Er dreigt een opstand van de armen in Europa

Screenshot_9

Het Internationale Rode Kruis waarschuwt voor protesten die lijken op die van de “Arabische Lente”. Terwijl de president van de Europese Commissie, José Manuel Barroso, het ergste als achter de rug beschouwt, bereidt het Internationale Rode Kruis zich voor op een nieuwe grote humanitaire actie. Niet Haïti of Afghanistan is de volgende brandhaard, maar Europa.

Voor Duitse oren waren het ongebruikelijk duidelijke woorden, die Yves Daccord, de leider van het Internationale Rode Kruis, in de Deense krant “Politiken” onlangs heeft gebruikt. “Onze analyse is dat het de komende twee tot vier jaar heel moeilijk wordt in Europa. Daarop moeten we voorbereid zijn.” Bij het IRK wordt voor niets anders gevreesd dan dat de situatie in de crisislanden van Zuid-Europa tot ontploffingen leidt, gelijkend op de revoluties in Noord-Afrika. “Ik wil hier heel graag duidelijk maken dat ik er niet op reken dat hier in Europa een burgeroorlog ontstaat zoals in Syrië. Ik reken er ook niet op dat het in Europa tot een volledige oorlog zal komen, maar ik denk dat we ons hier op geweld moeten instellen”, aldus de waarschuwing van de Zwitserse chef van het IRK. De aanleiding voor zijn sombere prognoses waren alarmerende berichten over sociale noodsituaties, die in de loop van het jaar uit Europese filialen van het IRK zijn binnengekomen.

Wat zich in de eurozone begint af te tekenen, wordt duidelijk als je naar Spanje kijkt. Hier helpt het IRK inmiddels meerdere miljoenen mensen, 300.000 van hen gelden zelfs als “extreem bedreigd”. Ze zouden zichzelf zonder hulp überhaupt niet meer kunnen redden. Welke sociale springstof zich hier opbouwt, doen de Spaanse werkloosheidscijfers vermoeden. Met meer dan 26% heeft Spanje de hoogste werkloosheid in de EU. Dat is echter niet alleen het trieste record. Spanje en Griekenland hadden in 2012 de hoogste werkloosheid überhaupt die door de VN  statistisch werd geregistreerd/.

De record werkloosheid is echter slechts een deel van het explosieve mengsel, dat bovendien nog bestaat uit veel te hoge schulden, gedwongen woningontruimingen en uiteindelijk uit regelrechte verpaupering. Na afloop van een werkloosheidsuitkering wordt in Spanje nog zes maanden een sociale uitkering  van ongeveer € 400,- uitbetaald. Daarna krijgen de gedupeerden geen hulp meer van de staat en krijgen in het gunstigste geval levensmiddelenpakketten. Het gevolg: men schat dat van de 47 miljoen Spanjaarden inmiddels tot acht miljoen zijn aangewezen op gaarkeukens, sociale instellingen of hulp van hun familie. Soortgelijk is de situatie in Griekenland, waar het nationale Rode Kruis inmiddels zijn rekeningen niet meer kan betalen. Na reddingspakketten van miljarden, hervormingsbeloften en bezuinigingsrondes gaan zelfs officiële schattingen er van uit dat intussen meer dan een derde deel van de Grieken in armoede leeft. Gaarkeukens en ruilhandel zijn voor delen van de bevolking inmiddels heel gewoon geworden.

Net zoals in Spanje dreigt de jeugd tot de maatschappelijke springstof te worden. In beide landen is inmiddels de grens van 50% jeugdwerkloosheid duidelijk overschreden, in Italië is inmiddels meer dan 30% van de jeugd werkloos. Het geweldspotentieel dat zich opbouwt wanneer een op de twee of drie jongeren werkloos is, kan vroeger of later tot ontploffing komen – temeer daar een verbetering van de situatie niet in zicht is.

