Veel van de ergste antisemieten zijn Europeanen. Het vonnis is geveld.

Screenshot_49

(Door Guy Millière)

Velen hebben zelfs een goed geweten en vinden dat ze aan de kant van ‘het goede’ staan. Als ze zouden beginnen met het lezen van enkele geschiedenisboeken (over dit onderwerp) dan zullen ze ontdekken dat antisemieten altijd al hebben gedacht dat ze aan de kant van ‘het goede’ stonden.

Een paar dagen geleden publiceerde het Simon Wiesenthal Centrum, een van de huidige toonaangevende joodse mensenrechtenorganisaties, zijn ‘Top 10’ lijst van ’s werelds ergste antisemitische/anti-Israël schandvlekken. De gebruikelijke verdachten worden genoemd en staan bovenaan de lijst: Mahmoud Ahmadinejad, president van de Islamitische Republiek Iran, Mohammed Badie, de ‘morele gids’ van de Moslimbroederschap in Egypte, en Louis Farrakhan, de leider van de ‘Nation of Islam’ (het volk van de islam) in de VS. Het is niet echt een geheim dat haat tegen de Joden en Israël de ‘islamitische revolutie’ in Iran vanaf het begin heeft doortrokken; dat de leer van de Moslimbroederschap radicaal antisemitisch is en dat Louis Farrakhan zelf een geobsedeerde antisemiet is, die Hitler meerdere malen heeft beschreven als een ‘zeer groot man’.

Maar afgezien van een Braziliaanse cartoonist, wiens tekeningen lijken op die van de antisemitische pers in Europa in de jaren 1930, zijn alle anderen die genoemd worden Europees. Nikolaos Michaloliakos, de stichter van de Griekse neonazipartij gouden Dageraad, een man die het bestaan ​​van de Holocaust tegenover enthousiaste menigten ontkent, verschijnt op de lijst naast Marton Gyongyosi, een leider van de extreemrechtse Jobbik partij in Hongarije, die tegen het parlement zei dat de overheid “een lijst zou moeten opstellen van Joden die een nationaal veiligheidsrisico voor het land vormen.” Een Noor die bekeerd is tot de islam, Trond Ali Linstad, eigenaar van een website die lezers waarschuwt om “zich in acht nemen voor de Joden” en die zelfmoordaanslagen vergoelijkt, wordt genoemd, evenals Oleg Tyagnibok, oprichter van de “All Oekraïense” Svoboda partij die heeft opgeroepen tot zuiveringen van de Joden in de Oekraïne, en de journalist Jakob Augstein, die voor ‘Der Spiegel online’ schrijft en die door een andere Duitse journalist/columnist van ‘Die Welt’, Henryk M. Broder, werd omschreven als een “zuivere antisemiet, die alleen de kans heeft gemist om carrière bij de Gestapo te maken omdat hij na de oorlog is geboren” (opm. webmaster: voor welke opmerking Broder zich later overigens verontschuldigde).

Screenshot_46

Geen van diegenen die genoemd worden, hebben geprotesteerd, met uitzondering van de Duitse journalist, die heeft gezegd wat veel Jodenhaters in Europa voortdurend herhalen: dat hij geen antisemiet is, dat hij alleen Israël veracht. Maar door het opinieartikel dat hij heeft geschreven – Joodse fundamentalisten “volgen de wet van wraak”, de Israëlische regering is “krankzinnig” en “houdt de wereld in bedwang met een steeds aanzwellende oproep tot oorlog” – valt dit te betwijfelen.

Het antisemitisme komt weer opzetten in Europa, en het neemt snel toe. Veel anderen – politici, activisten, journalisten en schrijvers – zouden op de lijst kunnen staan. Het antisemitisme in Hongarije, de Oekraïne en Griekenland is overwegend het antisemitisme oude stijl, dat in wezen nationaalsocialistische thema’s in zich draagt. Wat zich in Noorwegen, Zweden, België, en Nederland ​​echter door de lucht verspreidt, is meer en meer islamitisch antisemitisme; en bekeerlingen zoals Trond Ali Lindstad spelen een steeds belangrijker rol in het verspreiden van haat tegen de Joden, die nu Europa doordringt. Een derde variant neemt een steeds belangrijker plaats in, waarin een verderfelijk samenhangend element lijkt te zitten: antisemitisme dat zich verbergt achter het masker van ‘antizionisme’.

