Deugdenterreur: 20 jaar politieke correctheid

Screenshot_36

Deugdenterreur: het woord ontstond tijdens de Franse Revolutie, toen deze alle maskers al had laten vallen. In het begin had zij zichzelf nog voorgedaan als middel ter bevrijding van de mensheid. Mede enthousiast verwelkomd door Duitse schrijvers zoals Hölderlin en componisten zoals Beethoven. Goethe echter bleef sceptisch en schreef met “Hermann und Dorothea” een duidelijke afwijzing van de chaoten. Desondanks had hij een ontmoeting met de bloedige dictator Napoleon en rechtvaardigde dat zelfbewust als bewijs van zijn persoonlijke onafhankelijkheid: “Ik houd ervan om te converseren met mislukkelingen, met tirannen”.

De tiran Napoleon was geen ongelukje van de historie, maar het resultaat van de putsch van een minderheid. De mannen achter de schermen van de Franse Revolutie, die zich uiteindelijk gewillig door het hen geschapen monster lieten opvreten, hadden nooit de bevrijding van de mensen in de zin, maar hun opvoeding. Ze haatten en verachtten de massa´s meer dan de koningen en despoten en als kinderen van hun tijd waren ze er van overtuigd de mensen tot hun geluk te moeten dwingen, hen dus op te voeden door de deugdenterreur. In principe werd deze deugdenterreur later door zijn belangrijkste bewonderaar Mao teruggebracht tot: “Bestraf eentje, voed er honderd op”. Hij vermoordde miljoenen van zijn landgenoten, Stalin bijna 10 miljoen, Pol Pot een derde deel van zijn volk. De opvoeding lukte nooit. Want “de mens is heel bruikbaar”, zoals bij Bertold Brecht in zijn “Svendborger Gedichten” uit 1939 wordt gezegd, “…maar hij heeft één fout: hij kan denken”. De mondige mens wil niet opgevoed worden. Hij wil vrij zijn, zoals de eerdere bewoners van ons land, die er onder Arminius de Cherusk voor zorgden dat we geen deel werden van het Romeinse rijk en nu Duits mogen spreken en geen mengeling van Latijn en plaatselijke dialecten.

Screenshot_35

Ook al bevalt dat velen in Brussel niet: bij ons wordt Duits gesproken, in Oostenrijk en Zwitserland ook, dat zijn ongeveer 100 miljoen mensen. Begrepen? Leer Duits in het Goethe-instituut of op internet! Dat levert banen op. Wat de Duitse historie betekent, hoeft niet iedereen te begrijpen. Veel Duitsers weten vaak zelf niet wat dat is, vrijheid. Vrijheid van onderdrukking van buiten en liefde voor het eigene. Veel “goedmenschen”, bijvoorbeeld lezers en schrijvers van “Die Zeit”, maken zich enorme zorgen over hun landgenoten, die gewoon maar niet willen leren wat goed voor ze is. Constant, al sinds 1945, moeten ze opgevoed worden. Hoe voedt men ze op? Door de politieke correctheid. Deugdenterreur, zoals deze ooit op 5 februari 1794 door Robespierre werd verkondigd.

In het begin was er het woord. Sinds er gesproken werd, werd er ook gelogen. Al heel vroeg wisten de koningen en vorsten dat men met woorden de onderdanen heel gemakkelijk knollen voor citroenen kon verkopen. Democratie, korte tijd een prachtig en helder idee, stond de vrijheid van het woord vaak juist niet toe. Socrates werd aangeklaagd dat hij incorrecte, tegen de staat en de religie gerichte toespraken te houden en de jeugd met zijn woorden te verleiden. Hij moest de gifbeker drinken. In Rome was het niet beter. Met het ambt van censors, die vanaf het jaar 443 voor Christus niet alleen de belasting vaststelden, maar er ook over waakten dat de burgers geen “onzedig gedrag” aan de dag legden, was de eerste politiek correcte autoriteit geboren. Het christendom breidde het opvoedingsprogramma uit met heksenprocessen, inquisitie en de brandstapel ten gunste van de juiste leer. Vanaf daar was het nog maar één stap naar het “welstandscomité” van de Franse Revolutie, een vernieuwing, die geen standhield in de verwarringen van de eindfase. Wat standhield was het idee om moorddadige praktijken of instellingen gewoon een andere naam te geven. Nieuw was de cynische benaming van een van de meest dodelijke instellingen door haar exacte tegendeel: “grondhervorming” heette de deportatie en vernietiging van tien miljoen Russische boeren. “Verhuizing” heette de deportatie van miljoenen Joden naar werkkampen, “definitieve oplossing” hun dood.