Het vasthouden aan de mislukte eenheidsmunt euro verspert de weg waarmee in het verleden met succes het concurrentievermogen tot stand werd gebracht: door devaluatie van de eigen nationale munt. Onder de euro rest alleen de “interne” devaluatie: door ontslagen, loonsverlagingen en bezuinigingen. De verwoestende resultaten van deze “therapie” zijn inmiddels steeds duidelijker te zien in Spanje en Griekenland. Uiteindelijk zou de zin “als de euro mislukt dan mislukt Europa” een heel andere betekenis kunnen krijgen dan bondskanselier Merkel zich dit heeft voorgesteld. Met het vasthouden aan Europa mislukt de euro.

Het Internationale Rode Kruis staat met zijn vrees dat Europa aanstuurt op sociale onlusten en opstanden niet alleen. VS-hedgefondsmanager Kyle Bass zullen veel gewone burgers niet kennen, onder investeerders is zijn mening echter heel belangrijk. Zowel de Amerikaanse crisis als de eurocrisis heeft Bass trefzeker zien aankomen. Hij ziet voor – in tegenstelling tot de chef van de Europese Commissie Barroso – de eurozone geen toekomst meer. Nog grotere problemen ziet hij in de globale maatstaf voor de komende jaren. De wereldwijd opgestapelde schuldenbergen zijn volgens hem niet meer te beheersen. De op de kredietmarkten rondgaande schulden zouden een omvang bereikt hebben van 340% van de wereldwijde economische prestatie. Onder zo´n last zou de mensheid nog nooit de vrede hebben kunnen bewaren, aldus Kyle Bass. Zijn prognose: sociale spanningen zullen vele samenlevingen regelrecht verscheuren. Maar daarmee niet genoeg. “Dat eindigt in oorlog”, vreest hij. “Ik weet niet wie tegen wie zal vechten, maar ik ben er aardig zeker van dat er de komende jaren oorlogen zullen uitbreken, en niet alleen kleine.”

Bron:

http://www.preussische-allgemeine.de/nachrichten/artikel/aufstand-der-armen-europas-droht.html

Auteur: Norman Hanert

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Eurocrisis, Europa, Europeanisering. Bookmark de permalink .

37 reacties op Er dreigt een opstand van de armen in Europa

 1. koddebeier zegt:

  En in de oorlogen zal er afgerekend worden met collaborateur, landverraders, oplichters en uitzuigers.

  Like

 2. Martien Pennings zegt:

  Islam en EU: vermeng het en je hebt een kruitvat.
  De lont zal de armoede zijn en misschien een oorlog in het Midden Oosten die ook hier in de steden van Europa zal worden uitgevochten.

  Like

 3. M.A.L. Sion zegt:

  Om in de chaotische toestanden die op ons afkomen mogelijk toch nog het vege lijf te kunnen redden zal mogelijk in Europa het tegenovergestelde nodig zijn van wat zich in Amerika afspeelt. Daar probeert men de bewapening onder de bevolking te verminderen. Wij zullen juist wapens nodig hebben om ons te kunnen beschermen tegen terroristische activiteiten. Legaal of illegaal?
  Daar vraag je in een echte levensbedreigende situatie niet naar.
  Het geweldsmonopolie van de overheid, waar onder normale omstandigheden best mee te ‘leven’ valt, zal de weerloze massa van ‘stervelingen’ echt WEERLOOS maken. Het leger is gedecimeerd en de politie zal ook geen massale terroristische acties kunnen verhinderen of er weerstand aan kunnen bieden.
  De burgerwachten die heel snel op zullen doemen zullen niet uit de voeten kunnen met een stuk hout en zullen snel wegen zoeken en vinden om daar iets nuttigers voor in de plaats te stellen.
  De bijna wetenschap dat er al wapens klaar liggen in de ‘kazernes van de religieuze ideologie’
  zal velen er nog eerder toe aanzetten ook aan bewapening te denken.