In sommige opzichten had Jakob Augstein gelijk dat hij protesteerde: hij is niet de enige die doet wat hij doet en die schrijft wat hij schrijft. Hij behoort tot een tendens die zo dominant is in het huidige Europa dat voor de Europese lezers zijn artikelen normaal lijken. Veel mensen in Europa zijn zo vol verachting voor Israël dat ze niet eens meer onderkennen dat ze verachtelijk gedrag vertonen. Ze zien niet eens dat de woorden die ze gemakkelijk gebruiken om Israël – en de Israëli’s – te beschrijven afkomstig zijn uit de woordenschat die in de jaren 1930 gebruikt werd om de Joden te beschrijven. Vaak lenen zij hun woorden uit de islamitische anti-Israëlische propaganda, zonder dat zij zien dat deze woorden door de radicaalislamitische bewegingen werden geleend van de nazi’s.

Er vormt zich een antisemitische en ‘antizionistische’ nevel, waarbij het antisemitisme  oude stijl, het islamitische antisemitisme en het ‘antizionisme’ naast elkaar bestaan en elkaar infiltreren.

Screenshot_48Het is vandaag de dag in Europa gevaarlijk om een Jood te zijn. En het is zeer onveilig om Israël te verdedigen. Joden die ervoor zorgen dat zij zich onopvallend gedragen kunnen een vrijwel normaal leven leiden. Joden die zichtbaar Jood zijn, nemen meer risico’s. Joden die opkomen voor Israël nemen extreme risico’s.

Organisaties waarvan verondersteld wordt dat zij het antisemitisme bestrijden, zien slechts één soort antisemitisme: dat van de oude stijl. Ze spreken bijna nooit over islamitisch antisemitisme. Ze sussen zich zelfs in de overtuiging dat het ‘antizionisme’ geen antisemitisme is. Hun ondernemingen zijn dan ook gedoemd om te mislukken.

De ‘Top 10’ lijst van het Simon Wiesenthal Centrum werd in Europa niet aangehaald of van commentaar voorzien, behalve in Duitsland, waar alle vrienden van Jakob Augstein en ‘Der Spiegel’ hun verontwaardiging hebben geuit en zeiden dat de lijst ‘belachelijk’ en ‘ongegrond’ was. Een artikel dat op 7 januari in ‘Der Spiegel’ online gepubliceerd is, spreekt van een ‘schandaal’ en verwijt rabbi Abraham Cooper, een ‘Associate Dean’ van het Centrum, die de definitieve versie van de lijst maakte, dat hij weigerde om met Jakob Augstein te debatteren. Cooper zei dat Augstein zich eerst “publiekelijk moest verontschuldigen voor de uitspraken die hem deze benaming opleverden”. ‘Der Spiegel’ antwoordt dat de eisen van Abraham Cooper absurd zijn en “lijken voort te komen uit een andere wereld”.

De eisen van Abraham Cooper komen werkelijk uit een andere wereld: in de Verenigde Staten zijn mensen zoals Louis Farrakhan nog steeds de uitzondering op de regel; en journalisten die schrijven wat Jakob Augstein schrijft, worden meestal gepubliceerd in extremistische tijdschriften, niet in de reguliere bladen. Europa heeft nooit echt lering getrokken uit de lessen van haar verleden.

Het antisemitisme is op het Europese continent al bijna twee millennia aanwezig. Het leek te verdwijnen na de Holocaust, maar was blijkbaar alleen verborgen. Het komt in het volle daglicht terug. De meesten van diegenen die er inhoud aan geven, proberen niet eens te verbergen wat ze denken. Anderen kleden het in nieuwe vodden. Velen hebben zelfs een goed geweten en zijn er zeker van dat ze aan de kant van ‘het goede’ staan. Als ze zouden beginnen met het lezen van enkele geschiedenisboeken (over dit onderwerp) dan zullen ze ontdekken dat antisemieten altijd al hebben gedacht dat ze aan de kant van ‘het goede’ stonden.

Screenshot_47

Bron:

http://www.gatestoneinstitute.org/3538/european-anti-semites

Auteur: Gue Millière

Vertaald uit het Engels door:

Wachteres

(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", antisemitisme, antizionisme, Europa, Israël, Joden, Jodendom, Jodenhaat, Linkse Kerk, Naïviteit, nieuw fascisme. Bookmark de permalink .

18 reacties op Veel van de ergste antisemieten zijn Europeanen. Het vonnis is geveld.

