Hongaarse Joden verhuizen naar Oostenrijk

Screenshot_12

Vernielde Joodse begraafplaats in Hongarije

Bij debatten rondom “asiel” of “toevloed” wordt Oostenrijk heel graag en snel als racistisch of antisemitisch land neergezet. Maar naar het schijnt wordt er alleen dan met de fascismeknuppel gezwaaid als het in het clichébeeld past. Want zoals nu bekend werd, verhuizen er steeds meer Joden naar Oostenrijk. Ze komen voornamelijk uit Hongarije, waar ze met sterk antisemitisme te maken hebben, maar ook uit Zweden, waar ze door radicale moslims verdrongen worden.

Oskar Deutsch, president van de Israëlitische Cultuurgemeenschap (IKG), zei tegenover de APA dat er sprake zou zijn van een verhoogde immigratie van Hongaarse Joden naar Oostenrijk. “Ik ben er weliswaar blij mee dat de mensen komen, maar de omstandigheden die hen dwingen om Hongarije op grond van de politieke situatie te verlaten, op grond van het antisemitisme in Hongarije, maken me niet zo blij”, aldus Deutsch. Het zou in de huidige niet zo kunnen zijn dat in een land, dat lid is van de Europese Unie, “Roma en Sinti geslagen worden”. aldus de IKG-president. Hongarije wijst de beschuldiging van antisemitisme scherp af. Weliswaar baarde het internationaal opzien dat een afgevaardigde van de Jobbik-partij de registratie van Joodse politici in Hongarije eiste, maar de regering van Viktor Orbán distantieerde zich onmiddellijk van deze uitlating.

150 joodse gezinnen per jaar naar Oostenrijk

Dat er steeds meer joodse medeburgers naar Oostenrijk immigreren doet de cultuurgemeenschap goed. Ze kromp tot 8000 leden en daarom verkondigde Oskar Deutsch al bij zijn ambtsaanvaarding de komende jaren vijfduizend joodse gezinnen in Oostenrijk te willen vestigen. Daarbij moet de door de wetsverandering betreffende het vreemdelingenrecht uit 2011 gecreëerde rood-wit-rode kaart een handje helpen. “Wij zijn van mening, en onze statistieken tonen dat aan, dat wanneer we de komende jaren geen joodse immigratie hebben onze cultuurgemeenschap niet meer zal bestaan”, waarschuwt Deutsch. “Dus zijn we van plan om in het kader van de rood-wit-rode kaart ieder jaar tenminste 150 joodse gezinnen uit verschillende landen naar Wenen te brengen.”

Mocht de immigratie vanuit Hongarije de komende tijd groter worden, dan zou het door Deutsch genoemde aantal van vijfduizend wel eens sneller bereikt kunnen zijn dan men gedacht had. Volgens de IKG-president zou hij zowel van Minister van Binnenlandse Zaken Johanna Mikl-Leitner (ÖVP) als van de burgemeester van Wenen, Michael Häupl (SPÖ), “iedere ondersteuning” bij de immigratie vanuit Hongarije hebben.

Screenshot_13

Bron:

http://www.unzensuriert.at/content/0011427-Ungarische-Juden-bersiedeln-nach-sterreich

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in antisemitisme, Hongarije, Joden, Jodenhaat, Oostenrijk. Bookmark de permalink .

12 reacties op Hongaarse Joden verhuizen naar Oostenrijk

 1. wim van rooy zegt:

  En dan zegt die onnozele Ed van Thijn dat het antisemitisme in Europa niet toeneemt. Zie Zweden, zie Hongarije, zie Frankrijk. Lees P.A.Taguieff. maar dat zal voor Edje te moeilijk Frans zijn, vrees ik. In een interview spreekt hij over moslimhaat terwijl hij islamhaat bedoelt. Het is allemaal niet simpel, Ed!

  Like

 2. Tom Hendrix zegt:

  @Wim van Rooy 20.28. uur. Wim de RODEN plegen net zo makkelijk misleiding als de MUZELMENSEN. Ik had niets anders verwacht, van deze Partij van de Arabieren!

