Protesteren door middel van stickertjes op euromunten!?

Screenshot_18

Lang geleden zaten er op onze munten ooit stickertjes geplakt. Als ik me niet vergis, zaten die destijds op de verkleinde rijksdaalder om verwarring met de gulden te voorkomen. Nu lijkt het mij een goed idee om zelf kleine stickertjes uit te printen en die op euro munten te plakken alvorens men die uitgeeft.

Men zou in winkels met die beplakte munten kunnen betalen, waarbij het natuurlijk niet nodig is om alle munten te voorzien van die stickertjes. Er zijn A-4 stickervellen met daarop 56 stickertjes in de handel verkrijgbaar en daarop kunnen 112 kleinere stickertjes worden geprint.

Deze 112 kleine stickertjes kunnen daarna worden uitgesneden door de 56 stickers min of meer te halveren en deze vervolgens op bijv. 2 euro muntstukken aan te brengen. Op deze manier komt de boodschap uiteindelijk onder een groter publiek. Als er genoeg belangstelling bestaat om aan deze actie deel te nemen, zouden er misschien ‘professionele’ stickers kunnen worden besteld?!

Voorbeeld van een boodschap: zie afbeelding boven het artikel.

Door:

Tistochwat

(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

56 reacties op Protesteren door middel van stickertjes op euromunten!?

 1. Jan Van zegt:

  Dát vind ik een goed idee!!
  Want de dader(s) liggen op het kerkhof…. want stickers op munten plakken zal officieel wel niet toegestaan zijn….

  Beter is nog een vermelding van een weblog / site over het waaróm!!!
  Maar dan gaat iemand verschut…., snik….

  Like

 2. guusvelraeds zegt:

  Heb ruim een half jaar het EU logo (12 sterren) op mijn autonummerbord afgeplakt met een sticker met daarop het rood wit en blauw. Hierop nog geen negatieve reacties ontvangen. Maar in het grote geheel denk ik dat het allemaal niets uithaalt. De Europese bevolking zal pas wakker schrikken als Europa breed echt de pleuris uitbreekt. Iedereen heeft het druk met zijn eigen sores elke maand de touwtjes aan elkaar te knopen. Zodra touwtjes over de volle maatschappelijke breedte tekort worden dan pas zullen de mensen gaan reageren. Vandaag in de peiling van Maurice de opinie bouvier, VVD en PvdA gestegen in de peiling en PVV en SP gezakt. Wat die de Hondt allemaal uitvreet weet ik niet maar hij weet de massa goed te manipuleren. Laten we maar in het midden houden of zijn onderzoeken representatief zijn. Ik ben er in elk geval zeer sceptisch over.

  Like

 3. Ik vind het ook een goed idee. Ik heb even lopen zoeken maar heb nergens iets kunnen vinden over een verbod tot het plakken van stickers op EUSSR munten. Dat ze op kentekenplaten niet zijn toegestaan, dat wist ik maar muntjes?

  Zolang de waarde aanduiding zichtbaar is, lijkt het me geen probleem. De andere kant is toch maar een afbeelding van Hare Graaiesteit Bea Constrictor of een andere volledig onbelangrijke afbeelding!

  Like

 4. Om met een tweet van Ton van Kesteren te spreken: uitmuntende actie!

  Like

 5. Leo zegt:

  Eindelijk !! een kleine verzetsdaad met inhoud.
  Maar men zal het wel weer vervelend vinden, stickertjes printen op zelfklevend papier, mmm., dat kost geld, uitknippen, en dan ook nog opplakken ….. ppoeeeehhhhh pufffff.

  Like

 6. Leo zegt:

  Ppffff, nee, he ?…… Of het mag of niet, GEWOON DOEN dat is verzet, Dingen DOEN !!!
  Angstige, door de politiek gedebiliseerde bange watjes.
  Denk zelf !!!
  Laat je ballen zien , al zijn ze nog zo klein !!!

  Denk ROOD WIT BLAUW. dat is kleurrijk genoeg.

