Los van Brussel: Nederlandse professoren starten uittredingsreferendum

Screenshot_41

De Nederlandse minister-president Mark Rutte ziet zich geconfronteerd met eisen tot uittreding uit de EU

Academici in Nederland willen d.m.v. een handtekeningenactie een referendum over het verblijf in de EU afdwingen. Nederland zou onverbiddelijk in een gecentraliseerde Europese staat zijn gedwongen zonder op deze ook maar indirect invloed te kunnen uitoefenen, luidt de beschuldiging.

David Cameron heeft vorige week woensdag zijn lang verwachte toespraak over de opvatting van Groot-Brittannië m.b.t. de EU gehouden en daarmee in heel Europa opzien gebaard. In geval van zijn herverkiezing zou de Britse minister-president zijn volk zelf over zijn lot binnen of buiten de EU via een referendum willen laten beslissen (hier).

Deze toespraak reflecteert perfect de mening van een groot deel van de Europese bevolking, dat zich door de ondemocratische beslissingen van de EU gepasseerd voelt en geen kans heeft om zich tegen deze centralistische superstaat te verzetten (meer hier). Na het opkomende serieus te nemen verzet in Groot-Brittannië, Italië (hier) en Oostenrijk (hier) slaan nu ook intellectuelen in Nederland alarm en willen d.m.v. een handtekeningenactie een EU-referendum afdwingen.

Het volk in Nederland zou het gevoel hebben “onverbiddelijk” in een gecentraliseerde Europese staat te worden gedwongen, waarvan het de politiek niet zou kunnen beïnvloeden. “als burger in een van de oudste, vrije en onafhankelijke landen van deze wereld, eisen we een referendum”, staat er in een artikel in NRC Handelsblad, waarin een standpunt van negen Nederlandse universiteitsprofessoren wordt geciteerd.

De macht in Brussel zou steeds maar groter zijn geworden, zonder dat het Nederlandse volk daarvan geprofiteerd zou hebben. Noch EU-raadspresident Van Rompuy noch de president van de Europese Commissie Barroso werd door het volk gekozen. Desondanks bepalen zij de politiek van de EU, zonder democratische basis.

In het artikel van de academici staat verder: “Wij beschouwen deze federale weg niet waard om na te streven of functioneel, maar als gevaarlijk.” Men zou aan het volk moeten vragen: “wil het zijn democratische controle langzaam kwijtraken en in een federaal Europa opgaan, dat van ons onze fundamentele beslissingen over onze eigen toekomst afneemt?” Dit zou een existentiële keuze zijn, die alleen door het volk gemaakt zou mogen worden, aldus de professoren.

Bron:

http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2013/01/28/los-von-bruessel-niederlaendische-professoren-starten-austritts-referendum/

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EU, Europa, EUSSR, landverraad, Nederland. Bookmark de permalink .

27 reacties op Los van Brussel: Nederlandse professoren starten uittredingsreferendum

 1. Er bestaat al lang een deftige alternatieve, ook met een bureel in Brussel, nier ver van EU : http://www.efta.int – EFTA – European Free Trade Association… let Norwegen, Zwitserland, Lichtenstein en Ijsland. Een vereniging van naties die ieder hun identiteit houdt. Meer info in onze presentation in pdf op : http://w1p.fr/90798

  Like

 2. Ad zegt:

  Geweldig nieuws. In Buitenhof zei Guy Verhofstadt o.a. dat een referendum nog wel zou kunnen maar dan moest het voor alle landen gelden in EU verband. Dat zou hij wel willen want dan stemmen alle noodlijdende landen massaal tegen uittreding uit de EU want die worden er alleen maar beter van en op die manier krijgt Verhofstadt dan zijn zin omdat er dan voor het grootste deel tegen uittreding wordt gestemd.

  Like

 3. Eye for an eye zegt:

  Hebben deze zogenaamde academici dan liggen slapen al die jaren, of is het zo dat ze het niet uit durfde te spreken totdat Cameron iets erover zei?
  Natuurlijk ben ik wel blij met deze opstelling, misschien dat de burgers die wel voor een EU zijn luisteren naar deze academici en dus tegen stemmen en we dus meer dan 50% tegen de eu zal zijn.

  Like

  • trula zegt:

   Geachte,
   ruim 15 jaar geleden verkondigde dhr. Arjo Klamer (Erasmus UNI Rdam) al zwaar tegenstander te zijn van de Euro, alsmede vana de Europese Unie zoals die destijds in de (grond)verf stond. Mijn dochter kreeg college van hem en was het als enige met hem eens! De rest zag/en ziet nog steeds alleen maar goeds en voordeel in de constructie, of zouden de volgers inmiddels ook uit hun droom ontwaakt zijn.

