Israëlische gevechtsvliegtuigen vallen doelen in Syrië aan

Screenshot_7

Israëlische gevechtsvliegtuigen hebben in de nacht naar woensdag een doel nabij de Syrisch-Libanese grens aangevallen, bevestigen Westerse diplomatieke en veiligheidskringen. Het Libanese leger heeft officieel aangegeven dat Israëlische gevechtsvliegtuigen de afgelopen dagen meerdere keren zijn territorium zijn binnengedrongen. Van Israëlische zijde houdt men zich nog terug, maar enkele dagen geleden waarschuwde minister-president Benjamin Netanyahu dat men niet werkeloos zou toezien bij het transport van Syrische chemische wapens in de handen van Hezbollah in Libanon.

Men kan er van uitgaan dat de luchtaanvallen van de afgelopen dagen verband houden met het feit om Hezbollah eraan te hinderen sterker te worden, dus een actie in het kader van de Israëlische preventiepolitiek. Amerikaanse autoriteiten hebben toegegeven dat het bij de aanval in de nacht naar woensdag gegaan zou zijn om een aanval op vrachtwagens, die voor Hezbollah bepaalde Russische SA-17 raketten hadden geladen.

Midden-Oostendeskundigen gaan er van uit dat deze wapens – in handen van de terreurorganisatie Hezbollah – de machtsverhoudingen aanzienlijk zouden verschuiven. Concreet betekent dit dat de Hezbollah met deze raketten in staat is Israëlische gevechtsvliegtuigen neer te halen, wat Israël mogelijkheden tot zelfverdediging – een zaak van levensbelang voor de Joodse staat – te zeer zouden beperken.

Een andere aanval werd volgens Syrische informatie uitgevoerd op een “militair onderzoekscentrum” in het binnenland. Israëlische media citeerden echter omwonenden en deskundigen, die bereidwillig vertelden dat het hierbij gegaan zou zijn om een opslagplaats voor chemische wapens.

Rusland en de Arabische Liga hebben de aanvallen scherp bekritiseerd. In Israël voorzien steeds meer inwoners, vooral in het noorden, zich van gasmaskers.

Bron:

http://www.israelheute.com/Nachrichten/tabid/179/nid/25397/Default.aspx?ref=newsletter-20130131

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Israël, Libanon, Midden-Oosten, Syrië. Bookmark de permalink .

14 reacties op Israëlische gevechtsvliegtuigen vallen doelen in Syrië aan

 1. G.Deckzeijl zegt:

  Goeie actie! Platgooien, die handel. Hadden ze al veel eerder moeten doen.

  Like

 2. E.Eliveld zegt:

  De vraag is, als straks Iran en Syrie daadwerkelijk tot vergelding overgaan, wat Israel gaat doen. Hebben ze de ‘ballen’ om tot het uiterste te gaan? Nu? Met de antichrist Houssain Obama als US president? En wat gaat straks Rusland doen of China doen?

  Like

 3. Tom Hendrix zegt:

  E.Eliveld 16.53. uur. Inderdaad, zeer belangrijke vragen die U stelt. Wat mij betreft, heeft Israel volop gelijk, dat het wil voorkomen dat de HAATBAARDEN raketten krijgen. Israel vecht voor haar voortbestaan, en het laffe europa, en de mol des islams in Washington, laten Israel in de steek. Een grote schande!

  Like

 4. maria zegt:

  Om een IDF-toestel neer te halen moet je wel van goeden huize komen!
  Zeker als je de hele tijd allahu-akbar aan het schreeuwen bent en je baard
  steeds voor je -toch al door haat verblinde- ogen waait. However, Israël zal
  hiermee wel weer een unanieme UN-veroordeling aan zijn broek krijgen!
  Wij financiëren ongewild mee aan Hezbollah met onze belastingcenten….

