Ondanks zware vervolging enorme christelijke opleving in Iran

Screenshot_17

‘Iraanse volk emotioneel uitgeput na 33 jaar islamitische onderdrukking’

De islamitische republiek Iran staat al jaren steevast in de top-5 van landen met de ergste christenvervolgingen ter wereld. In weerwil van alle pogingen van de ‘Mahdi’-theocraten in Teheran het christendom te verpletteren blijkt er juist een enorme opwekking gaande. De afgelopen 30 jaar kwamen er meer Iraniërs tot geloof in Christus dan in de voorafgaande 1400 jaar bij elkaar opgeteld. Ieder jaar neemt het aantal christenen in Iran met een onvoorstelbare 20% toe. Als deze groei ongewijzigd doorzet dan is over 10 jaar 10% en over 20 jaar de helft van de Iraanse bevolking christen geworden.

Op Noord Korea en Birma na zijn de barrières voor het evangelie van Jezus Christus bijna nergens zo hoog als in Iran. Sinds de islamitische revolutie in 1979 is het voor christelijke organisaties verboden om zendelingen naar het land te sturen. Iraanse christenen kregen al snel te maken met almaar ernstiger wordende discriminatie en zowel politieke als religieuze vervolgingen. Regelmatig verdwijnen christelijke leiders en voorgangers van de aardbodem, hoogstwaarschijnlijk levenslang opgeborgen in één van de beruchte Iraanse martelgevangenissen.

Lees verder…

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Christendom, Christenvervolging, Iran, Islam. Bookmark de permalink .

16 reacties op Ondanks zware vervolging enorme christelijke opleving in Iran

 1. Barack Obama was ook een moslim die Christen is geworden. Wat hebben we daar aan? Maar goed… de schapen zullen van de bokken gescheiden worden! Jezus zei; “Niet diegenen die roepen ‘Heer, Heer’ zullen gered worden maar alleen diegenen die de wil doen van mijn Vader zullen gered worden”!

  Like

 2. Tom Hendrix zegt:

  @Jack Terrible 20.56. uur. Dan gaat de MUZELMAN OBAMA voor de bijl. Zachtjes neuriën doen….O happy day, o happy day .

  Like

 3. E.J. Bron zegt:

  Oeps!!! Bedankt Pieter. Vergeten!

  Link zit nu wel onder de “Lees verder…”

  E.J.

  Like

 4. Henk.V zegt:

  Laat ik maar zeggen dat de grote aanwas van christenen in Iran mij buitengewoon verheugt 🙂
  Uitholling van deze doodsvijand van Israël van binnenuit zou een perfecte oplossing voor een groot probleem in het Midden Oosten zijn.
  Wat mij in de link op xandernieuws over dit onderwerp opvalt, is dat ook de doorsnede burgers in dat land doodmoe zijn geworden door de extreme druk die door het bikkelharde, haatdragende regime in Teheran continu op de eigen mensen wordt uitgeoefend.
  Er zijn niet voor niets in de voorbije jaren pogingen ondernomen om van de mafketels die daar de touwtjes in handen hebben af te komen.
  Ik denk dat we er goed aan doen wanneer we allen in Iran die zwaar onder de godsdienstwaanzinnige barbaren te lijden hebben werkelijk als mensen blijven zien die aanspraak mogen maken op ons medeleven, want dit vreselijke bewind blijft puur door terreuruitoefening aan de macht.
  De hoopvolle binnenlandse ontwikkelingen daar kunnen mij niet snel genoeg gaan.

  Like

 5. Robbert zegt:

  Beste Jack. Obama is zeker geen christen. Hooguit is hij een beetje christeLIJK met de nadruk op dat laatste. Wat die bokken en schapen heb je gelijk. Obama zal zeker niet (zoals hij op dit moment is) bij de schapen behoren. Uiteraard zou de man tot geloof kunnen komen en dan zou de zaak helemaal anders liggen.

  Like

 6. Elvi zegt:

  Ik geloof niet in een God, ik geloof niet in een leven na de dood, maar ik geloof wel dat het navolgen van een leven in de voetsporen van Christus het leven voor iedereen prettig kan maken.
  Dan moet wel iedereen dat volgen.
  Ik geloof heel graag dat mensen die leven onder het Iraanse juk dit uiteindelijk bewust worden. Maar ik geloof niet dat hun leiders of de onze, dat toe zal laten. Dan hebben ze er geen profijt meer van. Er blijven mensen bestaan die alleen hun eigen belang voor ogen hebben.