 1. Anneke zegt:

  Helaas, maar sinds de zondeval is het anti-semitisme (haat – en nijd-feelings) tot leven gekomen. Lees de torah/tenach en het brith h’dashiah maar door. Jaloezie op het door G-d uitverkoren volk…Ook Vader Abraham, – Isaak en – Jakob hebben dit moeten ervaren. Dom dat men in deze wereld maar niet beseft dat ieder wel op een één of wijze afstamt van de drie aartsvaders…ook de moslims!!! Dàn zou het waarschijnlijk anders zijn…De pausen, imam’s en politici zijn hier al tijden schuldig aan. Moet wel zeggen….het is maar net hoe je jezelf opstelt in het maatschappelijk leven. De ultra- en orthodoxe tak is merendeels niet bepaald liefhebbend richting de messiaanse ‘broeders en zusters’ en al helemaal niet richting christenen en islamieten. Laten we realistisch blijven…. Het leven is echter nog steeds in handen van het kwaad…dankzij de slinkse ‘praatjes’ van de gifslang…in ’t hof van Eden. Tegenwoordig heeft men zoveel voorbeelden uit de geschiedenis, je zou toch denken…nou schud die hardleersheid van je af en ga met schone lei verder door het leven. Máár NEE….De mens is niet capabel om het kwaad, het verderf, zelf uit te bannen!!! Het haat – en roofzuchtige karakter speelt altijd weer de boventoon.

  Like

 2. Mooi artikel! Dat steunt me ook bijvoorbeeld omdat ik een blanke collega heb die anti-semiet en hatelijk tegen me is puur en alleen om het feit omdat ik anders denk en een vriend ben van Israël. Ik ben reusachtig blij dat hij nou ergens anders werkt!

  Like

 3. wim van rooy zegt:

  Anti-zionisme is inderdaad het nieuwe antisemitisme, zowel van oude Europeanen als van nieuwe islamisten/mohammedanen (een veel correcter woord). In dat verband is het boek van Pierre-André Taguieff ‘La judéophobie des Modernes’ (2008) onontbeerlijk.

  Like

 4. ook dàt ‘soort’ dus afvoeren tezamen met de mossels en hun dhimmies naar hun plàtgegooide en Ondoordringbare HOOG ommuurde landen! WEG met alle begrip voor àl dit soort weerzinwekkende figuren en dan druk ik me nog ‘netjes’ uit…

  Like

 5. Trucker zegt:

  Het begint al bij de media, voor iemand die de moeite neemt om “tussen de lijnen” te lezen (of beter gezegd te luisteren) hoe ze omgaan met nieuwsfeiten waarbij Israel of Joden ter sprake komen.
  Het is duidelijk dat de media stelling neemt tegen israel en het antisemitisme tracht te verdoezelen. Dat de media het wegmoffelen is om één enkele reden: het antisemitisme is pas echt (openlijk) begonnen met de instroom van het islamtuig.
  Er is steeds een jodenhaat geweest men mag niet denken dat met het eindigen van de oorlog dit verdwenen was, maar nu is het hek van de dam.
  Het islamtuig dat in eurabia openlijk hun haat tegen de Joden vertoont wordt trouwens niet bestraft, ze kunnen ongehinderd leuzen scanderen zoals het linkse rukkertje (ben zijn naam vergeten) die samen met het levende mummie duisenberg vrouwmens gillen “hamas joden aan het gas”…
  Hier in het apenland worden Joodse kinderen gemolesteerd door haatbaarden, worden Joodse jongemensen in elkaar geslagen en in de media is het “jongeren” die die het gedaan hebben, net of we niet weten wie die “jongeren” zijn, voorwaar geen blonde Zweden.
  Het gevaar zit hem in de willoze niet nadenkende burger, zij worden een mening voorgekauwd op het televisiescherm die ze vaak kritiekloos volgen want, zelf nadenken is toch iets te lastig als het een “moeilijk” onderwerp is.
  Het Vrije Westen zuiveren van de islam en het probleem is dan reeds in hoge mate opgelost.

  Like

  • Ron zegt:

   We hebben het recht ons als joden te bewapenen en te verdedigen tegen het gajes wat ons aanvalt op straat en ons wil vernietigen, of het nou islamieten of neonazis zijn. Deze keer zullen onze vijanden niet over ons juichen. We zullen keihard terugslaan!!

