VS: “Palestina is geen staat”

Screenshot_8

Susan Rice, de Amerikaanse ambassadrice bij de Verenigde Naties

De opwaardering van de Palestijnse Autoriteit door de VN betekent nog niet de erkenning van een staat. Daar heeft de ambassadrice van de VS bij de Verenigde Naties, Susan Rice, woensdag in New York op gewezen.

De VS zouden de beslissing van november niet “als verlening van de ´eigen staatkundigheid´ of erkenning” beoordelen, zei Rice voor de Veiligheidsraad. “Alleen rechtstreekse onderhandelingen om zaken betreffende een definitieve status te regelen zullen tot dit resultaat leiden.” De Amerikaanse ambassadrice voegde er aan toe: “Daarom weerspiegelt vanuit onze optiek iedere verwijzing naar de ´staat Palestina´ in de uitnodiging voor deze vergadering of andere voorbereidingen voor de deelname aan deze vergadering niet de instemming dat ´Palestina´  een staat is.”

Daarvoor had de roterende voorzitter van de Veiligheidsraad, Masud Chan, de Minister van Buitenlandse Zaken van de Westelijke Jordaanoever, Riad al-Malki, verwelkomd. De Pakistaanse diplomaat, die sinds begin dit jaar in functie is, stelde hem voor het eerst voor als “Minister van Buitenlandse Zaken van de staat Palestina”. De Russische ambassadeur Vitali Tschurkin gebruikte een gelijksoortige formulering. Dit meldt de radiozender “Kol Israel” op zijn website.

Al-Malki hield de eerste Palestijnse toespraak voor de Veiligheidsraad sinds de opwaardering in november. Hij herhaalde het standpunt dat een twee-staten-oplossing gebaseerd zou moeten zijn op de grenzen van voor 1967 – dus op de wapenstilstandslinies uit het jaar 1949.

De speciale VN-coördinator voor het Midden-Oostenproces, Robert Serry, uitte zich voor journalisten betreffende het naambordje “Staat Palestina”. Het VN-secretariaat zou zich richten naar het lidmaatschap dat aan de Palestijnen in de stemming van de Algemene Vergadering zou zijn verleend. Tegelijkertijd zouden lidstaten het recht hebben om hun eigen mening over de VN-beslissingen te houden. “Die resolutie vermindert niet de behoefte aan onderhandelingen om echt tot een twee-staten-oplossing te komen.”

De Israëlische ambassadeur Ron Prosor zei: “De grootste hindernis voor de twee-staten-oplossing is de weigering van de Palestijnse leiding om met zijn eigen volk over de echte parameters van een twee-staten-oplossing te praten.”

Bron:

http://tinyurl.com/aa94zox

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestina", Verenigde Naties, VS. Bookmark de permalink .

11 reacties op VS: “Palestina is geen staat”

 1. luckybee zegt:

  Palestina is geen staat maar een kanker gezwel, net als bij ons, van Agt en Greta Duisenberg.

  Like

 2. Martien Pennings zegt:

  “Al-Malki hield de eerste Palestijnse toespraak voor de Veiligheidsraad sinds de opwaardering in november. Hij herhaalde het standpunt dat een twee-staten-oplossing gebaseerd zou moeten zijn op de grenzen van voor 1967 – dus op de wapenstilstandslinies uit het jaar 1949.”

  Ja, onverdedigbare grenzen en daarbij Jeruzalem opgeven.
  Waarna ze gaan provoceren, raketten afschieten, terreuraanslagen, want het veiligheidshek zal dan weg moeten.
  Waarna als Israël terugslaat de internationale hetze weer kan beginnen.
  Waarna de volgende gezamelijke genocidale aanval van de Arabische landen wel eens succes zou kunnen hebben.
  Ik wil er nog eens aan herinneren dat de Israëli’s een miljoen procent moreel en juridisch recht hebben om zich te vestigen in héél Samaria-Judea (“Westbank”).

  Like

 3. G.Deckzeijl zegt:

  Rice heeft GELIJK! Gingrich ging haar voor: http://tinyurl.com/7p636na
  Nog maar eentje van N.G. http://tinyurl.com/d5j7t4g

  Like

 4. baksteen zegt:

  Eerst eindelijk maar weer eens wat huizen er bij bouwen op de westbank met een hek er om heen om de beesten buiten te houden. De een bouwt, de ander maakt alleen maar kapot.

  Like

 5. G.Deckzeijl zegt:

  @baksteen, 12:48
  Deze manier om de beesten buiten de deur te houden geniet veruit mijn voorkeur!

  (zie ook elders op deze site de draad over de IAF)

  Like

 6. Tom Hendrix zegt:

  @Martien Pennings 12.22. uur. Geheel met U eens. De laffe zooi der islamisten, met hun achterbakse afvuren van raketten en zelfmoordaanslagen, beginnen te piepen als Israel terugslaat. En de RODEN over the world, beginnen gelijk te gillen ISRAEL SCHULD!

  Like

 7. Israël – PLO/Hamas is als FC Barcelona – FC Groningen: 99 van de 100 keer zal FC Barcelona winnen. Maar het gaat de terroristen natuurlijk om die 100e wedstrijd. Daarna zal Israël – Hamas/PLO nooit meer worden ‘gespeeld’.

  Like

 8. reageerbuis zegt:

  “Al-Malki […] herhaalde het standpunt dat een twee-staten-oplossing gebaseerd zou moeten zijn op de grenzen van voor 1967 – dus op de wapenstilstandslinies uit het jaar 1949.”
  Dit is volkomen ongeloofwaardig. Zowel de PLO als Hamas willen heel Israël. Een staat op de Westoever dient alleen als springplank om Israël te veroveren. Daarom willen ze Israël geen veilige grenzen geven.
  Israël daarentegen legt zich neer bij de twee-statenoplossing, mits het verdedigbare grenzen krijgt. Feitelijk heeft het al het grootste deel van de Westoever ontruimd en heeft het alleen gebieden die voor zijn veiligheid van belang zijn gehouden. Maar het zijn steeds de Palestijnen die een akkoord uit de weg gaan of – zoals met de Oslo-akkoorden – saboteren.

  Like

 9. M.A.L. Sion zegt:

  De enige realistische oplossing is een volksverhuizing van de moslim-west-bank-bewoners naar de overzijde van de Jordaan. Vrijwel zeker zullen de Israëli daar zeer behulpzaam bij willen zijn.

  Like

 10. Robbert zegt:

  M.A.L Sion: Daar ben ik het zeer mee eens!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s