   En wat Guy Verhofstadt betreft: is in Belgie zelf eigenlijk uitgespeeld en hoopt uiteraard oip een zware post in de EU.

   Like

 4. Wachteres zegt:

  Geweldig nieuws! Onze ‘elite’ wordt wakker. Tenminste een deel ervan.

  Laat het volk nu maar ‘boer zoekt vrouw’ blijven kijken en lekker doorslapen.

  HIER TEKEN IK VOOR! AL IS HET TWINTIG KEER!

  Bij de elite begint de victorie?????

  En Guy Verhofstadt: Wij zijn wel goed, maar niet GEK! NEDERLAND MOET VRIJ!

  Like

 5. Liesje zegt:

  Lees ook de reacties in de Duitse krant!

  Like

 6. guusvelraeds zegt:

  In het NRC stond in betreffende artikel ook een link waarbij belangstellenden zich alvast konden opgeven mee te doen aan dit referendum als dit ooit van de grond komt. Bij opgave zou je ook op de hoogte gehouden blijven van de voortgang. Deze link is nu helaas verdwenen (misschien in verband met te groot succes) maar voor eenieder die zijn belangstelling wil tonen heb ik het email adres bewaard.

  burgerforumEU@gmail.com

  Dus bij deze wil ik aan alle mensen vragen te mailen naar dit opgave punt en je belangstelling te tonen. Mogelijk zal een grote toestroom van opgaven de heren academici extra motiveren hun plannen door te zetten.

  Like

  • Rein zegt:

   en dan stuur je ze een mailtje. Of mijnheer hier boven neemt de boel in de maling of…………..van dit hele bericht klopt niets.

   citaat:”
   Als Burgerforum-EU zijn we (op dit moment) niet bezig met campagne voeren voor uittreden (hoewel het mij persoonlijk een heel goed idee lijkt….) maar misschien is het een goed idee als we mensen op onze website in staat stellen dit te doen.

   Groeten en dank voor uw steun!”

   Like

 7. luckybee zegt:

  Op het ogenblik ben ik tamelijk sprakeloos.

  Like

 8. Henny Clemens zegt:

  guusvelraeds@
  Hartelijk dank, ik heb de mail al verstuurd en zal velen inlichten en aansporen hetzelfde te doen.

  Like

 9. Met een eerder referendum gaven de inwoners van Nederland ook aan dat men tegen de EU was. Toch had de overheid hier hele andere ideeën over. Men kan gewoon niet een politicus op zijn woord geloven, zoveel is wel duidelijk. Helemaal wat betreft Guy Verhofstadt. Deze gast heeft nog niet zo lang geleden hele andere bewoordingen gebruikt om het nut en de belangrijkheid van de EU aan te prijzen:

  Like

  • Maria zegt:

   walgelijk gewoon wat die Verklootstadt durft te beweren de gezichten van die man naast hem en die vrouw spreken boekdelen, hier bevestigd deze gevaarlijke NAZI dat hij een NWO wilt desondanks dat bevolkingen dit niet willen, walgelijk en levensgevaarlijk is die Verklootstadt! Waanzin dat 1 man gans de EU kan domineren met zijn gestoorde visie van hoe het zou moeten zijn voor hem… Niet moeilijk dat alle EU landen wakker zijn geworden behalve Belgie zelf, ik denk dat ze de Belgen via drinkwater of dergelijke brainless hebben gemaakt want is waanzin dat iedereen in de EU vecht om eruit te stappen en de Belgen lam alles ondergaan, Dexia schandaal, fortis, Arcoparc, ACW en zoveel meer zoveel Belgen zijn door deze kwast alles verloren, deze idioot verkocht onze energie Electrabel aan de Fransen voor een appel en een ei, zorgde dan voor notionele aftrekpost waardoor geen 1 enkele miljarden multinational 1 eurocent belastingen hoeft te betalen…. De Belgen betalen sindsdien het 5 voudige in Europa aan energie prijzen en die Belg blijft zwijgen??? Waanzin is dit, vind geen woorden om deze gestoordheid van deze NAZI te omschrijven… en de Belgen ondergaan maar betalen de hoogste belastingen op aarde 900000man is letterlijk bestolen geweest door eigen regering die aandelen kreeg van multinationals (Dehaene De Gucht en al de anderen) en ze voor miljoenen euro’s incasseerde BBI belastingen wilde dit controleren maar de loge vriendjes rechters hebben dit verworpen, kan je je inbeelden dat in Belgie de fiscus eerst aan een politieker moet vragen om inzage op zijn rekening te verkrijgen???? In de wet staat duidelijk vanaf vermoeden nog maar van fraude zit fiscus al bij je bank en al je gegevens moeten ze vrijgeven, dan heeft Verklootzak Rediba vennootschap opgericht met de Klucht en maffia politiekers van Belgie om overheidsgebouwen op te kopen die ze nu verhuren aan de staat wat de staat niet meer kan betalen vanwege waanzinnige huurprijzen. Jean Marie Dedecker LDD kwam dit op het spoor en wou de waarheid hierin openen, hij is de enige politieker in geschiedenis Belgie die dan zijn parlementaire onschendbaarheid verloor en politiekers klagen hem nu gerechtelijk aan en hebben hem politiek vermoordt ik kan uren doorgaan over wat er hier in Belgie is gebeurd… en de Belg bleef zwijgen en ondergaat het maar …. En Nu gaat hij Barosso opvolgen in de EU die zichzelf daar verkiezen… zoiets leid enkel naar oorlogen… de waanzin voorbij is dit… Ik kan dit allemaal niet geloven dat dit mogelijk is en kan…

