EU roept burgers op tot meer spionageactiviteit

Screenshot_1

EU-commissaris Cecilia Malmström vecht tegen het rechts-extremisme: de duivel zit deze keer echter niet in het detail. 

De EU ziet in talrijke nieuwe rechts-radicale partijen een “gevaar voor het Europese project”. Nog nooit zouden zoveel rechts-radicale partijen invloed hebben gehad in de parlementen. Om bij de verkiezingen voor het EU-parlement niet voor rare verrassingen komen te staan, zouden de burgers verdachte personen moeten identificeren en melden. Dat de catastrofale economische en sociale politiek van de EU en de corrupte oude partijen wel eens de schuld zouden kunnen zijn van het ontstaan van de radicale groepen komt niet op bij de EU.

De Zweedse EU-commissaris Cecilia Malmström vreest dat rechts-radicale partijen bij de verkiezingen voor het Europees Parlement in het jaar 2014 veel stemmen zouden kunnen krijgen. Ze zei maandag in Brussel dat er sinds de Tweede Wereldoorlog  nog nooit zoveel “rechts-radicale en populistische” partijen in de parlementen van de EU-landen zouden hebben gezeten. Deze groepen zouden waanzinnige individuele daders zoals de Noor Anders Behring Breivik aanmoedigen. De politie zou machteloos staan tegenover de opkomst van zulke individuele “eenzame wolven”. Daarom zouden de burgers zelf actief moeten worden: ze moeten eenzame, potentiële daders opsporen en deze in samenwerking met de lokale autoriteiten op non-actief moeten zetten.

Daartoe had de EU in het jaar 2011 het initiatief RAN opgericht. Het “Radicalisation Awareness Network” beveelt aan dat politieachtige activiteiten van de gemeenschap het best geschikt zouden zijn om verdachten tijdig op te sporen.

Waartoe dit leidt hebben de Britten beleefd. In een eveneens in 2011 gestarte campagne werden de Britten opgeroepen om de moslims nauwkeurig te observeren. Leraren werden opgeroepen jongeren bij de politie te melden als ze openlijk over geweld praten of websites bezoeken die verdacht worden van terreur. Geen van de beide “delicten” is strafrechtelijk relevant. En zo heeft het initiatief niet tot meer verheldering, maar tot een klimaat van verdachtmakingen en belasteringen geleid. De Britse wetenschapper Ted Cantle zei tegen de “EU-Observer” dat het initiatief ertoe zou hebben geleid dat de onder algemene verdenking staande moslims nu pas echt twijfelen aan de staatsautoriteiten – een zichzelf vervullende voorspelling was gecreëerd.  

Voor de EU geldt o.a. de opkomst van de “Gouden Dageraad” in Griekenland als waarschuwend voorbeeld voor een mogelijke ontwikkeling in Europa.

De EU-leiders zien daarbij echter over het hoofd dat deze beweging pas met de verwoestende bezuinigingskoers van de trojka in het kader van de Europese schuldencrisis groot geworden is. Bovendien beseffen de Brusselse democratie-technocraten niet dat rechts-radicale bewegingen de beste voedingsbodem hebben als de politiek in een land corrupt en zelfingenomen handelt. De oorzaak van de Griekse tragedie is vooral, zoals ieder helder denkende Griek zal bevestigen, dat de gevestigde partijen de staat en het volksvermogen ongebreideld onder elkaar verdeeld zouden hebben. Democratische structuren – vooral transparantie en de mogelijkheid om ter verantwoording te worden geroepen – werden bewust uitgehold of zelfs helemaal niet ontwikkeld.

De nieuwe opkomst van Berlusconi, die vanwege zijn jongste lof voor Mussolini in het vizier van de EU is terechtgekomen, was alleen maar mogelijk omdat de oude partijen geen vinger hebben uitgestoken om de crisis te boven te komen. In plaats daarvan werd Italië door een voormalige bankier van Goldman-Sachs geregeerd, die door niemand werd gekozen – en die ook bewijsbaar niet voor langdurige hervormingen heeft gezorgd.