  Like

 7. @guusvelraeds: Pas op het moment dat de geldautomaten geblokkeerd worden en bankrekeningen niet meer toegankelijk zijn voor Internet telebankieren op last van de EUSSR omdat bijvoorbeeld Griekenland omvalt of het VK uit de EUSSR stapt (vast niet!) zal de pleuris uitbreken. Dan pas zal er actie worden ondernomen maar dan is het al te laat. Wat dan nog overblijft is Den Haag of Brussen ‘onder vuur nemen’! Ik twijfel echter aan de harde actiebereidheid.

  Like

 8. Juliana Schut zegt:

  Ik doe mee als ik ze van iemand kan betrekken. Zelf zie ik er geen gat in. Natuurlijk wordt de grote massa pas wakker wanneer het te laat is oftewel als ze zelf aan den lijve ondervinden wat ze nooit hebben willen geloven. Maar los hiervan is elk waarschuwend initiatief positief.

  Like

 9. Ik heb het niet breed maar aangezien ik altijd cash betaal, zal ik met alle liefde wat van deze stickers willen afnemen om muntjes mee te gaan beplakken! Iets wat klein begint kan uiteindelijk toch veel navolging krijgen, lijkt me!

  Like

 10. Fred zegt:

  Gebruik printscreen (of gadwin) om de afbeelding op te slaan.
  Daarna afdrukken en met 2 secondenlijm op de munten plakken.
  Gaat heel goed.
  Ik zeg doen,doen,doen.

  Like

 11. Piet Klont zegt:

  Uitstekend idee inderdaad!
  Alleen hoe krijg je die vierkante stickertjes op een ronde munt?

  Like

 12. Avidia zegt:

  Ik doe mee, print morgen een aantal keren bovenstaande foto uit, smeer er lijm tegen aan en plakken maar, als ik betaal laat ik de gewone kant zien zodat het niet geweigerd wordt. Helemaal geweldig, ik heb er zin an (Pim)

  Like

 13. BertG. zegt:

  Pro Republica is jullie al voor gegaan.
  Ronde stickers met hier moet een republiek komen erop. Gratis te bestellen.
  http://www.prorepublica.nl/

  Like

 14. BertG. zegt:

  Sticker staan rechts op de pagina, onder de t-shirts. prorepublica.

  Like

 15. BertG. zegt:

  Of deze site nog volledig draait, dat wordt me niet duidelijk.
  Al maanden lang wordt er niets meer vernieuwd. Maar daar is achter te komen.

  Ik heb me eigen suf geplakt aan al die stickers op euro munten en geen enkele keer werd er 1 geweigerd. Zat ook niet vast met superlijm die stickers. Zat stevig genoeg om toch te moeten peuteren bij verwijdering.

  Like

 16. Henk.V zegt:

  Een interessant idee!
  Dezelfde stickertjes zouden ook op de nummerborden van auto’s niet misstaan, trouwens.

  Like

 17. luckybee zegt:

  Ik heb nog nooit stickertjes op een rijksdaalder gezien?Hoe zit dat?

  Like

 18. Henny Clemens zegt:

  Hoe klein ook, wel een goed idee, wij doen mee!!!

  Like

 19. Tino Stulen zegt:

  is er nergens een drukker te vinden die zoiets ondersteund en die dingen voor leuk prijsje kan drukken gooi er een twitter uit om dat te vragen je weet maar nooit !

  Like

 20. Maja zegt:

  @Piet Klont, gewoon het stickertje even rond knippen.

  Like

 21. peterselie1 zegt:

  Net zo als guusvelraeds ben ik in het meest gunstige geval zeer sceptisch over de peilingen van de Hondt, ze zijn in mijn optiek gemanipuleerd door hem en op een zeer geraffineerde wijze, ook ben ik van mening dat met verkiezingen uitslagen gesjoemeld wordt niet op gemeentelijk niveau want die controle is te streng om te sjoemelen Ben er van overtuigd dat op landelijk niveau wel de boel wordt gemanipuleerd als het cirkeltje belangrijk kleiner is geworden, een zelfde is al eens eerder gedaan in de 80er jaren van de vorige eeuw, je moet mij er niet aan ophangen maar ik dacht 1986 toen Jan Maat die verkiezingen verloor door manipulatie, elektronisch stemmen is nog gemakkelijker te manipuleren dan het hokje rood te kleuren met een potlood mijns inziens.
  Elk idee in wat voor een vorm dan ook is welkom en draagt bij om het ongenoegen over de gevoerde politiek kenbaar te maken. Bestook de politiek verantwoordelijke volksvertegenwoordigers een e-mail met vragen, maak een nette standaard e-mail en blijf hem weekelijks versturen, probeer kennissen (na het polsen hoe de politieke vlag er bij staat) over te halen om de volgende maal op de PVV te stemmen en men moet geen angst hebben om kenbaar te maken dat je voor de PVV hebt gestemd, als je daardoor kritiek krijgt of bang bent dat je door die mensen met de nek aangekeken wordt, jammer dan! Iedereen weet wel een manier te bedenken om weerstand te bieden. Hier onder een link met een lijst van landverraders elke week speur ik het net af naar een e-mail adres van zo een landverrader en stuur hem een nette e-mail, of diegene zich er van bewust is dat hij of zij op een lijst van landverraders staat.

  Like

 22. peterselie1 zegt:

  POTENTIËLE LANDVERRADER/STERS

  Ga ook in het Verzet en geef verraders aan
  Redactie: de Generaal P.Pardon

  http://infohit.nl/multicul/landverraders.htm

  Like

 23. dwz zegt:

  Gepeuter.Waar blijft de ouderwetse button.

  Like

 24. Tistochwat zegt:

  @ Piet Klont om 22:36

  De hoekjes een beetje om de munt heen vouwen of wat afronden met de schaar.
  Er is door mijn foto (een screenshot) die ik aan de heer Bron heb gestuurd, een beetje verwarring onstaan; het gaat nl. om 64 rechthoekige stickers per A-4 vel waarop 128 kleine vierkante stickertjes geprint kunnen worden.
  Mijn excuses hiervoor.

  Eén van de voordelen van deze stickertjes-actie, is dat iedereen het kan doen ook als je bijv. een zwart-wit printer hebt. Het hoeft niet zo mooi te worden, áls de boodschap maar over komt.
  Ik kan me ook goed voorstellen dat mensen geen zin hebben in dat gepriegel.
  In dat geval zou het handig zijn om kant-en-klare stickertjes te kunnen bestellen.
  is er misschien iets te organiseren via de heer Bron?
  Ik kan het me niet permitteren om een grote hoeveelheid stickertjes te laten drukken voor misschien te weinig mensen die ze willen kopen tegen de kostprijs.

  Wellicht ten overvloede: iedereen die iets ziet in de stickertjes-actie en die ze zelf wil printen, mag natuurlijk zelf bepalen welke ant- eu tekst hij of zij wil gebruiken.

  Een sticker aanbrengen op je kentekenplaat over dat verplichte walgelijke eu-logo, is overigens strafbaar (belachelijk!!!) zodat ik tegen mijn wil met mijn auto reclame moet maken voor dat misselijk makende eu-gedrocht!

  Like

 25. Tistochwat zegt:

  @ BertG. om 08:40

  Ik ken Pro Republica wel, maar heb nooit geweten dat je daar actie-stickers kon bestellen.
  Men protesteert hiermee tegen een ander voor velen ergerlijk fenomeen.
  Dit is de directe link naar de bestelpagina. Ik weet niet of het aanbod nog geldt, gezien de datum van plaatsing van de reactie onder het artikel:
  http://www.prorepublica.org/artikel.aspx?a=muntstickers3&t=Pro+Republica+Muntstickers

  Ik vond het leuk dat Pro Republica destijds vroeg of men een artikel van mij mocht plaatsen:
  http://www.prorepublica.org/artikel.aspx?a=110117_saamhorigheid&t=Saamhorigheid+gelijkheid+eenvoudig+Nederlandse+koningin+tistochwat#ixzz2Ibw1Ko90

  Like

 26. BertG. zegt:

  Is http://www.prorepublica.nl soms een site die hier niet zo lekker ligt, om 1 of andere reden.
  Dat zijn er wel meer geloof ik die niet zo lekker liggen. Misschien hoort deze daar ook bij.