  Like

 4. oogenhand zegt:

  Reblogged this on oogenhand and commented:
  Het wordt aantrekkelijk om moslims te bekeren om zo aan wapens te komen.

  Like

 5. G.Deckzeijl zegt:

  Ik durf te voorspellen dat de bijltjesdag van de 21e eeuw er totaal anders uit zal zien dan de versie van na 5-5-1945.!!!

  Like

  • Carl de Munck zegt:

   Dat mag ik hopen, want destijds zijn de verkeerde nekken gehakt, maar daar is inmiddels iedereen wel achter.

   Like

  • Osiris Nomadichealer hawkseye zegt:

   Ja ik hoop dat de mensen die het organiseren weten dat geweld niets opgeleverd c. q oplost

   Like

   • Carl de Munck zegt:

    @Osiris Nomadichealer hawkseye
    Dat kan je beter zeggen tegen de moslims die overal ter wereld mensen wil onthoofden en het in bepaalde delen van de wereld ook massaal doet.
    Bovendien is het bij die mensen blijkbaar normaal om overwonnen tegenstanders zonder rechtspleging te executeren, als ik die walgelijke beelden zie komt er niets anders dan haat in mij op voor dit zogenaamd liefde uitstralende geloof.

    Like

 6. henk schroemges zegt:

  Armoede en ellende met daarnaast uitbuiting en corruptie zijn de enige bronnen van waaruit een internationale wraakaktie tegen de veroorzakers van al deze ellende- uit kan voortkomen.
  Vooral in Nederland is de emmer zo ontzagwekkend groot voordat de laatste druppel die emmer doet overlopen, maar dan ook keihard en meedogenloos er tegenaan.
  Kan dat moment bijna niet afwachten.

  Like

 7. koddebeier zegt:

  Ik denk dat bijltjes dag van de 21e eeuw er meer zal uitzien als de Franse Revolutie.

  Like

 8. aegoliuscs zegt:

  Regeren is vooruit zien. Dat heeft de EUSSR wel begrepen. En de nationale regeringen stemden volmondig toe tijdens de stapsgewijze verkapte soevereiniteitsoverdracht.
  http://wordpress.andereuropa.org/militair_europa/de-stille-militarisering-van-europa/

  Like

 9. Tom Hendrix zegt:

  Ja, ja best reageerders, de EUSSR en de Euro hebben ons veel gebracht (kots). Jawel hoor klootzak MARX RUTTE en opperkameraad SAMSOM, VOEDSELBANKEN,KLEDINGBANKEN, een uitgeklede ZORG, 1000 mensen die hun hypotheek niet meer kunnen opbrengen, 1000 mensen die ontslagen zijn geworden etc, etc. En de gore klootzak RUTTE blijft maar lachen! Ik ben het eens met @ koddebeier, tijd voor BIJLTJESDAG!

  Like

  • fleckie zegt:

   Heeft men al eens nagedacht over DRONES ,WAARVOOR die ontworpen zijn,en waarschijnlijk OOK in EUROPA aanwezig zijn?

   Like

  • Syrier zegt:

   Ik hoop ook op een revolutie of evolutie.De bodem is bereikt.
   De terreur van deurwaarders en agenten heeft zijn top bereikt.
   Zoveel mensen bij de voedselbanken en zoveel deurwaarders
   Tien miljoen boetes vind ik exorbitant.
   De eenige Nederlander die deze toestanden wilde voorkomen was de heer Fortuyn.
   Helaas is deze vermoordt.

   Like

 10. Eye for an eye zegt:

  Laat de oorlog maar komen, ik wacht en voorspel het al 2 jaar, hebben we eindelijk een goede reden om af te rekenen met die vieze stink moslims, landveraders en zakkenvullers.

  Like

 11. Tom Hendrix zegt:

  Achter 1ooo moet den staan.

  Like

 12. Tom Hendrix zegt:

  @Eye for an eye 17.22. uur. Helemaal mee eens.

