p=37363#more-37363

Auteur: Udo Ulfkotte

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Duitsland, Graaien, Naïviteit, Turken, Turkije. Bookmark de permalink .

19 reacties op Buitenlanders in de sociale stelsels bevoordeeld: hoe Duitsers benadeeld worden

 1. Linsky zegt:

  En hoe gaat dat hier in NL?
  Zo ongeveer hetzelfde?

  Like

 2. maria zegt:

  De sociale fraude wordt ook hier door de overheid gefaciliteerd. Ga maar niet uitrekenen wat
  het u gekost heeft want dan slaapt u niet meer….

  Like

 3. Je verstand staat er bij stil, je zou toch verwachten dat de hel losbarst als dit soort praktijken aan het licht komen.

  Like

 4. G.Deckzeijl zegt:

  Nog maar een keer: lees Siem Eikelenboom op: http://tinyurl.com/3wdvven

  Like

 5. louis-portugal zegt:

  Linsky, ik geloof dat ze hiernaartoe komen als asylzoeker, laten zich behandelen en gaan weer terug.
  Dit gebeurde met iemand voor een hartoperatie ronf het verdwijnen van Marianne Vaatstra.
  Een neef van mij lag naast zo´n patiënt in een ziekenhuis die daar alle verzorging incl. begeleiding van een nederlandse sociale begeleider kreeg en de hele dag bezoek, van ongeveer 10 mensen had, wat hij niet mocht.

  Like

 6. louis-portugal zegt:

  Gerriy die de Block kan misschien een “paar” van haar eigen kilootjes afstaan.

  Like

 7. Tom Hendrix zegt:

  Whoehahahahaha! Je verwacht het toch niet hé! Deze wereld is volslagen kierewiet geworden, en het hoofdkantoor is geheel de vervloekte EU! De moslims lachen zich de ballen uit de broek! Verder ben ik het eens met het artikel waar G.Deckzeijl 07.19. uur naar verwijst.

  Like

 8. Maja zegt:

  Soms komt zomaar de gedachte in mij op “ik gooi mijn pc het raam uit (t.v.-tje gebruik ik alleen nog om heel af en toe eens een dvd te bekijken) want ik wil gewoon geen ellende meer lezen, het wordt zo langzamerhand veel te veel om nog te kunnen verdragen”.

  Ben ik de enige of hebben anderen daar ook weleens last van?

  Like

 9. Jan zegt:

  Gelukkig hangt die vlag nog boven (Deutschland über der Scheisse) de Turkse.

  Like

 10. BertG. zegt:

  @Maja,
  Dagelijks heb ik hier last van. TV zet ik niet eens meer aan. Hooguit voor southpark e.d.
  PC wordt moeilijk om weg te doen. Totdat de druk zo groot wordt om alles te openbaren qua privacy i.v.m. smoelenboek. Zie http://www.welketoekomst.wordpress.com
  En daar zijn ze hard op weg na toe.

  Like

 11. G.Deckzeijl zegt:

  Ja Maja 09:14, dat gevoel ken ik heel goed, je bent BESLIST niet de enige.
  Lees mijn comments maar.
  http://welketoekomst.wordpress.com/2013/01/14/eu-ministers-willen-gebruik-privedata-makkelijker-maken/#comments

  Like

 12. friki zegt:

  Nou Maja, zo denk ik er ook vaak over. Maar de volhouders winnen hoop ik nog steeds.

  Like

 13. koddebeier zegt:

  Ook hier in Nederland word/is ons hele sociale stelsel kaal gevreten. De boel is nagenoeg failliet.
  De (R)-Overheid probeerd nog de laatste euro’s uit z’n burgers te persen, zelfs de bejaarden moeten er aan geloven, een flinke belasting verhoging. In de bejaarden tehuizen liggen ze al in hun vuil en hebben pyjamadagen. Terwijl miljarden over de grens verdwijnen richting Zuid Europa en de zgn. democratische vrije moslimstaten.

  Like

 14. Tom Hendrix zegt:

  @Maja 09.14. uur, dat gevoel is zeer herkenbaar Maja!

  Like

 15. Tom Hendrix zegt:

  @Koddebeier 16.39. uur, U zegt (terecht) in de bejaarden/verzorgingshuizen liggen onze oudere medemensen in hun vuil, en zijn er pyamadagen. Terwijl miljarden – door MARX RUTTE- over de grens verdwijnen. Helemaal waar, ik ben zelf voorzitter van een cliéntenraad in de Zorg, en zie met de tijd de toestand voor onze ouders, en ouderen meer verslechteren. De mensen worden gedwongen om meer te betalen, en de Zorg kalft af. Verplegend personeel is er tekort, en de aanwezige verzorgers- verzorgsters- rennen de benen onder hun kont vandaan. En gloeiende nakende vinketering, de MARXIST RUTTE geeft GRIJNSLACHEND ons GELD weg aan de MOSLIMBROEDERSCHAP IN EGYPTE. KOTSMISSELIJK ben ik van die nep-liberaal en LEUGENAAR!

  Like

 16. koloth zegt:

  Al die misstanden en beroerdigheid die ik hier en overal lees en het wordt alleen maar erger.
  Laten we eerlijk zijn, die demonstratie 18 januari gaat daar echt geen verandering in brengen hoor, het enigste is dat je geregistreerd wordt als staatsgevaarlijk.
  Nee om dit op te lossen zijn andere maatregelen nodig.

  Like

 17. koddebeier zegt:

  @Tom Hendrix.17.58. Het klopt wat je zegt, mijn vrouw werkt in de Zorg. Ze willen naar een soort basiszorg, alles wat meer wilt, bv. elke dag douchen, moet je bijbetalen, wel je keer gelucht worden (ik bedoel naar buiten als je in een rolstoel zit) moet je bijbetalen. enz enz.
  Tijd voor een praatje met een bewoner is er niet meer, sommige mensen bv. die niet mobiel zijn en zonder kinderen veréénzamen ook in een tehuis.Mijn vrouw zegt weleens spottend, tegenwoordig geven we zorg met de deurknop in ons hand. Oudere zorgverleners zijn hier niet gelukkig mee.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s