  Like

 27. dgneree zegt:

  luckybee, het waren meestal reclamestickers of postbus 51 achtige boodschappen

  Like

 28. Tistochwat zegt:

  Foto van met ‘doe-het-zelf’ beplakte euromunten:

  Like

 29. Tom Hendrix zegt:

  @Peterselie 11.26. uur. Peter ik zal nooit vergeten, dat op 12 september – uren voor de einduitslag- MARX RUTTE, KAMERAAD SAMSOM en zichzelf feliciteerde. Het is een bekend fenomeen, de COMMUNIST LENIN zei het al: ” Het maakt niet uit wat de kiezers stemmen, maar WEL WIE DE STEMMEN TELT”. Is iedereen wakker?

  Like

 30. laura van der storm zegt:

  Shit…ik heb net voor 500 euro aan 2euro munten naar de bank gebracht! Had ik gespaard.

  Had een mooie start geweest. Ik vind het een pracht idee en inderdaad, de “daders” liggen op het kerkhof :-))

  Like

 31. BertG. zegt:

  @peterselie1,
  POTENTIËLE LANDVERRADER/STERS
  Ga ook in het Verzet en geef verraders aan
  Redactie: de Generaal P.Pardon
  http://infohit.nl/multicul/landverraders.htm

  Ik vind dit een erg fout idee want wie zijn diegene dan die dit bepalen.
  Voor meer multicult kan een reden zijn maar ook zoveel meer. Of iemand die je niet mag.
  Een andere gedachte kan dit al zijn. Nog eens over nadenken zou ik zeggen.
  Voordat ik het weet zet iemand mij ergens op een lijst. Of ik dat nou zo leuk zal vinden.
  Denk het niet. Vooral NSB’ers waren nogal goed om te bepalen wie wel en niet deugden.
  (en nou niet direct je aangesproken voelen a.u.b.)
  Daarna iedereen die zogezegd in het verzet had gezeten. Weer een nieuwe lijst met daarop ook mensen waar niets aan fout was. Maar de schijn tegen hadden.

  Like

 32. E.J. Bron zegt:

  @BertG. om 14:26

  Mag ik vragen waarvan u dat afleidt?? En deze: “Dat zijn er wel meer geloof ik die niet zo lekker liggen”……….?????

  Like

 33. peterselie1 zegt:

  Tom Hendrix 21 januari 2013 om 14:46

  Tsa Tom helemaal mee eens, wat toendertijd in Rusland gold, dat zelfde geldt ook hier in Nederland, de 2 meest in het oog springende voorbeelden zijn gegeven.

  M.v.g.

  Like

 34. Maja zegt:

  @”POTENTIËLE LANDVERRADER/STERS
  Ga ook in het Verzet en geef verraders aan
  Redactie: de Generaal P.Pardon”

  Het is al een aardig lijstje geworden. Wellicht kunnen álle kamerleden die VOOR het ESM verdrag gestemd hebben, nog even worden toegevoegd?

  Like

 35. BertG. zegt:

  E.J. Bron zegt:
  21 januari 2013 om 16:19 ,
  Dat ik soms de indruk heb dat wanneer niet alles in het straatje past qua anti- iets soms iets te vlug beoordeelt wordt door andere die hier dan weer op reageren. En op die manier al heel vlug als infiltrant wordt gezien. Er hoeft maar iets verkeerd opgevat te worden en de reacties gaan los.
  En op die manier dan ook wel sites die niet per se anti moslim zijn.

  Like

 36. E.J. Bron zegt:

  @BertG.

