Ontvoerders verkopen organen van gijzelaars in Egypte

Screenshot_22

Een moeder vluchtte met haar vijf kinderen voor de wreedheden uit Eritrea naar een vluchtelingenkamp

Moord, orgaanroof, marteling, chantage. Op het Egyptische schiereiland houden gewetenloze Bedoeïenen-bendes huis. Ze ontvoeren hun slachtoffers, eisen losgeld of vermoorden de mensen zelfs om hun organen te verkopen. Maar de regering onderneemt niets.

Eerst sprenkelde de beulen de 24-jarige diesel over haar hoofd, daarna staken ze haar haren in brand. Steeds opnieuw werd de jonge vrouw uit Eritrea gepijnigd met elektroshocks, met de voeten aan het plafond opgehangen en geslagen, totdat haar familieleden eindelijk het geëiste losgeld van 25.000 dollar bij elkaar hadden. Ze zat zeven maanden gevangen bij de Bedoeïenen in de Egyptische Sinai.

Bij andere lotgenoten druppelden ze heet, vloeibaar plastic op de huid, verkrachtten ze, bonden ze dagenlang aan elkaar, lieten ze verhongeren en verdorsten, terwijl de familie thuis via de mobiele telefoon moesten luisteren naar de kreten van de gemartelde. “We zullen jullie doden, jullie organen uitsnijden en verkopen als het losgeld niet betaald wordt”, dreigden de beulen. En bij honderden personen maakten ze hun belofte blijkbaar waar.

Zo vonden mensenrechtenactivisten in het mortuarium van het ziekenhuis van El Arish, de provinciehoofdstad in het noorden van de Sinai, lijken, die in het midden of aan de zijkanten met grove steken dichtgenaaid waren. Nieren, lever, hart, ooglenzen – alles was er door de orgaandieven uitgesneden. Andere slachtoffers werden ergens op het schiereiland begraven. Alleen al in 2011 stuitten Egyptische activisten aan de kant van de weg op 100 lijken van gefolterde of verhongerde mensen. “Artsen uit Cairo bellen me op en zeggen dat ze een privépatiënt hebben die dit of dat orgaan nodig heeft. Het gaat net als bij reserveonderdelen voor een auto”, zegt een Bedoeïen in een anoniem telefoongesprek met de Amerikaanse televisiezender CNN.

Duitse regering is gealarmeerd

Buiten de muren van de begraafplaats van El Arish werden de afgelopen jaren ruim duizend slachtoffers anoniem in een massagraf begraven, vlak naast de vuilnisbelt van een aangrenzende sloppenwijk. Volgens gezamenlijke schattingen van verschillende mensenrechtengroeperingen zijn er sinds 2007 minstens 4000 mensen spoorloos verdwenen in de Sinai.

Het waren allemaal vluchtelingen uit Eritrea, Ethiopië of Soedan, zijn in de omgeving van de vluchtelingenkampen Mai Aini in Ethiopië en Shagareb in Soedan in handen gevallen van hun beulen. De kampen fungeren ook als de belangrijkste eerste opvang voor vluchtelingen uit Eritrea. Met hulp van Bedoeïenen-smokkelaars wilden ze hun geluk in Israël proberen.

Kidnapping, eisen van losgeld, martelingen, verkrachtingen en orgaanroof – de misdaden op de Afrikaanse vluchtelingen in de Sinai behoren tot de ergste humanitaire wantoestanden van de regio. De Duitse regering zou al geruime tijd de “ontwikkeling van de mensen- en orgaanhandel in de Sinai bezorgd” in de gaten houden, werd er onlangs in een antwoord op een kleine interpellatie van de partij Die Linke in het parlement gezegd. Men zou aanwijzingen hebben volgens welke een Bedoeïenenstam van 2010 tot 2011 Afrikaanse vluchtelingen ontvoerd “en hun organen aan Egyptische ziekenhuizen doorverkocht” zou hebben. “Ongeveer 200 tot 250 personen zouden het slachtoffer van deze praktijk geworden zijn, niet weinig zouden door de ingrepen zijn overleden.”