   Like

   • Tom Hendrix zegt:

    @ Maria: 01.23. uur. Goed gesproken Maria! En deze kloon en huichelaar Verhofstad, verraad dag aan dag, met de andere communisten von Rampuy, Schulz, en Barosso, de Europese bevolking! De satanische NWO, dat is de uiteindelijke bedoeling!

    Like

   • Maria zegt:

    @Tom Herdrix, wat voor zin en nut heeft het den Belg gaat ten onder vanwege zijn eigen lafheid en zwijgzaamheid… ik emigreer onmiddellijk naar Nederland als die effectief uit de EU stappen, mijn clienteel volgt me toch als ik me aan de grens vestig, en ik denk dat werkende Belgen met hun zaken mijn voorbeeld zullen volgen, Nederland zal ons dan met open armen ontvangen want we geven werkgelegenheid dan

    Like

 10. Frans Brassens zegt:

  Een (bíndend!) referendum heeft alleen zin als ‘het volk’ goed, juist, eerlijk, is voorgelicht.
  Dat is niet het geval en daarom zal een referendum een resultaat opleveren dat de E.U. in de kaart speelt.
  Want allereerst zal ruimte moeten worden geëist om de goede, juiste, eerlijke voorlichting plaats te doen vinden. Hoe je dat doet?
  Komt zo’n voorlichting niet tot stand, dan zal ‘het volk’ gegarandeerd even dom tegen zichzelf stemmen als het op 12 september 2012 deed.

  Like

 11. Tom Hendrix zegt:

  @GuusVelraeds, ik heb ook gereageerd naar het burgerforum.

  Like

 12. Pingback: Nederland: burgers dringen aan op EU-referendum | E.J. Bron

 13. Anneke zegt:

  “En uittreden was toch on-mogelijk??? Rutte en al je voorgangers; wàt gaan jullie op je bek”!!! Wàt zou letterlijke uittreding een VERLOSSING zijn voor dit landje aan de Noordzee. Laten we dan ook wéér een WARE vriend van Israel worden. “Wat zijn we deze parel in het M-Oosten een ‘dik pakket’ excuses verschuldigd”!!!
  Decennia geheel in de WAAN van de EU-fantasieën; de rekening is enorm hoog opgelopen. ONBETAAL geworden voor velen Nederlanders / Europeanen. Wàt zijn we letterlijk BESTOLEN door het WAANZIN-beleid; verzonnen door de Luciferanen!!! “Máár juich nog maar niet te vroeg”

  Like

 14. rstrating zegt:

  in 2003 zij mijn toenmalige werkgever al dat de euro en een centraal europa een utopie is ieder land heeft zijn eigen ideeen en wetten en dat gaat niet klikken hij voorspelde dan ook dat het goed fout zou gaan binnen een jaar of 6 a7 helaas heeft hij gelijk gekregen gewoon uittreden en terug naar onze eigen munt het zal wel ff moeilijk worden maar slechter als nu kan al haast niet dit soort mensen als mij toenmalige werk gever zouden eigenlijk in de tweede kamer moeten zitten en niet van die eigengerijde managers en school juf vrouwen kijk naar onze minister van defensie dwingt totaal nix af daar hoort een generaal met verstand van zaken aan het roer te staan zo kan ik dan nog wel ff doorgaan we hebben toch echt een zaken kabinet nodig en geen vreemde partijtjes