Wat EU-commissaris Malmström echter vooral niet beseft: extreme partijen – zowel links als rechts – hebben vooral daarom zoveel succes, omdat steeds meer politieke beslissingen niet meer democratisch in de landen gelegitimeerd zijn. In plaats van meer basisdemocratie zoals in Zwitserland heeft de EU het wezenlijke verband tussen nationale kiezers en politieke besluitvorming vernietigd.

Bondskanselier Angela Merkel heeft deze onhoudbare toestand samengevat met het begrip “alternatiefloosheid”. En ze heeft – onbedoeld – gelijk: als er geen democratische verkiezingsalternatieven meer bestaan, omdat het hele politieke establishment alleen nog maar één grote klungel is, die zich van Berlijn tot Brussel, van Belfast tot Belgrado de lucratieve baantjes toeschuift, dan hebben de extremisten hoogseizoen.

Een pan-Europese Stasi-beweging zal deze ontwikkeling niet stoppen, maar eerder verscherpen. Want bij wijze van hoge uitzondering ligt het fundamentele probleem van de EU – een door niemand meer te beheersen enorme staatsschuld – niet op microgebied van individuele op een dwaalspoor gebrachte landen. De duivel zit deze keer niet in het detail, maar voelt zich het best in het “grote geheel”.

De radicalen zullen pas uit beeld verdwijnen als de burgers van Europa in de individuele landen weer rechtstreeks invloed kunnen uitoefenen op de politieke vormgeving van de maatschappij.

Pas het herstel van de burgerrechten en democratische directheid zal een einde maken aan het rechtse, linkse of welk ander radicaal spook dan ook in Europa.

Screenshot_2

Bron:

http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2013/01/30/eu-fordert-buerger-zu-verstaerkter-spitzel-taetigkeit-auf/

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Antifascisten", "Nuttige idioten", Brussel, democratie, Elite, EU, EUSSR, landverraad, Linkse Kerk, Mensenrechten, nieuw fascisme, Overheid, Socialisten, Vrijheid van meningsuiting. Bookmark de permalink .

26 reacties op EU roept burgers op tot meer spionageactiviteit

 1. Pingback: BOINNK!!! | Een onbezoldigde bijbaan voor alle burgers?

 2. Robbert zegt:

  Ik denk dat we niet blij hoeven te zijn met deze Cecilia Malmström. Ze heeft de klok horen luiden maar weet niet waar de klepel hangt/ is gebleven. Troost u mevrouw want u bent niet de enige hoor. Een zekere M. die heel vroeger al een bepaalde ideologie verspreidde (en wiens trouwe volgelingen dat nu nog steeds doen) , en daarbij (net als u) het botte bijl principe hanteerde was ook al behept met dat gemis…..

  Like

 3. Jean zegt:

  Het is juist tegen dergelijke monsters met waanzin gedachten zoals die Zweedse dat wij strijden, het is dergelijk gedachtegoed dat in die ziekelijke EU hoofden leeft dat een gevaar betekend voor ons Europeanen, wij moeten er juist voor zorgen dat dit EU gedrocht asap gesloten wordt, niet extreem rechts is een gevaar maar wel extreem links en extreme idioten zijn een gevaar want zij zijn enkel en alleen bezig met een misdadig profitariaat en daar willen ze om dat te behouden heel graag de DICTATUUR voor invoeren, liefst “met alle middelen”.
  Dé reden dat wij in 2014 er alles zullen aan doen om dat gedrocht gesloten te krijgen want het heeft geen enkele toegevoegde waarde, het enige waar het mee bezig is is een gigantisch parasitisme en ordinaire vriendjespolitiek in leven te houden die op geen enkel vlak ten gunste van de Europese burgers komt.
  Dat die Zweedse zich maar met zweden bezig houdt, die Duitse met Duitsland, die fransman met Frankrijk enz. enz. wij hebben dat decadent misdadig profitariaat en die waanzinnige bemoeizucht van uitgerangeerde nietsnutten echt niet nodig.