  Dat heeft zo zijn redenen. Zie het 2e plaatje in de rechter rij op de site boven “Volg dit blog via email”.
  Trefwoord: “Laarmans”
  (een bekend begrip voor diegenen die al iets langer op mijn site vertoeven) De webmaster heeft absoluut geen zin in dit soort figuren!! Dus: geen risico en holadijee…weg ermee!!! 😆

  Like

 37. peterselie1 zegt:

  BertG. zegt:
  21 januari 2013 om 15:52

  Als je de namen leest die op de betreffende lijst staan, dan moet je wel totaal achterlijk zijn als je geen onderscheid kan maken tussen landverraders en diegenen die kritiek uitoefenen op de islamisering van ons land. Als je landverraders niet kan of wil bestempelen of als zodanig niet wil of kunt herkenen dan mankeert er wat aan jou mentaliteit, iedereen kan voor zich zelf wel uitmaken wie van deze bekende Nederlanders landverraders zijn. Er zijn voorbeelden genoeg te vinden op rechtse blogs. Dat je dit als fout bestempeld is uitsluitend jouw mening. Mijn mening is weinig genuanceerd: multicul knuffelaars zijn landverraders! Dat je het voorbeeld van NSBers ter sprake brengt is voor mij ook geen nieuws, meestal komt dat uit de cryptocommunistische hoek er zijn hier mensen (en nou niet direct je aangesproken voelen a.u.b.) op E.J. Bron die een dubbele agenda hebben en met een gespleten tong praten.

  Like

 38. peterselie1 zegt:

  BertG. zegt:
  21 januari 2013 om 15:52

  Doe een herinnerings knoop maken in jouw zakdoek, dat wij met zijn allen hier bij E.J. een islam kritisch blog vormen, en samen dat doel voor ogen moeten houden, en geen vliegen van elkaar afvangen en een ieder die zijn mening geeft of met een idee aankomt draven, moet gerespecteerd worden in mijn optiek.

  Like

 39. BertG. zegt:

  @peterselie1,
  Ik heb de lijst niet bekeken. Ik weet wie daar allemaal genoteerd staan. Vind ik ook niet zo belangrijk. Wie heb ze dan geplaatst.
  Ik bedoelde alleen dat wie bepaald wie op de lijst mag staan.
  Mensen willen hier wel eens in door slaan. Ik zou ook maar op deze manier zomaar ergens op een lijst terecht kunnen komen vanwege een uitspraak op een forum.

  Like

 40. BertG. zegt:

  De grootste oplichter is nog steeds het oranje regime wat hier heerst en de boel uitverkocht heeft.
  en de rest doet braaf mee.

  Like

 41. peterselie1 zegt:

  Maja zegt:
  21 januari 2013 om 17:13

  Tsa Maja ik ben van mening toegedaan dat de laatste tijd niet veel aan die site gedaan is, de handtekening zetters onder de rataficering van EMS akkoord horen naar mijn mening ook op die lijst te staan.

  M.v.g.

  Like

 42. BertG. zegt:

  Foutje. Oplichter had verraders moeten zijn.

  Like

 43. Tom Hendrix zegt:

  @Peterselie 1 18.00. uur. Inderdaad ALLE 2e KAMERLEDEN DIE VOOR HET ESM VERDRAG hebben getekend zijn schuldig aan HOOGVERRAAD in overeenstemming met artikel 93 van het Wetboek van Strafrecht. Ben het eens met @BertG, dat BEA BILDERBERG ook op de lijst moet!

  Like

 44. G.Deckzeijl zegt:

  Leuk idee, alleen dat symbool van die verdomde verzonnen maangod ontbreekt er nog aan.

  Like

 45. Tistochwat zegt:

  @ Tom Hendrix om 18:49
  U zegt: Ben het eens met @BertG, dat BEA BILDERBERG ook op de lijst moet!

  Helemaal mee eens! Heeft u allen trouwens gezien waar het ‘koninklijke’ ‘coctailtrio’ momenteel weer uithangt?
  ONGELOFELIJK SCHANDALIG wat die islamitische olieboer waar ze te gast zijn, bezit: zo’n slordige 200 miljard. En NOG ongelofelijker is het dat ‘onze’ ‘koninklijke’ familie daar schaamteloos zit te genieten. Maar het wordt natuurlijk weer goedgepraat door te roepen dat het “zo goed is voor ons zakenleven”!
  Die sultan waar ze nu logeren, heeft ook een paar autootjes, waaronder 300 Ferrari’s en 600 Rolls Royces.
  Tevens bezit hij leuke gouden woonaccesssoires, zoals stoelen voor het staatsbanket.