  Like

 3. Petrossa zegt:

  dat is dan vna de regen in de drup, want Oostenrijk is nou niet bepaald anti-islam.

  Like

 4. baksteen zegt:

  Onze Ed he, beetje dom, die heb je ook onder ons soort, die sturen we de politiek in, wordt er toch voor ze gezorgd en de stomme fouten vallen daar niet zo op.

  Like

 5. Trucker zegt:

  Indertijd in Vlaanderen hadden we door een linkse (een waal dan nog Godbetert) idiote politieker michel louis heet die vent en die wou de Vlamingen adviseren om niet naar Oosttenrijk op vankantie te gaan want…
  Want daar was toen een zeer sucsesrijke politieker Jorg Haider (RIP), (later om het leven gekomen door een aanslag handig gecamoufleerd als ongeval, heb daar indertijd op forum’s mijn mening over gegeven in feite was het een regelrechte moordaanslag maar daar ga ik nu niet op in) en dat was geen spek voor de bek van michel omdat Jorg Haider Rechts én islamofoob was dus dat mocht niet want die combinatie is niet goed voor linkse poco multikullers.
  Reisadvies voor Oostenrijk was niet naar toe te gaan, diezelfde michel louis heeft zijn zakken dan wel volgepropt met belastingsgeld wanneer hij het eurabiacircus uitwandelde en zijn Win For Life ging incaseren. Zo zijn ze wel de lullettjes links lullen Rechts zakken vullen, heb het nog niet anders geweten het is krék hetzelfde met het kultuurclubje spuwen op Vlaanderen maar de Vlaamse subsidies (omdat walen geen belastingen betalen, enkel incaseren) maar al te gretig krijgen.
  Trouwens Oostenrijk een mooi land met vriendelijke mensen, ben er beroepshalve veel geweest is dus wat anders als die michel de zakkenvuller.

  Like

 6. maria zegt:

  Dit elitaire, naïeve Vossius-gansje noemt de Joden van Boedapest in
  één adem met boerkadraagsters in NL en bedreigde homo’s in Jemen:

  En volgens haar dromen Afghaanse jongetjes ervan om dokter te worden…
  (ipv heidenen-onthoofders (Onthoofders dus pas op dit filmpje is gruwelijk)
  http://www.ajuaa.com/lookme/play.php?vid=153 )
  Droom maar lekker verder in je veilige Grachtengordel-bedje met je boerka-
  vrije blanke school! Met zulke vrienden hebben de Joden geen vijanden nodig!

  Like

 7. G.Deckzeijl zegt:

  Al heel lang verbaas ik me, NEE, erger ik me aan één ding: waarom laten al die joden, zoals in Hongarije, en niet alleen DAAR, dat moslimgelazer toe? Waarom zijn ze zo naïef te denken dat ze in Oostenrijk een beter leven zullen hebben?

  Like

 8. Jan zegt:

  Links trutje dat werkelijk niets begrijpt. Een straat verder wordt een Jood in elkaar geslagen en dat kind heeft het over wereldvrede. Dat is net zo onnozel als de Brusselse Roden die leuteren over ‘wereldregering’. Overigens, zij zegt dat alle mensen gelijk zijn wat niet klopt met wat zij eerst zegt, want de een is hetero en de ander homo enz. Alle mensen zijn gelijkwaardig en dat is iets anders. Zij maakt de fout van iemand die zegt dat hij recht heeft op gezondheid ipv geneeskundige hulp.

  Wat mij niet aanstaat is het gebruik van ‘wij’ zoals in “Waarom willen wij leven in zo’n wereld.”
  “Omdat die suniet dat wil, troela.”

  Like

 9. Jan zegt:

  Tegen de binnen komende Joden kan gezegd worden naar Israël te gaan want daarvoor zorgt de SPÖ:
  SPÖ will Kennzeichnungspflicht israelischer Waren
  http://www.unzensuriert.at/content/0011607-SP-Abgeordnete-fordert-Kennzeichnungspflicht-israelischer-Waren

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s