Het “Nieuwe Midden-Oosten” (van Peres) is passé

Screenshot_4

Peres´ “Nieuwe Midden-Oosten” blijkt Israël in het water en “Palestina” in haar plaats te zijn

Na jarenlang in het centrum van diverse politieke stormen te hebben gestaan, heeft president Shimon Peres de gunst van de publieke opinie verworven en ook diens bewondering voor zijn rol als president. Allemaal goed en wel, maar bewondering is geen verontschuldiging voor zijn kolossale fouten.

Peres nam de functie van minister-president direct na de moord op Rabin over. Daarna droeg hij iedere week een stad over aan de Palestijnse Autoriteit. Die begon onze bussen in de lucht te jagen. Bij elk van deze aanvallen werden tientallen mensen gedood. Peres gaf hen steden en zij stuurden terroristen met bommen. Nog een jaar daarvoor haf Benny Begin betrouwbare informatie geleverd over de ware bedoelingen van Arafat. Daarop heeft Peres hem ontslagen.

In Camp David heeft Ehud Barak daarna teveel aangeboden en Arafat liet nog steeds bloed en vuur op Israël neerdalen. Arafat had nooit de bedoeling om het conflict te beëindigen. Begin had gelijk. Maar ook dat was voor de Oslo-bende en zijn aanhangers in de media, die hem blindelings volgden, niet voldoende bewijs.

Daarna sloot Peres een bondgenootschap met Sharon, dat zorgde voor het verval van Likoed en haar kiezers misleidde. Samen vernietigden ze 21 joodse dorpen in de Gazastrook en vier in Samaria. Ze beloofden dat Gaza zou veranderen in een nieuw Singapore. In plaats daarvan werd het een mengeling van Saoedi-Arabië en Iran en er daalden duizenden raketten op onze hoofden neer.

Laten we nu eens kijken naar de beloften van Peres en zijn wijze adviseurs: hoe zij de resultaten, die met Oslo begonnen, zo nauwkeurig voorspelden tot de opgave van Gaza toe en hoe ze de demonstranten tot zwijgen brachten. Daarbij hebben we nog niet eens hun vooruitziende oppositie tegen het bombardement van de Irakese atoomreactor in 1981 genoemd…

Dus, hoe zat dat ook maar weer – Peres “kent Abu Mazen” en “is zich van de realiteit bewust”. En Abu Mazen zijnerzijds erkent volledig dat er een compromis m.b.t. het recht van terugkeer gevonden moet worden en dat hij “niet naar Safed” zal terugkeren.

De realiteit ziet er anders uit: twee dagen nadat hij op Channel2 werd geïnterviewd, haastte Abu Mazen zich om tegenover de krant van de Palestijnse Autoriteit “Al-Hayat al-Jadida” te verklaren dat zijn opvatting m.b.t. Safed zijn persoonlijke mening zou zijn en dat hij niet de bedoeling zou hebben het recht van terugkeer op te geven. “Niemand kan het recht van terugkeer opgeven”, zei hij. Peres wist bovendien dat de aanbiedingen van Olmert tegenover Abbas (Abu Mazen) lichtzinnig en onverantwoordelijk waren en dat Abbas´ reactie eruit bestond zich af te wenden.

Tzipi Livni heeft nu snel verkondigd dat Peres “de publieke opinie de waarheid” verteld zou hebben. De waarheid is echter dat 20 jaar voldoende tijd zijn om te herkennen dat geen enkele Palestijnse leider het mandaat heeft om een afsluitend einde van het conflict te ondertekenen. Men moet bekend zijn met de Palestijnse cultuur – ook met die binnen Fatah – om te begrijpen dat ze niet de bedoeling hebben om zich ooit neer te leggen bij ons bestaan. Deze dingen worden heel uitvoerig uitgelegd op de Palestinian Media Watch website van Itamar Marcus. Ik zou de adviseurs van Peres dringend willen aanbevelen om deze website heel goed te lezen.

De woordvoerder van Abbas, Nabil Abu Rudeina zei in dezelfde krant dat “een televisie-interview niet hetzelfde is als onderhandelingen en dat het doel van het interview op de Israëlische televisie geweest zou zijn de Israëlische publieke opinie te beïnvloeden.” Precies dat deed Peres afgelopen zondag met zijn woorden – drie weken voor de verkiezingen. Alsof er niet 20 jaar zouden zijn verstreken, gelooft hij nog steeds in een “Nieuw Midden-Oosten”. Alleen wij hebben dit al lang vergeten.