  Like

 5. Pingback: BOINNK!!! | Israëlische gevechtstoestellen vallen aan.

 6. Tom Hendrix zegt:

  @Maria 18.41. uur. En dat van onze belastingcenten, dat is nog het meest vileine van onze RODE REGERING van MARX RUTTE en KAMERAAD nummer1 SAMSOM. Verraders en uitbuiters van de nederlandse bevolking, dat zijn het. Ik sta 100% achter het dappere Israel!

  Like

 7. baksteen zegt:

  Dat ik via mijn belastingcenten bijdraag aan de bewapening van deze beesten tegen Israel daar kan ik misselijk van worden.
  De Joden vechten zich tot de laatste man dood, dat heeft de geschiedenis al vele malen laten zien. Die jurken weten niet waar ze aan beginnen.
  Netanyahu , wat moet die man kosten?, 1000 keer Balkenende norm of zo, morgen doen.
  Vergelijk zijn redevoering voor de VN eens met het domme gelag van Rutte, tenenkrommend!

  Like

 8. Trucker zegt:

  Tja, Bibi is nu eenmaal een man met ballen aan zijn lijf, met de Israelisch spot je niet, (stel daar die van rompuy naast… moet opletten dat ik geen lachstuip krijg).
  Ze haden best mogen doorvliegen en ongebruikte munitie sproeien over haatbaarden alom.

  Like

 9. Hitler gebruikte gas. De moslims gebruiken gas en de Joden moeten gasmaskers gebruiken om te overleven. Weten jullie trouwens hoe Hitler gestorven is? Hij is gestorven aan een hartaanval na het zien van de gasrekening!

  Like

 10. G.Deckzeijl zegt:

  Flauw mopje JT, en pas op dat je tijdens het onkruid wieden niet op je hark trapt!
  https://ejbron.wordpress.com/2013/01/24/video-de-geboorte-van-de-israelische-luchtmacht/

  Like

 11. Jan zegt:

  De aanval op een Syrische basis heeft enorme verliezen toegebracht aan de Iraanse Nationale Garde die er met een paar duizend man was gestationeerd. Ook Russische experts zijn onder de slachtoffers.
  Syrië gaf te kennen dat dit ernstige consequenties zal hebben voor Tel Aviv.
  http://www.jpost.com/Defense/Article.aspx?id=301751

  Tel Aviv, hoofdstad van het zionistische bewind in bezet Palestina.
  Hahahahaha!

  Gefeliciteerd IAF. Dit vraagt om een herhaling. Nu graag live.

  Like

 12. @Gerrit; beste Gerrit, weet je niet dat het winter is en dat er geen onkruid groeit in de winter? Dus schoffelen heeft geen zin. We zijn aan het snoeien. Planten worden korter gemaakt. Opschot van bomen wordt afgeknipt. Overhangende takken worden afgeknipt. Soms worden (jonge) bomen tot de grond toe afgezaagd. Soms worden de dikke takken van een stuik afgeknipt. En deze jongen mag al die takken oppakken en in de laadbak van de auto gooien. Want het park wordt uitgedund vanwege overlastgevende jongeren ’s avonds in het park. Dan kunnen die vanaf de stoep om het park door het hek gezien worden. Elke week moet ik de vuilnisbakken legen in het park. Ons kantoortje staat in het park. Waar we dus schaften en bij elkaar komen. Ik heb het er naar mijn zin!

  Like

 13. Jan zegt:

  Iran: Het Syrische antwoord van de lafhartige zionistische entiteit zal het land in coma doen terecht komen

  “In the new era, the criminals should know that behind their every blow lies a massive retaliatory blow, whose time, level and magnitude will be determined by the resolve of the free and anti-hegemonic nations,” Press TV quoted Brigadier General Masoud Jazayeri as saying.
  “The world is witnessing a vengeance carried out by the West, particularly the US, and some backward elements in the region against resistance,”
  http://www.jpost.com/Defense/Article.aspx?id=301923

  Israël een ‘backward element’? Iran is niet eens in staat de olie zelf te raffineren.
  Achterlijke mullah’s.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s