Groot-Brittannië wil zich in campagne van zijn slechte kant laten zien

Screenshot_29

Veel dingen in Groot-Brittannië deugen niet: de regen, het eten, de hoge huren, de verharde intermenselijkheid. Mag men dat hardop zeggen? Ja. De Britse regering speelt zelfs met het idee om alle negatieve kanten van het koninkrijk op affiches in Roemenië en Bulgarije aan de kaak te stellen. Haar doel: zoveel mogelijk immigranten afschrikken. Zelden zo gelachen, vinden de Britten.

Het is vreselijk om zo populair te zijn in de hele wereld. Dat weten de Britten niet pas sinds gisteren. In het kader van de EU-uitbreiding hebben ze burgers uit Polen vrije toegang tot de arbeidsmarkt op het eiland toegestaan en ze waren verbaasd hoeveel loodgieters en kelners daadwerkelijk uit Wrocław of Mazurië op weg gegaan zijn naar Londen. Nu kondigt zich de volgende golf immigranten aan: vanaf december staat de EU dezelfde vrijheden toe aan Roemenen en Bulgaren. Maar in Groot-Brittannië stokt de economie en zuchten de sociale kassen onder de crisis. Meer immigratie, vinden de Conservatieven, moet in ieder geval verhinderd worden – en halen zelfs de meest wonderlijke maatregelen uit de trukendoos.

Zo moeten anti-Groot-Brittannië-posters Roemenen en Bulgaren nog in hun eigen land voor een verhuizing afschrikken. Aan het regenachtige klimaat en de klaaglijke lonen op het eiland wordt gedacht als mogelijke onderwerpen op de posters. De negatieve campagne moet de indruk van veel Zuidoost-Europeanen corrigeren dat “onze straten met goud geplaveid zijn”, citeert de krant de Guardian een kabinetsminister. Iets concreets wil Downing Street pas op een later tijdstip presenteren.

Maar wie wil met zoveel onvrijwillige satire nog langer wachten? De Britten zeer zeker niet. Overal op internet doen sinds gisteren humoristische posters en afschrikwekkende slogans de ronde. “Ga toch naar Duitsland”, luidt eentje, “daar is het net zo als in het koninkrijk, behalve dat daar alles goed functioneert.” Een andere heeft de bergen vuilnis op de trottoirs gefotografeerd – een scene die typisch is voor Groot-Brittannië, omdat de vuilniszakken op de dag dat ze worden opgehaald nog met de hand op kiepauto´s worden gegooid. “Hoe leggen we onze kinderen uit dat afval een bloem is die overal wild tussen het asfalt ontspruit?”. Luist de ironische reclameboodschap. “Kom hier en schrob wc´s”, grapt een andere lolbroek, “Groot-Brittannië biedt veel vreselijke baantjes en we geven zelfs buitenlanders werk. Hartelijk welkom!”

De satireposters voor immigranten nemen vooral onschuldige zaken op de korrel, dingen waarover iedereen het eens is: de grijze hemel, de lange rijen op het vliegveld Heathrow (“Heel eerlijk”wachten loont niet”) of het regeringspersoneel (“De enige reden dat we met zulke politici het land nog niet hebben verlaten is het kapotte systeem van openbaar vervoer.”).

Minister-president David Cameron zou blij mogen zijn dat hij uit zo´n grote en creatieve pool inspiratie mag putten. Per slot van rekening is het de bedoeling om alle positieve marketingeffecten uit 2012 zo snel mogelijk kapot te maken. Met meer dan € 700.000,- had de regering het imago van Groot-Brittannië in het jaar van de Olympische Spelen naar nieuwe hoogten gestuwd.

Het geld is ook naar een internationale campagne gestroomd die charmante en typerende eilandscènes onder het mom “Britain is great” bejubelt. In Roemenië en Bulgarije zal men misschien weldra zeggen: ”Britain is not so great”.

Screenshot_30

Bron:

http://www.general-anzeiger-bonn.de/news/vermischtes/Grossbritannien-will-sich-in-Kampagne-von-schlechter-Seite-zeigen-article959814.html

Auteur: Jasmin Fischer

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Balkan, Groot-Brittannië, Immigratie. Bookmark de permalink .