Systematische orgaanhandel industrie

Destijds had een bericht in een Egyptische krant over het dodelijke auto-ongeluk van een Egyptische arts in de Sinai, die in zijn auto een koelbox met menselijke organen bij zich had, de zaak aan het rollen gebracht. Volgens CNN opereren de corrupte artsen en orgaanhandelaren op het moeilijk te controleren schiereiland Sina zelfs met behulp van mobiele klinieken.

Een omvangrijk rapport van de Europese Unie uit september 2012 schetst het beeld van een systematische orgaanhandel industrie. Wat betreft de Wereldgezondheidsorganisatie fungeert Egypte als het regionale middelpunt in de duivelse handel. De mensenrechtenorganisatie Amnesty International spreekt van een “tragedie dwars door talrijke landen”, die door de internationale gemeenschap gewoon genegeerd zou worden.

De martelkamers zijn bekend

Van de 50.000 tot 60.000 Afrikaanse vluchtelingen, die het sinds 2007 in de Sinai gelukt is om illegaal Israël binnen te komen, hebben volgens schattingen van de organisatie “Artsen voor mensenrechten” in Tel Aviv 5000 tot 7000 de martelkamers van de Bedoeïenen overleefd. Op basis van getuigenverklaringen zou men een gedetailleerde kaart hebben gemaakt met de exacte coördinaten van de martelcentra evenals de woonplaatsen en namen van de mensenhandelaren.

Het rapport zou eveneens in het bezit zijn van de Egyptische ambassade in Israël, maar ook van het Ministerie van Buitenlandse Zaken in Washington en de Britse minister-president David Cameron. Desondanks zouden er nog geen signalen zijn dat er iets ondernomen gaat worden tegen de slavenhandel in de Sinai.

Bron:

http://www.derwesten.de/politik/entfuehrer-verkaufen-organe-von-geiseln-in-aegypten-id7481625.html

Auteur: Martin Gehlen

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Derde Wereld, Egypte, EU, Hypocrisie, Mensenrechten. Bookmark de permalink .

10 reacties op Ontvoerders verkopen organen van gijzelaars in Egypte

 1. maria zegt:

  Dit staat nu wel hier, maar zal nooit de voorpagina’s van de media halen. De wereld gelooft liever de bloedsprookjes van palestijnse kindjes die door Israël van hun organen worden beroofd. (zie:de ogen van Zahra) Terwijl Israël de handen vol heeft aan de duizenden afrikaanse vluchtelingen, die niet eens altijd even dankbaar zijn en medeverantwoordelijk zijn voor de hoge criminaliteit in met name Tel Aviv.

  Like

 2. Martien Pennings zegt:

  Er kunnen geen Joden de schuld krijgen, de islam zou een slechte naam kunnen krijgen en het kan stil gehouden worden en dus doen de systeem-media dat ook.
  Als er dadelijk een paperclip scheef ligt op het bureau van Netanyahu zult u het direct via het NON-journaal vernemen.

  Like

 3. Tom Hendrix zegt:

  Wat “fijn”toch in de MUZELMANLANDEN, hoe geciviliseerd en beschaafd dat volk is. ( links modus uit). Gelooft U maar niet dat onze RODE media en pers er ook maar een woord aan vuil maken. Ik heb het gehad met dat hele grafvolk daarzo.

  Like

 4. Linsky zegt:

  Die vijf miljard euro van de EU voor Egypte is niet alleen misdadig, naïef en absurd, maar duidelijk ook veel te weinig!
  Hoeveel tijd is er nodig van neanderthalers een normaal mens te maken?
  O, sorry, ik bedoel natuurlijk GELD!

  Like

 5. luckybee zegt:

  Zo te zien is de Jihad toch een lucratieve bussines.Is het daar om atractiev voor onze linkse mensen (Proleten) om het na te doen?

  Like

 6. louis-portugal zegt:

  Enn hoe druk heeft de wereld zich gemaakt over amerikanen die het lef hadden om over een islamiet te pissen in Irak.
  Ik wil dat helemaal niet goed praten maar deze selctieve verontwaardiging is STUITEND:

  Like

 7. Pingback: Fubar

 8. Pingback: Opperdhimmie Cameron | De Vrije Chroniqueurs

 9. Pingback: Opperdhimmi Cameron | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s