Etnische zuivering en kerkschending in Noord-Cyprus

Screenshot_46

Nicosia: De eilandenstaat Cyprus in de oostelijke Middellandse Zee ten zuiden van de Turkse kust behoort sinds 2004 tot de Europese Unie. Echter slechts tweederde deel van het eiland staat onder de soevereiniteit van Cyprus. Het noordelijke deel van het eiland werd in 1974 door Turkije militair bezet en het uitroepen van een Turkse Republiek Noord-Cyprus werd bevorderd. De orthodoxe Grieken maken meer dan 80% van de eilandbevolking uit (meer dan 700.000 inwoners). 18% zijn islamitische Turken, die voor het grootste deel in de door Turkije gecontroleerde gebieden wonen, omdat een deel van hen daar pas sinds de militaire bezetting door Turkije werd gevestigd. Op het eiland bestaat bovendien een Armeens-katholieke minderheid evenals een maronitische en katholieken van de Latijnse ritus. Op het eiland wonen ongeveer 25.000 katholieke Cyprioten.

Als sinds 1974 worden in het Turkse deel van het eiland kerken en kapellen verwoest en daarmee de culturele en artistieke schatten van het eiland, kostbare kerkinrichtingen en meer dan duizend jaar oude fresco´s en schilderijen. De Cypriotisch-orthodoxe kerk is een van de 14 zelfstandige kerken van de orthodoxie en van deze veertien een van de oudste, die al door de apostel Barnabas werd opgericht, die van het eiland afkomstig was. De verwoestingen richten zich alleen al vanwege hun aantal tegen de Cypriotisch-orthodoxe kerk. Gedupeerden zijn echter ook de Maronieten, Latijns katholieken, de orthodoxe Armeniërs en joodse gemeenschappen.

Screenshot_47

In 2010 wendde aartsbisschop Chrystostomos, het hoofd van de zelfstandige kerk, met een appèl tot aan paus Benedictus XVI: “Turkije, dat ons brutaal heeft aangevallen en met wapengeweld 37% van ons territorium bezet houdt, zet – getolereerd door de zogenaamde geciviliseerde wereld – haar plannen om onze bezette gebieden te annexeren en daarna heel Cyprus voort. Net zoals reeds in andere gebieden voert Turkije in de bezette gebieden een etnische zuivering uit. Het verjaagt de orthodoxe Grieken uit hun huizen en vestigt duizenden Turken uit Anatolië op het eiland om het etnische karakter van het eiland te veranderen.” Ons culturele erfgoed wordt onverbiddelijk geplunderd en onze christelijke monumenten worden vernietigd of op de zwarte markt verkocht met het doel om al het Griekse en christelijke op het eiland uit te roeien. Onze christelijke waarden worden door Turkije op de meest brutale wijze geschonden, uitgerekend door een land dat per se lid wil worden van de Europese Unie.”

Screenshot_48

De historicus William Mallinson schreef in zijn door de universiteit van Minnesota uitgegeven boek “Partition through Foreign Aggression. The Case of Turkey in Cyprus, Modern Greek Studies Yearbook Supplement Number 20” dat de Turkse bezetting van Noord-Cyprus tot een “etnische zuivering” leidde. De Turkse regering zou daar “een systematische kolonisatiepolitiek” bedrijven, aldus Mallison. In 1973 woonden er in totaal 173.000 Turken op Cyprus. Sindsdien werden er door de Turkse regering op Noord-Cyprus meer dan 160.000 Turken uit Turkije gevestigd. Volgens het OSCE-rapport “Destruction of Cultural Property in the Northern Part of Cyprus and Violation of International Law”, waaraan talrijke internationale kunstexperts hebben meegewerkt, werden sinds de Turkse bezetting op Noord-Cyprus meer dan 500 orthodoxe kerken en kapellen ontwijd, geplunderd, vernietigd of afgebroken. Daarbij komen nog eens 133 kerken, kapellen en kloosters van monniken en nonnen. Meer dan 15.000 fresco´s en schilderijen werden vernietigd, overgeschilderd of zijn verdwenen (op de zwarte markt). 77 kerken werden in moskeeën veranderd, 28 worden door het Turkse leger als militaire ziekenhuizen of onderkomens gebruikt. 13 kerken werden in opslagplaatsen veranderd.

Screenshot_49

In de 77 in moskeeën veranderde kerken werden alle fresco´s en schilderijen vernietigd en verwijderd. Daarvoor in de plaats zijn nu tekstpassages uit de koran te zien. Om enkele voorbeelden te noemen: het klooster van de heilige Anastasia werd in een hotel veranderd. Ook het nog uit de Byzantijnse tijd stammende klooster van Antiphonetes werd ontdaan van alle fresco´s en schilderijen, die aan kunsthandelaren werden verkocht. De Turkse autoriteiten van Noord-Cyprus wijzen op vernielingen in het Griekse zuidelijke deel van het eiland. De Cypriotische regering geeft lik op stuk met 17 met openbare gelden gerenoveerde moskeeën. De historicus Jerome Bowers van de Northern Illinois University  bevestigde dat het grootste deel van de in Noord-Cyprus verdwenen kunstschatten eindigen op de zwarte markt.

Screenshot_50

Bron:

http://koptisch.wordpress.com/2013/01/25/ethnische-sauberung-und-kirchenschandung-in-nordzypern-2/

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Christenvervolging, Cyprus, Griekenland, Islam, Islamisering, Moslims, Turken, Turkije. Bookmark de permalink .

