EU bereidt mediacensuur instantie voor

Screenshot_1

“Kringen” binnen de Europese Unie plannen blijkbaar een nieuwe aanslag op de mediavrijheid en de vrijheid van meningsuiting. Het pluralisme in de al jarenlang via internet toegepaste communicatie is hen al lange tijd een doorn in het oog. Onder het voorwendsel van “kwaliteitsbewaking” wil de Europese Commissie er nu voor zorgen dat bepaalde media gestimuleerd, anderen echter gecontroleerd en belemmerd worden. Een door de Europese Commissie geïnstalleerde adviesgroep heeft nu eerste voorstellen gedaan. Bij dit project zijn de voormalige president van Letland, Varia Vike-Freiberga, de voormalige Duitse SPD-minister van Justitie, Herta Däubler-Gmelin, en de EU-commissaris Neelie Kroes betrokken.

Kwaliteit als voorwendsel voor censuur

Het voorstel van de “EU-adviesgroep” gaat in de richting dat de Europese Unie en de individuele lidstaten het snel veranderende medialandschap zouden moeten controleren. In de eerste plaats verklaart men dit met het behoud respectievelijk verbetering van de kwaliteit en pluralisme. Deze voorstellen kwamen van een in 2007 nieuw opgerichte “reflectiegroep” van de Europese Unie, die ook wel “Raad van wijzen” genoemd wordt. Deze raad houdt zich bezig met kwesties betreffende de toekomstige ontwikkeling van de EU. Deze raad stelt o.a. voor dat het Europese agentschap voor fundamentele rechten “de persvrijheid en de meningverscheidenheid in de lidstaten van de EU” zou moeten controleren. Een andere mogelijkheid zou zijn dat een “onafhankelijke waarnemingskantoor” deze taak op zich zou nemen. Bovendien zou men via staatsinstanties en de Europese Commissie bij concurrentiebeslissingen meer op pluralisme willen letten. Daarbij heeft men vooral de online-media in het vizier.

Mediacensuur door nieuwe “mediaraden” gepland

Ook de voormalige Duitse Minister van Justitie Herta Däubler-Gmelin (SPD) is ingebonden in de schepping van nieuwe “censuurstructuren”. Zij vertegenwoordigt het idee dat men in alle landen “onafhankelijke” mediaraden zou moeten installeren. Deze zouden boetes moeten opleggen, rectificaties moeten afdwingen en van individuele media de vergunning moeten kunnen intrekken. De EU-commissie op haar beurt zou moeten controleren of deze “mediaraden” zich aan “Europese waarden” houden. Alle media moeten een gedragscode publiceren, die door de mediaraden gecontroleerd wordt.

De EU-adviesgroep wil ook graag noodlijdende systeemmedia in leven houden d.m.v. subsidies. Zo stelt men voor dat alle media die voor de “meningverscheidenheid onmisbaar” zouden zijn in de toekomst gestimuleerd moeten worden. Bovendien moeten media, die in Europa grensoverschrijdend verslag doen, ondersteund worden met geld voor de vertaling van berichten en voor gemaakte reiskosten.

Bron:

http://www.unzensuriert.at/content/0011481-EU-bereitet-Medienzensurbeh-rde-vor

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Brussel, Censuur, Elite, EU, Europeanisering, Free speech, landverraad, Linkse Kerk, mainstream-media, Mensenrechten, nieuw fascisme, Overheid, Persvrijheid, Vrijheid, Vrijheid van meningsuiting. Bookmark de permalink .

8 reacties op EU bereidt mediacensuur instantie voor

 1. E.J. Bron zegt:

  Welkom in het nieuwe nazisme/communisme!!! 😦

  Like

 2. Piet Klont zegt:

  Onze nationale Toverkol Keneeltje laat er bepaald geen gras over groeien! Medeusa Smoes moét nog zo nodig even, alvorens ze als Eurolijk wordt afgevoerd, het monster!

  Like

 3. jowitteroos zegt:

  Daar gaan we dan……..nog dieper het dal in…………………………vloek vloek

  Like

 4. Jan zegt:

  Bram Peper moet blij zijn dat hij van die gold digger verlost is.

  Like

 5. Wachteres zegt:

  E.J., je kunt straks subsidie aanvragen:

  “…..alle media die voor de “meningverscheidenheid onmisbaar” zouden zijn in de toekomst gestimuleerd moeten worden. Bovendien moeten media, die in Europa grensoverschrijdend verslag doen, ondersteund worden met geld voor de vertaling van berichten en voor gemaakte reiskosten”.

  Ah….ik zie het voor me …. de vertalers krijgen een vet salaris …. en reiskosten ….. ik ga alvast bedenken in welke landen ik me van de situatie op de hoogte moet/wil stellen.

  Het Midden-Oosten laat ik maar aan iemand anders over …. daar rollen mij teveel koppen ….

  Martien, iets voor jou? Jij bent nog het meest gematigd over de islam… 😆

  Like

 6. Tom Hendrix zegt:

  Inderdaad, de fascistische EU gooit zijn masker af. Tussen 1933 en 1945 werd de duitse pers ook gelijkgeschakeld, terecht dat de web master om 19.35. uur, de vergelijking maakt met het nazisme en communisme.

  Like

 7. luckybee zegt:

  Hier een paar foto’s van verkrachte en vermoorde en gevierendeelde hindu vrouwen door de vrienden van onze linksen de moslims.Ik ben bang dat zo iets ook onze meiden gaat gebeuren als wij op de linkse partijen blijven stemmen.Er is alleen een partij die van deze hufters af wil, en dat is de PVV van Wilders.

  Like

 8. Pingback: God save the Queen! | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s