“De euro is helemaal niet goed voor onze welvaart”

Screenshot_6

De Britse minister-president David Cameron

(Door: Pepijn van Houwelingen)

De bewering dat de euro goed is voor onze welvaart is zo’n grote leugen dat men gewoon niet kan geloven dat het niet waar is.

Het Europese integratieproject is, met Camerons aankondiging van een Brits referendum, op losse schroeven komen te staan. Omdat de EU bij velen bovendien allang geen warme gevoelens meer oproept, is het niet verwonderlijk dat voorstanders van verdere integratie zich nu verbeten achter hun laatste verdedigingslinie hebben verschanst: zonder de EU en de euro kan Nederland niet welvarend zijn. Guy Verhofstadt bleef dit afgelopen zondag in Buitenhof maar zeggen: als Nederland net zoals de Britten een referendum organiseert en uit de EU stapt, volgt een economisch armageddon.

Maar is dat zo? Hetzelfde werd immers alom verkondigd toen de president van IJsland zo moedig was een referendum uit te schrijven. De bevolking van IJsland verwierp met een grote meerderheid het verdrag dat toen met Nederland en het Verenigd Koninkrijk was gesloten over de terugbetaling van leningen en zie, na een paar zware jaren klimt IJsland op dit moment weer snel uit het dal. Waarom zou Nederland niet rijk en welvarend kunnen zijn buiten de EU en zonder de euro?

Lees verder…

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EU, Nederland. Bookmark de permalink .

5 reacties op “De euro is helemaal niet goed voor onze welvaart”

 1. Aegolius cs zegt:

  “De bewering dat de euro goed is voor onze welvaart is zo’n grote leugen dat men gewoon niet kan geloven dat het niet waar is.”
  Was het niet Hitler die hetzelfde ooit eerder verkondigde?
  Wellicht kan gewaardeerde G.Deckzeijl me weer op weg helpen in dezen.

  Like

 2. G.Deckzeijl zegt:

  Terug naar de gulden dan maar? Zou kunnen, maar dan moet eerst die bezopen hoge wisselkoers OMLAAG.
  http://www.manbijthond.nl/fragmenten/pattys-terug-gulden

  Like

 3. De euro is helemaal niet goed geweest voor de welvaart!. De euro is alleen goed geweest voor de regeringen die middels verraad hun bevolking gruwelijk in de zeik hebben gezet met leugens, doemdenken (het licht gaat uit en meer van dergelijke prietpraat), huichelachtige praatjes en dictatoriale regels!

  Like

 4. Tom Hendrix zegt:

  De hele EU en de EURO is een mega bedrog ten opzichte van de burgers van heel Europa, en uiteraard Nederland. Met de EEG was er een interne markt die redelijk goed functioneerde, en had ieder land zijn eigen muntstelsel. Doordat de EURO er in is geramd, zijn alle economieén aan elkaar gekoppeld, met alle funeste gevolgen vandien. Het is een zeer simpel gegeven, dat als ik de sterke verzwak, en deze ook zwak wordt, de zwakke niet is geholpen en de voorheen sterke ook het loodje legt.Precies zoals het bij het communisme het geval is, dus: de hele EU en de EURO is een waanzinnig communistisch ponzi spel, waar de burgers nu de wrange vruchten van (gaan) plukken.

  Like

 5. Roni Thome zegt:

  Natuurlijk heeft Nederland voor haar welvaart de EU niet nodig!. Bijna iedere Nederlander die de tijd van de Gulden had beleefd weet dat Nederland voor de invoering van de Euro veel welvarender was en de koopkracht van de Gulden was voor hem vaak 50% en meer hoger dan die van de Euro nu. In de nacht tussen 31 december 2001 en 1 januari 2002 werden wij armer en de armoede sloeg als een mokerslag. In de 12 jaar die voorbij zijn gegaan, werden emmers leugens over ons hoofd gegoten. Men gebruikte alle PR methoden en psychologische trucs om ons bewust te maken van: hoe goed de EURO voor ons is, en dat er geen toekomst voor Europa bestaat zonder de EU. Dat geloofden destijds ook de mensen in Nazi Duitsland dat zonder de derde Rijk er geen Duitsland kan bestaan en er kan geen Rusland bestaan zonder de Sovjet Unie.
  IJsland is zeker weten een goed voorbeeld voor een volk die via een referendum het heft in eigen hand neemt. Na paar moeilijke jaren klimt het land uit de daal.
  Wie zijn de mensen die ons zo graag willen overtuigen dat de EURO en de EU zo goed voor ons zijn? Het zijn mensen die persoonlijk er beter van worden. Men kan de EU vergelijken met een hoop stront waar vliegen van alle soorten en maten erop af komen. Ze nestelen zich op dat hoop en langzamerhand ontstaan er een habitat voor alle mogelijke ongedierte die van het hoopje leven.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s