  Like

 4. Martien Pennings zegt:

  Ga eens lezen op GeenStijl http://bit.ly/VxqppL: ‘Welvaart door de euro is een vuige leugen’
  En klik ook even door naar het artikel in de VK http://bit.ly/12bfZOr .

  Like

 5. benny zegt:

  het succes van nieuwe partijen met gezond verstand(in linkse kringen extreem-rechts genoemd) is te danken aan figuren als malmstrom die zodanig wereldvreemd zijn dat het gevaarlijk word. voer de wil van de bevolking uit en het zogenaamde extreem rechts zal vanzelf verdwijnen en zolang of dat de dictaatuur zich toch verderzet ongeacht wat de burger daarvan vind zal deze ruk naar het gezond verstand(rechts) enkel nog groeien,of die ss-teef dat nu wilt of niet!

  Like

 6. Tom Hendrix zegt:

  @Jean 13.51. uur. Helemaal met U eens. En deze toverkol Malmström, is van mening dat Europa/nederland de hele wereld moet binnenhalen. Deze MAFDOOS is er de oorzaak van, dat de EUSSR met de dag meer gehaat gaat worden.

  Like

 7. Jan zegt:

  Toekomstige EU-rechtspraak

  Like

 8. Wachteres zegt:

  “Deze video is niet beschikbaar in je land”.?????????

  Like

 9. Tistochwat zegt:

  Kan dat bazige mens met te veel mannelijke hormonen niet wat lekkers gaan koken voor d’r kerel, of heeft ze die niet?

  Ik wou dat de dag eens begon met een prettig bericht voor de burger, maar nee hoor!
  Het enige wat wij -die wél zelf kunnen nadenken- kunnen doen, is proberen om de ongelofelijk oerstomme runderen (met excuses aan de echte koeien) die nu nóg niet willen c.q. kunnen zien dat we geheel naar de knoppen gaan, naar het juiste pad te begeleiden. Laten we hopen dat dit ooit zal lukken m.b.v. webssites zoals deze.

  Eigenlijk zijn de oorzaken van de burger-ellende kort samen te vatten:
  – een ‘koningshuis’ dat rood- én islamitisch gezind is
  – de eu
  – de linkse ‘leiders’ aan de top die zich bezighouden met graaien, nepotisme, vriendjespolitiek, ‘linkse hobby’s en politieke pretplannetjes’ en het om zich heen verzamelen van rood stemvee dat vaak een IQ heeft ter grootte van hun schoenmaat.

  Like

 10. Tistochwat zegt:

  Schrijf ik verdorie nog een ‘s’ te veel ook (webssites = websites)!

  Like

 11. De Ekster zegt:

  Nazi-praktijken in de rechtspraak hebben we hier al zo lang als het Internationale Strafhof in Den Haag is gevestigd. Immers, keer op keer worden Serviërs voor van alles en nog wat veroordeeld. Of het bewezen is of niet, dat doet er totaal niet toe. Of ze sterven onder verdachte omstandigheden in hun cel als een van de showprocessen weer eens dreigt te verzanden. Moslims daarentegen worden standaard vrijgesproken, ook al zijn het zware oorlogsmisdadigers zoals Nasr Oric. Bij Kroaten spant het er om; sommigen zijn het haasje, anderen komen eveneens met de schrik vrij. Onzinverhalen zoals over Srebrenica, die worden keer op keer weer opgerakeld door zg.slachtoffers en hun vriendjes. Dat hele showproces is er alleen om de Serviërs nog eens lekker te straffen omdat ze zo eigenwijs zijn geweest. De ondergang van Europa is begonnen toen we de Serviërs hebben laten vallen en verraden. Dat zal op een dag duidelijk worden maar tegen die tijd is Europa al lang verloren.

