Nederlandse en Deense sponsoring van “Palestina”

Screenshot_42

De Europese Unie heeft onlangs een bijdrage van ongeveer € 7,2 miljoen overgemaakt voor de betaling van de salarissen en pensioenen van december voor circa 83.800 Palestijnse ambtenaren en gepensioneerden op de Westelijke Jordaanoever en in de Gazastrook. Deze bijdrage, die wordt gekanaliseerd via de PEGASE [1] regeling, wordt gefinancierd door de regering van Denemarken (DKK 45,0 miljoen of ca. € 6,0 miljoen) en de regering van Nederland (ca. € 1,2 miljoen specifiek geoormerkt voor de PA-salarissen van de sector Justitie).

“Deze bijdrage aan de steeds terugkerende uitgaven van de Palestijnse Autoriteit maakt deel uit van onze inzet van 2012 en ik zou graag de regeringen van Denemarken en Nederland willen bedanken voor hun respectievelijke bijdragen en voor het toevertrouwen van het doorsluizen van hun geld aan de PEGASE Direct Financial Support mechanism “, aldus de vertegenwoordiger van de EU, de heer John Gatt-Rutter. “De ernstige financiële crisis waarmee de Palestijnse Autoriteit wordt geconfronteerd heeft verregaande consequenties voor het Palestijnse volk, van wie de salarissen worden vertraagd en diensten uiteenvallen”. “Ik wil daarom het cruciale belang van de volledige, tijdige, voorspelbare en transparante overdracht van belastingen en douane-inkomsten naar de Palestijnse Autoriteit door Israël benadrukken. Ik zou ook graag onze oproep aan andere donoren opnieuw naar voren brengen om aan hun toezeggingen te voldoen en hun financiële inspanningen te intensiveren om de PA in staat te stellen om diensten te leveren aan het Palestijnse volk “, voegde de EU vertegenwoordiger eraan toe.

Achtergrond

Het grootste deel van de hulp van de Europese Unie aan de Palestijnse Autoriteit wordt doorgesluisd via PEGASE, het financiële mechanisme dat in 2008 is opgericht om het PA hervorming- en ontwikkelingsplan (2008-2010) en het daaropvolgende PA Palestijnse Nationale Plan (2011-2013) te ondersteunen. Naast het helpen om een ​​aanzienlijk deel van de lopende kosten te kunnen voldoen, ondersteunen Europese fondsen ook grote hervorming- en ontwikkelingsprogramma’s van belangrijke ministeries om de PA te helpen zich voor te bereiden op hun soevereiniteit (een Palestijnse staat) conform het plan van premier Salam Fayyad dat in augustus 2009 door hem naar voren is gebracht. Sinds februari 2008 is er ongeveer € 1,4 miljard uitbetaald door de PEGASE via directe financiële steunprogramma’s. Daarnaast heeft de EU voorzien in steun aan het Palestijnse volk via de UNRWA en via een breed scala van samenwerkingsprojecten.

[1] Mécanisme Palestino-Européen de Gestion de l’Aide Socio-Economique (PEGASE)

Bron :

http://tinyurl.com/anz8g8o

Vertaald uit het Engels door:

Wachteres

(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestina", Denemarken, Nederland. Bookmark de permalink .

13 reacties op Nederlandse en Deense sponsoring van “Palestina”

 1. Laat die Palestijnen doodvallen!

  Like

 2. Henk.V zegt:

  Voor bepaald vormen van onbezonnen, hersenloze hulpverlening bestaan geen woorden meer.
  Van alle kanten krijgen ”de verdrukte” Palestijnen scheepsladingen goederen en stromen geld toegespeeld.
  En dan komt daar de EU weer eens aan en die stort nog een paar cent extra in de kas..
  Natuurlijk MOET ook Nederland daarin nog een rol spelen..
  Mijn hemel. Hoe lang moet deze waanzin duren?
  Verlos ons van de EU.

  Like

 3. guusvelraeds zegt:

  Goh, mijn pensioen werd bij de eerste uitbetaling dit jaar gekort met 65,00 Euro per maand in een klap en de eigen bijdrage zorgkosten van mij en mijn vrouw gingen zoals bij iedereen van 500 naar 750 Euro. Dit betekent voor ons totaal een lastenverzwaring van 1.530,00 Euro per jaar. Dit is een compleet gemiddeld maandsalaris daarboven zullen we de prijs verhogingen en BTW verhogingen in winkels ook moeten gaan ophoesten. Maar goed de arme Palestijnen zijn in elk geval verzorgd van salaris en pensioen. Daar doen we het uiteindelijk voor. Niet dan!!

  Like

 4. guusvelraeds zegt:

  Wanneer gaan die @&(*^$$ zakken in den Haag en Brussel een keer begrijpen dat met het afsnijden van alle subsidies richting de Palestijnse maffia de vrede in dat gebied een groot stuk dichterbij komt. De Israël haat is een lucratieve “”way of living”” geworden voor dat geteisem en wat er terecht komt van de door hun van alle rechten verstoken Palestijnse vluchteling interesseert de politieke Palestijnse elite geen enkele moer.