   Like

 6. guusvelraeds zegt:

  Trucker zegt:
  om 23:57

  ze kunnen ongehinderd leuzen scanderen zoals het linkse rukkertje (ben zijn naam vergeten) die samen met het levende mummie duisenberg vrouwmens gillen “hamas joden aan het gas”…

  Dat rukkertje is niemand minder dan onze bloed eigen Harrie van Bommel. Typisch een van die politieke opportunisten die precies het gewenste gedachten goed aanvoelen van de elitaire machthebbers en zich rücksichtslos hierbij aansluiten. Alleen zo krijg je een pracht van een loopbaan en maximaal geldelijk gewin en ben je ten alle tijde beschermd tegen juridische vervolging.

  http://www.om.nl/onderwerpen/discriminatie/@152810/om_seponeert/

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Harry_van_Bommel

  Like

 7. luckybee zegt:

  Julie bedoelen Goddeloze Europeanen?zelfs Goddeloze Joodse Europeanen doen hier aan mee.

  Like

 8. luckybee zegt:

  Vaak zijn zij het die dit alles innitieert

  Like

 9. Tom Hendrix zegt:

  @Trucker 23.57. uur, op 19/1. Dat linkse “rukkertje”was Harry-hamas-van Bommel van de SP.

  Like

 10. Wachteres zegt:

  Onbegrijpelijk dat zo’n intelligent volk, dat zo onnoemelijk veel heeft gepresteerd zo wordt gehaat.
  Het kan niet alleen om die reden zijn (dat hun hoofd boven het maaiveld uitsteekt), dat zij door velen dood worden gewenst.

  De islam moet blijkbaar iets hebben om te haten, maar dat links Nederland daar intrapt en zich door hun ‘vriendjes’ zo op laat jutten, is mij een raadsel.

  Zou het voor hen steeds moeilijker worden om zelf na te denken, nu zij zich laten beïnvloeden door de achterlijke voor middeleeuwse opvattingen van een ideologie, die alleen maar een hekel heeft aan andersdenkenden?

  Like

 11. Roni Thome zegt:

  Als ik het woord Semiet hoor, dan denk ik aan het Midden-Oosten. Bijna alle volkeren (vooral de Arabieren) die daar wonen zijn Semieten. De naam Semiet heeft de stank van Kamelenzeik, geitendrollen, open riolen, vlees die buiten hangt met zwermen van miljoenen vliegen eromheen. Verder zijn de Semieten hysterische, primitief en achterlijke mensen. Met krankzinnige blik in hun ogen schreeuwen ze Allah-Akbar en terwijl de schuim van hun liepen druipt als bij een Bulldog. Iedereen zou het met mij eens zijn, dat dit type mens past op geen enkele wijze bij mensen zoals Albert Einstein, Ralf Benatzki, Dirk Douglas (de vader van Michael Douglas), oud VS minister van Buitenlandse Zaken Madeleine Albreight enz. De woord anti-Joods past beter in dat opzicht.

  De houding van landen zoals Hongarije, Ukraiine en andere Oostbloklanden tegenover minderheden was altijd door de eeuwen heen bar slecht. Er is niets nieuw onder de zon. Als de Joden toch besluiten in dergelijke gevaarlijke landen te blijven, dragen ze ook de consequenties erbij. De landen hebben nu open grenzen en ze kunnen voor hun veiligheid beter emigreren. Niemand blijft bijvoorbeeld in een land zoals bijv. Syrië voor de lol!.

  Mensen zoals Jakob Augstein zijn kwalijke figuren. Het zijn de ‘Vidkun Quislingen’ van deze tijd die niet terugdeinzen om verraad te plegen tegenover hun eigen natiestaat en eigen volk. Hun houding tegenover de staat Israël en de Joden zijn een bijzaken. Mediamensen zoals Augstein hebben maar een ideaal namelijk: ‘Hun Zwitserse bankrekening’. Zij worden door Islamitische groeperingen en Arabische olielanden met petro-dollars betaald voor de meningen die ze in hun kranten reflecteren. Dat is al vaker gebeurt; ook met politici bijvoorbeeld: de Duitse FDP topmakn Jürgen Möllemann die steekpenningen nam van Saudi-Arabie en de Emiraten.
  Zulke journalisten zouden bijvoorbeeld niet veel negatiefs schrijven over de toestand in Syrië. Als ze dat doen, zouden ze niets over de Al Quida rebellen die in het land actief zijn. Ze zouden nooit iets schrijven over de steeds nijpender wordende situatie m.b.t. de Christenen in Arabische landen. Hun politiek correcte houding (ze zijn de grootste groep in de media) bijdraagt ook aan de nijpende toestand in de meeste west- en noord Europese landen i.v.m. de steeds dreigende binnenlandse Islamitische gevaar. Ze zijn zeker verantwoordelijke voor de gaande sociale eruptie in landen zoals Zweden, Duitsland en Frankrijk waar hele gebieden zijn voor de autochtone bevolking No-Go Zones of gevaarlijke vijandig gebied. . .