  Like

 12. Tistochwat zegt:

  Nu ik tóch bezig ben:
  Een representatieve foto van onze toekomstige koning, Zijne Majesteit Willem de zoveelste:

  Like

 13. Reblogged this on Welke toekomst? and commented:
  Nog even en je kunt je eigen familie, helemaal als die nog al links-georiënteerd zijn, niet meer vertrouwen. DDR/Stasi praktijken! In de DDR was het heel gewoon dat buren elkaar aangaven. Zelfs familie-leden binnen een gezin gaven elkaar aan.
  Men is blijkbaar erg angstig voor de andere mening, een mening die zeker niet in hun straatje past…

  Like

 14. Tom Hendrix zegt:

  @Pieter Veenstra 17.34. uur. Pieter, dat is inherent aan ideologieën als het nationaal-socialisme en het communisme/socialisme. En wat zien we, de EUSSR bedient zich van deze weerzinwekkende praktijken, om ons de mond te kunnen snoeren, met medewerking van de RODEN in heel Europa!

  Like

 15. Tom Hendrix zegt:

  O ja, lees intussen op de site van; http://www.elsevier.nl, dat de VVD en de Partij van de Afbraak -PvdA- botsen over het asielbeleid. Volgens de MOSLIMA ARIB kunnen er nog HORDES onaangepasten naar NEDERLAND komen, en wat nog erger is het CDA- Christus deed anders- gaan aan de kant van de RODEN staan. Zo zien we weer hoe ons LAND VERKWANSELD wordt! Gloeiende nakende vinketering, onze oudjes liggen in poepluiers, de pensionado’s worden met tientallen euro gekort op het pensioen, de Zorg is compleet uitgekleed, en dan komt zo een RODE MAFDOOS vertellen dat we nog meer UITVRETERS dienen binnen te halen. Als MARX RUTTE en de VVD hiermee akkoord gaan- wat ik verwacht- dan gaat dit land nog verder naar de kloten. Ondertussen betalen we ons ook al blauw vanwege de communisten in Brussel-KOTS.

  Like

 16. Wachteres zegt:

  Wat een kwaadaardige heks! Wie denkt ze wel dat zij is?

  Er zullen altijd linkse idioten zijn die dit wel een goed idee vinden.

  Er zijn al meerdere voorbeelden in Europa van ‘verraad uit linkse hoek’.

  Like

 17. Tom Hendrix zegt:

  @Wachteres 18.52. uur. Inderdaad beste Wachteres. Grote landverraders dat zijn de RODEN! Het is om te janken, dat ons kleine landje, door de politiek correcte klasse en de RODEN naar de sodemieter is geholpen, de laatste 40 jaar.

  Like

 18. Tistochwat zegt:

  Hebben jullie het ook al gehoord? Cyprus is zo goed als failliet en heeft geld nodig.
  Zo’n slordige 17.000.000.000,00
  Wedden dat WIJ weer heel veel geld moeten ophoesten?
  En dat allemaal om ‘de euro te redden’! http://home.wanadoo.nl/dewilde-deligny/emoticons/fubar.gif

  Like

 19. guusvelraeds zegt:

  1) Als je kritiek hebt op de EU ben je extreem rechts.

  2) Als je kritiek hebt op de multiculturele samenleving ben je extreem rechts, zelfs racistisch.

  3) Als je kritiek hebt op het mohammedanisme ben je extreem rechts.

  4) Als je kritiek heb op de ongebreidelde immigratie politiek ben je extreem rechts.

  5) Als je kritiek hebt op de islamisering van Nederland ben je extreem rechts.

  6) Ben je tegen invoering van de sharia in de seculiere rechtspraak ben je extreem rechts.

  7) Ben je tegen het walgelijke E.S.M. verdrag bent ben je extreem rechts.

  8) Ben je tegen de exorbitante salarisschalen binnen de EU ben je extreem rechts.

  9) Ben je een ontkenner van de A.G.W. hypothese ben je extreem rechts.

  10) Ben je voor controle aan de grenzen ben je extreem rechts.

  11) Ben je voor hogere straffen en neutraliteit van de rechtsspraak ben je extreem rechts.