  Like

 5. maria zegt:

  Dus van al die miljarden van de EU hebben ze die salarissen niet kunnen betalen. Tja waar zou dat geld toch zijn gebleven? Reken eens uit hoeveel geld daar al naar toe is gebracht! Die palestijnen zouden schathemeltjerijk moeten zijn!

  Like

 6. luckybee zegt:

  Dit zal voorlopig wel door gaan; onze parlement is vol van Moslims en goddelozen, en nu krijgen we alweer een illegale koning. Wat zal onze toekomst zijn? Islamicering?

  Like

  • BertG. zegt:

   onze parlement is vol van Moslims en goddelozen

   Worden wij GODDELOZEN zomaar even voor het gemak in het zelfde rijtje gezet als moslims.
   Ik geloof dat jij nou wel heel fout bezig bent met dat verwrongen hersenbeeld wat ze er bij jouw ingestopt hebben.

   Like

 7. Tom Hendrix zegt:

  @GuusVelraeds 23.25. uur. Inderdaad, wij de belastingslaven mogen bloeden voor de waanzin van de politici. Wij moeten inleveren voor het EUSSR GEDROCHT, en voor een ideologie die ons naar het leven staat, de islam. Onze vrijheid wordt ingeperkt, en dan worden we ook nog eens financieel uitgekleed. En waar zijn de 1000 euro die MARX RUTTE ons beloofd had?

  Like

 8. Wachteres zegt:

  @ guusvelraeds 28-1 23.38u.

  ‘De Israël haat is een lucratieve “”way of living”” geworden’

  Een opmerking om over na te denken, Guus. Hoe harder de ‘Palestijnen’ hun haat tegenover Israël ventileren, hoe meer, in het bijzonder links, de Palestijntjes zielig gaat vinden.

  Van de VVD weet ik bv. dat zij pro-Israël zijn. Uit politieke overwegingen zullen ze dat niet teveel benadrukken.

  En je hebt gelijk, daar is al zoveel geld heen gegaan, als dat bij het ‘gewone volk’ terecht was gekomen dan was iedereen schatrijk geweest.

  Krankzinnige waanzin ……. wij maar betalen voor groeperingen die ons westerlingen, waar Israël natuurlijk bij hoort, haten.

  Na Israël zijn wij degenen die ze het liefst van de aardbodem zouden zien verdwijnen.

  @ luckybee 5.48u.

  Denk even na, voordat je wat zegt. Eeuwenlang hebben ‘gelovigen’ over ons geregeerd. Zelfs de brandstapel kwam eraan te pas. Ik ben blij dat de ‘rede’ ook een kans heeft gekregen.

  Ellende wordt meestal veroorzaakt door politici die geen binding meer hebben met het volk, waarschijnlijk nooit hebben gehad, maar bij wie andere belangen prevaleren.

  Ook onder onze ‘land- en cultuurverraders’ zitten zgn. gelovigen. Heel veel mensen kiezen nu eenmaal liever voor ‘de grootste gemene deler’.

  Dan komen hun belangen, waaronder hun portemonnee, niet in gedrang.

  Like

 9. Ik Heb Er Zo Genoeg Van zegt:

  @ Maria

  **Dus van al die miljarden van de EU hebben ze die salarissen niet kunnen betalen. Tja waar zou dat geld toch zijn gebleven?**

  Dat geld Maria schieten ze regelmatig naar Israel in de vorm van vliegende projectielen.

  Like

 10. BertG. zegt:

  Ik vraag me af hoeveel salarissen er nog meer uitbetaald worden her en der door dezelfde bevolkingen. Afgedwongen belasting voor terroristen loon.
  Wat weten we nog meer niet. Dit is ook jaren aan de gang. Wat is er nog meer al jaren aan de gang. Buiten dit en laatst weer 5 miljard voor egypte.

  Like

 11. maria zegt:

  @ Ik Heb Er Zo genoeg Van : Onder andere ja! Eigenlijk wil je niet weten wat er met ONS geld gebeurt! Vergeet niet dat ze die wapens niet kado krijgen dus er is ook een geldstroom richting Iran en andere boevenbende’s! Denk daar maar eens aan als je je belastingaangifte invult….

  Like

 12. Hmmm. Opvallend. Een paar miljard naar Egypte, een paar miljoen naar de PA. Waar gaan er nog meer belastingcenten naartoe, terwijl hier in Nederland bejaarden in tehuizen urenlang in een poepluier wachten voor verschoning en eens per weer mogen worden gewassen, de armen de zwaarste lasten mogen dragen en in verhouding veel meer moeten inleveren dan de rijken onder de bevolking? En dan ook nog beweren dat er in Nederland geen armoede bestaat? Huichelaars!

  Ik ben zo godvergeten zat van deze huichelachtige acties dat mijn bloed behoorlijk kookt. Geld wegsmijten aan nutteloze projecten en om andere buitenlandse mogendheden van salaris te voorzien! Waar zijn ze godverdomme mee bezig?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s