10 reacties op Groot-Brittannië wil zich in campagne van zijn slechte kant laten zien

 1. Maja zegt:

  Geweldig!!! Hadden wij 40 jaar geleden ook moeten doen…..

  Like

 2. guusvelraeds zegt:

  Waarom niet gewoon grenzen dicht en voor hen die wel binnen kunnen (omdat ze een bijdrage leveren) de eerste tien jaar geen toegang tot het sociale stelsel. Na tien jaar moet duidelijk zijn of iemand wel of niet geïntegreerd is en een bijdrage geleverd heeft aan het systeem. Is dit kort door de bocht? Nee, dit is niet kort door de bocht, het zal niet lang duren en we zullen wel moeten. Het moment is nabij dat we gedwongen worden te redden wat nog te redden is. Mijn 1ste hoop is in elk geval een referendum en mijn 2de hoop is een gecontroleerde stap uit de EU. Als we ten onder gaan dan liever als volledig soevereine natie dan onder het juk van een alles controlerende en alles bepalende EU.

  Like

 3. Ik werk bij de Sociale Werkplaats als plantsoenmedewerker. Maar zelfs daar werken veel Polen en Roemenen. Ze worden ingehuurd en nemen gewoon ons werk over. En dat terwijl er zoveel werklozen zijn in Nederland die niet aan de slag kunnen?!

  Like

 4. Inderdaad! We moeten zo snel mogelijk af van de EUSSR en onze soevereiniteit opeisen. De EUSSR denkt alleen maar aan €’s en voor de rest willen ze niets anders dan een volledige dictatuur over het gehele Europese continent. Het is de hoogste tijd dat er een frisse wind gaat waaien die er daadwerkelijk voor zorgt dat de mensen nu eens echt wakker worden en zien hoe ons ooit zo mooie landje wordt verkwanseld door de clowns die nu ‘onze’ regering vormen.

  WEG MET DE EU!

  Like

 5. luckybee zegt:

  Als Groot Britanie afschrikwekkend is voor Bulgaren en Rumenen,wordt Nederland wel heel erg aantrekkelijk voor ze.Frans Bauer krijg dan nog veel meer fans er bij , echte a socialen in Nederland?Nee dank je.

  Like

 6. toetssteen zegt:

  Best redelijk Velraeds. Mijn zoon mag per slot ook geen stem uitbrengen in Singapore ondanks dat hij nu in elk geval zich een ingezetene mag noemen. Mja.
  En het scheelt dat hij is gehuwd met een Singaporese. Stemmen….

  Nee, het is niet democratisch, huhuh. Alsof u en ik Adolf van Rompuy hebben geozen en laten we maar zwijgen als hard core commu’s als Cohn Bendit!

  We zitten erin, met boter, suiker enzovoort.
  Totaal gekken op Joop noemen het Neoliberalisme, maar ik kan er geen liberaal punt in vinden. Het enige dat ik zie is de Road To Serdom. Tool heet islam en de volkomen voorspelbare dood van miljarden mensen idem.

  Like

 7. Tom Hendrix zegt:

  @guusvelraeds 22.09. uur. Ik sluit me volledig bij uw reactie aan. Nog slechts een hartewens voor mij; ALLE EUROFIELE-EN ISLAMOFIELE FASCISTEN VOOR EEN TRIBUNAAL NEURENBERG VERSIE 2.0

  Like

 8. Richard zegt:

  Als die Engelsen in Roemenie foto’s ophangen van hun menu’s komt er geen hond meer…….

  Like

 9. G.Deckzeijl zegt:

  Weergaloze quote op die muur! Geniaal! Ideetje: Ze moeten een soort van automatische transponder maken die de volgende boodschap genereert op beeldschermen in verkeersvliegtuigen met niet-westerse allochtonen en andere intercontinentale* koopjesjagers, en wel zodra deze het Nederlandse luchtruim binnen vliegen:
  GET LOST! The lifestyle you ordered is not available in the Netherlands!
  *>> http://tinyurl.com/lsvuda

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s