Screenshot_37

Vergelijkingen met dieren schakelde de remming om te doden uit. De tot op de dag van vandaag gebruikelijke scheldwoorden van 1968 voor politieagenten – “varkens” en “stieren” – bereidden de zin “op stieren kan geschoten worden!” voor.

Vanaf 1993 hoorden we voor het eerst iets over de politieke correctheid. Het is interessant om te weten waar deze onzin vandaan kwam. Uit een van de donkerste periodes van de Amerikaanse geschiedenis, de periode McCarthy, kwam het begrip Political Correctness langzamerhand op universiteiten en in kranten aan de oostkust terecht. Nu verkleed als bescherming van minderheden. Bescherming van minderheden tegen verbale beledigingen – bijvoorbeeld de zwarten, de Joden, de Latino´s, gehandicapten en… vrouwen, want ook vrouwen voelden zich gediscrimineerd. Tegen de meest ingebeelde verbale belediging verzon men een serie vervangende begrippen, “anders begaafden” voor geestelijk gehandicapten, “horizontaal uitgedaagden” voor dikzakken. De afschaffing van de zigeunerschnitzel werd een maatschappelijk gebod – negerzoenen werden omgedoopt tot “schuimkusjes”. De “Zigeunerbaron” als operettetitel is moeilijk te vervangen door “Sinti en Roma-baron”. Maar met intussen vast aangestelde gelijkberechtiginggevolmachtigden en wachters van de politieke correctheid valt niet te spotten. Ze ontwikkelden een terreur, die vergeleken kan worden met die van de Jakobijnen. Uiteraard is er sprake van een werkverdeling: de deugdenwachters in de media maken hun handen niet vuil. Diegene die zij vogelvrij verklaren, is een uitgestotene. Als zij een krant als “rechts” verklaren, dan brengen de volgende dag de antifascistische knokploegen een bezoekje aan de kioskeigenaren en zetten hen onder druk. Geestelijk en lichamelijk.

Screenshot_40

Deze maand is het herschrijven van kinderboeken actueel. De “negerkoning” uit “Pippi Langkous” krijgt bijvoorbeeld gewoon een andere naam. De hele literatuur wordt doorzocht op politiek incorrecte passages. En gezuiverd. Shakespeares Moor wordt de volgende uitdaging. “Othello, de anders gekleurde van Venetië”?

Maar de grootste verbale nepverpakking was het sinds enkele jaren stilzwijgend ingevoerde woord “migranten”, een misleidend woord voor alle soorten immigranten. Mensen met een “migratieachtergrond” genieten sindsdien een bijzondere bescherming van de samenleving, Rusland-Duitsers niet.

Screenshot_38En de balans na 20 jaar politieke correctheid? Zijn we nu correct genoeg? Helemaal niet. Het wantrouwen tegen de mensen is gebleven, de woede over hun “ingesleten vooroordelen” en de “stamtafels”. De teleurstelling over de ondanks “Monitor”, “Fakt”, “Kontraste”, “Panorama” en steeds nieuwe, zwaar gesubsidieerde “programma´s tegen rechts” moeilijk opvoedbare Duitsers komt in alle politieke toespraken en talkshow tevoorschijn. Eigenlijk zijn we allemaal hardleers en incorrect, het hele, door vrouwenvijandige vooroordelen, racisme en antisemitisme bevangen Duitse volk.

Misschien geven de opvoeders het op zekere dag gewoon op en zoeken ze een ander volk?

Bron:

http://www.preussische-allgemeine.de/nc/nachrichten/artikel/tugendterror-20-jahre-politische-korrektheit.html

Auteur: Klaus Rainer Röhl

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in political correctness. Bookmark de permalink .

12 reacties op Deugdenterreur: 20 jaar politieke correctheid

 1. Linsky zegt:

  Inderdaad, een ander, vervangen volk, slaafser en maffer door brainwashing: islamieten!

