Duitsvijandigheid: leraren waarschuwen voor aanvallen van migrantenkinderen

Screenshot_24

Het conflict tussen migrantenkinderen en Duitsers op Berlijnse scholen stelt te hoge eisen aan leraren.  Zij zijn bang dat de situatie zou kunnen escaleren.

Leraren roepen de politiek ertoe op om op te treden tegen de Duitsvijandigheid op scholen. Als er niets zou worden ondernomen, zouden er in Duitsland toestanden kunnen ontstaan zoals in het buurland Frankrijk, waar op scholen in voorsteden “leraren opgejaagd” en “medeleerlingen geterroriseerd” zouden worden, zei de voorzitter van de Duitse filologenvereniging, Heinz-Peter Meidinger. Hij pleitte er o.a. voor om het aantal migrantenkinderen in een klas te beperken. Onderwijsonderzoeken zouden bewezen hebben dat de prestaties op scholen met een migrantenaandeel van meer dan 40% duidelijk achteruit gingen.

Ook zouden er meer eisen gesteld moeten worden aan migrantenkinderen om ervoor te zorgen dat er meer van hen naar een middenschool of gymnasium zouden gaan. De verdeling van Duitsers en migranten op verschillende scholen en schoolsoorten zou evenwichtiger moeten worden. “Het potentieel daarvoor is er zonder twijfel”, benadrukte hij. Tot nu toe zouden kinderen en jongeren uit immigrantengezinnen echter teveel op scholen in “moeilijke gebieden” zitten. De vicevoorzitter van de vakbond opvoeding en wetenschap, Marianne Demmer, noemde de “gedwongen vermenging van scholieren om het migrantenaandeel gering te houden een grijze theorie. Het zou belangrijker zijn om problematische leerlingen beter uit te rusten met leraren en sociaalpedagogen en meer aansprekend te vormen.”

“Conflicten zijn niet cultureel gebonden”   

De discussie rondom Duitsvijandigheid werd veroorzaakt door twee leraren van de Hector-Pedersen-Havo in Berlijn. In een bijdrage voor de vakbondskrant beklaagden de beide pedagogen dat er steeds meer Duitse kinderen gepest zouden worden door scholieren uit van oorsprong Turkse en Arabische families.

GEW-bestuurslid Norbert Hocke waarschuwt er vooral voor om moslims op grond van het actuele debat algemeen te verdenken. Ook wijst hij het begrip Duitsvijandigheid af. De conflicten zouden niet cultureel gebonden zijn, de eigenlijke oorzaak zou het gebrek aan perspectief van de scholieren zijn, zei de vakbondsman. “Men moet heel nauwkeurig kijken waar het om gaat.” Als de derde of vierde generatie van de immigranten hier geboren zou zijn, zouden er voor hen ook kansen gecreëerd moeten worden op werk en maatschappelijke deelname. Dat dit zou helpen, zou te zien zijn aan de gymnasia, waarop zelfs met eenzelfde aantal scholieren met buitenlandse wortels geen vergelijkbare problemen zouden voorkomen.

Oproep tot sancties

De vakbond heeft geen cijfers over de incidenten. “Bij pesten is sprake van een groot niet officieel geregistreerd aantal, net zoals bij het thema geweld”, legt Hocke uit, veel incidenten zouden niet gemeld worden. “Daarbij spelen angst en de naam van de school een rol.” Desondanks zou het de taak van pedagogen zijn om problemen te benoemen die de samenleving zou veroorzaken. Daartoe zouden de gebrekkige toekomstperspectieven van de jongeren op de desbetreffende scholen horen.

Het onderwerp zou lange tijd “onder het tapijt” zijn gehouden, bekritiseerde de voorzitter van de Duitse lerarenvereniging, Josef Kraus. “In een bepaalde muliculti-romantiek heeft men dat niet willen zien.” Nu zou de politiek echter moeten ingrijpen. De scholen zouden meer sociaalpedagogen nodig hebben. Er zouden ook “duidelijke sancties” nodig zijn – bijvoorbeeld financiële kortingen – als scholieren zich agressief zouden gedragen of niet egelmatig naar school zouden gaan.

Bron:

http://www.focus.de/schule/schule/bildungspolitik/deutschfeindlichkeit-lehrer-warnen-vor-angriffen-von-migrantenkindern_aid_561395.html

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Verrijking", cultuurrelativisme, Cultuurstrijd, Duitsland, Immigratie, Islamisering, Moslims, Multiculti, Naïviteit, Racisme. Bookmark de permalink .

9 reacties op Duitsvijandigheid: leraren waarschuwen voor aanvallen van migrantenkinderen

 1. Linsky zegt:

  De krankzinnigheid neemt met de dag toe… 😦

  Like

 2. maria zegt:

  Een ex-collega ging werken op een lagere school waar 9/11 uitbundig werd gevierd. Dat is 11 jaar geleden, het kan alleen maar slechter zijn geworden. Maar je hoort er niemand over….

  Like

 3. Tom Hendrix zegt:

  En natuurlijk weer de LINKSMENS NOCKE, die weigert, zoals RODEN altijd reageren de waarheid onder ogen te zien. En die is, simpel gezegd; DE INSTROOM VAN HORDES ONAANGEPASTE MUZELMANNEN UIT NOORD-AFRIKA, met name door aanname van de VERRADERS RESOLUTIE van STRAATSBURG! De oplossing is simpel, deze mensen moeten ALLEMAAL terug naar hun MOSLIMLANDEN. Met deze mensen gaat EUROPA KAPOT!

  Like

 4. G.Deckzeijl zegt:

  Docu van zdfinfo.de: Kruitvat Duitsland: http://tinyurl.com/acjseec

  Like

 5. louis-portugal zegt:

  Thilo zei het al; Deutschland schafft sich ab.
  En links kan en wil het maar niet zien.

  Like

 6. louis-portugal zegt:

  Gerrit ik heb die ZDF video niet tot het einde uitgekeken.
  Zoveel antipropaganda hou ik maar even vol.

  Like

 7. peterselie1 zegt:

  maria zegt: 18 januari 2013 om 01:37

  Bij ons op de zaak stonden de turken en marokkanen ook te juichen, kun je zien, lezen en horen dat er structuur achter zit, er bestaat in mijn opinie geen gematigde islam.

  Like

 8. Nètwerk zegt:

  Nederland is ook op zoveel vlakken zeer naïef. Alles wordt op “angst voor…” afwimpeld.
  Kijk dat men over de Nederland heen loopt nog daar aan toe, maar heen en weer is niet gewenst.
  Nederland haal die kleppen voor de ogen weg, nu het nog kan.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s