  12) Heb je kritiek op het lage misdaad opsporingspercentage ben je extreem rechts.

  13) Ben je voor een EU referendum ben je extreem rechts.

  14) Ben je voor uitreding uit de EU ben je zelfs “”zeer extreem”” rechts.

  15) Ben je tegen ontwikkelingshulp ben je extreem rechts.

  16) Ben je tegen subsidie stromen in de “”linkse media goot”” ben je extreem rechts.

  17) Stem je P.V.V. en pro Geert Wilders ben je extreem rechts.

  18) Heb je kritiek op de woeker groei aan G.O en N.G.O. ben je extreem rechts.

  19) Heb je kritiek op de afbraak van onderwijs en gezondheidszorg ben je extreem rechts.

  20) Ben je voor Nederland en het Nederlandse volk ben je extreem rechts.

  Kortom ben je populist en ben je voor rechtstreekse democratie en volksraadpleging zonder achterkamertjes politiek dan ben je niet alleen extreem rechts maar bovendien ook behept met een laag IQ en een ernstig gevaar voor de staatsveiligheid.

  Like

 20. Tom Hendrix zegt:

  @guusvelraeds 20.35. uur. Inderdaad, dat klopt helemaal wat U zegt. De ‘stomme massa”, pikt alles wat “de linkse kerk”, hen voorliegt.

  Like

 21. oogenhand zegt:

  “Extreem-Rechts” zijn is leuker dan seks. Weg met dat schuldgevoel!!!

  Like

 22. Trucker zegt:

  Rechts én Islamofoob is de beste medicijn tegen de ziekte die het nieuwe eurabia communisme heet.
  Velen zijn verslaafd aan de het Prozac-gewauwel van die van rompuy en zijn bende vogelverschrikkers die Het Vrije Westen (in deze het Oude Europa) willen overleveren aan de haatbaarden, dan zijn die oenen nog verbaasd dat een grote groep, zijn diegenen die over voldoende hersencellen beschikken (dus enkel Rechtsen én islamofoben !) daar niet mee akkoord gaan, en dan pleiten diezelfde eurabia dictators voor echte communistische praktijken : het verklikken, we kennen het van china, noord korea, cuba en al die leuke communistische pleisterplaatsen die er nog zijn of geweest zijn.
  Dit doet me denken aan het proces tegen de meest succserijke Vlaamse partij Het Vlaams Blok (waar het partijtje nva van de leugenachtige multikuller en islamofiele de wever bart bij vergeleken een schijntje voorstelt en niks meer) die niet in het kieslokaal kon verslagen worden, zoeken om ze voor het gerecht te slepen (corrupt tot op het bot !) en te procederen tot ze een ineengeflanste veroordeling konden verkrijgen. Dé schuldige in deze zaak was de molenwiekende gek verhofstad die nu in het eurabia circus zit en beste vriendjes is met links en die verachtelijke viezerik die liefde voor KINDEREN de normaalste zaak van de wereld vind
  Een pedofiel maar geen probleem voor het zooitje die islamieten en multikul het hoogste goed acht en de burger zijn mening niet wil horen want dat doorkruist hun plannetjes.
  Als de burger niet luisteren wil dwingen we de burger om te gehoorzamen denken die kierewiette bende gekken.

  Like

 23. Jan zegt:

  NPD vervolgd. Antwoord NPD: “Wij hebben het programma van Indymedia gekopieerd”
  Es ist eine Provokation: Die NPD hat Belege für das gegen sie gerichtete Verbotsverfahren im Internet veröffentlicht. Nach Angaben des NDR hat die rechtsextreme Partei die Daten von der Anti-rechts-Plattform Indymedia einfach kopiert.
  http://www.spiegel.de/politik/deutschland/geheimpapiere-npd-soll-sich-bei-anti-rechts-plattform-bedient-haben-a-884718.html

  Zo vallen linkse schreeuwers door de mand.

  Like

 24. Pingback: Angst voor de eigen burgers. EU wil in heel Europa systeem van blokhoofden en bespioneren invoeren | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s