Toespraak van Cameron: de EU-leiders in Brussel zijn sprakeloos

Screenshot_36

Herman Van Rompuy had na Camerons EU-toespraak zendpauze

David Camerons aankondiging van een EU-referendum heeft bij de leidende functionarissen voor sprakeloosheid gezorgd. Herman Van Rompuy was onvindbaar, Barroso mompelde iets over een waardevolle bijdrage tot het debat.

Actueel: Oostenrijk wil nu ook EU-referendum.

Terwijl heel Europa over de toespraak van de Britse minister-president David Cameron discussieert, zijn zij, over wie het eigenlijk gaat, van het toneel verdwenen. De drie EU-presidenten waren tot donderdagnacht niet in staat een bruikbaar commentaar af te geven. Herman Van Rompuy was nergens te vinden (misschien al met Paasvakantie), in zijn plaats sprak Martin Schulz en kondigde sportief aan dat men zich hiertegen zou verzetten.

José Manuel Barroso duwde een woordvoerster naar voren, die antwoordde zoals men dat van een goede bureaucraat verwacht: er zou geen officieel verzoek tot uittreding zijn gedaan, zei de dame in Brussel. Daarom zou men hierover geen uitlatingen kunnen doen. Barroso zelf probeerde het onderwerp te bagatelliseren. De Volkskrant neemt een commentaar van de president over: Camerons toespraak zou een “waardevolle bijdrage” tot het debat geweest zijn. We hebben de Portugees al welbespraakter meegemaakt.

De winnaars van de Nobelprijs voor de Vrede volgen de activiteiten van Cameron al lange tijd met verbittering. Van Rompuy dreigde zelfs een keer de geldkraan voor de Britten dicht te draaien – een moeilijke zaak bij een nettobetaler.

In plaats daarvan schenen de leiders in Brussel in te zetten op hun vazallen. Deze namen daarna ook allemaal het woord, mits ze in de buurt van een microfoon konden komen. Bijzonder origineel was de Oostenrijkse bondskanselier Werner Faymann: Camerons toespraak zou niet serieus geweest zijn. In Wenen werd de operette uitgevonden, Oostenrijk wordt al jarenlang door elkaar geschud door corruptieschandalen. Het laatst werd de voormalige Minister van Binnenlandse Zaken Ernst Strasser veroordeeld. Hij was heel serieus – en had als EU-afgevaardigde Britse undercover journalisten toegezegd voor geld de wetgeving in Brussel te manipuleren.

Bron:

http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2013/01/25/cameron-rede-die-eu-fuehrer-in-bruessel-sind-sprachlos/

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", Brussel, democratie, Elite, EU, Europa, Groot-Brittannië, Linkse Kerk, nieuw fascisme. Bookmark de permalink .

15 reacties op Toespraak van Cameron: de EU-leiders in Brussel zijn sprakeloos

 1. wim van rooy zegt:

  Hetzelfde maakte ik mee bij het verschijnen van mijn boek (in samenwerking met Sam van Rooy en Remi Hauman) ‘Europa wankelt. De ontvoering van Europa door de EU’ (2012). De mainstream media en hun politiek correcte journalisten gaven niet thuis, recenseerden het niet, ook al was Europa niet uit de media weg te branden. Een kritische stem kon men missen als de pest. Net zoals Barroso c.s. vandaag niet reageert op Cameron’s speech. Zij hebben als ex-democraten fluwelen handschoenen en ijzeren vuisten. Stalin had het nooit beter aan boord kunnen leggen.

  Like

 2. jowitteroos zegt:

  Wim, dank voor het prachtige werk van je boek, ik heb het gekocht. In een woord geweldig en schandalig dat men er geen aandacht aan schonk ( als te verwachten, maar het zegt heel veel!)
  Vriendelijke groeten van Jolanda

  Like

 3. Pingback: BOINNK!!! | De toespraak van Cameron

 4. Als één schaap over de dam is… Na Engeland nu ook Oostenrijk, las ik net. Dat er nog velen volgen. Maar gezien de dictatoriale trekken van de EUSSR moet ik eerst nog maar zien wat er precies daarmee gaat gebeuren. In een reactie op een ander artikel alhier werd de EuroGendFor opnieuw genoemd. En welk klein landje loopt het hardste mee met de EGF? Nederland!

  Like

 5. @wim van rooy: Heb je een ISBN nummer voor mij? Dan kan ik het bij de lokale boekenboer bestellen.

  Like

 6. @E.J.: Bedankt! Ik heb hem inmiddels besteld. Zal ergens komende week binnenkomen. Ik kijk er nu al naar uit \(^_^)/

  Like

 7. laura van der storm zegt:

  Wim van Rooy, wat een eng waar verslag!

  Like

 8. Trias Politica zegt:

  Soms weet je bij God niet meer wat je moet doen om deze EU waanzin te stoppen. Blijven ageren tegen deze dictatuur. Onophoudelijk. Het probleem zit hem in media en vastgeroeste politieke verhoudingen.

  Like

 9. Jan zegt:

  Melanie Phillips:

  Read Dave’s lips – the result of any EU referendum will be ‘in’ or ‘in’.
  http://melaniephillips.com/watch-daves-lips-the-result-of-any-eu-referendum-will-be-in-or-in

  Like

 10. Jean zegt:

  Een Europa is prachtig maar aub niet Één Europa zoals dat nu in leven gehouden wordt door een onbetrouwbaar stelletje despoten van de ergste soort die ‘dictatuur’ als label met zich mee dragen, als we die bende hun vernietigingswerk ongestraft laten verder zetten overtreffen ze zelfs hitler nog.
  De gevaarlijkste despoten zijn die schijnheilige drievuldigheid, vanrampuy, barosso en schulz. In hun vernietigingswerk worden ze grandioos geholpen door een stelletje nietsnutten van het caliber verhofstadt & co want laten we eerlijk zijn, wie zou nu zomaar zo een decadent salaris wegsmijten?
  Heel snel terugplooien naar ± 6 Europese staten die dan onderlinge afspraken maken ZONDER dat decadent circus in Brussel, een circus wat de Europese bevolking miljarden kost om dat dan nadien uit te delen aan vriendjes en gatlikkers.
  Wij willen terug degelijke grenscontrole tussen alle landen zodat gespuis al gevangen wordt aan de grens zodat wij terug weer een beetje kunnen leven met een veiligheidsgevoel iets wat momenteel totaal onbestaande is geworden met die massa barbaren op ons grondgebied.

  Like

 11. Pingback: Van Rompuys wraak: Brussel legt straf op aan Londen | E.J. Bron

 12. Pingback: Los van Brussel: Nederlandse professoren starten uittredingsreferendum | E.J. Bron

 13. Pingback: Peiling referendum: slechts 33% van de Britten wil in de EU blijven | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s