  Alleen nog even de assertieve kuddes reduceren.
  Ontwapen ze… opdat ze vermoord kunnen worden!

  * Turkije ontwapent haar burgers in 1911. In de daaropvolgende jaren, 1915-1917 worden 1,5 miljoen Armeniërs vermoord.

  * Rusland ontwapent haar burgers in 1929. In de daaropvolgende jaren, 1929-1953 worden er meer dan 20 miljoen Russen vermoord.

  * China ontwapent haar burgers in 1935. In de daaropvolgende jaren, 1948-1952 worden er 20 miljoen Chinezen vermoord.

  * Duitsland ontwapent haar burgers in 1938. In de daaropvolgende jaren 1939-1945 worden er 16 miljoen Joden vermoord.

  * Cambodja ontwapent haar burgers in 1956. In de daaropvolgende jaren, 1975-1977 worden er 1 miljoen ontwikkelde mensen vermoord.

  * Guatemala ontwapent haar burgers in 1964. In de daaropvolgende jaren, 1964-1981 worden er 100.000 Maya Indianen vermoord.

  * Oeganda ontwapent haar burgers in 1970. In de daaropvolgende jaren, 1971-1979 worden er 300.000 christenen vermoord.

  Dat het ontwapenen effect heeft bewijst onderstaand filmpje wel;

  http://linskysplace.wordpress.com/2012/12/25/ontwapen-de-burgersopdat-ze-vermoorden-kunnen-worden/

  Like

 2. Philippine zegt:

  PrimaDeLuxe!

  Like

 3. Macacco zegt:

  Politieke correctheid is niet meer dan een eufemisme voor kaaskoppenlafheid.

  Like

 4. BertG. zegt:

  @Macacco,
  Ik krijg nou niet de indruk dat we hier met politieke correctheid bezig waren oftewel kaaskoppen lafheid.
  Maar dat er een hoop lafbekken rond lopen die vooral alleen maar tolerant willen zijn, ben ik met je eens.

  Like

 5. Tom Hendrix zegt:

  Prima artikel van Röhl. En juist door deze dwangmatige, en tegen de menselijke natuur ingaande correctheid, zitten we met grote problemen. De gevolgen zijn het beste te zien bij de politiek correcte elite en de RODEN. Ook het hele onderwijs heeft eronder geleden, waardoor iedereen in een politiek correct keurslijf gedwongen wordt, en wens je je daarvan te distantiëren dan staat men gelijk klaar om je uit te maken voor racist en xenofoob.

  Like

 6. BertG. zegt:

  Ook zo’n typisch voorbeeld hiervan.
  http://www.elsevier.nl/Nederland/nieuws/2013/1/Amsterdam-verbod-op-Hells-Angels-als-ambtenaren-1152050W/
  Bepalen wat je in je vrije tijd doet. Op een brommertje rijden in je vrije tijd OK,
  Maar niet bij een club die wij niet leuk vinden.

  Like

 7. G.Deckzeijl zegt:

  Political Correctness= http://www.gifbin.com/982966

  Like

 8. Tom Hendrix zegt:

  @G.Deckzeijl 16.31. uur, hij is geweldig Gerrit!

  Like

 9. G.Deckzeijl zegt:

  Dank voor je oplettendheid, Tom!
  Homepage is ook heel leuk. Geweldig rustpunt als je doorgaans afgehakte hoofden en andere ellende voor je kiezen krijgt.

  Like

 10. Joop Klepzeiker zegt:

  De bewuste omvorming

  http://en.wikipedia.org/wiki/Frankfurt_School

  http://pages.gseis.ucla.edu/faculty/kellner/papers/fs.htm

  Ga zelf maar verder spitten

  o ja vergeet even niet de critical theorie

  Je komt tot heel aardige ontdekkingen, en misschien wel conclusies !!

  dit proces loopt al een jaartje of 60 , de indoctrinatie tot de vrijwillige acceptatie van een wereld socialistische/fascistische bestuursvorm.

  Uiteraard ten goede voor de mensheid, dat dan weer wel, tenminste als je erin geloofd !

  O ja, lees eens het Lugano rapport van Susan George , heel grappig boek !!!

  Gelukkig ben ik blind , doof en dom, zodat het bij mij nooit gewerkt heeft.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s