  Like

 13. Pingback: BOINNK!!! | Er dreigt een opstand in Europa van armen

 14. De ellende gaat onbeschrijfelijk worden!

  Ik voorzie hele hordes van bewapende overvallers en ook de islammers, die ons in onze huizen gaan overvallen… en die doen dat ècht niet voor een vrij Europa…
  Dit wordt grùwelijk voor ons allen, ik kan slechts zeggen, vul uw voorraden aan, beveilig uw huizen, zorg voor voldoende ammunitie en verenig en bewapen u…
  nu ben ik wel weer blij dat ik in België woon…

  Like

  • Carl de Munck zegt:

   Om te beginnen, wat u beschrijft is heden ten dage al gaande in zuid Afrika.
   Dagelijks worden daar mensen in hun huizen overvallen en vermoord maar daarvoor werden en worden de ogen gesloten en nu staan we zelf op het moment dat wij dat zelf ook gaan meemaken en dan kan u zeggen ik ben blij dat ik in Belgie woon maar Belcie ligt om te beginnen ook in Europa.
   Bovendien hadden we eerst Shariha voor Belgie en nadat ze hier ook verschenen was het snel afgelopen daarmee maar ik zou me niet echt veilig wanen als ik u was want dat kan wel eens fout aflopen, ook in Belgie beste man.

   Like

 15. Pingback: Er dreigt een opstand van de armen in Europa | anders en beter | Scoop.it

 16. DE contouren van een nieuwe wereld orde worden zichtbaar: de politieke en maatschappelijke & financiele (onfeilbare banken) elite spannen samen en ontfutselen het gewone (eerlijke) volk op alle mogelijke manieren hun verdiende geld. De statistieken in alle westerse landen geven aan dat 1% van de bevolking de laatste 10jr gigantisch meer geld bijeen hebben gegraaid terwijl de rest vooral de laatste jaren snel koopkracht inleverd. Peperdure jachten en autos gaan als zoete broodjes terwijl het volk naar de voedselbank of gaarkeuken in de rij staat.

  Like

 17. fraledo@hotmail.com zegt:

  Ongelooflijk dat men zich druk maakt over de homo haat in Rusland terwijl hier de boel figuurlijk in de fik staat en men zich beter druk kan maken over de toestand in “eigen huis”.

  Like

 18. Cornelis vd :Laan zegt:

  De revolutie is al begonnen in Groningen… |Nu nog vreedzaam..

  Like

 19. dio zegt:

  propaganda…Angstzaaien is control

  Like

 20. Theodoor zegt:

  Wat moet je van de Nederlandse politieke partijen zeggen, ik weet het niet meer, niets raakt ze, ze blijven de andere kant maar opkijken, stug maar geen maatregelen eisen en steunend op elkaar net zo lang tot dat ze naar de verdoemenis gaan.
  Het zijn geen aanvallers, wat het voetbal zo leuk maakt nee, het zijn verdwaasde verdedigers die niet weten wat ze verdedigen. Het zijn verliezers die zich er al bij neergelegd hebben en alles wat het kabinet hun maar voorkauwt voor lief aannemen om maar op het pluche te kunnen blijven zitten. Drie maal bah!
  Die straks als het mis gaat om het hardst roepen, wij hebben het wel gezegd het is allemaal de schuld van de PVV.en de NPO zal hun daarbij helpen.
  Hoe een volk geen volk meer is. De PvdA, CDA en de VVD hebben gewonnen, ik hoop voor hun dat ze er blij mee kunnen zijn, anders heeft het geen zin gehad

  Like

  • Osiris Nomadichealer hawkseye zegt:

   en als we nou eens met zijn allen van het partijen iedee afstappen Dan is het met al die partijen afgelopen en kunnen we iets nieuws beginnen burgers voor burgers Door burgers

   Like

 21. Ruben Decloedt zegt:

  Dit is op Het betere wereldnieuws herblogd.

  Like

 22. Pingback: Er dreigt een opstand van de armen in Europa | ...

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s