  Ben Kok verwonderde zich hierover.. hoe kan iemand, zonder te geloven in God, toch deze levensstijl aanhangen. De reden is simpel Ben.. Geluk nastreven tijdens het leven. Maar het is helaas een utopie om te denken dat wij dat kunnen. Het verschil in intelligentie zal ten alle tijden uitgebuit worden en aldus zal de ‘slaaf’ blijven bestaan.

  Like

 7. Nog een nadenkertje; Jezus zei; “Niet degenen die roepen ‘Jehovah, Jehovah’ zullen gered worden maar degenen die de wil doen van mijn Vader zullen gered worden’!

  Like

 8. Anneke zegt:

  Een pracht ontwikkeling daar in Iran!!! Een mooie TEGENreactie van het gewone volk, zijn gaan beseffen hoe vreed en liefdeloos het islamtische godenboek | Koran | en de imam’s zijn. Deze personen hebben, net als hier in het westen, eigen liefde en alleen het oog gericht op de zogenaamde macht, kapitaal, status en een wereldkalifaat!!! Het Iraanse volk moet al meer dan 33-jr. vechten en strijden; dag in, dag uit. Overigens dit proces werd op vrijdag 16-11-2012 al vermeld in het weekend Jerusalem Post-Magazine, geschreven door Daniel Dana!!! -The Future of Bilateral Iran-Israel relations – (www.jpost.com)
  Het tegendeel is NU bereikt, SNEU voor de Iraanse Hitler…Ahmedinedjad&Co., ben er van overtuigd dat hier in het westen eveneens het tegenovergestelde wordt bereikt van wat ‘men’ | de regeringsleiders en hun kornuiten| in petto had. Deze fase is zo’n kleine 4-jr. geleden bereikt..Beginnende met de vastgoedfraude en nog géén jaar later de (International) banken-ellende!!! Zo rolt het politiek, economische balletje al jaren/decennia en men leert er niets van!!! “Hoe zo; wijsheren??? Eerder fikse domoren..Slobbertrui-mallootjes en pennenlikkers in hart en nieren…Goede adviezen worden immer weer in de wind geslagen en nu bengelen we aan de rand van de afgrond!!!
  B.H.Obama is overigens nog steeds moslim, in hart en nieren en een vrijmetselaar….Dat hij bij een Baptisten-gemeente zou behoren was één van zijn éérste leugens!!! “Dominee omgekocht voor een ‘geloof’waardige overtuiging/bevestiging”. De eed-afleggingen door dit soort personen stellen totaal niets voor!!! “Hecht daar géén waarde aan….” Hier in Nederland hebben we ‘onze’ gekke Fransje Timmerman(s)….die de ‘centen’ heel gracieus weer over de balk smijt…richting Egypte.

  Like

 9. Anneke zegt:

  Kuch kuch…schrijffoutje.(10.48-u)..- vreed – moet natuurlijk WREED zijn.

  Like

 10. Tom Hendrix zegt:

  @Anneke 10.48. uur. Dat heeft U goed verwoord Anneke.

  Like

 11. Anneke zegt:

  @Tom Hendrix: Dank voor je/uw schouderklopje….merci. Kan alleen maar hopen dat de gemiddelde westerling eveneens tot inzicht en besef mag (gaan) komen. Met behulp van alle malaise die in veel levens is binnengedrongen. Klinkt vreemd en misschien tegenstrijdig, maar na een periode van ellende zal HET GOEDE worden bereikt. De cirkel is vrijwel rond…en zie zelf heel erg uit naar het shabbatsjaar 2014-2015 èn naar 2018. Het zevende decennium dat de staat Israel actief is. “Het kwaad krijgt het benauwd en zal nog even hyperactief zijn in de huidige wereld….een wanhoopsreactie van de moordende duvel…” Shalom….gabber.

  Like

 12. Pingback: BOINNK!!! | Het ware Woord van het Evangelie vindt z’n weg in….IRAN!!!

 13. maria zegt:

  Iraniërs zijn, in weerwil van de haatbaard-reputatie van het regime, vaak zeer ontwikkelde, beleefde en edele mensen waar de islam net zo min op past als het nazisme op Duitsland, wat tot dan toe gold als het hart van de Europese beschaving. Het verbaast me dan ook niet dat veel Iraniërs voor het Christendom kiezen. Ik kan alleen maar oneindig veel respect en bewondering hebben voor deze moedige mensen, zegt de laffe Amsterdamse die vaak niet eens voor haar geloof durft op te komen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s