12 reacties op Etnische zuivering en kerkschending in Noord-Cyprus

 1. M.A.L. Sion zegt:

  Typisch islam-mentaliteit. Zo deed de roverhoofdman, moordenaar, pedofiel Mo het oorspronkelijk toch ook. Islam kent geen ethiek. Dit onmenselijke en a-sociale gedrag zit inmiddels in de genen. Deze on-menselijke creaturen zullen compleet gedebriefd moeten worden voordat ze tot een normale menselijke samenleving kunnen gaan behoren,

  Like

 2. Tom Hendrix zegt:

  Het is een grote schande wat op Cyprus gebeurt. Maar verbazen doet het mij allang niet meer, de muzelmannen weten perfect hoe ze hun veroveringsdrang moeten uitoefenen. Op Cyprus, door de toestroom van hordes islamitische Turken, en in west-europa door de instroom van onaangepaste islamieten uit het hele midden-oosten, nota bene met behulp van alle linkse partijen. En verdorie nog aan toe, ook de christen-democraten en liberalen werken mee aan de ondergang van onze samenlevingen in west-europa. En wat Cyprus verder betreft, de VERENIGDE NAZIES hoor je ook niet, maar deze nazi organisatie wordt gedomineerd door de islamitische landen. Het is mij wel duidelijk, de islamisering wordt geen strobreed in de weg gelegd.

  Like

 3. G.Deckzeijl zegt:

  Gaarne wil ik van de gelegenheid gebruik maken door iedereen uit te nodigen voor een islam awareness week… Veel kijkplezier. Versnaperingen moet u helaas zelf voor zorgen.
  http://www.barenakedislam.com/2013/01/26/canadas-muslims-invite-you-to-celebrate-islam-awareness-week/
  (via de startpagina aldaar vindt u ook info over halal slachten in de zandbak. stelt u zich er maar niet te veel van voor)

  Like

 4. G.Deckzeijl zegt:

  Totaal van de pot gerukt, die BBC-directie, angsthazen zijn ‘t, zwaarbetaalde angsthazen.
  http://www.hln.be/hln/nl/929/TV-Gids/article/detail/1569126/2013/01/26/Fawlty-Towers-te-racistisch-voor-BBC.dhtml

  Like

 5. Doodziek word je van deze wandaden. Oh, wat is de islam vrede… NOT! En dat durft dan ook nog respect te eisen? En ondertussen doet men er niets tegen. Het wordt allemaal maar goed gevonden. En de EUSSR stond erbij en keek erna. Van overige zogenaamde vrede-insnaties hoef je niets te verwachten, dat gaf Tom Hendrix al aan.

  Zou dit inmiddels ook al in bijvoorbeeld Nederland of België gebeuren. Je leest er nooit wat over. Als het al gebeurt, zal men proberen dat men man en macht uit het nieuws te houden en middels intimidatie er voor zorgen dat men daar niet over naar buiten toe bericht…

  Like

 6. G.Deckzeijl zegt:

  Vijf sharia-FASCISTEN opgepakt. Toch benieuwd wat voor straf ze krijgen. Ik weet wel een passende straf, maar ja, ik ben helaas geen rechter in dat door moslimTUIG vergiftigde land.
  http://www.barenakedislam.com/2013/01/26/five-muslims-from-the-sharia-patrol-arrested-for-harassing-women-gays-and-people-with-alcohol/

  Like

 7. G.Deckzeijl zegt:

  On topic! Maak kennis met de volgende moslimfundamentalisten-SHIT: sharia ook van toepassing op Europese christenen. Maar ik maak zelf wel uit waar ik in geloof.
  http://michael-mannheimer.info/2013/01/24/scheich-in-england-scharia-gilt-auch-fur-europaische-christen/
  Klik op de afbeelding om het filmpje te kunnenb zien: Engels ondertiteld.

  Like

 8. peterselie1 zegt:

  De plaatjes en video’s met gruweldaden die door de religie van de vrede aangericht zijn en nog moeten plaatsvinden, als die nu eens in de mainstream media zouden verschijnen, wat een enorme rel zou dit veroorzaken. En ik zie voor mijn geestesoog al de selectief verontwaardige, en met downplay reacties reageren op het zogenaamde incident van deze dhimmies die met hun werk voor de mainstream media zich geconformeerd hebben aan het toekomstige kalifaat.

  Like

 9. peterselie1 zegt:

  Verkrachter vrijgesproken wegens moslim zijn!
  Ja dat leest u goed, moslim zijn is reden voor vrijspraak van verkrachting. In Algerije Iran Somalië Groot Brittannië. Nog een keer want u gelooft uw ogen niet: De rechters in Groot Patroullië hebben Adil Rashid, die een dertienjarig meisje verkrachtte, vrijgesproken omdat hij nou eenmaal moslim is.

  A. Nanninga | 26-01-13 | 16:06
  http://www.geenstijl.nl/

  Like

 10. luckybee zegt:

  Zo te zien wordt LALA MUSTAFA PASHA’S DADEN NU DOOR DE TURKEN VOORTGEZET.OOK IN HET OOSTEN WORDEN DE NAKOOMLINGEN VAN JAN SOBIESKY WAKKER.

  Like

 11. Jan zegt:

  Grieks Cyprus wordt sluipend geottomaniseerd met toestemming van Grieks Cypriotische regering

  Turkish Cypriots have been allowed to pray in a mosque in the Greek Cypriot-controlled southern Cyprus for the first time in 40 years.

  After the prayers held at the Ottoman-era mosque, which was converted into a mosque by Mehmed Bey Ebu Bekir in the late 1500s, Dr. Atalay expressed his happiness, thanking the Turkish Cypriot Foreign Ministry – which arranged the visit – and the Swedish embassy for it mediating role.
  http://www.worldbulletin.net/news/145196/first-prayer-in-south-cyprus-mosque-in-40-years

  Daar zijn die klotezweden weer.

  Like

 12. Pingback: Het door Turken overvallen Cyprus | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s