Screenshot_5

De Israëlische president Shimon Peres

Bron:

http://aro1.com/der-neue-nahe-osten-von-peres-ist-passe/#more-25106

Auteur: Dror Eydar

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestina", "Westbank", antisemitisme, antizionisme, Arabische wereld, Gazastrook, Israël, Joden, Jodendom, Jodenhaat, Midden-Oosten. Bookmark de permalink .

6 reacties op Het “Nieuwe Midden-Oosten” (van Peres) is passé

 1. Martien Pennings zegt:

  Dank je, Bert.
  Je bent op je eentje meer waard dan alle Westerse persbureaus bij elkaar.

  Like

 2. Goed Artikel! Bedankt voor het vertalen, E.J!
  Inderdaad, de westerse persbureaus zouden hiervan kunnen leren in plaats van hun islamitische achterban of hunzelf te papegaaien…

  Like

 3. Anneke zegt:

  Mond valt open van verbazing, de adem stokt toch even..!!! Wéér een bewijs dat de ‘wijsheren’ niet te vertrouwen zijn. Behoren van Noord tot Zuid en van West tot Oost allemaal bij de vuillakkerij…de High-Society-Illuminiati…Bilderbergers…ofwel: De GIFTIGE VRIJMETSELAARS. Het is één pot nat!!! De bevolking is overal letterlijk verlinkt, de landen zijn verkocht aan het duistere kwaad!!! Máár goed nieuws en een belangrijk feit: De slobber-wijsheren bereiken uiteindelijk het tegendeel van wat zij in petto hadden, of (nog) hebben. Het lijkt decennialang goed te gaan, maar dan opeens openbaart zich ‘de niet te overziene kink in de kabel’…dàn slaat bij hunzelf de paniek heftig toe en weten ze zich ‘even’ géén raad meer. Kunnen zich niet realistisch verantwoorden jegens hun bevolking en gaan panisch opzoek naar een ‘lichtpuntje’. Maar ook die ‘lichtpuntjes’ zijn uiteindelijk fikse obstakels en zo heeft de geschiedenis zich al eindeloos herhaalt.
  Het KOOKPUNT is letterlijk héél nabij…..En wonderen gaan stapsgewijs plaatsvinden in het M-Oosten, Oosten en Verre-Oosten….En deze zullen het Westen ook bereiken. “Dan is de cirkel van het kwaad rond….en breken er langzaamaan goede tijden voor de (goedwillende en – luisterende) burgers aan”

  Like

 4. Tom Hendrix zegt:

  Heel goed artikel, en het bewijs is duidelijk, met de PALESTIJNEN en de MOSLIMS zal er NOOIT VREDE komen in het Midden-Oosten. Ik sluit me verder aan bij de reactie van @ Anneke.

  Like

 5. Henk.V zegt:

  Wel, Peres is Links! Altijd al geweest en ik veroorloof mij even een Engelstalige woordspeling:
  LEFT WILL NEVER BE RIGHT.
  Alle linkse politici hebben op zekere momenten fatale beoordelingsfouten gemaakt en dat zie je ook hier
  Perez is beslist een goedwillend mens die van zijn volk houdt, maar hij laat een ding overduidelijk zien : links gelooft kennelijk niet echt in het bestaan van absoluut kwade intenties.
  Aan het kwaad zit altijd vast ook een goed randje, denkt links, en dat goede randje wil men aanwakkeren door een positieve uitstraling uit te stralen.
  Deze ”wollen sokken mentaliteit” lijkt mij schier ongeneselijk.
  Dit thema van onwil om het kwade in te zien kunnen wij van toepassing achten op alle praktisch artikelen die hier verschijnen.
  In dit stuk zien wij dat de Palestijnse leiders zichzelf consequent tegenspreken, maar door hun suggesties van goede wil hebben ze succesvol hun volstrekt onbetrouwbare instelling voor linkse ogen kunnen camoufleren, omdat die alleen kennis willen nemen van de elementen uit de Palestijnse uitspraken waaruit men hoop kan putten.
  Aan links wil ik in dit verband geen woord meer verspillen, noch aan Peres.
  Ik hoop dat in Israël het gezonde verstand aan de macht zal blijven,.
  Geachte heer Peres, het geloof in Sinterklaas is aan kinderen voorbehouden. En dan ook alleen nog maar in Nederland, in de maand december..

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s