  De staat Israël kan zeer dankbaar zijn voor de laatste immigratiegolf van Franse Joden. Men kan het vergelijken met de immigratie van vluchtende Franse Hugenoten naar Nederland na de Bartholomeusnacht (1680 – 1720). Onder de immigranten bevinden zich artsen, specialisten, verplegend personeel, wetenschappelijke onderzoekers, technici enz.. Mensen die het land in alle fronten zouden nog sterker maken, net zo goed dat de Hugenoten destijds hebben bijzonder veel bijgedragen aan de welvaart van Nederland.
  Het is een zware tol dat Frankrijk betaalt en zal in de nabije toekomst voor de politiek-correct beleid van de laatste 30 jaar. Het land blijft achter met steeds groter wordende achterlijke, laag begaafde, derde wereld bevolking die het land langzaam leegzuigt.

  Like

 12. Tom Hendrix zegt:

  @Roni Thome 10.55. uur, volkomen en correctie reactie van U. De muzelmannen hebben NIETS bijgedragen aan de beschaving van deze wereld. Ze hebben wel 283 miljoen slachtoffers op hun naam staan. Sedert 9/11 weet ik zeker wie NIET MIJN VRIENDEN zijn!

  Like

  • Ron zegt:

   Daar sluit ik me helemaal bij aan Tom! Maar ook hun linkse vrienden wil ik niet horen of zien! Deze kruipers zijn minstens net zo achterbaks als de mossels!

   Like

 13. Bob Fleumer zegt:

  Ik heb altijd moeite om religieuze motieven uit een ver verleden serieus te nemen, dat geld wat mij betreft voor de islam maar ook voor de andere religies zoals de joodse.
  En vooral als het gaat om claims op land als zijnde door god gegeven.
  Ze zijn allemaal gebaseerd op onbewezen stellingen en ik vind het van grote domheid getuigen om nu 2013 nog steeds uit gaan van die teksten die geschreven zijn toe de mensen nog geen benul hadden van de gehele wereld. Ik vind ook dat als de joodse religie wordt bekritiseerd je niet kan spreken van racisme mensen die de joodse godsdienst belijden zijn geen ras, net zo min als de islamieten. Hiermee wil ik niet zeggen dat de Israëlische mensen zich in zee moeten laten drijven verre van dat. Wat ik wel wil zeggen is dat de Westerse wereld een front moet gaan vormen tegen de oprukkende islam, deze domme horde moordenaars moet een halt worden toegeroepen net zoals bij Poitiers en Wenen.
  Maar laten we dat doen uit humanitaire motieven en de religies erbuiten laten.

  Like

 14. BertG. zegt:

  Gelovige mensen hebben altijd een zwak voor andere mensen die ook iets geloven.
  Ze doen het misschien dan niet goed in de ogen van andere gelovige, maar ze geloven tenminste nog in iets. Dat hebben ze dan gelijk aan elkaar.
  Waardoor er geen onpartijdig standpunt wordt in genomen in en tegenover een ander geloof.
  Als er maar gelooft wordt in iets, dan heb je een streepje voor. Zo begrijpen ze me mekaar.
  Ongelovige (alleen het woord al) kunnen wel met een open blik dit aanschouwen en zullen dit altijd anders beoordelen dan gelovigen.

  Like

 15. Tom Hendrix zegt:

  @Bob Fleumer 13.22. uur, zelfs als gelovige, ben ik het geheel met U eens. Onze strijd moet gaan tegen de veroverings-ideologie van de ISLAM, en daarbij is het van belang dat we ons ALLEMAAL daarvoor inzetten, los van welke religie of geloof dan ook. Heel goed gezegd van U.

  Like

 16. Piet Klont zegt:

  Tom Hendrix zegt:
  20 januari 2013 om 07:26
  @Trucker 23.57. uur, op 19/1. Dat linkse “rukkertje”was Harry-hamas-van Bommel van de SP.

  Je kunt nog beter Herrie van Rommel heten!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s