  Vanmiddag werd er bij omroep Max weer gebedeld voor die arme oude Oost-Europese vrouwtjes die bibberend van de kou huilend op een uitgemergeld matrasje in een krotje liggen.
  Hartverscheurend, maar daar liggen Bea en haar rijke vriendjes niet van wakker…
  En WIJ moeten weer gaan geven met gulle hand…

  Like

 46. Tistochwat zegt:

  @ moet natuurlijk zijn: woonaccessoires (net schreef ik één s te veel)

  Like

 47. Tistochwat zegt:

  @ En ik bedoel dus dat die sultan GOUDEN stoelen voor het staatsbanket heeft.

  Mijn excuses voor dit uiterst stuitende ongemak. 🙂

  Like

 48. Tistochwat zegt:

  @ Tom Hendrix om 18:49

  Art. 93 Wetboek van Strafrecht.
  De strafmaat is: levenslang subsidiair 30 jaar cel, meer subsidiair 78.000 euro boete.

  Dit wilde ik ook nog even kwijt.

  Like

 49. Tom Hendrix zegt:

  @Tistochwat 20.24. uur. Bedankt voor uw reacties Tistochwat. Wat echter jammer is, dat wij reageerders op dit blog, en andere mede conservatieven de waarheid WEL onder ogen willen zien, maar de domme grote massa niet. En er is maar 1 politicus die de rug recht houdt: Geert Wilders!

  Like

 50. @Tistochwat: Aanvullend had ik graag de onderstaande volgorde gezien:

  1. Levenslang subsidiair 30 jaar cel
  2. Meer subsidiair €100.000 boete
  Aangezien levenslang niet 100% levenslang is:
  4. Na 30 jaar celstraf onder streng regime verbeurd verklaring alle materiële en financiële bezittingen
  5. Ontneming staatsburgerschap, de-naturalisatie
  6. Verklaring persona non grata
  7. Deportatie naar straf/sterf-kamp in Oost-Siberië (gezien de Stasi/KGB houding die ze stuk voor stuk ten toon spreiden!)

  Goedkoper: Doodstraf door verhanging tot de dood erop volgt.

  Like

 51. Piet Klont zegt:

  Een ronde sticker laten maken mag toch helemaal geen probleem meer zijjn, net zo min als de formaten voor een munt van 1 euro, en 2 euro.
  Het ontwerp is in ‘no time’ klaar en vervolgens moet er een stickerfabrikant worden gezicht.
  That’s all!

  Like

 52. Tistochwat zegt:

  Voor degenen die een labelwriter hebben, is er nóg een manier om uitdrukking te geven aan de gevoelens m.b.t. die afgrijselijke eu:
  Men verzint een tekst en maakt nuttige stickers met de labelwriter.
  Ik kreeg van iemand via de gewone post enkele fraaie voorbeelden toegezonden:

  Klik om toegang te krijgen tot 4_anti-eu-stickers.pdf

  Maar het zal wel strafbaar zijn om die teksten aan te brengen op plaatsen waar veel mensen komen, zoals bushaltes, treinen, glasbakken, brievenbussen, enz.
  Zouden er onder u dappere strijders zijn die er iets in zien, dan wél opletten dat er geen camera’s hangen op de plak-plaats, want een eigen mening hebben, schijnt in dit land te mogen, ALS we onze koppen maar houden!

  Like

 53. Tistochwat zegt:

  @ Piet Klont om 02:25

  Ik denk dat het goedkoper is om slechts één formaat stickertje te laten maken.
  Dan heb je maar één keer de ‘startkosten’.
  Ik heb in dit topic een foto geplaatst van hetzelfde formaat stickertje en dat past op
  0,20 euro,
  0,50 euro,
  1,00 euro en
  2,00 euro.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s