  Like

 15. Rudi Lambert zegt:

  Ik vind het een goed initiatief, maar wat ik net begrijp is dit: je stelt voor om een regering die duidelijk niet gelooft in functionele democratie om een referendum uit te schrijven… waarvan ze zelf de vraagstelling mogen verzinnen en propaganda voeren over hoe mensen moeten stemmen… en dat natuurlijk niet bindend is. Wordt dit niet een hoop slap geouwehoer.

  Zou het niet een veel krachtiger statement zijn om zelf een vraag te formuleren en die zelf, via publieks acties en social media door een aanzienlijk deel van nederland op te laten stemmen en dat als voldongen feit bij de politiek en burger/media neer te leggen. Dan hebben we tenminste een echte discussie…

  Like

 16. meneertje zegt:

  Is het mogelijk de lezers voorzichtig voor te bereiden als het gezicht van Guy Verhofstadt op het log zal gaan verschijnen?
  Ik weet dan dat ik een stukje moet overslaan, want iedere keer als ik onverwacht met die kop word
  geconfronteerd moet ik braken.

  Like

  • Harry zegt:

   Ja , wat erg he meneertje .
   In America noemen ze figuren met een dergelijk uiterlijk trailer park trash .
   Trouwens , nu ik er over nadenk , we hebben er zelf ook een woord voor …………. : kampers !
   En de mentaliteit is al geen haar beter .

   Like

 17. Maria zegt:

  Man wat heb ik respect voor de Nederlanders !!!!! chapeau!!!! wij belgen zitten gevangen met een grondwet die geen referendum toelaat… Man I LOVE HOLLAND !!!! als het moet verhuis ik direct naar Nederland als jullie uitreden uit de Unie, geen zorgen maken ik heb mijn werk en zaak verhuis dat mee naar Nederland, ik hoef niet te teren op leeflonen zoals Brussel alle landen failliet heeft gemaakt, Man RESPECT voor Nederland !!!!!

  Like

  • Rudi Lambert zegt:

   Maria, kom hier maar eens een tijdje wonen dan. Ik denk dat je dan schreeuwend terug naar België vertrekt 😉
   Oh, en die referendums hier, die zijn niet bindend… en worden nooit opgevolgd. Leuk natuurlijk dat we een mening mogen geven, maar de heren in Den Haag doen vervolgens gewoon wat ze toch al van plan waren. En de media laat het gewoon gebeuren, zonder een kritisch woord.

   Like

   • Maria zegt:

    @Rudi, de bevolkingen kunnen het niet meer aan… geloof en trust me de plons gaan springen bij al die bevolkingen… dit blijft niet duren… de woede stapelt per dag, per uur op 1 vonk van 1 land is er nodig EN DIE VONK KOMT ER, je zal zien die Franse revolutie gaat in het niets verdwijnen wanneer de stoppen doorslaan van bevolkingen, trust me dar komt eraan!!!

    Like

 18. J.M van de Giesen zegt:

  Dit huidige kabinet moet zo spoedig mogelijk vertrekken,en laat er dan eens een premier opstaan met ballen in z,n broek waarbij ons Nederland centraal staat.
  En die ook de graaiers aanpakt bij banken ,woningbouw corporaties etc.dat geld moet terug!!!!
  We worden uitgekleed door de EU op een verschrikkelijke manier .
  Onze huidige regeringswoordvoerders zijn er niet voor Nederland ,maar voor hun eigen winstbejag en lucratieve banen,om maar niet te spreken over hun wachtgeldregelingen te gek voor woorden dat je als burger ontslagen word en na twee jaar in de bijstand beland .
  Terwijl deze graaiers een wachtgeldregeling krijgen tot wel100% en niet hoeven te solliciteren!!!!
  Schande Schande en nog eens Schande!!!!!!
  Vertrekken moeten ze.

  Like

  • Rudi Lambert zegt:

   En dan mogen we weer een volgend kabinet kiezen uit dezelfde pool van rijkeluiszoontjes. Volgens mij zijn onze problemen groter dan één wereldvreemd kabinet dat zijn werk niet doet. Een nieuw kabinet gaat onze problemen niet oplossen.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s